6 bin 500 lira maaşı beğenmiyorlar!

blors

Banned
Reaction score
0
121329731.jpg

22 Ocak 2010 15:50

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Akdağ, ''Vatandaşlarımız için çok güzel bir yasa yaptık, sağlık çalışanları için de çok güzel bir yasa yaptık'' dedi.

Üniversite Hastaneler Birliği Toplantısı'na katılmak üzere İzmir'e gelen Sağlık Bakanı Akdağ, İzmir Valiliğini ziyaret etti.

Akdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, son 1,5 yıldır üniversite hastaneleriyle ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Türkiye'deki yetişmiş hekim gücünün uzmanlık alanının, üniversite hastanelerinde yoğunlaştığını ifade eden Akdağ, ''Üniversite hastanelerimizin hasta hizmetlerine daha verimli şekilde katkıda bulunması Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin kalitesini bir kere daha artıracaktır'' dedi.

Tam Gün Yasası'nın etkilerine ilişkin bir soru üzerine Bakan Akdağ, şunları kaydetti:
''Şükürler olsun. Tam Gün Yasası, vatandaşımızın işini kolaylaştıran, bir üniversite hastanesine gittiğinde, özel muayene parası öderse ancak hizmet alabildiği bir sistemi tarihe gömmüş oldu. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde altı ay, üniversite hastanelerinde bir sene geçiş süreci var. Buralarda muayenehanesi bulunan hekimlerimize fırsat tanımak ve sistemi düzenlemek amacıyla geçiş süreci olacak. Vatandaşlarımız için çok güzel bir yasa yaptık, sağlık çalışanları için de çok güzel bir yasa yaptık. Hekimle hastası arasında doğrudan para al-ver ilişkisinin olduğu bir sistemin kimseyi rahat ettirmediği açıktı. Tarihi bir kanun yapmış olduk.''

-ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİ BORÇLARI-

Sağlık Bakanı Akdağ, Tam Gün Yasası ile Sağlık Bakanlığının borçları bulunan üniversite hastanelerine destekte bulunup bulunmayacağına ilişkin soruya, ''Tam Gün Yasası, üniversite hastanelerinin daha verimli çalışmasını sağlayacağı için finansal açıdan hastanelerimizin işini kolaylaştıracak bir düzenlemedir'' yanıtını verdi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yeni liste fiyatlarına ilişkin çalışma içinde bulunduklarına dikkati çeken Akdağ, şöyle konuştu:

''Yeni liste fiyatları da üniversite hastanelerimizin ve diğer eğitim hastanelerimizin işini kolaylaştıracak. Çoğu üniversite hastaneleri ve eğitim ve araştırma hastanelerinde yapılan riskli ve ağır işlemler için daha yüksek bedeller ödenecek yeni bir liste üzerinde de çalışıyoruz. Üniversite hastanelerimizi de finansal açıdan düzlüğe eriştirecek yeni sistem Tam Gün Yasası ile gelecek yeni düzendir.''

-HEKİMLERİN MAAŞLARI-

Bakan Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Hekimlerin benim kadar maaşı olacak'' açıklamasının hatırlatılması üzerine, ''Şu anda Sağlık Bakanlığı hastanelerindeki değerli meslektaşlarımın, uzman hekimlerin ortalama gelirleri, maaşları ve ek ödemelerle 6 bin 500 lira civarındadır'' diye konuştu.
Hastaneleri daha verimli hale getirmeyi ümit ettiklerini vurgulayan Akdağ, hastane verimliliğinin artmasına paralel olarak hekimler ile sağlık çalışanlarının gelirlerinin daha artacağını belirtti.

Kaynak

başbakan grup toplantısında meclis te söylenmesi gerekeni söyledi.ilave ye gerek yok...:utan

Yani halka hizmet edeceksin üstüne paranı da alacaksın.Bu eylemleriyapanlar zaten siyasi görüşlerinden dolayı yapıyor.

begenmezler tabi haftalik 30 bin TL yolarken milletten. 6 bin 500 devede kulak. Bunlarda ergenekoncu :D

kardeşim onca yıl okuyorsun ilo kilo mürekkep yalıyorsun okey. döner sermaye ile birlikte bu zaman şartlarında iyi para alıyorsun.bereket versin de...:utan

Ben de beğenmiyorum 6500 TL yi, 1200 TL maaş alan biri olarak. zoruma gidiyo çünkü

Dişarda Açliktan Ölenler varken bunlara bu kadar yüksek para verilmesine anlam veremiyorum...!!!

Tabi doktorlar yırtınacaklar yasanın yürürlüğe girmemesi için... yeni doktor olan bir kişi 1 yılda son model araba ev alıyorken ( hastane + muayenehane ) şimdi sadece hastaneye bağlı kalacaklar.. Yani kardan zarar edecekler

Benim babam 35 yıllık öğretmen o kadar maaş alamıyor önce şükretmesini bileceksin...

dışarda açlıktan ölümle mahkum olanlar , bu hükümete oy veren deil mi.. kendi düşen ağlamaz kardeşim..

Hükümet herkesi doyuramaz.Senin getirdiğin hükümetler sadece kendini doyuruyodu.Ak parti hükümeti ulaşabildiğince açlara yardım ediyor.yardımlarım dışında kalanlara sen ben ve diğeri destek olmamız gerekirken devletten bekliyoruz.Bu yanlıştır.

arkadaşlar iyiye iyi yanlısa yanlıs demeliyız bu guzel bir gelişme çünkü devlet hastahanelerinde saat 14.00 dan sonra doktor bulamıyorduk ama artık bulacaz

6500 lira maaşmış

külahımı koyayım ortaya siz ona anlatın.

bütün doktorlar da gerizekalı ya 6500 maaş alacağız diye isyan ediyorlar.

ablam hekim aldığı maaş 1900 lira 1. derece devlet memuru.

ablam bu yasa çıkacak diye isyan ediyor. demek ki o kadar okul okumuş 1900 ün 6500 den büyük olduğunu öğrenememiş.

eğer dedikleri gibi doktora 6500 lira maaş versinler kendimi boğaz köprüsünden aşşağıya atarım.

6500 lira maaşmış

ablam bu yasa çıkacak diye isyan ediyor. demek ki o kadar okul okumuş 1900 ün 6500 den büyük olduğunu öğrenememiş.

eğer dedikleri gibi doktora 6500 lira maaş versinler kendimi boğaz köprüsünden aşşağıya atarım.

Atmazsan adam değilsin , büyük konuşma AKP verirde o parayı sen gene burda muhaliflik yaparsın...

6500 lira maaşmış

ablan doktor mu hemşire mi:D...
Doktorlar bu yasayla 6500 liradan az alırsa bende atatrım kendimi o köprüden aşağoıya:D

6500 Lira Alsalar Sokaklara Dökülürmüydüler Akıl Var Mantık Var.

Alışveriş Merkezlerinde %50 indirim Yazarlar Altında (%50 ye kadar) yazar Kücücük. Hükümetin Yaptığıda Bu İşte

Geri