64 Bit Flash Player, Linux'ta!

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
Adobe tarafından verilen bir karar açık kaynak kod dünyasını sevindirecek nitelikte.

Adobe tarafından geliştirilen Flash zengin içerik ulaştırma sisteminin tarayıcı eklentisi olan Flash Player, ilk 64 bit desteğine kavuşmuş oldu. Flash Player 10'un bir alpha sürümü olarak yayınlanan yazılım, San Fransisco'da yapılan Max konferansında duyuruldu. Bu şekilde 64 bit Linux işletim sistemlerine sahip kullanıcılar geliştirilme aşamasında da olsa 64 bitlik Flash Player eklentisini kullanabilecekler.

Diğerlerine Yok, Şimdilik

Adobe tarafından yapılan açıklamada, diğer işletim sistemlerinde de 64 bitlik işletim sistemi ve yazılım kullanımı arttığında uygun şekilde farklı işletim sistemlerine hitap eden 64 bitlik yazılım ve eklentiler de sunulacağını belirtti. Adobe bu girişimiyle birlikte çok fazla geri dönüş bekliyor. Bu şekilde, yazılımın geliştirilmesine daha iyi şekilde devam edilebilecek

Adobe firması Linux kullanıcılarını sevindirecek bir gelişmeye imza attı. Açık kaynak kodlu 64-bit Linux işletim sistemini kullananlar için 64-bit Adobe Flash Player 10 Alfa versiyonunu yayınlayan firma, böylece çok uzak olmayan bir süre sonra Linux kullanıcılarının Flash Player ihtiyacını karşılamış olacak. Alfa versiyonu ile 32 bite göre daha gelişmiş, daha kolay ve daha uyumlu bir sürüme kavuşan kullanıcılar, Alfa versiyonu olmasına karşın şimdiden yazılımı indirmeye başladılar. Flash Player 10 64bit Alfa versiyonunu indirmek için http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer10.html adresi ziyaret edilebilir. Adobe aynı zamanda 64bit ile tam uyumlu Flash Player'ın Windows ve Mac OS işletim sistemleri için olan versaiyonlarını da geliştiriyor.

ufak bir paylasımda benden :)

Geri