G.Saray'da gündem yoğun!
Galatasaray, Servet Çetin için Marsilya ile 8 milyon Euro karşılığında el sıkıştı. İki gündür Fransız yöneticilerle görüşen sarı kırmızılılar yöneticiler tecrübeli defans oyuncusunu Marsilya'ya vermeyi kabul ettiler.
Teknik Direktör Rijkaard'ın da transferine onay verdiği Servet Çetin'e Marsilya yıllık 2 milyon Euro ödeyecek. Çetin'in, Başkan Adnan Polat ile birebir görüşerek "Başkanım hem ben para kazanacağım, hemde Galatasaray, izin verin gitmek istiyorum" diye konuşmasının ardından transfere son nokta konuldu ve onay verildi.
Galatasaray'da yabancı yıldız transferi merakla beklenirken, Real Madrid'in dünyaca ünlü golcüsü Ruud Van Nistelrooy'un sarı kırmızılı yöneticilere menajeri aracılığıyla haber göndererek "Rijkaard'ın olduğu takımda oynamak benim için büyük bir mutluluk olur" dediği ve Galatasaray'a transferinin an meselesi olduğu belirtildi.
Türkiye haklarını elinde bulunduran menajer Slbodan Komlyenovıg aracılığı ile mesaj gönderen Ruud Van Nistelrooy'ın "Real Madrid bonservis bedelimi 5 milyon Euro olarak belirledi, eğer kulubümle bonservis sorununu hallederseniz, Rijkaard gibi büyük bir ismin olduğu takımda oynamaya seve seve hazırım" dediği ama Hollandalı yıldız için Tottenham'ın da devrede olduğu öğrenildi.
Bu arada İngiliz ve İtalyan medyası Galatasaray'ın Ruud Van Nistelrooy'dan sonra başka bir Hollandalı yıldız Ryan Babel'i transfer etmek için girişimlerde bulunduğunu iddaa etti. Haberde sarı kırmızılı yöneticilerinin Babel için 10 milyon Euro'yu gözden çıkardığı ve Hollandalı yıldızın Rijkaard'dan dolayı Galatasaray'ın teklifine sıcak baktığı belirtildi.
1986 doğumlu olun Ryan Babel, Hollanda futbolunun son dönemlerde yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri olarak gösteriliyor. İngiliz basını uzun boyu ve fiziği ile gerek yerden gerekse havadan çok etkili olan Hollandalı yıldızın Liverpool'daki antrenörü Rafa Benitez ile yaşadığı problemlerden dolayı İngiliz ekibinden ayrılmasına kesin gözüyle bakıyor.
Öte yandan İtalyan'nın ünlü futbol portalarından Tuttomercatoweb.com, Nice takımının genç golcüsü Loic Remy'ın Galatasaray tarafından transfer edilmek istediğini belirtti. 1987 doğumlu Fransız genç yıldız bu sene Fransa Ligi'nde oynadığı 32 maçta 11 kez fileleri havalandırdı.