2012 yılına geldiğimizde her şey çok farklı olacak!

kent55

Super Moderator











Beyinle kontrol edilen bilgisayarlar
ABD'li bilgisayar uzmanı Ray Kurzwell'e göre yakın gelecekteki bilgisayarlar o kadar gelişmiş olacak ki, insanların zekasına rakip olacaklar. Kurzwell ve bazı diğer bilgisayar mühendisleri, gelecekte insan aklı ile kontrol edilebilen bilgisayarlardan bahsediyorlar.

Dean Pomerleau adındaki bir Intel araştırmacısı, yakın zamanda bu olasılıkları desteklemiş ve "Web'de düşünce gücüyle dolaşabildiğinizi düşünün" demişti.




Lüks hava yolculuğu
Işınlanma ve zaman yolculuğu şimdilik bir hayal olsa da, hava yolculuğunun geleceğinde önemli yenilikler meydana gelecek.

Yeni Airbus konseptlerinde hologramlarla donatılmış, tavanı açılabilen, duvarlarının arkası görünebilen uçaklar sergileniyor.




Hologram oyunlar
Oturma odanızda hologram projeksiyonu ile oynayabileceğiniz oyunlar, geçtiğimiz ay Tokyo'nun en çok konuşulan tahminlerinden biriydi. Şirketler, hareket algılama teknolojisinin ötesinde oyuncuların etkileşim kurabileceği sanal nesneler üzerinde çalışıyorlar.

Sony, bu senenin başlarında ekranın dışında 3 boyutlu görüntüler oluşturmayı başarmıştı.






Hareketle çalışan cep telefonları
Dokunmatik telefonların etkileyici olduğunu mu düşünüyorsunuz? Gelecekteki cepler dokunuşlar yerine sadece el hareketleri ile çalışabilirler. Bu tür prototip cepler günümüzde mevcutlar.

Bunun yaında origami cep telefonları, katlanabilir telefonlar ve saat şeklini alan telefonlar da var.



Kartsız kredi kartları
MasterCard Labs, bu ayın başlarında yeni mobil kredi kartı prototiplerini ortaya çıkardı. Bu prototipler arasındaki çeşitli kartsız ödeme sistemleri, istediğiniz bir ürünü direkt olarak televizyondan satın alabilmenize bile izin veriyor.

Google da Google Wallet adındaki yeni teknolojisi ile cep telefonlarıyla alışveriş yapmayı mümkün hale getirmeyi planlıyor. Bu yenilikler, zamanla kredi kartlarını tamamen ortadan kaldırabilir.







 
Üst