4GB RaM XP

O zaman BIOS ile ilgili bazı ayarlamalar yapman gerekir. Bu konuda sanırım diğer arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

bendekide 4 gb ama 3.25 gb görüyor. Ekran kartım Geforce 8800 GT 512 mb paylasımlımı bılmıom bakmadım ama farketmez makına bostayken 695 mb kullanıyor kassa 1.5 gb kullancak yıne gerı kalanı boşta oyuzden ugraşıpta makınanızı bu konuda kurcalamayın bence

bence 64bit xp yada vista kurmalısın bende işin uzmanını sormuştum 32 bitlerde 3gb sınır dedi

XP PRO 32 bit işletim sisteminin max ram kapasitesi 4GB diye biiliyorum bende. Fakat bu sadece ram slotlarına takılı olan ram değil ekran kartı, bios, hdd önbellek vs. hepsinin toplamı 4GB. 3.xx küsürat ram görme sebebi bu olarak görmüştüm bi ara araştırdığımda.Yani 4GB - Ekran kartı ram' i vs.= 3.xx Ne kadar doğru bilmiyorum ama :)

Ama illede xp ve 4GB ram diosan "Windows XP 64 bit" bu sorunu hallediyor. Bizzat denedim. Onunda eksisi Türkçe versiyonu olmaması ve bazı uygulamaların 64 bi windosu tanımaması. Hem türkçe hem 4GB ram diosan "Vista Ultimade 64 bit" tavsiye ederim. Tabi 4 çekirdek işlemci, HD ekran kartı, RAID disk sürücüsü ile beraber.

Saygılarımla.

Denemediğim işlem kalmadı OLMUYOR 3,25 GB görüyor, Bende İntel Q6700, 4GB Hyper Kingst, Sapphire HD3870 1024MB,1000GB HDD, P5QL Anakart. Olmadı 4096 görmedi melet. en iyisi Xp 64 bit arkadaşlar görsellik derseniz vista busisness. Vista hantallaştırır diyorlar yahu bizim 4096 MB ram yokmu xp 32 bit bunu 3,25 görmüyormu? zaten 846MB kaybımız var, vista kurup kayıp olan 840 mb vista kullansın fazladan kazancımız ne oldu görsellik ve yenilik tavsiyem Vista!!!

32 bit vista ultimate ilk yüklediğimde benimde 4 gb ram 3.25 görünüyordu. sonradan nasıl olduysa (belki güncelleme falan billmiyorum) 4 GB hepsini tam olarak gördü.. ama xp de 4 ün tamamını görmüyor bildiğim kadarı ile..

Ya burada biri görmez biri görür şu anda elimde intelin sağlam bir anakartı var core 2 quad işlemci xp 32 bit yüklüyorum şu anda ve tüm denemeleri yapıcam. Bu kadar görür göremez muhabbeti saçma

Arkadaşım Windows XP 4 gb rami hiçbirzaman görmez hangi anakartı ya da işlemciyi kullanırsan kullan ya da hangi yamayı programı vs yuklersen yukle. Tıpkı windows milleniumun 1gb dan daha yukarıyı gormemesi gibi. Sen orda cesitli programlar sayesinde 4gb ram yazdıgını gorsen de inanma. Cunku xp nin desteklediği maximum fsb nin çarpanı 3gb rame denk gelmez bu nedenle orda hep 3.25 gb ya da 3.37 gb gibi carpık sapıtık bir rakam gorursun. 4 gb rame ve o kadar iyi bir sisteme sahipken de vista kullan zaten. Eger illa xp kullanmanı gerektirecek bir durum varsa 3,25 e razı olacaksın.

Xp nin bir güncellemesi ile sorun ortadan kalkıyor.
Goole amcaya bi sorun.
Boot ininin içinede bir satırda değişiklikle halloluyor hafızam beni yanıltmıyorsa.

xp en fazl 3,5 gb görür 4 gb ram desteği yoktur vistada sp1 desteğinden sonra 4 gb görmeye başladı

Arkadaşlar 32 bit işletim sistemlerinin bellek adresleyebilme kapasitesi 4 gb a kadar olsada bunun yaklaşık 860 mblık bir kısmı hafıza kullanan diğer donanım parçaları (Ekran kartı,modem vs.) için ayrılmıştır. xp ve vista 32 bit güncellemelerinde sistem bilgisinde 4 gb görebilmesini sağlayan güncelleme var fakat bu sadece sistem bilgisindeki rakamı değiştiriyor.Yoksa adreslemesinde herhangi bir değişiklik yok.Bu sistemin mimarisiyle alakalı bişey o yüzden bilgisayarı boşuna karıştırıp zorlamak çok iyi bir fikir deil kanaatindeyim.64 bit işletim sistemi 4 gb ve daha fazla belleği kullanabilir.

Belleklerde olur böyle 4GB diye alırsın 3.99GB çıkar
Mesela benim telefonumun hafıza kartında öyle 256 MB ama bilgisine baktığımda 227 MB olarak gözüküyor

Xp:
C:\boot.ini dosyasını açarak multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=”Micro soft Windows XP Professional” /noexecute=optin /fastdetect /PAE
sondaki PAE ilavesine dikkat ediniz bu sekilde xp 4 GB RAM i sorunsuz görebilir ( eğer işlemciniz PAE (PAE=physical address extension) yi destekliyorsa)
ayrica PAE nin registrydeki yeri:
HKLM\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\CONTROL\SESSIONMANAG ER\MEMORYMANAGEMENT\PhysicalAddressExtension

Tavsiyem 1 gb ile ramdirve kurup pagefile'ı oraya atman

ARKADAŞIM BEN BUNUN İÇİN YAKLAŞIK 1,5 AY UĞRAŞTIM 2 ANAKART YAKTIM AMA OLMADI. En Son Microsft'un Türkiye Temsilciliğiyle Bağlantıya geçtim ve aldığım cevap : "XP 32bit
4gb (4096) GÖRMEZ, XP 64 BİT PİYASA SÜRÜLMESİNDEKİ AMAÇLARIN UFAK SEBEBİDE BUDUR," Ayrıca 64 bit Dil Seçeneğinde Türkçe Yama Eklentisi yokmuş boşuna uğraşmayın, bulursunuz ama Microsft tarafında sunulan dil paketi değilmiş Saygılar

Geri