'37 yıllık hocayım, başı açıklara baskı görmedim'

İηvictus

Banned
Reaction score
0

Sivil anayasa tartışmaları bazı kesimler tarafından başörtüsü meselesine hapsedildi. 'Yasağın kalkması başı açıklar üzerinde baskı oluşturur' iddiası gazete köşelerini istila etti. Ancak bilim adamları bu tezi gerçekçi bulmuyor.

77730.jpg

Türkiye'nin en saygın siyaset bilimcilerinden Prof. Dr. Metin Heper, ülkedeki hoşgörü ortamının geliştiğine dikkat çekiyor. Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi dekanlığını da yürüten Heper, "Herkesin oturduğu yerden birtakım tahminlerde bulunması yanlış. 37 senedir üniversitelerde ders veriyorum, türban takan kızların takmayanlara baskı uyguladığına şahit olmadım." diyor. 'Mahalle baskısı' korkularının halka uzak olmaktan kaynaklandığını belirtiyor. Münferit olayları, toplumun geneline mal etmenin yanlış olduğunu vurguluyor. İddiaların gerçekliğini anlayabilmek için geçmişe bakmak gerektiğini anlatan Heper, "Bir grup belli şekilde hareket edip diğer grubu baskı altına aldı mı?" sorusunu yöneltiyor. 1980 öncesinde sağ ve sol kesimlerin birbirine tahammül edemediğini dile getiren Heper'e göre, 80'den sonra çok şey değişti.

Sağ ve soldan çok daha hassas olan din konusunda da toplum büyük bir hoşgörü kazandı. Bunun örneklerini öğrencilerinde de gördüğünü kaydeden Heper, 'mahalle baskısı' iddialarının yersizliğini şöyle açıklıyor: "Çok değişik kıyafette öğrencilerimiz birlikte arkadaşlık edip ders çalışıyor. Türban yasak; ama onun yerine şapka giyiyor öğrenciler. Örtünmeyen öğrencilerimiz başını şapkayla kapatanların türban takmak istediğini biliyor. Ama buna karşın hiçbir tepki göstermiyorlar. Benim kanaatim, şu anda şapkayla başını kapatan öğrenciler başörtüsüyle kapatsalar da açık öğrencilere baskı uygulamaz."

Kadınlar sokakta kol kola dolaşıyor

Türk toplumundaki hoşgörü anlayışının Osmanlı'ya dayandığını belirten Heper, "Bu ülke insanı sadece Müslümanlarla değil, Ermeni, Musevi ve Rumlarla birlikte yüzyıllarca yaşadı." değerlendirmesini yapıyor. Örtünen ve örtünmeyen kadınların sokakta kol kola dolaştığını hatırlatan Prof. Dr. Metin Heper, "Herhangi bir endişe duymuyorum. Seçim sonuçlarına baktığınızda da toplumun son derece aklıselimle hareket ettiğini görürsünüz." diyor

Her ülkede değişik kıyafetlerle yaşayan insanların bulunduğunu dile getiren Heper, Türkiye'de de benzer örneklerin bulunduğunu; ancak İstanbul Fatih'i ülkenin geneli olarak sunmanın son derece yanlış değerlendirmelere sebep olacağını ifade ediyor. Heper, başörtülü baskısının oluşabilmesi için devlet düzeyinde bir temsilin olması gerektiğine işaret ederek, şu tespiti yapıyor: "Türkiye'yi yönetenler dindar insanlar; ama din esasına dayalı politika izlemiyorlar. Eğer din üzerine siyaset yapsalar Medeni Kanun'u değiştirme girişimde bulunmaları gerekir. Ancak ben Türkiye'de bunu görmüyorum. Bu nedenle korkmamak lazım."

Zaman

Gazete ismi,Zaman yani fethullahın borazanı.Konuk bir profesör.Hemen her haberi amaçlı olan gazetenin bu haberdeki amacı,muhtemel bir çıkar ilişkisi olan bir profesöre,Fethullah Gülen'in Türkiye ve İslam Dünyasına oynadıgı oyunların bir basamagı olan Anayasa degiştirme çabalarına karşı korkusu olan kesimin korkusunu gidermek açıklamalar yaptırtmak.Acaba Profesör,Fethullah Gülen'in "Zamanından önce takiyyeden vazgeçenler ,davamıza zarar verirler"deyişini biliyorlar mı?

zaman gazetesi klasik haber. taraflı yayın

Gazete ismi,Zaman yani fethullahın borazanı.Konuk bir profesör.Hemen her haberi amaçlı olan gazetenin bu haberdeki amacı,muhtemel bir çıkar ilişkisi olan bir profesöre,Fethullah Gülen'in Türkiye ve İslam Dünyasına oynadıgı oyunların bir basamagı olan Anayasa degiştirme çabalarına karşı korkusu olan kesimin korkusunu gidermek açıklamalar yaptırtmak.Acaba Profesör,Fethullah Gülen'in "Zamanından önce takiyyeden vazgeçenler ,davamıza zarar verirler"deyişini biliyorlar mı?

bak sevgili arkadaşım ;

senin inandığın değerlerin aksinde yazıyor diye gazeteleri dergileri haber kaynaklarını eleştirmek çok çirkin bir davranış. bu her kesim için geçerli ..senin inandıklarının karşısında olanlarda senin savunduklarını yazan medya için senin davrandığın gibi bir tarz seçerse ortalık bu saçma tantanadan geçilmez.eğer haber kaynağını beğenmiyor ve doğru olmadığını düşünüyorsan yorumlama konuyu arkadaşım.vakit kaybetmemiş olursun.. tabiki burada ki hangi konuyu kimin yorumlayacağını ben seçemem ama bu benim nacizane fikrim.

ikili bir diyalog yaratmak değil amacım ama hangi tarafta olursa olsun haber kaynağını eleştirmenin çok anlamsızca olduğunu düşünüyorum.ve bence doğruluğuna inanılmayan bir kaynağın konusu üzerinde vakit kaybetmek daha anlamsızca.

ben bu haberin doğruluğuna inandığım için sizlerle paylaşıyorum. saygılarımla..

türbanlılar azınlıkta idiler ve baskı yapamadılar. Şimdi çoğunluğu ele geçirecekler o zaman görecek başı açık kadınlarımız . Bunun böyle olacağını herkes biliyor.

kimse kimseye baskı yapmaztahmiinindeyim.hepimiz biliyoruzki kişi tanımadığına karşı devamlı soğuk bakar..insanlar birazbirbirini tanısa (hepimiz kapı komşumuzu tanımaz olmuşuz) herkes güzelce anlaşır gider sorunda kalmaz..birde herkesin imni etek giyme hakkı varda niye başını örtme hakkı olmasın..kimse onlara mini etek giyme dediğini duymadık..demezler..illaki her insan tek tip olacak.olmazz herinsanın düşüncesi vardır ona göre yaşaması lazımgelirr herkes istediği gibi yaşıyor kmse kimseyede baskı yapmıyor bu böyle bilinee.

korkma kardeş kimse adam yemez bu vatanda korkmaa.(ne olacak merak içindeyimm)

bak sevgili arkadaşım ;

senin inandığın değerlerin aksinde yazıyor diye gazeteleri dergileri haber kaynaklarını eleştirmek çok çirkin bir davranış. bu her kesim için geçerli ..senin inandıklarının karşısında olanlarda senin savunduklarını yazan medya için senin davrandığın gibi bir tarz seçerse ortalık bu saçma tantanadan geçilmez.eğer haber kaynağını beğenmiyor ve doğru olmadığını düşünüyorsan yorumlama konuyu arkadaşım.vakit kaybetmemiş olursun.. tabiki burada ki hangi konuyu kimin yorumlayacağını ben seçemem ama bu benim nacizane fikrim.

ikili bir diyalog yaratmak değil amacım ama hangi tarafta olursa olsun haber kaynağını eleştirmenin çok anlamsızca olduğunu düşünüyorum.ve bence doğruluğuna inanılmayan bir kaynağın konusu üzerinde vakit kaybetmek daha anlamsızca.

ben bu haberin doğruluğuna inandığım için sizlerle paylaşıyorum. saygılarımla..
Bak Kardeş;Şeklen haklısın serzenişinde fakat nasıl oluyormuş,insanın canı nasıl acıyormuş anladınız mı şimdi?Bana göre Zaman gazetesi,Emperyalizme hizmet eden bir gazetedir.Amacı bu ülkeyi bölmektir.Bunları bilmemize ragmen,Zamandan yapılan alıntılara ses çıkartılmıyordu buna benzer ve benim yaptıgım şekilde ne zaman,sizler ve taraftarlarınız örnegin Cumhuriyet gibi bir gazeteden yapılan alıntıya,"Gazete Cumhuriyet,ne olacak Dinsiz" gibi tıpkı seninde serzenişte bulunmana sebeb olan benim yaptıgım gibi,daha önce bizlerin bulunmadıgımız bu tür yaklaşıma,bir nebze sizin yaklaşımınızın ne kadar yanlış oldugunu anlatabilmek için,iki gündür böyle bir yaklaşımda bulunarak,oltama düşmenizi bekliyordum ve düştünüz.Nasılmış acıtıyormuymuş,insanların canını?Üstelik bizler haketmedigimiz,sizlerin hak ettiginiz davranışa ragmen...

Bu adam 37 yıldır hoca imiş. Kampüse hiç inmemiş sanırım. Ben 3 yıl Gaziantep Üniversitesinde okudum.

Ordaki Gülen tarikatının çalışmalarını yurtlarını okullarını evlerini yakından takip ettim. Kampüs içindeki tutumlarını bakış açılarını....

Üniversitedeki hernerede olursa olsun Yenı kayıt yaptırdıklarında görmüşlerdir kayıt yerinde yurtlarda nasıl öğrenci kapma uğraşında olduklarını......

Oraya giden bayan öğrencilerin tepeden tırnağa nasıl değiştiğini.... Silah zoruyla değil. Ama yinede psikolojik baskı ile. Gerektiğinde kalacak yer zorlaması ile nasıl ağlarında çırpınışlarını görmeyen olmadımı ?

Onlar her yerde.... Hocam görememiş mi onları. Tepeden konuşmak o kadar kolay ki . .. Gel içine in kampüse hadi bakalım neler göreceksin ?

Üniversitede istatistiklerle uğraşan hocalar öğrenciler. TÜrbanlı öğrenci sayısının artışını. Gülenin örümcek ağlarının üniversiteyi nasıl ele geçirdiğini bir kağıda döksünler....

Önceden Komünizm belasının üniversite öğrencilerinin beyinlerini bulandırdığına şahit olduk. Şimdi Gülenin...... İnsanları nasıl sömürdüğünü....

Bu hocanın ve bu forumdaki destekcileri Kampüsü inin !!!!!!!!

Baskı Nasıl yapılır bir öğrenin. Gülenin çalımlarını bir öğrenin bakalım......
Kim kime nasıl baskı yapıyor...

Hele ünide bahsettikleri özgürlük ellerine verilsin.... İşte ozaman siz baskıların alasını kendi pencerenizden hafif bir kinci gülümseme ile izlersiniz......

türbanlılar azınlıkta idiler ve baskı yapamadılar. Şimdi çoğunluğu ele geçirecekler o zaman görecek başı açık kadınlarımız . Bunun böyle olacağını herkes biliyor.

bir yanda ;baş örtüsü kullanan yaşını almış nenelerimiz annelerimiz var , namusuyla başını kapatanlar var

diğer yanda ; paparazzilere yakalanmak istemeyipte kapatanlarda var , sırf anesinin başı örtülü diye kapatanlarda var , sırf kocası istedi diye kafasını kapatanlar var , zamanında çok işler yapıp namuslu rolü çekmek isteyenlerde var , türban giyip podyuma çıkan mankenler var , onu abartıp peçe takan kadınmı erkekmi belli olmayanlar var.

vay vay ülkem . Ata'm zamanında böylemiydin? sonradanmı türediler?

Bu adam 37 yıldır hoca imiş. Kampüse hiç inmemiş sanırım. Ben 3 yıl Gaziantep Üniversitesinde okudum.

Ordaki Gülen tarikatının çalışmalarını yurtlarını okullarını evlerini yakından takip ettim. Kampüs içindeki tutumlarını bakış açılarını....

Üniversitedeki hernerede olursa olsun Yenı kayıt yaptırdıklarında görmüşlerdir kayıt yerinde yurtlarda nasıl öğrenci kapma uğraşında olduklarını......

Oraya giden bayan öğrencilerin tepeden tırnağa nasıl değiştiğini.... Silah zoruyla değil. Ama yinede psikolojik baskı ile. Gerektiğinde kalacak yer zorlaması ile nasıl ağlarında çırpınışlarını görmeyen olmadımı ?

Onlar her yerde.... Hocam görememiş mi onları. Tepeden konuşmak o kadar kolay ki . .. Gel içine in kampüse hadi bakalım neler göreceksin ?

Üniversitede istatistiklerle uğraşan hocalar öğrenciler. TÜrbanlı öğrenci sayısının artışını. Gülenin örümcek ağlarının üniversiteyi nasıl ele geçirdiğini bir kağıda döksünler....

Önceden Komünizm belasının üniversite öğrencilerinin beyinlerini bulandırdığına şahit olduk. Şimdi Gülenin...... İnsanları nasıl sömürdüğünü....

Bu hocanın ve bu forumdaki destekcileri Kampüsü inin !!!!!!!!

Baskı Nasıl yapılır bir öğrenin. Gülenin çalımlarını bir öğrenin bakalım......
Kim kime nasıl baskı yapıyor...

Hele ünide bahsettikleri özgürlük ellerine verilsin.... İşte ozaman siz baskıların alasını kendi pencerenizden hafif bir kinci gülümseme ile izlersiniz......
Yehovan;Nasıl emin olabiliyorsun,burada Fethullah Gülen'in amacına hizmet edenlerin,kampüslerde,baskı yapmadıgını ve yarın yapmıyacagını?

64general1

Kardeşim. Fettulah Gülen Tarikatının her Ferdi. Üniversitede öğrenciye, Dışarda esnafa zengine, Ülkemin her ferdine ;

Yerni anayasada verilen özgürlüklerle serbest atışlarla yakın markaja alacak. BASKI uygulayacak. Adım kadar eminim.

Kardeşim ben BAskıyı kampüste birebir yaşadım. Gülenciler tarafından. Bu gelecekte cok daha fazla olacak....

Üniversitelerimizi GÜLEN'e teslim Etmeyelim.... Öğrencilerimizi sömürülmekten kurtaralım....
Gülenin Din anlayaşından Gülene para basmaktan kurtaralım diye konuşuyorum....

Gülen bu ülkede en büyük tehlikedir ! En büyük iç düşmandır....

64general1

Kardeşim. Fettulah Gülen Tarikatının her Ferdi. Üniversitede öğrenciye, Dışarda esnafa zengine, Ülkemin her ferdine ;

Yerni anayasada verilen özgürlüklerle serbest atışlarla yakın markaja alacak. BASKI uygulayacak. Adım kadar eminim.

Kardeşim ben BAskıyı kampüste birebir yaşadım. Gülenciler tarafından. Bu gelecekte cok daha fazla olacak....

Üniversitelerimizi GÜLEN'e teslim Etmeyelim.... Öğrencilerimizi sömürülmekten kurtaralım....

Seviyeli yorum lutfen

Bak Kardeş;Şeklen haklısın serzenişinde fakat nasıl oluyormuş,insanın canı nasıl acıyormuş anladınız mı şimdi?Bana göre Zaman gazetesi,Emperyalizme hizmet eden bir gazetedir.Amacı bu ülkeyi bölmektir.Bunları bilmemize ragmen,Zamandan yapılan alıntılara ses çıkartılmıyordu buna benzer ve benim yaptıgım şekilde ne zaman,sizler ve taraftarlarınız örnegin Cumhuriyet gibi bir gazeteden yapılan alıntıya,"Gazete Cumhuriyet,ne olacak Dinsiz" gibi tıpkı seninde serzenişte bulunmana sebeb olan benim yaptıgım gibi,daha önce bizlerin bulunmadıgımız bu tür yaklaşıma,bir nebze sizin yaklaşımınızın ne kadar yanlış oldugunu anlatabilmek için,iki gündür böyle bir yaklaşımda bulunarak,oltama düşmenizi bekliyordum ve düştünüz.Nasılmış acıtıyormuymuş,insanların canını?Üstelik bizler haketmedigimiz,sizlerin hak ettiginiz davranışa ragmen...

güzellikle anlatılanı anlayacağını sanmıyorum. yukarıda yazdıklarından da bir amaç peşinde olduğun ortada. neyi ispatlamaya çalışıyorsun ? ne sen bir avcısın !! nede benim gibiler senin oltana takılan balıklar. ben bugüne dek kaynak eleştirilerine her zaman karşı oldum. inanmadığım kaynakları okumamaya çalışırım. anladınmı (hiç sanmıyorum ya)? senin derdin kiminle ise git onunla kozlarını paylaş !!! ve inanmadığın kaynakları yorumlamaktan uzak dur zaman kaybı yaşamazsın !!!

ikili diyaloga girmek istemiyorum dedim bunuda korumak için çaba sarf ediyorum. daha fazla tahrik etsen bile bu sana son cevabımdır !!!

64general1

Amerikan maskotu gülen tehlikesinin , güleni bilen gül , kadeh arkadaşı tayyip ve saz ekibi de farkındalarmı?

Üzülüyorum bu halinize Donkişotlar,
Adam profosör olmuş üniversitede ders veriyor ama Zamana bir ropörtaj verdimi bütün sıfatları,
karizması anında siliniveriyor gözünüzde.Bukadar dar görüşlü olmayın,olmayalım.
Yaşar Nuri hoca için bazı olumsuz söyler söyledik,(her söylediği yanlıştır anlaşılmasın) arkadaşın biri
dünyada nerden ödül aldığını,hangi kuruluşlarca yılın kaçıncı adamı olduğunu sıraladı.
Orhan Pamuk abimiz ilk kez bir Türke verilen ödülü aldı ama ne diyerek bun aldı hepimiz biliyoruz.
Yani önümüze seçilmiş insanları çıkarttıklarının bunların derdinin ''Şeker verip'' kandırmak olduğununda
farkına varmamız gerekmiyormu.
Fethullah Gülenin Allah rızasından ,ülkemizin yararından,Türklügün ve islamın yüceltilmesinden gayrı
düşünce ve planının olduğuna inanmıyorum,inandıramazsınız.Çünki biliyorum.Ama içinde ve içlerinde
yalaka,hizmetten çok menfaatçi,çıkarları uğruna aralarında olanlarında olduğunu inkar etmiyorum.
Ama istisnalar kaideyi bozmaz,düşünceleriniz sizi bağlar.
O haberin sonuna Cumhuriyet gazetesi yazılsa acaba tepkiniz ne olurdu.
Bu garip profosörümüzün düşünceleri aynı olsa bile destek görürdü herhalde.

Üzülüyorum bu halinize Donkişotlar,
Adam profosör olmuş üniversitede ders veriyor ama Zamana bir ropörtaj verdimi bütün sıfatları,
karizması anında siliniveriyor gözünüzde.Bukadar dar görüşlü olmayın,olmayalım.
Yaşar Nuri hoca için bazı olumsuz söyler söyledik,(her söylediği yanlıştır anlaşılmasın) arkadaşın biri
dünyada nerden ödül aldığını,hangi kuruluşlarca yılın kaçıncı adamı olduğunu sıraladı.
Orhan Pamuk abimiz ilk kez bir Türke verilen ödülü aldı ama ne diyerek bun aldı hepimiz biliyoruz.
Yani önümüze seçilmiş insanları çıkarttıklarının bunların derdinin ''Şeker verip'' kandırmak olduğununda
farkına varmamız gerekmiyormu.
Fethullah Gülenin Allah rızasından ,ülkemizin yararından,Türklügün ve islamın yüceltilmesinden gayrı
düşünce ve planının olduğuna inanmıyorum,inandıramazsınız.Çünki biliyorum.Ama içinde ve içlerinde
yalaka,hizmetten çok menfaatçi,çıkarları uğruna aralarında olanlarında olduğunu inkar etmiyorum.
Ama istisnalar kaideyi bozmaz,düşünceleriniz sizi bağlar.
O haberin sonuna Cumhuriyet gazetesi yazılsa acaba tepkiniz ne olurdu.
Bu garip profosörümüzün düşünceleri aynı olsa bile destek görürdü herhalde.
Esfanu şu anki düşüncelerini begenmesem bile eger Fethullah Gülen Hayranlıgında yaptıgın özeleştirin nedeniyle samimiysen,gerçekten seni tebrik ederim.Demek ki çıkarların için degil inandıgın için,bu yoldasın.Oysa biraz araştırsan.Bu zatın ne oldugunu çok iyi görebilirsin.Bu zat her zaman kendisini kurtarmak amacıyla devlete yakın görünmüş fakat devamlı devleti elegeçirme planlarından geri durmamıştır.Dogrudur70 li yıllarda vaazlarıyla öne çıkmış yardım amaçlı oluşumlara girişmiştir ama sonradan işin rengi degişmiştir.Şimdi ise tamamıyla ABD,İsrail,İngiltere merkezli emperyalizmin güdümüne girmiş ve Dinimize ve Ülkemiz üzerine oynanan haçlı oyunlarına alet olmaktadır.Bu zatı bugün CIA korumakta,Vatikan'la dinler arası diyolog ismi altında ülkemizi hristiyanlaştırma çalışmaları içinde bulundugu,Hatta Dünya üzerinde gizli oldugu bilinen ve Vatikan tarafından isimleri açıklanmayan iki kardinalinden,birinin çin'de,birininde Müslüman bir ülkede oldugu ve muhtemelende bunlardan birinin Fethullah Gülen oldugu çeşitli yabancı ve yerli sitelerde yazılmaktadır.Eger bu konularda araştırmak isterseniz kaynak verebilirim ve isterseniz internetten de bulursunuz.

Mahalle baskısı' korkularının halka uzak olmaktan kaynaklandığını belirtiyor.
Yani
Azınlık derken??
Hadi dielim senin dediğin gibi azınlıktılar, sonra neden çoğaldılar acaba bu derece yasaklara rağmen, hakkatten neden acaba ???
bir yanda ;baş örtüsü kullanan yaşını almış nenelerimiz annelerimiz var , namusuyla başını kapatanlar var

diğer yanda ; paparazzilere yakalanmak istemeyipte kapatanlarda var , sırf anesinin başı örtülü diye kapatanlarda var , sırf kocası istedi diye kafasını kapatanlar var , zamanında çok işler yapıp namuslu rolü çekmek isteyenlerde var , türban giyip podyuma çıkan mankenler var , onu abartıp peçe takan kadınmı erkekmi belli olmayanlar var.

vay vay ülkem . Ata'm zamanında böylemiydin? sonradanmı türediler?

Ayrıca kapanmak isteyipde kapanamayanlar da var, babasından annesinden cekindiği için kapanamayan arkadaslarım da oldu.

VE ekleyeyeyim siz böyle saldırdıkca ak partinin oyları artacaktır bunun en iyi örneğini 22 temmuzda gördünüz ben bile gittim sandığa yani

toplumda türban takanların sayısı geçmiş zamanlarda örn. 10 yıl kadar önce çok azken Akp iktidarı ile büyük bir çoğunluk (onlara yalakalık olsun diye ) türban taktılar. azınlık demedim. Sayıları az dedim.

TÜrbanlılar azınlıkta idiler ve baskı yapamadılar die sen yazmışsın güzel kardeşim =)
Sayısı az demiş olsan mesajda oyle cıkardi dimi =)

O kadar Akpartiye oy veren kişiyle karşılaştım, acık olsun kapalı olsun, ama hiç birinin agzından ak partiye yalakalık olsun die kapandım diene denk gelmedim yada o davranıs içinde olan birine denk gelmedim,
Çok ilginç bi tez,

Bİ insanın inancı harici başörtüsü takması tamamen aptallıktır,neden diceksin
1.Kamusal alan zırvalıgı
2.Yazın o sıcakda o şekilde giyinmek ne kadar zor

Sadece 2 tanesini yazdım
Bİr kadın eğer bunları bile bile örtünecem diorsa bilki o inancından imanından dolayı kapanıyordur yoksa bu çilelere katlanmaz.

Geri