4000 Mehmetçikle Romaya Girerim....

kRuMp

murcielago
Reaction score
0
Hâlâ hayatta olan ATATÜRK'ün şoförünün sözlerinden:

Seyfettin bey İtalyan sefiri ile Atatürk arasında İtalyanca tercümanlık da yapmış. Konuşmaların bir kısmını mükemmel bir İtalyanca ile anlattı. "Mussoloni bütün dünyaya meydan okuyordu. Rodos adasına 40 bin asker yığmış. İzmir'i istiyor bizden. İtalyan sefiri Povli Atatürk'ün yanına geldi. Atatürk gece adamıydı. Bana 'Sor bakalım niye geldi?' dedi. O da 'Eğer 4 ay içinde İzmir'i bize vermezsen, zorla alacağız' diye cevap verdi. Atatürk, 'Ben yarın cevap vereceğim' dedi. Ben İtalyan sefirine, 'Yarın sabah 9'da gel. Atatürk cevabını o zaman verecek' dedim. İtalyan sefiri ertesi gün sabah 9'u çeyrek geçe geldi. Atatürk işaret parmağını kaldırarak İtalyan sefirine 'söyle o koca herife, o 40 bin askerle İzmir'i alamaz ama ben 4 bin mehmetcikle Roma'ya girerim.' dedi..

İster silahsız ister çorapsız.

İçimizdeki Vatan sevgisi ve inanç

Dünyayı fethetmeye bile yeter...

hadi be diyebilirim.. bi de kaynak gösterseniz arkadaşlar...

Türk Olduğumdan değil...! Dünya siyasetine Yön vermiş Birçok lideri inceledim , İskender ,napolyon,Hitler,Mussoloni,Stalin,....Hepsi biryerde hırslarına yenilmiş kurdukları düzeni Bu günlere taşıyamamış..Sadece ATATÜRK ve MAO hariç..ATATÜRK ASKERİ DEHA İSE DEVLET ADAMLIĞI 10 KAT DAHA DEHA...YOKSA CUMHURİYET 85 YAŞINA GELİR MİYDİ...? ATATÜRK E AYRI BİR HAYRANLIĞIM VAR...! TEŞEKKÜRLER...

1 Türk'ün dunyaya bedel oldugunu dusunursek 4000 aslan Mehmetcıkle bırak romayı dunyayı alırız.

Türk askeri dogru idare edilirse herşey olabilir çünkü ölümden korkmuyoruz hiçbir orduda bu yok....

Eğer bir Lider ölümünün üzerinden 70 yıl geçmesine rağmen saygı ve sevgi ile anılıyorsa, yaptığı devrimler bugün bile yaşıyorsa, aldığı kararlarda bugünleri görebilmişse zaten diyecek laf yoktur.

Atatürk tartışmasız bu ülkenin başına geçmiş en büyük lider ve dehadır.

kusura bakmayın ama bu millet akp ye kaldığı sürece değil romayı romanyayı bile alamayız o kadar askerle :D

Baba adam çok farklı ya var mı böyle komutan,şimdi dahi yok!!!

işte biz böyle bir ata nın evlatlarıyız

Geri