32 bit windows 7 de 4gb ram kullanma...

senin dediğin benim bilgisayarımda görünmüyor... DEP PAE aynı anda çalışabilir..
aşağıdaki linki inceleyebilirsin...

The system memory that is reported in the System Information dialog box in Windows Vista is less than you expect if 4 GB of RAM is installed

Bu benim bilgisayarımdan veri yürütme engellemesi (DEP) bilgileri.

Bu da winload.exe'nin bilgisayar açılırken yüklediği önyükleyici bilgileri.

Dolayısıyla DEP şu anda devre dışı. Aşağıdaki makaleyi incelersen eğer orada ayrıntılı bilgiyi göreceksin. Zaten PAE ve DEP'in aynı anda kullanılabildiği işletim sistemleri Server ailesinden olanlardır.Ki bu özellik Windows Server 2000den itibaren dahil edilmeye başlanmıştır. Dolayısıyla da NT çekirdeğine sahip bilgisayarlarda bu özellik bulunur.Ancak microsoftun pazarlama stratejilerinden dolayı bütün işletim sistemlerinde bu destek bulunmaz.

Physical Address Extension (Windows)

Bu benim bilgisayarımdan veri yürütme engellemesi (DEP) bilgileri.

Bu da winload.exe'nin bilgisayar açılırken yüklediği önyükleyici bilgileri.

Dolayısıyla DEP şu anda devre dışı. Aşağıdaki makaleyi incelersen eğer orada ayrıntılı bilgiyi göreceksin. Zaten PAE ve DEP'in aynı anda kullanılabildiği işletim sistemleri Server ailesinden olanlardır.Ki bu özellik Windows Server 2000den itibaren dahil edilmeye başlanmıştır. Dolayısıyla da NT çekirdeğine sahip bilgisayarlarda bu özellik bulunur.Ancak microsoftun pazarlama stratejilerinden dolayı bütün işletim sistemlerinde bu destek bulunmaz.

Physical Address Extension (Windows)

dostum ya sen kapat mışsın bilmeden yada senin sisteminde sorun var... verdiğin adreste aynen şu yazıyor...

"Eğer DEP, donanım destekleyen bir bilgisayarda etkinleştirilmiş ise Windows otomatik olarak PAE sağlar. DEP veya bilgisayar sıcak-4 GB'den büyük bellek aralıkları bellek aygıtları eklemek için yapılandırılma sağlar. Eğer bilgisayar donanımı desteklemiyorsa DEP etkin veya sıcak-4 GB'den büyük bellek aralıkları, bellek aygıtları için yapılandırılmamış PAE açıkça etkin olmalıdır."

dostum ya sen kapat mışsın bilmeden yada senin sisteminde sorun var... verdiğin adreste aynen şu yazıyor...

"Eğer DEP, donanım destekleyen bir bilgisayarda etkinleştirilmiş ise Windows otomatik olarak PAE sağlar. DEP veya bilgisayar sıcak-4 GB'den büyük bellek aralıkları bellek aygıtları eklemek için yapılandırılma sağlar. Eğer bilgisayar donanımı desteklemiyorsa DEP etkin veya sıcak-4 GB'den büyük bellek aralıkları, bellek aygıtları için yapılandırılmamış PAE açıkça etkin olmalıdır."

Dostum haklı çıktın. Nx i disable ettim ve dediğin gibi çıktı.Ancak bildiğim kadarıyla dep ve pae aynı anda sorun çıkarıyordu ve o yüzden biri çalışırken diğer disable durumda olması gerekiyordu. Kısa bir araştırma yaptım ve şu sonuca ulaştım kernel NtkrlStaForce satırı PAE ve DEP'in aynı anda çalışabilmesi için gerekli olan windows çekirdeğini yüklüyor. Önemli olan burda sonuç 32 bitte maksimum 36bitlik bir bellek adreslemesine sahip oluyoruz.

Dostum haklı çıktın. Nx i disable ettim ve dediğin gibi çıktı.Ancak bildiğim kadarıyla dep ve pae aynı anda sorun çıkarıyordu ve o yüzden biri çalışırken diğer disable durumda olması gerekiyordu. Kısa bir araştırma yaptım ve şu sonuca ulaştım kernel NtkrlStaForce satırı PAE ve DEP'in aynı anda çalışabilmesi için gerekli olan windows çekirdeğini yüklüyor. Önemli olan burda sonuç 32 bitte maksimum 36bitlik bir bellek adreslemesine sahip oluyoruz.

sistem için çok önemli olan DEP i devre dışı bırakacaksa PAE niçin tasarlanmış bir mantığı yok... sonuç olarak 36 bitte olsa ben bir sorunla karşılaşmadım... benim verdiğim adreste DEP ve PAE aynı anda sorun olabileceği yazıyor... ama her sistem için değil... burda biraz şan faktörü devreye giriyor... ben şanşlılardanım.. :durdurun

14l2155.png

Ben denedim, çalışıyıor.

Konuyu hortlatmak gibi oldu ama link ekleyebilirmisiniz?

birde başka bir yöntem bile biri varmı?

başka yollarıda var ama program işimizi kolaylaştırıyor... kullanınımı çok basit.. sadece çalıştırıp dos ekranında yes deyip sonra bilgisayararımızın yeniden başlamasını beklemek..

:thumbdown:indir...:thumbdown:​

resimler ispatıdır...

378862Ekran-Alintisi.PNG

123065Ekrani.PNG

:thumbdown:indir...:thumbdown:​

tersinir linkler buharlaşmış yenilemeyi düşünmüyormusun?

Geri