5 saniyede Klasör gizleyin,şifreleyin!

Ben senin verdiğin kodları değiştirerek işi biraz mizaha döktüm daha güzel oldu kanımca :durdurun

30c60jb.jpg

250771d.jpg

30sec1k.jpg

:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun

güzel eline saglık kardeş

eline saglık güzel paylaşım

cok güzel bişey yaa saol dostum paylasım ıcın

guzle paylasim ellerine saglik arkadasim

Ben senin verdiğin kodları değiştirerek işi biraz mizaha döktüm daha güzel oldu kanımca :durdurun

30c60jb.jpg

250771d.jpg

30sec1k.jpg

:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun

:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun ne yapmissin sen usta yaw...kopardin beni gulmekten cok guzel

ben klasör seçeneklerinden gizlediğim dosyalrı geri getiremiyorum "gizli klasör ve dosyaları göster" aktif olmuyor, bilgisi olan varmı...

Muhtemelen amvo.exe diye bi virüs var onu yemişsin dostum.
google da arat amvo yu bulursun
2 aşamada halloluyodu sanırım bi reg dosyası ile virüsü görünür yapıyorsun arkasından dracula antiviri kurarak temizliyorsun..

Bu arada paylaşım için teşekkürler..

korunan işletim sistemi dosyalarını göster deyip, klasör içinde gözüken dosyanın adını değiştirirseniz gizlediğiniz dosyalarınıza erişebiliyorsunuz.

cls
@ECHO OFF
title Folder Locker
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST Locker goto MDLocker
:CONFIRM
echo Klasoru kilitlemek istediginizden emin misiniz ?(E/H)
set/p "cho=>"
if %cho%==E goto LOCK
if %cho%==e goto LOCK
if %cho%==h goto END
if %cho%==H goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Locker "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Kilitli klasoru acmak icin sifre:
set/p "pass=>"
if NOT %pass%== BURAYA ŞİFRE YAZILACAK goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Locker
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDLOCKER
md Locker
echo Locker created successfully
goto End
:End

Şifre yazarken noktalı harfler kullanmmaya özen gösterirseniz problem yaşamazsınız...

Türkçe olsun diyen arkadaşlar için yukarıdaki kodlarla aynı işlemin uygulanması yeterlidir..!

gizleme şifre

ben denedim dostum vistada yaptım olmadı öle bi şey ala ala!!!

bukonuya bi bakalım o zman

vista da bende denedim ve oldu. dosyalara sağ tıklayıp gizle desek bile arama kısmında gizli dosyalarıda göster sonuçlarda deyince gizlenenler sap gibi ortaya çıkıyor ama bu şekilde şifreleyince o şekilde bulamadım dosyayı :) ha bu arada shift delete ile bi angut dosyayı silse ne yapacağımızı bilen var mı?

5 saniyede Klasör gizleyin, şifreleyin! Programsız!

Birçoğunuz bilirler "Folder Lock" tipi programlarla gorunmesini istemediğiniz klasörleri gizleyebilirsiniz. Şimdi size vereceğim kod ile, yardımcı program kullanmadan bu işi küçücük bir .bat dosyası ile yapacağız.

Masaüstüne sağ tıklayın. "Yeni Metin Belgesi Oluştur" u seçin. Aşağıda vereceğim kod u Copy/paste şeklinde açmış olduğunuz notepad dosyasına yapıştırın

cls
@ECHO OFF
title Folder Locker
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST Locker goto MDLOCKER
:CONFIRM
echo Are you sure u want to Lock the folder(Y/N)
set/p "cho=>"
if %cho%==Y goto LOCK
if %cho%==y goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Locker "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Enter password to Unlock folder
set/p "pass=>"
if NOT %pass%== BURAYA PASSWORD YAZILACAK goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Locker
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDLOCKER
md Locker
echo Locker created successfully
goto End
:End

Şimdi yukarıda kırmızı ile belirttiğim kısma klasörü kullanıma açmak için gerekli passwordu yazacaksınız. İstediğiniz bir passwordu ekledikten sonra
dosyayı kaydedin. Normal olarak txt olarak kaydedecek. Uzantısını bat a çevirmek gerekiyor. Bunun için ;

Başlat
bilgisayarım
C yi tıklayın
Yukarıdan Araçlar---->Klasör seçenekler--->Görünüm ---> "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" nin yanındaki tik i kaldırın ve Tamam deyip çıkın.

Masaüstüne döndüğümüze Yeni Metin Belgesi.txt şeklinde hazır olan dosyamıza mouse ile 1 kere tıklayarak ne isim vermek istiyorsanız verin ve sonuna .bat ekleyerek kaydedin ----> dosyaismi.bat şeklinde.

Şimdi bu oluşturduğumuz .bat dosyasını, harddiskinizde kullanacağınız yere koyun. Mesela d:

Dosyaya tıkladığınızda, koymuş olduğunuz klasörde "Locker" isimli bir klasör oluşturacak. Bu sizin gizli olarak kullanacağınız klasör. Gizlemek istediğiniz dosyaları bu klasörün içine taşıyın ve tekrar oluşturduğumuz dosyaismi.bat isimli dosyaya tıklayın. "Are you sure u want to lock the folder? y/n" şeklinde sorduğunda "Y" dedinizmi locker isimli klasör görünmez olacaktır. Tekrar kullanmak istediğinizde dosyaismi.bat a tıklayın parola soracak. Parolanızı girin ve Locker isimli klasör tekrar görünür olacaktır...

kolay ama biraz zahmetli bir şey ama prosuz olduğu için bi paylaşim dedim!!!

Ben kullanıyorum. Gerçekten süper bir program. Tavsiye edilir herkese :D

dostum mükemmel bişi eline koluna saglık çalışıyor kesinlikle hep yapmak istediğim fakat birtürlü bulamadığım bişi idi

Geri