32 bit windows 7 de 4gb ram kullanma...

deneme yanılmayı kullandık yanıldık umarım buşey sistemden kaldırılıyordur başlarken 2 w7 kuruluymuş gibi başlatıyo sol alt tarafta yazılar var (küçük) ve 4 GB ı kullanamıyosun yani sadece ibre yüksek gözüküyo ama okadara çıkamıyosun

bu şeyi nasıl kaldırabilirim ki umarım kaldırılmı yolu vardoır derhal istiyorum

913812Ekra1.png

4000 yaklaşıyorum ama sanal bellek devreye girdiği için 3700 lere düşüyor... bu sistemin daha stabil çalışması için... değerlerin birbirinden uzak olması zaman farkından dolayıdır.. bunun nesi görüntü ben anlayamadım... şu resmi iyi analiz edin lütfen

< tersinir > gercekten araştırmacı olduğun anlaşılıyor.Hic bir bilgi kesin deil.
Microsoft söyleşini okudum bir yerlerde...
Mühendislerin bile cözümleyemediği sorunlar cok zaten (kendi mühendisleri)...
Örneğin Win 7 yaparlarken ki API lerdeki Bazı DLL lerin ne işe yaradıklarını bile tam kesin deil.
bazılarını cıkardıklarında calışmadıklarını ve bunu tam anlamadıklarını acık acık söylüyorlar.

< tersinir > gercekten araştırmacı olduğun anlaşılıyor.Hic bir bilgi kesin deil.
Microsoft söyleşini okudum bir yerlerde...
Mühendislerin bile cözümleyemediği sorunlar cok zaten (kendi mühendisleri)...
Örneğin Win 7 yaparlarken ki API lerdeki Bazı DLL lerin ne işe yaradıklarını bile tam kesin deil.
bazılarını cıkardıklarında calışmadıklarını ve bunu tam anlamadıklarını acık acık söylüyorlar.

hiçbir bilgi kesin değil doğru ama eksik... ispat edilene kadar kesin değil... her kanun bir teori ile başlar.. ispat teoriyi inkar edilemez bir gerçek yapar... il olarak benim içinde pek inandırıcı gelmedi ama denedim ve gördüm bu gerçek... benim için tabiki.. kimseyi zorla inandıramayız..
bir arabayı tasavvur edelim... biri tasarımcı, biri kaportacıdır, biri motor ustası, bir diğeri ise elektronikçidir. hiçbiri diğerinin işinden anlamaz... yaptıkları işi birleştirdikleri zaman ortaya bir bütün "araba" çıkar... ne işe yaradıkları bilinmeyen DLL sebebi bu olsa gerek... bunu çok bilmişlik olarak algılama aklıma bu geldi...:durdurun

önemli olan sistemden kaldırılıyomu arkadaşım laptop u da masaüstüm kadar format manyağı yapmak istemiyorum gerçi w7 yi kuranakadar zzaten oldu ama lütfen cvp ver başlangıçta 2 windows açıyomuşum gibi oluyo çözümü varsa söyle yapalım

önemli olan sistemden kaldırılıyomu arkadaşım laptop u da masaüstüm kadar format manyağı yapmak istemiyorum gerçi w7 yi kuranakadar zzaten oldu ama lütfen cvp ver başlangıçta 2 windows açıyomuşum gibi oluyo çözümü varsa söyle yapalım

Dostum baslat calistir a gel ( win+r) msconfig yaz
boot ekranindan duzenleme yapacaksin ama karismak istemiyorum cunku yanlis birsey yaparsan sanirim iki isletim sistemine de giremeyeceksin.

ben kullandim suan 64 bit deyim tersinir in ifade ettigi gibi islemcimi zorlamiyorum cunku islemcim zaten 64 bit.

ayrica stabil ayarlarda calisiyor ve ekran karti performansimi daha cok begendigimi soyleyebilirim :)

boyle rus yapimi seylerle islemcimi yoracagima 64 bit kurarim bahaneyle ve mis gibi bir sistemim olur :)

karsi degilim yapilmis guzel birsey bende test ettim evet ise yariyor ram yuklenmesi byte yazmalari ama ust kisimda da acikladim gereksizligini.

kolay gelsin herkese ;)

Ya yaptim ama olmadi valla benimki 2gb aynen 2gb gösteriyor ama pc çalişincada 2 windows gösüküyor :( bozuldu galiba :S

Ya yaptim ama olmadi valla benimki 2gb aynen 2gb gösteriyor ama pc çalişincada 2 windows gösüküyor :( bozuldu galiba :S

arkadasim bu senin icin degil.
bu pcsinde 4gb ve uzeri ram kullanan ve win7 32 bit kurulu pcler icin

bu pcler 32 bit oldugundan oturu max 3.5 gb gorebiliyordu
bu sekilde islemciyi kullanarak ust seviyeye cikarilabiliyor.

himm güzel abi eline yüreğine sağlik anladim :) süpersin

hiçbir bilgi kesin değil doğru ama eksik... ispat edilene kadar kesin değil... her kanun bir teori ile başlar.. ispat teoriyi inkar edilemez bir gerçek yapar... il olarak benim içinde pek inandırıcı gelmedi ama denedim ve gördüm bu gerçek... benim için tabiki.. kimseyi zorla inandıramayız..
bir arabayı tasavvur edelim... biri tasarımcı, biri kaportacıdır, biri motor ustası, bir diğeri ise elektronikçidir. hiçbiri diğerinin işinden anlamaz... yaptıkları işi birleştirdikleri zaman ortaya bir bütün "araba" çıkar... ne işe yaradıkları bilinmeyen DLL sebebi bu olsa gerek... bunu çok bilmişlik olarak algılama aklıma bu geldi...:durdurun

tabiki fark etmez sen güzel bir örnek vermişşin.

2 windos açmıyor.. iki seçenek sunuyor.. biri eski ram desteği kapalı olan, diğeri 128 gb ram desteği sağlayan windos.. ikisininde çalıştırdığı aynı windows. programın yaptığı sadece disk belleği dosyasından iki tane oluşturmak. biri orjinali, digeri programın kullandığı.. sen başlangıçta hangisini seçersen. ona göre ram dosyasını kullanıyor.. buna görüntü diyen arkadaşlar haklı.. görüntü oluşturduğu doğru ama bu görüntü kullanulamaz diye bir kaide yok.. vede sisteminise bir zararı yok.. şuan hala kullanıyorum bu gün 5.gün... ilede kaldırmak istiyorsan arkadaş yazmış zaten...

iyi günler acaba vista ultimate içinde kullana bilirmiyiz 32 bit. ve 8 gb ram var malesef 3 gb olarak çalışıyor.

iyi günler acaba vista ultimate içinde kullana bilirmiyiz 32 bit. ve 8 gb ram var malesef 3 gb olarak çalışıyor.

win7 için diyo ama vistada olabilir belki garanti edemem... istersen dene... en iyisi win 7 terfi et...

windows 7 denedim 64 bit ama sorun yapıyor. driver larda 32 bit denemedim. formattıda yeni attım.denedim ama işe yaramadı.

win 7 nin vistadan daha iyi olduğunu herkes söylüyor... vista zaman kaybı... sorunların elbet çözümü vardir... buradaki forumlarda sorunlarına çözüm bulabilirsin... az çok herkes birşeyler biliyor...

lamargo allah senden razı olsun bilgisayar bölümüne gittiğim halde aklıma gelmedi az kalsın format atacaktım çok saol valla böyle daha iyi pc programı yayınlıyana (konuyu açana) saygısızlık olmasın ama ha 3 GB ha 4GB hiçbirşey farketmiyor kardeşim bencew gereksiz yinede emeğinje sağlık

lamargo allah senden razı olsun bilgisayar bölümüne gittiğim halde aklıma gelmedi az kalsın format atacaktım çok saol valla böyle daha iyi pc programı yayınlıyana (konuyu açana) saygısızlık olmasın ama ha 3 GB ha 4GB hiçbirşey farketmiyor kardeşim bencew gereksiz yinede emeğinje sağlık

Estagfurullah rica ederim :)

Ancak bu durumda DEP'i devre dışı bırakmış oluyoruz.Bunu göze alıyorsanız bence deneyin.Dep ile ilgili bilgi almak için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

http://www.hackhell.com/security/536376-dep-nedir.html

DEP degil PAE etkinlestiriliyor sadece.

Estagfurullah rica ederim :)

DEP degil PAE etkinlestiriliyor sadece.

PAE etkinleştiriyor orada sorun yok zaten.Ancak Dep'i devre dışı bırakmak zorunda yoksa pae etkinleştirilse dahi çalışmıyor.Dos penceresi açıp Bcdedit yazarsan eğer nx AlwaysOff değerini göreceksin. Nx de NoExecute anlamına geliyor ki bu özellik Dep'in çalışabilmesi için gereklidir.Zaten Windowstan veri yürütme engellemesi özelliğine bakarsan bunun devre dışı değiştirilemez olduğunu göreceksin.

PAE etkinleştiriyor orada sorun yok zaten.Ancak Dep'i devre dışı bırakmak zorunda yoksa pae etkinleştirilse dahi çalışmıyor.Dos penceresi açıp Bcdedit yazarsan eğer nx AlwaysOff değerini göreceksin. Nx de NoExecute anlamına geliyor ki bu özellik Dep'in çalışabilmesi için gereklidir.Zaten Windowstan veri yürütme engellemesi özelliğine bakarsan bunun devre dışı değiştirilemez olduğunu göreceksin.

senin dediğin benim bilgisayarımda görünmüyor... DEP PAE aynı anda çalışabilir..
aşağıdaki linki inceleyebilirsin...

The system memory that is reported in the System Information dialog box in Windows Vista is less than you expect if 4 GB of RAM is installed

32 bit çekirdek yapısı itibariyle 3,25gb'a kadar adresleme yapabilir. 3,25 ve yukarısı ram kullanımı için 64 bit işletim sistemlerinin kurulu olması gerekir.

Geri