88/2 tertip Askere gidenler buraya =)

Dark_Angel

Webmaster
Yönetici
Administrator
Reaction score
0
Arkadaşlar ha bugun ha yrn dıye dıye 27 yasında gıtmek nasipmiş askere 88 dogumlu kardeslerımle bırlıkte 15 ay vatani görevimizi yapmak için bu ay içinde bende birliğime teslim olucam.

Bugun telefonla yerimi öğrendim ayın 12 sindede silüsümü alıcam.

İç Güvenlik eğitim ve tatbikat merkezi , komando eğitim çavuş eğitim bölüğü tabur kamutanlığı

Eğridir - Isparta

Burda aynı tertip vatani görevini yapıcak olan arkadaşlarımız varsa onlarinda bu başlıkta gidicekleri yerleri düşüncelerini öğrenelim istedim.

Ayrıca daha önce askerlik yapmış olan arkadaşlarda varsa eğridir - ısparta da fikir ve önerilerini paylaşırlarsa sevinirim. Benim bildiğim burdan refuze olunmazsa kesin doğu ya doğru bir yolculuk gözüküyor :goz:

Ispartaya dusenler için bilgi bazında skyangel ın pm ını paylasayım ıstedım :saskin

yer hakkında ise traversler önce 5-10 km.lik toplu yürüyüşlerle başlar, giderek uzar ve arazi sertleşir. eğitimin sonlarına doğru -maltepe'den başka sigara içmeyen- feridun binbaşının deyimi ile "bu intikal kuş uçuşu ile 60 km.dir"(artık yürüyerek kaç km olur sen düşün) tarzı traversler yapılmaktadır ki; akşam saat 19:00'de intikale başlarsınız, ertesi gün 16:00-17:00 gibi geri dönersiniz.

10 gün süren tatbikat boyunca hergün ortalama 20 km yürünür ve tatbikat sonunda neredeyse 200 km.lik bir intikal yapılmış olur.

traversler, intikaller hep gece yapıldığı için, yerleşim birimlerinden geçerken, bacaları tüten evler görülür, çeşitli hülyalara dalınır, sıcacık yorganların altında uyuyanlar düşünülür... =) (küfür etme bora )

derslerin bir kısmı dağlarda tepelerde yapılır, dersi yapabilmek için önce dakikalarca tırmanılır...

eğitim veren subayların hemen hepsi doğu görmüştür ve komandoları ona göre eğitirler.

olumsuz olmak istemem ama doğruları yazacam
koğuşlardan birinde bir ranzanın alt katından okunabilecek şekilde üstteki tahtada aynen şöyle yazar: "ilk geldiğinizde ulan sikseler şu sivri'ye (sivri tepe) çıkamam diyeceksiniz. merak etmeyin önce sikecekler sonra çıkaracaklar." bu noktada eklemek istediğim; sonra indirip, aşağıda bi posta daha s*kip gene çıkarıyorlar.

iyi bir haber de senin için : bünyesinde boş vakitlerinizde istediğin zaman gidebileceğin küçük bir internet cafe barındırır. cafe, nizamiyenin girişinde sol tarafta kütüphanenin hemen yanında

Bende gitmek istiorum this is a sparta' da askere :(

Arkadaşlar ha bugun ha yrn dıye dıye 27 yasında gıtmek nasipmiş askere 88 dogumlu kardeslerımle bırlıkte 15 ay vatani görevimizi yapmak için bu ay içinde bende birliğime teslim olucam.

Bugun telefonla yerimi öğrendim ayın 12 sindede silüsümü alıcam.

İç Güvenlik eğitim ve tatbikat merkezi , komando eğitim çavuş eğitim bölüğü tabur kamutanlığı

Eğridir - Isparta

Burda aynı tertip vatani görevini yapıcak olan arkadaşlarımız varsa onlarinda bu başlıkta gidicekleri yerleri düşüncelerini öğrenelim istedim.

Ayrıca daha önce askerlik yapmış olan arkadaşlarda varsa eğridir - ısparta da fikir ve önerilerini paylaşırlarsa sevinirim. Benim bildiğim burdan refuze olunmazsa kesin doğu ya doğru bir yolculuk gözüküyor :goz:

kardes hayırlı teskereler.. ASKERLİĞİN hasini yapacaksin demekki :goz: güzel yerdir eğirdir sizin eğitim alacağınız yer gölün karsisi ama eğitiminiz çok zor geçicek kendini buna hazirla en zor eğitim komando eğitimi ve en zorlu eğitimin verildiği yerde isparta eğirdir dağ komando merkezidir.. AİLENE ALLAH sabır versin sanada KOLAYLIK ne diyeyim hayirli tezkereler :victory doğu demişsinde artık erler adı komandoda olsa çatışmalara operasyonlara gönderilmeyecek bunun yerine özel uzman timler göreve başlamaya başladı mrk lanacak bişi yok sadece şunu bil doğu batidan daha rahat ve güzeldir.. tek dikkat etmen gereken şey çarşı izinlerinde dikkatli olman gidiceğin yeri iyi seçmen ve nöbetlerin doğuda nöbetlerde en ufak bir dikkatsizlik ölümle sonuclana biliyor onun haricinde kötü hiç bişi yok

Valla dai ısparta felaket die biliorum ben şahsen kıbrısta yaptım gel keyfim gel durumu vardı hayırlı teskereler sana benden tavsie gittiğin yerde yazıcılığa atla hemen rahat edersin...

Acemilikte işiniz zor. Gittiğniz yerde akıllı insan her zaman rahata erer. Özellikle bilgisayar birikiminizden dolayı baya rahat bi askerliğiniz olabilir. Bu da biraz kısmet tabii düşeceğiniz yere bağlı...

Kardeş herşeyden önce sağlık ve sıhhat ile gidip gelmen dileğiyle.Allah yardımcın olsun.
Gittiğin yer açıkçası seni zorlayacaktır.Eğitimler vs. Sonuçda ise büyük ihtimal doğuya bir yere usta birliğine sevk edilebilirsin...Ama iyi şartlada ya da zor şartlarda bir şekilde bu görev yerine getirilecektir.Gerçek olan şu sağlıkla gidip gelmen.

Türkiye'nin hangi şehri olursa olsun,
insanın sevdiklerinden uzakta , özgürlüğünün kısıtlanmış olması ve emir altında bulunması çok zordur eminim..
Bu yüce görevde Allah kolaylıklar versin..

Şimdiden hayırlı teskereler dilerim..

88 ler gidiomus askere vayyyy...

neyse Hayırlı tezkereler... bakarsın bi gün ziyaretine geliriz ; )

vayyy Bora Kardeşim Bende Aynı Yerde Yaptım Acemilği
İçini Karatmak Gibi Olmasın Ama Gözlerimi Açtığımda 34.ncü İç GÜVENLİK PİYADE TUGAYI / PATNOS-AGRI da buldum kendimi şaka maka Vatan ın Her Köşesi Bizim Yer Begencek Olsaydık Şu An Burda Olmazdık Dimi .Hic Yorma Kafanı 457 Gün Nasıl Bittigini Anlayamasssın. Eğitimleriniz Baya Bi Yoracak Sizi Agır Silah Egtimleri Alacaksınız (MG-3, RPG_7 Roketatar Uçaksavar Gibi ) İnşallah Hayırlısı Olur Kardeşim.
Vatan Sana Minnettar Yigidim. Hackhell'in Gururu

Kardeşim vatani görevin kolayı zoru olmaz. Bizimde yaş geçti bekliyoruz. Bende 90 lılarla falan gidecem kanımca=). Hayırlı teskereler.

vayyy Bora Kardeşim Bende Aynı Yerde Yaptım Acemilği
İçini Karatmak Gibi Olmasın Ama Gözlerimi Açtığımda 34.ncü İç GÜVENLİK PİYADE TUGAYI / PATNOS-AGRI da buldum kendimi şaka maka Vatan ın Her Köşesi Bizim Yer Begencek Olsaydık Şu An Burda Olmazdık Dimi .Hic Yorma Kafanı 457 Gün Nasıl Bittigini Anlayamasssın. Eğitimleriniz Baya Bi Yoracak Sizi Agır Silah Egtimleri Alacaksınız (MG-3, RPG_7 Roketatar Uçaksavar Gibi ) İnşallah Hayırlısı Olur Kardeşim.
Vatan Sana Minnettar Yigidim. Hackhell'in Gururu

bal damlıyor agzından :eek:ha şaka bir yana hayırlısı neyse o olsun yurdumun her yeri ayrı guzel yaparız aslanlar gıbı :goz:

zor olcak tam olcak. askerlik dediğin orda öğretiliyor. yatmak yok çalışmak var

bende 88/2 olarak yapıyorum daha yerimi öğrenmedim. sanada şimdiden hayırlı teskereler korkma sayılı gün çabuk geçer. vatan yine bizim vatanımız...

şimdiden hayırlı teskereler..sağ salim gidip gelirsin inşaallah..
bende 89 luyum benimde askerlik kağıdı gelmiş ama önümde öss var şimdilik tecil etmeyi düşünüyorum..eylül de tekrar gel işlemlerini o zaman gör dendi bana da. :)

Geri