1966 yapimi Atatürk belgeseli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cetric

New member
Kurtulus mücadelemizi anlatan, 1960'lardan kalma, siyah beyaz bir belgesel. Uzunlugu 54 dakika. Harita üzerinde, isgal edilen topraklarimizin (Sakarya'dan, Izmir'e, Afyon, Bursa, Eskisehir, Denizli, Aydin, Balikesir'e kadar tüm Bati Anadolu isgal altinda. Türk Ordusu'nun saldirlari ve bu kentleri ele geçirmesi, birebir o günün görüntüleriyle aktariliyor.

Çanakkale savasindan görüntüler, daha birçok konu.
1918 Kasim'inda Istanbul'un isgali oldukça dramatik anlatilmis. Belgeseldeki ifadeyle Çanakkale'den topla tüfekle geçemedikleri Istanbul'a ellerini kollarini sallaya sallaya geliyorlar gemilerle. Isgal güçleri komutani Hamilton, Istanbul bogazina girdiginde Galata Kulesinde boynu bükük halde dalgalanan Türk bayragini görür. Bu kirmizi paçavranin ne isi var hala gönderde diye bagirir ve bayragi indirtir.

Atatürk ve Heyet-i Temsiliye'nin Ankara'da 3000 atli Seymen tarafindan 30 zurnaci ve 50 davulcu ile karsilanmasi.....
Her evden çikan elinde tüfekli delikanlilarin direnise katilmasi....
Filmin sonunda hem Izmir'deki Yunan bayragi, hem Istanbul'daki isgal kuvvetleri bayragi, yerini yeniden Türk bayragina birakiyor.

Tarihte seyahate çikmak isteyenler için çok önemli görüntüler var o dönemden. Belgesel Atatürk'ün kendi sesinden 10. Yil Nutku ile bitiyor.

1.Bölüm: http://rapidshare.de/files/7929663/ataturk.part1.rar.html

2.Bölüm: http://rapidshare.de/files/7932539/ataturk.part2.rar.html
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HTML

Üst