2 GB Ram 1 GB Gösteriyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Immortalqame

Atatürkçü
Reaction score
0
Meraba HHA. Sorunu Kısaca Şöyle Anlatıyım;

24oc9bb.jpg

21l4oxd.jpg

Bende de böyle bir sorun var. Bende Everest Ultimate ile bakıyorum Ram'leri görüyor. 2 Slot'um var İlkine taktıgım rami görüyor 2'sine taktıgım ramleri PC Görümüyor ama everest görüyor. Çözemedim bende. :S

Ram bozuk olsa çalışmaz ya bilgisayarı kilitler yada res atar makinanız.

Bilgisayar ilk açılırken gelen siyah ekranda Raminiz yazar.Orda yazana bakın.

memory testing 3072 mb yazıyo bende.Ordaki yazıya bakın.Ama ramlik bir sorun değil.

Bu programdada farklılık gösterebilir.

CPU-Z programı rami 3 gb görüyo olabilir ama anakartınız en fazla 2 gb kaldırıyorsa ne kadar taksanızda 2 gb görür.Anakartın özelliklerine bakın ve bios güncellemesi ile sorunu çözebilirsiniz.

Ama dediğim gibi pc açılırken gelen ilk ekranda raminizi pc ne kadar görüyorsa doğru olan odur.Bozuk olacağını sanmıyorum.

Ram bozuk olsa çalışmaz ya bilgisayarı kilitler yada res atar makinanız.

Bilgisayar ilk açılırken gelen siyah ekranda Raminiz yazar.Orda yazana bakın.

memory testing 3072 mb yazıyo bende.Ordaki yazıya bakın.Ama ramlik bir sorun değil.

Bu programdada farklılık gösterebilir.

CPU-Z programı rami 3 gb görüyo olabilir ama anakartınız en fazla 2 gb kaldırıyorsa ne kadar taksanızda 2 gb görür.Anakartın özelliklerine bakın ve bios güncellemesi ile sorunu çözebilirsiniz.

Ama dediğim gibi pc açılırken gelen ilk ekranda raminizi pc ne kadar görüyorsa doğru olan odur.Bozuk olacağını sanmıyorum.

Ram Yeni 2GB Üstünde 'de Yazıyor Bilgisayar Açılışındada Toplamda 2 GB Gösteriyor 3 GB Göstermesi Gerekir. Anakart ECS P4M800PRO-M (V2.0)
MB-4M80PV2_LG.gif

Anakart Resimdeki Acaba Anakartmı Desteklemiyor yada BIOS Güncellemek mi Gerekir ?

anakartın sitesinde böyle yazıyor
BELLEK
*Tek-kanallı DDR bellek mimarisi
*2 x 184-pin DDR DIMM soket 2 GB'a kadar destekler
*2 x 240-pin DDR2 DIMM soket 2 GB'a kadar destekler
*DDR400/333 DDR SDRAM veya DDR2 533/400 DDR2 SDRAM'i destekler

Arkadaşım 32 bit işletim sistemleri 3 gb tan yukarı ram'leri görmez onun için sistemin iyiyse 64 bit kur kaç takarsan tak sonrada :D

102qscj.jpg

Anakartınız 2 gB. destekliyor. Kapattım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri