4 kişilik bir aile yılda 140 ton su tasarruf edebilir

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
4 kişilik bir aile yılda 140 ton su tasarruf edebilir

Son yıllarda bütün dünyanın gündemine oturan küresel ısınma, etkilerini göstermeye başladı. Türkiye, tarihinin en sıcak yıllarından birini geçiriyor. Sıcaklık artınca kış ayları yağışsız geçti.

Birçok şehirde su sıkıntısı had safhaya çıktı. Barajlardaki su seviyesi yüzde 50'nin altına indi. Nisan yağmurlarından da beklediğini alamayan Türkiye, yazı tedirginlikle beklemeye başladı. Yazın su kullanımının artması ve buharlaşma nedeniyle su seviyesinin daha da düşeceği tahmin ediliyor. Yaşananlar, tasarrufa gidilmediği takdirde Türkiye'nin kuraklıkla baş başa kalacağını gösteriyor. Yetkililer, evde ve bahçede alınacak basit önlemlerle 4 kişilik bir ailenin yılda 140 ton su tasarruf edebileceğini vurguladı.

su_b.jpg
Grafiği Büyük Görmek İçin Tıklayınız

çok önemli bir haber
insanlara su tasarrufu ZORLA yaptırılmalı
çünkü milletimiz bu konunun önemini henüz anlayabilmiş değil
sadece saçını jölelemek için 20-25 sn. musluğu açık bırakanlar var
bu tasarruf modu su fiyatlarının çok yüksek oranda arttırılması ile yapılmalıdır
yoksa bizim insanlarımız bunun farkına çok geç varırlar
iş işten çoktan geçmiş olur

Bu konu hakkında aklımda bir proje var ama ne kadar dogru olabilr

Her eve belli bir kota koyulsun mesela aylık x ton su kullanım hakkı verilse kotayı asanlardan astıklari miktar a göre daha fazla su parasi alınsa insanlar su kullanımını biraz da olsa azaltırlar
VE ordan elde edilen gelirlede küresel ısınma sebebiyle olusan sorunlarin çözümünde kullanılsa

Ve bu konuda oldkca duyarlı olmalıyız yoksa cocuklarımız hatta bizler cok sıkıntı cekecegiz

Mesela ben önceden duş alırken suyu bolca harcıyordum ama şimdi kovaya doldurup o şekilde yapıyorum

Duyarlı olallım arkadaslar

neccko' Alıntı:

Her eve belli bir kota koyulsun mesela aylık x ton su kullanım hakkı verilse kotayı asanlardan astıklari miktar a göre daha fazla su parasi alınsa insanlar su kullanımını biraz da olsa azaltırlar
VE ordan elde edilen gelirlede küresel ısınma sebebiyle olusan sorunlarin çözümünde kullanılsa

Ve bu konuda oldkca duyarlı olmalıyız yoksa cocuklarımız hatta bizler cok sıkıntı cekecegiz

Mesela ben önceden duş alırken suyu bolca harcıyordum ama şimdi kovaya doldurup o şekilde yapıyorum

evet duş olayı en hassas konulardan bir tanesi. Alışkanlıklarımızı değiştirmenin zamanı geldi.

neccko' Alıntı:

Bu kota uygulaması gerçekten güzel olur. Evlerde yaşayan kişi sayısına göre belirti bi kota kuyulur. Bu şeklide büyük oranda su tasarufu sağlanır.

insanlık adına dikkat etmemiz gerekiyor.

kota olayı çok güzel bir fikir. dikkatli olmamız ve gerçek tasarruf tedbirleri almalıyız. eski susuz günlerimizi hatırlaması bile çok kötü.. hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor , hepimiz elele vermeliyiz. zaten israf dinimizcede haramdır..

Geri