270 Milyon Kişi Firefox Kullanıyor

metalic

New member
Reaction score
0
Dünyayı bilmeyen, dünyanın maskarası olur. Kötülüğ
Bu soru hep sorulmuştur. Firefox’u kullanan kişilerin sayısı bir türlü bilinmiyordu. Mozilla sonunda bir rakam açıkladı. 270 milyon kişi Firefox’u tercih ediyor.

Esasında bu rakam da bir tahmin. Çünkü Mozilla, tarayıcının içine bir modül eklemediği için kesin bir sayıya ulaşılamıyor. Buna ek olarak Firefox kullanıcıları gizli kalmayı seviyor.

Yinede küçük bir hile ile Firefox kullanan kişileri tespit etmek mümkün. Firefox tarayıcısı günde mutlaka bir kere Mozilla sunucularına bağlanıyor. Tarayıcı bu sunucuda yama paketlerini veya yeni bir sürümün yayınlandığını kontrol ediyor. Buraya yollanan bilgi tamamen anonim.

24onfjl.jpg

270 milyon kişi Firefox kullanıyor.

Mozilla işte bu bilgiyi ölçebiliyor. Yapılan açıklamada günlük 90 milyon isteğin bu sunucuya ulaşıyor. Mozilla bu sayıyı 3 katsayısı ile çarpıp, Firefox kullanıcılarını 270 milyon kişi olduğunu tahmin ediyor.

kaynak

valla firefox benim pc yi kasıyor ben sevmiorum firefoxu en güseli explorer

internet explorer ı günden güne kullanan azalıyor. firefox şu anda en iyisi bence. isimleri de çok güzel. ateş tilkisi, mail için thunderbird yani şimşek kuşu

270 milyon insandan farklıyım demekki.kullanmıyorum ben nedenini ben bile bilmiyorum

bütün web tarayıcılarını kullandım kesinlikle en kullanışlısı,en hızlısı ve en iyisi kesinlikle firefox...

firefoxu geçen yıL kuLLanmaya başLadım :D

çokta memnunum bütün arkadaşLarıma firefoxu öneriyorum

sizede kuLLanın pişman oLmazsınız :)

gerısı expolermı kullanıo :D b!!! ara kullandım deyısen fazla bıse yoq ama bırz daha ıyıdı

Firefoxu yaklaşık 6 aydır kullanıyorum çok memnunum bi ara explorer ile birlikte kullanmıştım fakat explorer güncelleştikçe güvenlik soruları vs. can sıkabiliyor.

internet explorer her zman sorun..mozilla hiç bir zamn başınızı ağrıtmıyor..ayrıca bir çok yararlı eklentileri var.denemeyen varsa 1 hafta sadece firefox kullanmasını tavsiye ediyorum.bırakabilirse ne ala:)

Geri