200 PKK'lı Sınırı Nasıl Geçer Kardeşim

g.haneli

Banned
Reaction score
0
200 PKK'lı Sınırı Nasıl Geçer Kardeşim

Sınır ötesine hazır ve sınırda teyakkuzdayken, 200 PKK'lı sınırımızı geçip, saatlerce yürüyüp, köprüyü uçurup, birliğimize nasıl saldırabiliyor?

200 terörist sınırdan nasıl sızdı?

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki hain saldırıya tepkilerimizi ortaya koyarken, bu soruyu cevapsız bırakamayız. Eğer bu soruyu görmezlikten gelirsek, inanın, vatana en büyük ihaneti işte o zaman yapmış oluruz.

Acımız büyük, öfke doluyuz. Ama şehitlerimizin ardından gözyaşı dökerken artık zaaflarımızı, hatalarımızı da konuşmalıyız. İlker Başbuğ Paşa'nın terörle mücadelede geride bıraktığımız 23 yılda terör örgütüne katılımı önleyemediklerine dair yaptığı öz eleştiri, tüm yönleriyle geliştirilmelidir.

Bu konuya birkaç gün sonra girmeyi düşünüyordum ama kimi emekli asker, siyasi ve köşe yazarlarının TV ekranlarına çıkıp ' Tezkere hemen uygulanmadığı için PKK'ya cesaret verildi' türünden yaptığı sorumsuz açıklamalar yüzünden takvimi erkene aldım.

Allah aşkına, sınıra 2 kilometre mesafedeki Dağlıca mevkiindeki askeri birliğe saldırının tezkereyle ne alakası var?

Bakın; Şu an hali hazırda Kuzey Irak'ta iki tabur askerimiz var. Ağırlıklı olarak istihbarat amaçlı bölgede bulunuyorlar. Daha önce asker sayımız 5 bini geçiyordu. Bu çuval hadisesinden sonra asker sayımız iyice azaldı.

Diğer taraftan binlerce askerimiz, tankımız, topumuz sınıra sevk edilmiş durumda. Tüm Irak sınırı boyunca teyakkuz halindeyiz. Uçak ve helikopterlerle operasyon bölgeleri sürekli taranıyor.

Ama bir grup hain gece yarısı sınırdan içeri giriyor, askeri birlikler arasındaki bağlantıyı koparmak için önce Dağlıca köprüsünü havaya uçuruyor, sonra aynı bölgedeki askeri birliğe ağır silahlarla saatlerce saldırıyor.

Bu durumda sormak lazım: Sınırda teyakkuzda olduğumuz, sınır ötesi operasyona hazırlandığımız sırada bir grup teröristin Kuzey Irak'taki kamplardan kalkıp saatlerce dağda yürüyerek sınırdan iki kilometre içeri sızıp bu eylemi gerçekleştirmiş olması nasıl izah edilebilir?

Eminim ki, bu soru, Hakkari'den acı haberi ilk duyduğumuzda herkesin zihnini kurcalamıştır. Bana gelen telefonlar ve elektronik mesajlardan bunu anlıyorum.

Elbette hainlerle görülecek hesabımız var ama kendi sınırımızı koruyamazken sınır ötesi tezkerenin arkasına sığınmak kime ne yarar sağlar?

Adını açıkça koyalım: Maalesef Türkiye, çok ciddi istihbarat zaafının pençesindedir. Sorumlu kimler? İster MİT, ister askeri istihbarat veya JİTEM, kimse sorumlu onlar da hesap vermelidir.

PKK'yı ve İmralı sakinini, Türkiye'nin başına bela eden de zaten istihbarat kuruluşlarımız içindeki kimi vatanseverler (!) değil mi?

Bakın, eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal, Haberx haber portalından Hülya Okur'un ' PKK ve Abdullah Öcalan hangi derin devletin kucağında büyüdü?' sorusunu cevaplandırırken ne diyor: 'Herkesin kucağında büyüdü. Bebek yaşamaya başlayınca çok anne, baba çıkar ortaya. Çok anası, babası olan, tamamen diğer servislerin hizmetinde taşeronluk yapıyor.'

Acı bir itiraf değil mi?

Üç beş gazetecinin telefonlarını dinlemeyi, etkin ve yüksek tirajlı gazetelere muhbir yerleştirmeyi maharet sananlar, İmralı sakininin doğumuna katkıda bulunanlar şimdi teröristleri uzaktan izliyorlar.

Terörle mücadelede daha etkin sonuçlar almak istiyorsak, istihbarat kuruluşlarının yeniden yapılandırılması ve operasyonel gücünün arttırılması zorunludur. Hırsızı yakalamalıyız tamam, ama önce kapı ve pencereleri kapatalım. Acı ama gerçek; Bu istihbaratla yola çıkılmaz.

Şamil Tayyar/Star

Hadi serbest kürsünün yorumcuları.Eleştirsenize .....
Malum bize askeri ve onun yapısını eleştirmek yasak..

çok doğru . Kimse bu şehitlerdeki askeri hatalar var mı yok mu hiç sorgulamıyor.Koskoca Türk ordususu 15 günde teröre 40 şehit verdi. hemde yüzbinlerce askerimizin bölgede operasyonlarının devam ettiği zamanda.ameraika bile ırakta bu kadar zaiyat vermiyor.
Bu nasıl askeri eğitim bu nasıl istihbarat.Eğer az geliş miş ülkelerde bile bu olaylar olsaydı o bölgedeki en üst askeri yetkiliye soruşturma açılır eger kusuru varsada en ağır cazaya çaptırılırdı.
ama bizdeki belli çevreler işin kolaysını bulmuş varsa yoksa herşeyde suçu hükümete yüklemek.

Büyük bi kayıp yaaa kendini koruyamayan asker yarın halkı nasıl koruyacak

Genelkurmay Baskani Derhal Istifa Etmelidir Ucak Bizde Helikopter Bizde Gece Gunduz Bomba Yagdiriyoruz Adamlardan Olum Haberi Yok Geliyolar 8 Askerimizi Alip Goturuyolar Adamlar Isimlerini Acikliyolar Genelkurmay Haber Alamiyoruz Diye Aciklama Yapiyor Derhal Ama Derhal Buyukanit I Gorevi Birakmaya Davet Ediyorum Ne Mutlu TÜrkÜm Dİyene!!!!!!!!!!!!

Şimdi Sen Şunu de bakayım bana.

Bahsettiğin sınırı kaç km ? Coğrafi konumu nedir ? Ne şekilde terör örgütünün üyeleri giriyor çıkıyor....

Bak akp li genç :

Senin o başbakanın varya hani elinde kapı gibi teskere tutuyo. Korkusundan izin alamadığından kullanamıyor ya. Aha o yüzden... 200 kişilik grup nerden gelmiş Iraktan. IRakta nerede barınıyor? Nerede kampları var Gün gibi ortada. Fakat bizim erdoğan korkuyor. Amerikan bize dokundurmuyor her türlü istihbaratı kesiyor. Amerikan yanıltıyor. Her oyun oynanıyor. Erdoğan eli cebinde gereği yapılacak diyor

Düşün bakalım. 10 ayrı ihbar yapıldı. İstihbarat istediği kadar üst düzey olsun o kadar kısa sürede doğrulamak önlem almak hepsine birden yetişmek zannettiğin kadar kolay bir iş değil. Bu kısa sürede yanılma elbetteki olacak ve her yanılmamız canımızı alıyor canımız yanıyor....

Ana sorun Sınırı nasıl geçtiği değil. Sorun Sınırın Öte yanında nasıl barındırıyor. Türkiye neden hala orada sınır ötesi yapamıyor...
Bunun cevabını ERDOĞAN VERSİN !
SORUN BELLİ. TÜRKİYENİN SORUNU BASİRETSİZ ÇIKARCI YAMAKCI KORKAK LİDERLERDEDİR.

Türk istihbaratı 20 yıldır terörle mücadelede çok üstün başarılar göstermiştir. Asker de o şekilde. Ama şuan verilen kayıpların tümü Başbakan Tayyip in basiretsiz yönetimidir.

çok hakLısın kardeş koskoca dünyanın en etkiLeyici ordusu bizde ve biz eLimiz koLumuz bağLı oturuyoz.buna bi dur demek gerek. biz üLkemize mukayet oLamıyoz kaLdıki sınır ötesi...neden pkk nın siLahLarı hep amerikan maLı...? 30.000 pkk Lı 700.000 ve hatta 78.000.000 nüfusuna sahip bir üLkeye kafa tutuyo wardır bunLarın arkasında biriLeri

ilk önce içimizdeki irlandalıları temizleyelim .
DOĞUDAKİ halkın desteği var .
Açıklamalar her ne olursa olsun bu pkk'lıların yarısı yada daha fazlası T.C'nde bulunan hainlerdir .
Sınırı geçip 3-5 km içeri giripte görmemek biraz saçma geliyor banada .
Ama sınırdan sızmalar olduğu kesin . Adamlar tırın içinde girer kamyoncu olarak girer vs vs yine girer .
Adamın alnında terörist yazmıyor neticede .

Ama bir sorumlu aranıyorsa ilk başta bu hükümetin zaafları ve terör konusundaki tutumudur .
Asker eli - kolu bağlı sınırda beklemektedir . Harekat emri gelmeden sınır ötesine GEÇEMEZ .

Başbakan hala açıklama yapıyor kasımda abd'ye gitcekmiş '' sayın '' başkanıyla konuşacakmış .
Durumu değerlendirecekmiş . muş - miş vs vs vs .
tayyip ilk önce terörle mücadelede ne yapmış onun hesabını versin .
Eğer askerin içinde bir ihmal söz konusuysa zaten bunun gereğini TSK yapar .

Elais sözlerin çok yaralıyıcı. Sen o askerlerin kendini koruyamadığını nerden biliyorsun ?

PUSU nedir bilirmisin ? Çapraz ateş altında kalmak nedir bilirbisin. Orta parmağın büyüklüğünde mermilerin bazukaların yanından kafanın üstünden geçmesi nedir bilirmisin ?

Askerlerimiz yüze yüz çarpışma sırasında kayıp vermiyor. Arkadan yediği kurşunlarla can veriyor.

Fakat Şehitlerimeze kendilerini koruyamıyorlar halkı nasıl koruyacaklar gibi talihsiz bir söz...... Hiç hoş değil....

Hele bir o dağa git. Sırtında 50 kg sırt çantası 10 20 kilo silahla aralıksız 4 5 saat yürü bakalım. Ozaman bu sözleri nasıl söyleyeceksin

Okusunlar asker nasıl çatışmış neler olmuş....

Yaralı asker çatışmayı anlattı 23 Ekim 2007

PKK saldırısında 12 şehit veren Hakkari'nin Dağlıca köyündeki piyade taburunda yaralanan kahraman erlerden biri, o gece yaşananları yakınlarına anlattı.

Sabah Gazetesi'nden Erhan Öztürk'ün haberine göre; hastaneden, kendisini telefonla arayan yakınları ile görüşen Mehmetçik, "Çatışma saatlerce sürdü. O kadar kurşun sıktık ki, mühimmatımız bitti. Bendeki şarjörler bitince, şehit olan arkadaşlarımızın şarjörlerini aldım. Beş şarjör bitirdim" dedi. Halen askeri bir hastanede tedavi altında tutulan ve durumu iyi olan Dağlıca Taburu'nun kahraman gazisi bazı arkadaşlarının da kaçırıldığını söyledi. İşte kahraman askerin anlattıkları:

KÖSTEBEK KUŞKUSU
"Cumartesi'yi pazara bağlayan gece yarısı, birliğimize sızma yaptılar. Çok kalabalıklardı. Ve çok yüklü gelmişlerdi. Biz tepede 50 kişiydik. Uyuma şansımız yoktu. Tepe emniyetini alıyorduk. Çok yakınımızda olduklarını biliyorduk, sesleri geliyordu. Telsiz konuşmalarını da dinliyorduk. Üstlerimizden öğrendiğime göre, içimizden, bizi bilen biri 'Buraya gelebilirsiniz, Burası savunmasız demiş... Bir anda geldiler.. Her yerden çıkıyorlardı. Özellikle üst bölgeyi çevrelediler. Biz iki gün öncesine kadar biliyorduk geleceklerini. Çok kalabalıklardı. Adamların nöbet tuttuklarını, doldur boşalt yaptıklarını, şarjörlerini değiştirdikler değiştirdiklerini her şeyi gördük. Hem termal kamera, hem nikon hem de gece görüş var. Her şeyi gördük. Bizimkiler sekiz kilometre öbür tarafa 3- 4 tane havan attı.

SAYILARI 150'DEN ÇOKTU
Gelenlerin sayısı 150'nin üstündeydi diye tahmin ediyorum. Çünkü üç bölgeyi yuvarlak içine aldılar. Hepimiz uyanıktık. Saat gece 12'yi 20 geçe başladı. Saat 4'e çeyrek kala kobra helikopterler geldi. O saate kadar hep savunmaya çalıştık. Mühimmatımız bitti. Bende üç şarjör kaldı. Şehit olan arkadaşlarımızın şarjörlerini aldım. Beş şarjör bitirdim. El bombası pimi çektim. Bir tane hücüm yeleği buldum. Onlar üstten ve arkadan saldırdılar. Biz önden bekliyorduk. Bizim inip, çıkamayacağımız yerlerden geldiler. Bunları önceden tespit etmiştik. Benim onbeş metre ilerimdeydi adamlar. Kürtçe falan konuşuyorlardı. İsimlerini falan hep duydum. Roketleri vardı. Çok sağlam gelmişlerdi. Doçka (bir tür uçaksavar) bile getirmiş adamlar. Çok ağır bir silah. Silahlar, el bombaları....Bizden 7-8 kişi şehit düştü. Biz 50 kişiydik. 20 kişi kaldık. 14'ü hastanede burada. Sağlamlar. Gerisi ya onlarla gitti. Ya da şehit oldu.

YARALILARI TAŞIDIM
Sonra kobralar bastırmaya başlayınca çocukları aldılar, gittiler. Ben bir tanesini vurdum diye sanıyorum. Çünkü el bombası pimi sesini duydum. On metre yukarımdaydı. Biz aşağıdaydık. Benim yanımda çok arkadaşım öldü. İki tanesini sırtımda taşıdım helikoptere. Onlar gidince sağdan soldan yaralıları topladık. Ben de yaralıyım ama diğer diğer çocuklara göre iyiyim. Sağlığımda bir sorun yok..."

Sağduyuya Davet...

Şimdi Sen Şunu de bakayım bana.

Bahsettiğin sınırı kaç km ? Coğrafi konumu nedir ? Ne şekilde terör örgütünün üyeleri giriyor çıkıyor....

Bak akp li genç :

Senin o başbakanın varya hani elinde kapı gibi teskere tutuyo. Korkusundan izin alamadığından kullanamıyor ya. Aha o yüzden... 200 kişilik grup nerden gelmiş Iraktan. IRakta nerede barınıyor? Nerede kampları var Gün gibi ortada. Fakat bizim erdoğan korkuyor. Amerikan bize dokundurmuyor her türlü istihbaratı kesiyor. Amerikan yanıltıyor. Her oyun oynanıyor. Erdoğan eli cebinde gereği yapılacak diyor

Düşün bakalım. 10 ayrı ihbar yapıldı. İstihbarat istediği kadar üst düzey olsun o kadar kısa sürede doğrulamak önlem almak hepsine birden yetişmek zannettiğin kadar kolay bir iş değil. Bu kısa sürede yanılma elbetteki olacak ve her yanılmamız canımızı alıyor canımız yanıyor....

Ana sorun Sınırı nasıl geçtiği değil. Sorun Sınırın Öte yanında nasıl barındırıyor. Türkiye neden hala orada sınır ötesi yapamıyor...
Bunun cevabını ERDOĞAN VERSİN !
SORUN BELLİ. TÜRKİYENİN SORUNU BASİRETSİZ ÇIKARCI YAMAKCI KORKAK LİDERLERDEDİR.

Türk istihbaratı 20 yıldır terörle mücadelede çok üstün başarılar göstermiştir. Asker de o şekilde. Ama şuan verilen kayıpların tümü Başbakan Tayyip in basiretsiz yönetimidir.

Öncelikle bu şekilde bir düşünce ortaya koyabilmek için en azından bölgenin coğrafyasını bilmek gerekiyor.

Bölge coğrafi olarak terörist faliyetlere son derece uygun yapıya sahip her metrekaresi pusu için kullanılabilecek bir arazi yapısındadır.Bir futbol sahası büyüklüğünedeki arazide bir bölük (80-100) askeri kaybedebilirsiniz. Bu burumu bölgede bölgede yaşamış veya askerlik yapmış olanlar daha iyi anlayacaklardır.

Sınır ötesi operasyon eyyamcılığına gelince, bu iş sizin bizim söylememizle, hükümetin; hadi girin hepsini öldürün demesiyle olacak iş değil.Askerleri sınır ötesine göndermek Pkk nın kökünün kazınacağı anlamına gelmiyor.Bunun için çok iyi bir istihbarat altyapısı ile doğru zamanda operasyon gerekiyor. Bu konuda hükümete yüklenilmesini anlamak pek akıl karı deil. Bu sıcak ortamda Pkk kamplarının dolu bir şekilde TÜRK ORDUSU gelsin bizi doğrasın diye beklediğinimi sanıyorsunuz.

Herkesin canı yanmış bir şekilde yüreği burkularak konuştuğu aşikar lakin terörizmin hedefinin topluma huzursuzluk aşılayarak, toplumda korku yaratarak birlik ve beraberliği bozmak olduğunu unutmamalıyız. Bizler bu tuzağa düşmeyelim, terörün amacına ulaşmasına izin vermeyelim. Bu konuda en büyük görev basına düşüyor ki buda ülkemizin bence en büyük zaafiyeti durumunda. Malesef basınımız tamamıyla terörizmin amacına uygun bir şekilde, rating amaçlı, toplumda endişe yaratacak bir haber politikası içindedir. Başta yazılı ve görsel basın olmak üzere hepimize düşen görev, sağduyulu bir şekilde birlik ve beraberliğimizi daha da üst seviyelere taşımaktır.

Hakkâri'de vatan evlatlarına karşı yapılan saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyorum. Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine, aziz milletimize ve kahraman Türk ordusuna sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.

kardeşim asker kendini koruyamıyo değil askeri oraya süren gönderen rütbeliler nie o askerin basında deiller nie tecrübesiz olan genclerimizi oraya sürüyolar neden rütbeli ölmüyo he burada rütbeli de ölsün demiorum ancak ölen askerlerimizn coğu er ve inanıorumki masa basındaki komutanlarının ve üstlerinin emirlerini yerine getirken ölüyolar ..

dikkat edilmesi gereken bişeyde bu sınırdan sızmalar ise devletin zaafı olamaz mümkün değil bence sınırındaki bi hayvanı bile görebilen sistemlerle donatılmış bi ülkeyiz bu kadar yoğunluktaki insan gurubunu atlamaları mümkün değil ya içerden girdiler sınırdan değil yada devletin önemli mevkilerinde SIZMALAR var ..Türk sınırını izleyen iki tane avax var ayrıca dahada getirildi bildiğim kadarıyla sınır güvenliği bu ülkede cok ii derecede yapıldığına inanıorum ben bence sınırdaki sızmalar değil içimizdeki SÜZMELERİ bulmak lazım

Elais sözlerin çok yaralıyıcı. Sen o askerlerin kendini koruyamadığını nerden biliyorsun ?

PUSU nedir bilirmisin ? Çapraz ateş altında kalmak nedir bilirbisin. Orta parmağın büyüklüğünde mermilerin bazukaların yanından kafanın üstünden geçmesi nedir bilirmisin ?

Askerlerimiz yüze yüz çarpışma sırasında kayıp vermiyor. Arkadan yediği kurşunlarla can veriyor.

Fakat Şehitlerimeze kendilerini koruyamıyorlar halkı nasıl koruyacaklar gibi talihsiz bir söz...... Hiç hoş değil....

Hele bir o dağa git. Sırtında 50 kg sırt çantası 10 20 kilo silahla aralıksız 4 5 saat yürü bakalım. Ozaman bu sözleri nasıl söyleyeceksin

He şimdi dur orda askerliğimi eleşkirtre yaptım zamanında .. Tuncelide operasyonlara katıldım. Sen belkide skere bile gitmemişsindir .
Nato uydularını da iyi bilirim Gece görüşleri Termal dürbünleri iyi bilirim
gece görüşlü Cobra Süper Cobra helikopterleri iyi bilirim.. CHP=MHP li genç.

Ya arkadaslar lütfen bari bu günde tartışıp siyaset konuşup yok efendim o bole yaptı bu bole yaptı die birbirimizi kırmayalım, gün birlik olma günü bu şerefsiz itler köpekler eminim bu konuyu okuyup ne kadar da seviniyorlardır bak adamlar nası birbirine düşüo die, bu anası belli olmayan itlerin oyununa gelmeyin

Bu pkk kim başta abd, israil, birçok ab ülkesi ve bazı arap ülkeleri bu aq soysuzları habire bu pkk denen şerefsizlere destek olup duruo, düşman çok...

Biraz daha yazarsam banlanacam ondan yazamıyorum.

Lütfen birbirimize düşmek yerine birlik olun...

Düzenlenen hangi sınır ötesi operasyonda başarısızlıkla sonuçlanmıştır? Hedeflenen pkk inlerinin hangisi yerle bir edilmemiştir.

Hangi hukümet sınır ötesi opersyanda bukadar çekince göstermiştir. Bu kadar dış dünyaya bağımlı yalnız adım atamaz hale gelmiştir.

Diğer hukümetlerin tek hatası operasyondan sonra orda yerleşik bir güvenlik yada sınırın çizgilerinin değiştirmesini sağlayamamıştır.

Bu yüzden pkk aldığı dış destek ile güçlenmiş. akp nin basiretsiz yönetimi ilede morallenmekte ve arsızlaşmaktadır.

Türk Askeri verilen görevi başaramama gibi bir şıkkı düşüncesi yoktur. Asker girer işi bitirir döner Gerisi siyasetcinin işi.

Fakat bu hukümet ile :) Zor çok zor.... Bizim bağrımıza çok daha ateş düşer.

Ülkesinin içininde bu kadar zaiyat veren bir ordu yapılmasını ısrarla istediği sınırdışı operasyonda ne yapacak çok merak ediyorum.kendi ülkesindekileri temizlemekte zorlanan başka ülkedekileri nasıl temizleyecek birisi bunu açıklmalı.
hadi şehit veriyoruzda koskoca Türk ordusunun askerleri PKK ya nasıl esir düşer.genelkurmay başaknı bunun hesabını vermeli.

Bu işler siyasete müdahale edip gece yarıları muhtıralar yayınlamaya benzemez.
Bir ordu gerçek işini bırakıp siyasete karışıyorsa o ordu savaşta başarı kazanamaz

Düzenlenen hangi sınır ötesi operasyonda başarısızlıkla sonuçlanmıştır? Hedeflenen pkk inlerinin hangisi yerle bir edilmemiştir.

Hangi hukümet sınır ötesi opersyanda bukadar çekince göstermiştir. Bu kadar dış dünyaya bağımlı yalnız adım atamaz hale gelmiştir.

Diğer hukümetlerin tek hatası operasyondan sonra orda yerleşik bir güvenlik yada sınırın çizgilerinin değiştirmesini sağlayamamıştır.

Bu yüzden pkk aldığı dış destek ile güçlenmiş. akp nin basiretsiz yönetimi ilede morallenmekte ve arsızlaşmaktadır.

Türk Askeri verilen görevi başaramama gibi bir şıkkı düşüncesi yoktur. Asker girer işi bitirir döner Gerisi siyasetcinin işi.

Fakat bu hukümet ile :) Zor çok zor.... Bizim bağrımıza çok daha ateş düşer.

Bravo bu kadar basit tebrik ederim seni çözmüşsün olayı.

He şimdi dur orda askerliğimi eleşkirtre yaptım zamanında .. Tuncelide operasyonlara katıldım. Sen belkide skere bile gitmemişsindir .
Nato uydularını da iyi bilirim Gece görüşleri Termal dürbünleri iyi bilirim
gece görüşlü Cobra Süper Cobra helikopterleri iyi bilirim.. CHP=MHP li genç.

Askere gitmedim fakat. Ailemde Akrabalarımda orada çarpışmış oranın arazisini orayı iyi tanıyan tanıdıklarım var. Bahsettiği askeri techizat elbetteki o arazide kullanılmakta. Fakat Bir şekilde bu sızmalar oluyor. Her gün olmuyor heralde. her sızdıklarında canımızı yakıyorlar. Sorun oradan sızmaları değil. Sorun sınırın hemen öte tarafında tef çalıp oynamaları.

Hain sınırın öte tarafında cirit atarken Kapanmayan haburdan sinsice yasal giriş yaparken.
Hukumetin şu ana kadar siyasi alanda hiç bir şey yapamaması... Acı...

Herkes bilirki. Bir yeri korumak yani savunma yapmak çok güçtür. Özellikle dağları engebeli arazileri. Hainin düşmanın nereden nasıl geleceği ne taktik uygulayacağını tahmin etmek karşılık verebilmek saldırıdan daha zordur....

Her asker bilirki Savunularak Savaş Kazanılmaz. Saldırarak başarı elde edersin.

Erdoğan Neden YANA ?

Yukarıda Postunda İşi çözdüğü söylemişsin. Evet çözüm çok basit. Ver Askere Yetkiyi Asker Gereğini Yapsın. Erdoğanın gereğini yapacağı tek şey bu. Mehmetçik hainleri temizledikten sonra olay siyasete kalıyor. Oda erdoğanla olmaz. Bir sonraki hükümet inşallah çözer

Ülkesinin içininde bu kadar zaiyat veren bir ordu yapılmasını ısrarla istediği sınırdışı operasyonda ne yapacak çok merak ediyorum.kendi ülkesindekileri temizlemekte zorlanan başka ülkedekileri nasıl temizleyecek birisi bunu açıklmalı.
hadi şehit veriyoruzda koskoca Türk ordusunun askerleri PKK ya nasıl esir düşer.genelkurmay başaknı bunun hesabını vermeli.

Bir ordu gerçek işini bırakıp siyasete karışıyorsa o ordu savaşta başarı kazanamaz

Genel kurmay değil de operayonda sahaf gösteren Tugay komutaları görevden alınmalı..
Bir de Kuzey ırağa girsek çok şehit veririz bu kafayla eski ırak zannediyorlar. Şimdi kaos orttamından güçlenmiş silahlanmış gaza gelmiş .. PKK Barzani PEŞMERGELER var. Allah dirayetli komuta edeck akıllı insanlarla bu olayı çözmeyi nasip etsin..

yiyin birbirinizi....

yaptığın tespit gerçekten çok doğru.artık birazda soruyu farklı sormamızın zamanı geldi.Bu başarıszlıkta Genelkurmayın hiçmi suçu yok?.Aslında suçun çoğu onlarda.siayasete ikide bir müdahele etmeye çok hevesli bir ordu dağda başarılı olamaz.Çünkü orduların tek görevi vardır. oda savaşmak.
Bence genelkurmay başkanı derhal görevden alınmalı.Nedemek PKK askerlerimizi esir aldı.esir düşmek yerine sehit olmak daha iiyidir.

Geri