4GB RaM XP

RiSiLaC

New member
Reaction score
0
Şu an Windows Vista Ultimate 32 Bit kullanıyorum ve 4GB ram mevcut.
Xp de 4GB ram i görebilir mi?.. Acil, geçiş yapacağım :D

ßenim Xpdede 4 gigaßyte RaM Var :goz:

32 bit işletim sistemi ile 4 gb'ın tümünü kullanamazsın
64 bitlik işletim sistemine ihtiyacın var.

4 gb'ın ortalama 3.2 - 3.5 gb'ını kullanabilirsin

evet gorur. zaten xp ya da vista farketmiyor 32bitlerin ram limiti 4 gb. 64bitlerin 16gbydi yanılmıoyrsam.

------------------------------------

32 bit Windows XP ve Vista da 4 GB Ram Desteğini Açmak
http://www.hardwaremania.com/forum/donanim/anakart/32-bit-windows-xp-vista-4-gb-ram-destegini-acmak-106568.html

simdi buldum bunu ve aklıma geldi eger ben yanlıs hatırlamıyorsam ya da bana yanlıs bilgi verilmediyse 4 gb rami gormesi icin bios ayarlarını yapman gerekiyormus.

4 gb ram war dediklerini yaptım ama olmadı :(

3,25 gb ram war gozukuyor ekran kartım paylasımsız

4 gb ram war dediklerini yaptım ama olmadı :(

3,25 gb ram war gozukuyor ekran kartım paylasımsız

durust olmak gerekirse isin uzmanı degilim ben de. ama resmi sekli 32biler maximum 4,64 bitler 16 diye hatırlıyorum. kaldı ki yukarıda Forer'in dedigi gibi 0.5 veya 0.75 gb lik kayıp, soz konusu windows olduktan sonra gayet normal gibi geliyor bana. sundugu hic birsey tam degil ki bu olsun:)

32 bit işletim sistemi ile 4 gb'ın tümünü kullanamazsın
64 bitlik işletim sistemine ihtiyacın var.

4 gb'ın ortalama 3.2 - 3.5 gb'ını kullanabilirsin

Evet şu an Xp'ye geçtim ve 3,37GB görünüyor.
Fakat Vista 32 Bitte bir kaç gün 3,37GB gördü sonra kendiliğinden 4,00GB'a çıktı.
Bekliyorum belki çıkar. :melek

Eğer 4 GB ram taktıysan hiç düşünmeden 64 bit işletim sistemine geçmeni tavsiye ederim.
XP 4 GB ram'i 3.2 olarak görür. Normal şartlarda XP 3.2 gördüğü halde onu kullanamaz. 3 GB gösterebilmen için Bilgisayarım'a sağ tıkla Özelliklere gir. Gelişmiş sekmesinde başlangıç ve kurtarma/ayarlar'a tıkla. Varsayılan işletim sistemi kısmında düzenleye gir. Notpad açar. Orada /fastdedect kısmının arkasına /3GB ekle. Save et. bilgisayarı kapat aç.
Ancak dediğim gibi buda 4 GB görmeni sağlamayacak. 32 bit işletim sistemlerinde bir programa ayrılabilen bir ram miktarı var. Yanılmıyorsam 2.6 GB daha fazlasını bir programla kullanırsan program kapanır.
64 bitlerde ise bunun bir sınırı yok. 4 GB rami kullandıktan sonra sanal bellekten(hard diskten) ram kullanmaya devam ederek programın kapanmasını engeller.

son sözü ben söleyeyim arkadaşlar böle bişi olmazz 4gb desteği yoktur..siz taksanızda xp tanımaz..
zaten biliyosunuz 64 bit xp ile bu mümkün olacakttı ancak driverlardaki sorunlardan ve program ktılığından bu olmadı...BU manada imdada vista yetişti...
bosuna zorlamayın kendinizzzi.

son sözü ben söleyeyim arkadaşlar böle bişi olmazz 4gb desteği yoktur..siz taksanızda xp tanımaz..
zaten biliyosunuz 64 bit xp ile bu mümkün olacakttı ancak driverlardaki sorunlardan ve program ktılığından bu olmadı...BU manada imdada vista yetişti...
bosuna zorlamayın kendinizzzi.

son sozu soylemissin de biraz kolpa olmus kusura bakma:)

1) deneyenlerin bizzat kendileri 3gb yi zaten geciyor. 3.25 / 3.50 /3.75 vs. bu ne demek? normal xpde dahi 3ten fazlası demek. peki bunun resmi sekli nedir sence? ben soyliyim bunun turkce meali 4 tür. kimse bilmem kac kusur ram destegi diye limit koymaz. o ya 3tür ya 4tür. burada sorun ayar sorunu. aradaki kusurat kayıplarını bi sekilde biostan duzeltebiliyor isi bilenler.

2) """"64 bit xp ile bu mümkün olacakttı ancak driverlardaki sorunlardan ve program ktılığından bu olmadı""""

hic 64bit xp kullanmadan sarfedilmis talihsiz bir cumle olarak goruyorum bunu. eger kullanmis olsaydın hardware limitinin [fiziksel ram] 16, software limitinin 20-40-60GB gibi (en son limitini deneme sansım olmadı elimde o kadar yuksek bir harddisk yoktu o zaman] akıllara zarar limitlere ulastıgını gorucektin. [normalde bu limit 32bit xp de maximum 4096mb(yani 4 gb)dir.bu sayede cok yuksek miktarlarda rame ihtiyac duyan islemleri [tasarım video cad maya vs vs vs] bile kolayca yapılması amaclanır.

istersen bunu bizzat kendin deneyebilirsin. aklına gelen en cok ram isteyen programı bir 32bit xpye bir de 64bit xpye kur,sanal rami de yukseltebildigin kadar yukselt calıstır. gor aradaki farkı.

not: bunlar tahmini degil bizzat ikisini de kullanmıs birinin aciklamalarıdır.

Windows maximum ram support

Windows NT 4.0: 4 GB
Windows 2000 Professional: 4 GB
Windows 2000 Standard Server: 4 GB
Windows 2000 Advanced Server: 8GB
Windows 2000 Datacenter Server: 32GB
Windows XP Professional: 4 GB
Windows Server 2003 Web Edition: 2 GB
Windows Server 2003 Standard Edition: 4 GB
Windows Server 2003 Enterprise Edition: 32 GB
Windows Server 2003 Datacenter Edition: 64 GB

Not : Anakartınızında desteklemesi şart.

görür hoca görür ama xp de 4 gb ram i kullanamazsın eğer grafik .çalışmıyosan

Evet şu an Xp'ye geçtim ve 3,37GB görünüyor.
Fakat Vista 32 Bitte bir kaç gün 3,37GB gördü sonra kendiliğinden 4,00GB'a çıktı.
Bekliyorum belki çıkar. :melek

xp 32 bit kurdugun pc ye 8 gb ram de taqsan sonuc 3.37 gb cıkar ;) xp 32 bit işLetim sisteminde kullanıcıgın max ram kapatitesi 3.5 gb'tır...

ii forumLar...

http://www.thgtr.com/motherboard/20080404/vista_8_gb-02.html
Cevabını bu link karşılar sanırım.Xp de 4 gb ram kullanan 3-4 kişi duydum onlarda ramin 4 gb olarak gözükmemesinden şikeyetçiydi Bu konuda biraz araştırma yapmalısın sanırım varsa düzeltmenin yolu için benim tahminim biosla ilgili olsa gerek yani biosunu güncellemen gerekebilir ama dediğim gibi tahmin:)

32 bitlik bir XP 4 gb ram görmez arkadaşım. 64 bit yüklersen sorunsuz bir şekilde 4 GB kullanırsın.

Muhabbetle selamlar.

Geri