17 Ağustos Depremi . 10 Yıl :(

değermenderem nasıldı o günden soora ne hale geldi... Allah bir daha göstermesin

Amin..

Yalnız amin demek yetmiyor..

Biraz da Allah'ın sevgisini kazanmaya gayret etmek lazım ..

17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03:02'de gerçekleşen, Kocaeli Gölcük merkezli deprem. Mw ölçeğine göre 7,5 büyüklüğünde gerçekleşen deprem, büyük çapta can ve mal kaybına neden olmuştur.

17 Ağustos depremi, tüm Marmara Bölgesi'nde, Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Resmi raporlara göre, 17.480 ölüm, 23.781 yaralı oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 konut, 42.902 işyeri hasar gördü. [3] Resmi olmayan bilgilere göre ise yaklaşık 50.000 ölüm, ağır-hafif 100.000'e yakın yaralı olmuştur. Ayrıca 133.683 çöken bina ile yaklaşık 600.000 kişiyi evsiz bırakmıştır. Yaklaşık 16 milyon insan, depremden değişik düzeylerde etkilenmiştir. Bu nedenle Türkiye'nin yakın tarihini derinden etkileyen en önemli olaylardan biridir. Deprem gerek büyüklük, gerek etkilediği alanın genişliği, gerekse sebep olduğu maddi kayıplar açısından son yüzyılın en büyük depremlerinden biridir.

* Bolu :270
* Bursa :268 .
* Eskişehir :86
* İstanbul :981
* Kocaeli :9.477
* Sakarya :3.891
* Yalova :2.504
* Zonguldak :3

olmak üzere toplam 17.480 kişi ölmüştür.

* Yaralı sayısı: 23 bin 781
* Sakat kalan: 505
* Yıkılan ve ağır hasarlı bina: 16 bin 649
* Orta hasarlı konut: 90 bin 536
* Orta hasarlı işyeri: 14 bin 133
* Az hasarlı konut: 102 bin 822
* Az hasarlı işyeri: 13 bin 344
* Prefabrik talep sayısı: 43 bin 264
* Dağıtılan prefabrik sayısı: 40 bin 786

Prefabrikte yaşayan nüfus: 147 bin 120

* Kocaeli’nde 55 bin 399,
* Sakarya’da 38 bin 131,
* Bolu’da 14 bin 296,
* Düzce’de 22 bin 822,
* Yalova’da 15 bin 946

UNUTMADIK...
UNUTTURMAYACAĞIZ...

17 Ağustos gecesi herşey 45 saniyeye sığdı.

Zamanın durduğu, saatlerin akrep ve yelkovanlarının donduğu 45 saniye geride kaldığında, gecenin karanlığı yüzyılın felaketinin silüetlerini taşıyordu.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yaşanan acının ve depremin yıkıcı gücünün akılalmaz boyutları ortaya çıktı. Deprem bölgesine ilk koşanlar, yaşananlara tanıklık edenler ise gazeteciler oldu. Objektifler, kameralar enkazları taradı, anaların, çocukların gözyaşlarını tüm dünyaya aktardı, yardımların dağıtımında yaşanan aksaklıkları ortaya çıkardı.

Kimi kez fotoğraf çekerken ağlasalar, objektiflerinin netini yapmaya çalışırken hıçkırıklara boğulsalar da gazeteciler üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için haftalarca deprem bölgelerinden ayrılmadılar.

O günlerin fotoğraf karelerine sığmayan acıları bundan sonrası için birer ibret belgesi olarak önümüzde duruyor. Depremde yitirdiğimiz canların, sönen ocakların sadece alın yazısı olmadığını biliyoruz. İlgisizliğin, başıboşluğun faturasını o 45 saniyenin sonunda Türk halkının ödediğini unutmayacağız. Ve unutturmayacağız...

17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde yaşamlarını yitirenlerin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz...

02.jpg

99depremi-04-02.jpg

Allah hayatını kaybedenLere gani gani rahmet eyLesin...

benimde yalovada amcam yengem ve 2.5 yaşnda kuzenim enkaz altında kalarak hayatını kaybetti bugün tam 10 yıl oldu ama onları çok özledik Kaan'ım hayatnı kaybettiğinde daha melekti yaşasaydı şimdi 12 13 yaşında olucaktı hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet diliyorum hepimizin basşı sağolsun gerçekten çok acı bir felaketti..

Yaşamını YitirenLere ALLAH rahmet eyLesin!

hiç unutmam araba ile çatıların üstünden geçmiştik adapazarında ... benzin bitmişti .. felaketti

Yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet diliyorum.Çok zor günlerdi çok.

gercekten çok unutulmaz bir tarih allah bırdaha yaşatmasın

Bişey olucağından değil ama, 99 da o depremleri yaşadıktan sonra 17 ağustos ve 12 kasım geceleri uyumuyorum...

hatırlıyorum o geceyi dehşetti Allah wefat edenlerimize rahmet Zorda kalanlara yardım etsin...

Hala hatirladikca icim urperir.

Bir arkadasim vardi Ali isminde golcukte yasiyordu onun yasadigi aciyi kim yasamistir ya..

16 Agustosta Babasi Annesini oldurup tutuklandi. 17 Agustos gecesi depremde evleri yikildi.. Hala problemleri vardi en son konustugumda uzun zaman oldu kardesim benim hayat hep aglatti seni ama guldurur umarim birgun..

Hala hatirladikca icim urperir.

Bir arkadasim vardi Ali isminde golcukte yasiyordu onun yasadigi aciyi kim yasamistir ya..

16 Agustosta Babasi Annesini oldurup tutuklandi. 17 Agustos gecesi depremde evleri yikildi..

İşte bunları örnek alarak, elimizdekilerin değerini bilip nankörlük etmiyelim...

Allah depremde hayatını kaybedenlere rahmet eylesin geride kalanlarada sabır versin.

17 Ağustos 1999 günü askerden terhis olmuş ve o saatte evde televizyon izliyordum.
Çok kötü ve çok korkunç bir an.

Allah inşallah bir daha öyle şeyler yaşatmaz.

Bilinçli olup bilinçlenmemiz lazım.

benimde yalovada amcam yengem ve 2.5 yaşnda kuzenim enkaz altında kalarak hayatını kaybetti bugün tam 10 yıl oldu ama onları çok özledik Kaan'ım hayatnı kaybettiğinde daha melekti yaşasaydı şimdi 12 13 yaşında olucaktı hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet diliyorum hepimizin basşı sağolsun gerçekten çok acı bir felaketti..

Hatta geçen gün Yalova'da arkadaşlar beraber anıta gittiğimizde onların ismini okuduğumda gözlerim dolmuştu.. :(

Allah hayatını rahmet eylesin
Allah bir daha öyle bir acı yaşatmasın..

17agustos.jpg

emegin icin cok tskler ALLAH birdaha ayni duruma dusurmesin birdaha yasatmasin :(

Geri