2007 Secimleri [Secmen Listeleri - OYLARIMIZI KULLANALIM VE OYLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM]

Mephisto

R€B€L
Altın Üye
Reaction score
0
Bir yanda uçan dünya, bir yanda ortaçağda, sen ner
2007 Secimleri [Secmen Listeleri - OYLARIMIZI KULLANALIM VE OYLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM]

2007 Senesinde yapılacak olan genel seçimlerde oy kullanabilmek için SEÇMEN LİSTELERİ Muhtarlıklarda 25.12.2006 Pazartesi tarihinde askıya çıkacaktır.(Cıktı)

Seçmen listelerinde TC. KİMLİK NUMARALARI olmayanlara seçmen kartları gelmeyecektir.

Bunun için her vatandaşın TC. KİMLİK NUMARALARI MUHAKKAK NÜFUS CÜZDANLARINDA YAZILMASI GEREKMEKTEDİR.

Ayrıca Muhtarlıktaki askıda olan Seçmen Askı Listelerine ÖNEMLE BAKILMALI ADRES ve TC. KİMLİK NUMARALARI nın doğruluğu KONTROL EDİLMELİDİR.

SEÇMEN LİSTESİNE KAYIT OLMAK…:

1- Muhtarlık kaydı seçmen listesinde kayıtlı olduğunuz anlamına gelmez. Muhakkak muhtarlığa uğrayıp seçmen kaydınızı kontrol edin.
2- Daha önceki seçimlerde herhangi bir sebepten dolayı seçmen olamayıp oy kullanmadınızsa, seçmen listelerinde hiçbir yerde adınız yoksa kayıtlı olduğunuz Muhtarlığınıza gidip seçmen listelerine YENİ SEÇMEN KAYDI YAPTIRIN
3- Mahallenize yeni gelmiş ( taşınmış ) iseniz. 28/Mart/2007 seçimlerinden sonra ikamet naklinizi yeni mahalle muhtarlığınıza getirmiş ama daha önce başka bölgede oy kullanmış iseniz, yeni taşındığınız mahalle muhtarlığına giderek NAKİL SEÇMEN KAYDI yaptırın. Çünkü muhtemelen eski seçim bölgenizden de silinmiş olabilir, dolayısıyla önümüzdeki seçimlerde OY KULLANAMAZ, SEÇMEN OLAMAZSINIZ. Muhtarlığınıza gidip NAKİL SEÇMEN KAYDI nızı muhakkak yaptırmanız gerekmektedir.
4- SEÇMENLİK HAKKI nı yeni kazandıysanız ( 28/Mart/2004 seçimlerinden sonra 18 yaşını doldurduysanız ) 01/ Mart /1989 doğumlular dâhil.( 02/Mart/1989doğumlular ve sonrası seçmen olamaz). Muhtarlığınıza gidip YENİ SEÇMEN KAYDI yaptırmanız gerekmektedir.

OY KULLANMAK HER VATANDAŞIN ASLİ VATANDAŞLIK GÖREVİDİR

LÜTFEN BU GÖREVİ YERİNE GETİRİNİZ​

25 yaşındayım we şimdiye kadar hiç oy kullanmadım we kullanmayıda düşünmüorum, kendi çapımda bi protesto, kimsenin bi tarafında değil belki ama en azından içim huzurlu, yinede bilgilendirdiğin için tşkler ..

ama arkadasım oy kullanmak vatandaslık görevi diil mi. hiçbirini sewmiyo olabilirsin ki bende sewmem gidip boş kullanacaz.

valla bu sene oy kullanma hakkına kavuştum
artık icraat yapacak birisi gelsin yeter!
R€B€L bilgilendirme için teşekkür ederim =)

bilgilendirme amaçlı paylaşımın için teşekkürler
bende ilk kez oy kullanıcam bu sene :)
eğer genel seçim zamanında olursa listeler bir daha askıya çıkacakmış diye duymuştum

R€B€L' Alıntı:
02/Mart/1989doğumlular ve sonrası seçmen olamaz

Seçim 4 Kasımda yapılmayacak mı? Neden 3 Kasım doğumlular oy kullanamıyo acaba? Konu hakkında bilgisi olan birisi beni aydınlatırsa sevinirim.

3 kasımdakilerin nicin oy kullanamıcak olmasının nedenini tam olarak ögrenemedim fakat hukuk hocası böyle olmaması lazım 3 kasımdakilerde kullanmalı dedi sadece,yanlış yapıldığını söyledi oda bilmiyo sanırım nedenini =)

eWeT oY KuLLaNMaK ßeNiMDe HaKKım..HeR waTaNDa$ın HaKKı aMa $u aNKi PaRTiLeRDeN HiÇßiRiNe WeRMeYi Dü$üNMüYoRum...aSLıNDa iDeoLoJiMe uYaN ßiRÇOK PaRTi WaR aMa ßaKı$ aÇıMa uYaN PaRTi LiDeRLeRi YoK..uMaRıM aNLaTaßiLMi$imDiR...:victory

eiffel' Alıntı:
way be gençliğin gozunu seveyim.ben üçüncü sefer oy kullancam bu seçimde...yaşlanmışız walla....:hhuzgun :hhuzgun

bizden geçmiş eiffel yaş kemale ermiş:hhsigara

infatuate' Alıntı:
25 yaşındayım we şimdiye kadar hiç oy kullanmadım we kullanmayıda düşünmüorum, kendi çapımda bi protesto, kimsenin bi tarafında değil belki ama en azından içim huzurlu, yinede bilgilendirdiğin için tşkler ..
boş oy atmak, her nekadar bu s.çmık seçim sistemini protesto etmek için yapılacak en akıllıca hareket gibi görünsede, türkiyede bu protestonun şu ana kadar biişe yaradığını görmedim, göreceğimide sanmıyorum. genelde boşoyu bilinçli insanların attığını düşünürsek, boş oylar ile bilinçsizlerin seçtiği partinin önünü açmış oluyoruz. zira akp nin veya mhp vs. nin fanatiklerinin boşoy atacaklarını hiç zannetmiyorum. kötünün iyisi yönetsin mantığına bende karşıyım, yönetileceksek en iyi şekilde yönetilelim. ama bu şekilde kötünün iyisi değil, en kötüsü geliyor.

ha ben illa boş oy atacam diyosan. enazından partilerin hepsine mühür basta, pusulaları sayan adamın, senin boş pusulana kafasına göre mühür basmasını önlemiş ol:D

uff yaa ben daha 16 yasındayım we daha cooooook yolum war oy kullanmak için ALLAH kahretsin yaa uffff :agla

Geri