1979'da İran'da Evet Demişti

• Konbuyu başlatan WoLF
  • Başlangıç tarihi
W

WoLF

Guest
1979da-iran-da-evet-demisti--1909101200_l.jpg

2002'den beri Türkiye'de olup bitenler, 1970'den sonra İran'da olup bitenlere şaşırtıcı derecede benziyor:

Şöyle ki:

İran'da 1970'lerin başında Humeyni yanlıları, geniş kapsamlı bir propaganda çalışmasına başladılar, bu süreçte yanlarına bazı solcuları da aldılar.

İran solu, Şah'ın devrilmesini ve yerine demokrasinin gelmesini bekliyor ve Mollalarla birlikte bunu başarabileceğini düşünüyordu.

İran Şah'ı 16 Ocak 1979'da İran'ı terk etti.1 Şubat 1979'da Humeyni Tahran'a döndü!

Demokrasi çığlıkları atan Humeyni yanlıları, halkın desteğini alıp kendi diktatörlüklerini kurmanın hesaplarını yapıyordu.

Humeyni yanlıları halkın desteğini alabilmek için 1 Nisan 1979'da referanduma gittiler. Halk, "İslam cumhuriyetine evet mi hayır mı?" sorusuna cevap verecekti.

Yapılan propagandalarda Humeyni'nin, Şah'ın diktatörlüğüne son vererek demokratik bir sistem kuracağı anlatıldı. Bu propagandaya en çok da bazı solcular kandı!

Nihayet referandum yapıldı ve halk Şah'ın gitmesine “evet” dedi.

Evet'i alan Humeyni, halktan bu sefer de "Tüm yargının atamalarını yapmayı" istedi.

Halk bunu da kabul etti!

(Bizim Anayasa değişikliğinde de Anayasa Mahkemesi'nin ve HSYK'nın hükümetin kontrolüne girecek olmasına dikkat!)

Daha sonra ise halka "İslam Kültür Devrimi Paketini" oylattı.

İşte bu paketin kabulünden sonra İran solu uyandı!

Günaydın!

Ama artık çok geçti!

Humeyni'nin ülkeyi Şeriata ve dikta rejimine götürdüğünü anlayanlar harekete geçti:

Üniversitelerde gösteriler yapıldı.

Bu gösterilerin halkı etkileyeceğini düşünen Humeyni, iki yıllığına üniversiteleri kapattı.

Humeyni diktatörlüğünü son olarak 1982'de perçinledi. Bu süreçte yaklaşık 2 milyona yakın muhalif solcu katledildi.

Dünyanın en köklü kültürlerinden birini yaratan, tarihin en eski uygarlıklarından biri olan İran, 1970-1982 arasında göz açıp kapayıncaya kadar, "alıştıra alıştıra" değiştirilmiştir.

1979'da İslam devrimiyle kabuğuna çekilen İran'da en büyük darbeyi de kadınlar yemiştir. Demokrasi bekleyerek referandumlarda Humeyni'yi destekleyen İran kadını, taşlanarak recm edilmeye başlayınca gerçekle yüz yüze gelmiştir!

Ama artık çok geçtir!

O İran, 1930'larda tıpkı Afganistan gibi Atatürk Türkiye'sini örnek alarak çağdaşlaşmış bir ülkedir. Tıpkı Afgan Karalı Emanuallah Han gibi, İran Şahı Rıza Pehlevi de Atatürk'ün çok yakın dostudur...

Ancak, Atatürk Türkiyesi’ni örnek alarak bağımsız ve çağdaş olmaya çalışan İslam dünyası, emperyalist Batıyı fena halde rahatsız etmiştir.

Öteden beri Müslümanların akıl ve bilimden uzak durmalarını, hurafelerin bataklığında debelenmelerini isteyen Batı, İslam dünyasını yeniden hurafelerin bataklığına çekmek için çok uğraşmış ve bunda da başarılı olmuştur....

Bugün bütün İslam dünyası dinin bağnazca yorumlandığı diktatörlerin yönetimindedir. Bu konuda Batıyı en çok uğraştıran Türkiye'dir. Afganistan'da, Irak'ta, İran'da, Arabistan'da yaptığını emperyalizm bugün de Türkiye de yapmak istemektedir...

Çünkü, aklını kullanan demokratik bir toplumdansa, dinin bağnazca yorumlandığı bir ümmeti ve o ümmetin kayıtsız şartsız bağlandığı bir diktatörü kontrol etmek çok daha kolaydır....

Özetle bir zamanlar, İran'da, Afganistan'da oynanan oyun bugün Türkiye'de oynanmaktadır.

Sinan Meydan

Odatv.com

KaynaK

Onlar da zamanında hiçbirşeyi göremıyordu , inanmıyor , inanmak istemıyordu . Uyaranları hafife alıyor ammada abartıyorsunuz diyorlardı .Herşey öyle sinsice gelişti ki...

iranlıların bir özrü vardı onların dibinde böyle bir operasyon daha evvel yaşanmamıştı.

MeraK ediyorum.Acaba bu anayasa içinize sinmeye başlayıp içinizden : "Bu anayasaya zamanında niye evet demedim." dediğiniz de açtığınız bu konular için içiniz acıyacak mı?

İçimize sinmek mi? Şaka yapıyorsun heralde :)Öyle birşey söz konusu olamaz..O anayasanın ne anlama geldıgnı biz çok iyi biliyoruz çünkü..

evet iran rejimine dönüyoruz o yüzden evet dedi milletimiz :D başka bi manası olamazda

hayır deseydik amerika gibi mi olcaktık :) hani onlara göre kıçını başını açınca daha medeni olunuyoya ... kıçını başını açıp o tarafa gitmektense irana dogru gitmeyi yeğlerim...

Bir tarafa gitmesek te kendımız olsak diyorum ?Burası Türkiye ..Ne İran nede Amerıka

hayır deseydik amerika gibi mi olcaktık :) hani onlara göre kıçını başını açınca daha medeni olunuyoya ... kıçını başını açıp o tarafa gitmektense irana dogru gitmeyi yeğlerim...

sana kimse kı.ını başını aç demiyo ki öle diyenlere bizde karşıyız.bizim sen neye karşı olduğumuzu hala öğrenemediysen dostum,ozaman sen uyumaya mahkumsun =)

hayır deseydin olacak olanlara hayır derdin demokrasi ye değil.

yasaları komple degıstırınce kıcını basını acmayı goreceksınız evet veren ellerınızı keseceksınız emın olun hakkını bıle arayamayacaksın neden cunkı yargıtayı bıle kendı adamlarından kuracaklar irandan beter olacagımız kesın sen ozgurlugu basını ac başörtü giy diye tanımlıyorsan zaten sımdıkı anayasamız buna engel degıl herkez ozgur ısteyen acar ısteyen kapar o kendı tercıhı

Biyad etmiş ve birşeyi düşünemeyen zihniyetten daha ne beklenir ki. Şimdinin liboşları yarının sağlam milliyetçileri olacak , sağlam statükocuları olacak. Bir kısmı da biyad etmeye mahkum kalacak

ne diyim inşallah siz haklı çıkarsınızda ilerde keserim ellerimi :)

ne diyim inşallah siz haklı çıkarsınızda ilerde keserim ellerimi :)

atatürk zihniyetçiliğinden uzaklaşan anayasalar olunca atatürkün kurduğu bu yurdun yarattığı anayasalarını değiştirince tarih yerine başka kitaplar okuyunca iş işten geçicek işte o zaman anlıcaksınız kardeşim o zaman elinizi kessenizde geri dönüş olmucak

izleyip görelim o zaman erken konusmak bencede bizcede dogru olmaz bence belki ben belkide sen yanıldık ama herkesin düşüncesi farklı tabi...sen belki bu yüzden hayır dedin bende başka bi nedenden dolayı evet dedim diyelim yani lanse etmekte kimse için yararlı olmaz ..siyaset niye böyle bişey yaw insan illa tartışmak zorundamı :):):)

her kesin korkusu var bizim korkumuz batıya alısan ve batı gibi yasayan bir toplum sizin korkunuz kara carsaflar içindeki bir toplum ama unutmayın orta yolu var bu işin her koyun kendi bacagından asılır biz derizki baldırı çıblakalr kadar çarsaflılarda özgür olsun herkes istediği gibi toplumun ahlak kuralarına göre giyinsin

dert etmeye degmez toplum mayasında ne varsa o olacak korkmaya hiç gerek yok cagdaşlık batı vari yasamakta bu tolum için bir tehdit müslüman bir toplumuz bize en uygunu bulup onu uygulamalıyız ama yok hiristiyanlar pazar ayınınde hristiyan olurlar bizlerde cuma gunu müslüman oluruz derseniz bilemem ben karışmam işin dogrusu yanlısı sizi baglar kuran i kerimde orda hadislerde orda bakmaLIYIZ

izleyip görelim o zaman erken konusmak bencede bizcede dogru olmaz bence belki ben belkide sen yanıldık ama herkesin düşüncesi farklı tabi...sen belki bu yüzden hayır dedin bende başka bi nedenden dolayı evet dedim diyelim yani lanse etmekte kimse için yararlı olmaz ..siyaset niye böyle bişey yaw insan illa tartışmak zorundamı :):):)

İşte bu senin dediğin demokratik bir yaklaşım. Senin fikrin şu , benim fikrim bu dersin olur biter. Fakat bir ülkenin böyle ince damarlarıyla oynayıp milleti kandırmak ve daha sonra DEMOKRASİ kelimesinin arkasına saklanmak , bu çok başka birşeydir dostum. İnşallah bu ülke tekrar kan ile vatan mücadelesi ile sınanmaz. Önceki seferde tek yumruktuk bu sefer herkes bir yerlere dağılacak.

Neden demokrasiden dem vurup kendini demokrat görenler Hep İran'dan örnek veriyor.. Yani bunu görmek için aman aman siyaset bilmeye gerek yok.. Sokağa çıkın bir bakın bakalım sizce bu ülke İran olur mu ? Sokağa çıkın derken; başı açık ile başı kapalı insanları sayı demiyorum.. Güncel olayları takip etmeniz yeterlidir.. Zamanında Batı özentisi olup hayatımızı ona göre şekillendirdiğimizde neden bu kadar ses çıkmadı ? Batı özentiliği çok mu faydalıydı ?

Ata Kızı'nın da dediği gibi ne Amerika Ne İran Olmalıyız.. Biz Türkiye'yiz..

Bu konuyu gördükten sonra evet dediğime daha da mutlu oldum.
Bence korkulması gereken bu ülkenin ANAYASA MAHKEMESİNE - TBMM'ne bile güveni 0 olan
insanların oluşudur.
Yazıdakilerin olabilme ihtimalinin ihtimali söz konusu olabilir.
Ama yukardaki yazdıklarım olmuştur.Tabi anlayana =)

yıllardır insanları iran oluruz sloganları ile korkutma çabaları kabak tadı vermeye başladı artık kendinizi geliştirin artık

Kıçını başını açanlar, içki içenler, kumar oynayanlar, zina yapanlar için iran gibi olcaz cümlesi korkutucu geldiği için sanırım bu tür konuları sık sık gündeme getiriyorsunuz. Bu safsatalarla milleti korkutup kandıramayacağınızı anlamalısınız artık.

''Medeniyet dediğiniz açmaksa bedeni o zaman hayvanlar bizden daha medeni. ''

Geri