15 bizden, 112 onlardan...

Cicegi burnunda 20 li yaslardakı gencler gözünü kırpmadan ölume gidebilirken.....60 lı yaslarda ömrunun buyuk cogunlugunu tamamlamıs insanların biraz daha para biraz daha mal mülk hesabı icinde olmaları......gercekten dusundurucu......Para mıdır insanı bozan? İnsanmıdır paranın esiri olan.??....

Cicegi burnunda 20 li yaslardakı gencler gözünü kırpmadan ölume gidebilirken.....60 lı yaslarda ömrunun buyuk cogunlugunu tamamlamıs insanların biraz daha para biraz daha mal mülk hesabı icinde olmaları......gercekten dusundurucu......Para mıdır insanı bozan? İnsanmıdır paranın esiri olan.??....

bence bu sorunun tek bir cevabı var.

Kültürümüzden, özbenliğimzden herşeyimizden, geçmişimzden, hayatımız<dan kısacası bizi biz yapan değerlerimizi yitirdiğimzden..

Paranın herşeyden önce geldiğini, para uğruna herşeyden vazgeçtiğimiz için...

Bizi biz yapan değerlere bir kağıt parçasına değiştimiz için esiri olmaktayız.

SkуαηgєL;2654930' Alıntı:
... vatanlarını kurtarmak için ölen 15 kişinin vatanı, ne yazık ki, artık silahla, topla, tüfekle, tankla, uçakla, savaşla bile kurtarılamayacak halde...

düşmanımız pkk, doğru. ama en büyük düşmanımız değil, ondan kat be kat daha büyük düşmanlarımız var. ve ne yazık, tek düşmanımız pkk imiş gibi davranıyoruz...

aynen katılıyorum.

Allah şehitlerimize rahmet etsin...

أĸяα;2655832' Alıntı:
Şehidin üzerinden siyaset yapmak
Neden bu kadar hoşuna gidiyor biriLerinin?
VeriLen ŞehitLerLe baş örtüsü demogojisi yapmanın mantığı ne oLa ki?
SatıLık medyanın satıLık kaLemLerinin adice hazırLadığı
BaşörtüLü doktorun hastasına bakmadığı haberinin yaLan çıktığı haLde
Bu sanırım şizofrenik bir durumdur
Kendi uydurduğun yaLana inanmak ve onun arkasından gitmek..
yazıkLar oLsun demek vardı ya hemde böyLe acı doLu bir haberde..!

TekeL 1.720 miLyar doLara satıLdı

ve 15 + 112 = 127 eder..
112 köpeğin ideaL değiL feriştahı oLsa gebermesi umrumda değiL
Bunun doğrusu yanLışı oLmaz
ideaLi ütopyası oLmaz tek biLdiğim vardır
geberdiLer gittiLer
Bizden 15 ana kuzusu Şehit oLmuşken
o 112nin yedi cümLe geçmişini yerini yurdunu diye devam edebiLiriz..

-önce tekelin yıllık cirosundan haber ver sen bana..rakamları değiştirmek bu satışı haklı cıkartmıyor.
-verilen şehitlerle türban demogojisini yapan,tam kara harekatının başladığı gün türban yasasını onaylayan gül değil midir?
-şehitler verilirken kendi emekli maaşlarını yükseltme peşinde olan akpli vekillerin ''ne koparsam kardır'' zihniyeti dogru mudur?
-bu verilen şehitlerin meclisteki uzantılarına ''demokratik hakları diyen'' tayyipin bu humanist yaklaşımı dogru mudur?meclistekilerinki demokratik haksa dagdaki pkklıların ki de demokratik hakları değil midir?

son olarak bu zamanda bile erkek doktora muayene olmam diyen zihniyet,önüne gelen erkek hastayı nasıl muayene edecek?kulak burun bogazdan bahsetmediğimizi soylemeye gerek yok heralde..senin eşin doktor diyelim erkek hastalarını muayene etmesini SEN ister misin?

ben bu eleştiriye hiç katılmıyorum..
yahu biz değilmiydik girelim kuzey ırak'a diye girdik işte..
orda canını kaybendenler bizim abimiz,kardeşimiz değilmi evet.
e biz bilmiyormuyduk oraya girince kelle alıcağımızı biliyorduk ki 112 tane kelle aldık kahraman askerlerimizle ve hem bilmediğimiz bir yerden hem doğayla hem kahpelerle savaştık ve 15 aslanımızı sonsuzlupğa ölümün en yüksek mertebesinde gönderdik..
şimdi sorarım..
Girmeseydik bunlar olmasaydı ne eleştiriler olacaktı..
bence a partisi b partisi diye değilde vatan uğruna çıkarlarımızı göze alarak eleştiri yaparsak
o zaman daha mantıklı olur diye düşünüyorum...

artı türban olayına geLirsek.. olmuş bir olayla bütün herkesi kıyaslamak bence cahillikten öte bişy değildir.. Türban'a karşı değilim.. ama abartılmadığı takdirde..tabi bu abartıyı nasıl enggelliycekler. onuda bilmiyorum ama... böyle bir işe girmek her kişinin harcı değildi..
ülke bu denli düşüncelerin yüzüne kaosa sürükleniyor... Yüce Allahtan hayırlısını dilemekten başkada elimizden bişy gelmiyor..

-önce tekelin yıllık cirosundan haber ver sen bana..rakamları değiştirmek bu satışı haklı cıkartmıyor.
-verilen şehitlerle türban demogojisini yapan,tam kara harekatının başladığı gün türban yasasını onaylayan gül değil midir?
-şehitler verilirken kendi emekli maaşlarını yükseltme peşinde olan akpli vekillerin ''ne koparsam kardır'' zihniyeti dogru mudur?
-bu verilen şehitlerin meclisteki uzantılarına ''demokratik hakları diyen'' tayyipin bu humanist yaklaşımı dogru mudur?meclistekilerinki demokratik haksa dagdaki pkklıların ki de demokratik hakları değil midir?

son olarak bu zamanda bile erkek doktora muayene olmam diyen zihniyet,önüne gelen erkek hastayı nasıl muayene edecek?kulak burun bogazdan bahsetmediğimizi soylemeye gerek yok heralde..senin eşin doktor diyelim erkek hastalarını muayene etmesini SEN ister misin?

asLanım sen beni ve benim özeLimi bu konuya neden müdahiL etme çabasındasın ki?
Burda açıLan her konuya senin annen öbürünün eşi diye beLden aşağı vurursak
Ne kadar iLerLeyebiLiriz tartışmaktan öte?
He ben sana hayır ettirmem dicem sende ahanda işte zihniyete bak dicen oLay çözüLecek öyLe mi?
Ama merak ettiğinin cevabını veriyim
Benim kız kardeşim doktordur ve başörtüLüdür ayrıyetten
OkuLunu da başörtüLü oLduğundan binbir zorLukLa bitirmiştir
19 Mayıs ünv. de ramazan ayında komiteye giren öğrenciLere
adı prof. kendisi aciz bir varLık bütün sınıfa LebLebi dağıtıyor
LebLebiyi yemeyen öğrenciLerin oruç tuttuğu hükmünü veren prof
o LebLebiyi yemeyen bütün genç doktor adayLarını sınıfta bırakıyor
nasıL oLacak şimdi? Sen hangi hakLa başörtüLü bir doktoru sorguLayabiLirsin ki
Daha gencecik beyinLer okuduğu yıLLarda başLarındaki hocaLarı tarafından itiLiyor
Siyasetin tam ortasına sonuç oLarak LebLebiyi ya yiyip tam uzakLaşıyorLar
yada sınıfta kaLmak bir yana her tür haktan uzakLaşıp daha da bağLanıyor inandığı değerLere

Şimdi benim kızkardeşim okuLunu bitirdi ve maLatyada görev yapıyor
yine başörtüLü oLarak..
kendisi başörtüLü oLduğu için saçma sapan bahaneLerLe kendisine muayene oLmayan
şuursuz bazı LaikLer haricinde kimseyi ayırdığı gayırdığı da yoktur
görevinin getiriLeri ne ise fazLasıyLa üzerine düşeni yapmaktadır

varsayımLarLa hareket etmeyi kesip gerçekLeri görmeye çaLışırsanız
hiç bir başörtüLünün insan ayırmadığının da farkına varacaksınız
ama sizLerden biri atmış kuyuya bir taş hepiniz kuyunun dibini buLmaya çaLışıyorsunuz
beyLer o kuyunun dibinde har har yanan bir ateş var..!

bir zahmet kız kardeşinin ne doktoru oldugunu da yazsaydın daha acıklayıcı olurdu..
profların yani ''bilim adamlarının'',sizin inandıgınız degerlere ters olan şeyler,türbanın bir siyasi simge olduğunu görüp,üniversitelerde siyasi probanganda yapılmaması hele ki şeriat simgesi olan birşeyin olmamasını istemesi gayet normal.oruc konusuna gelince.ben hiçbir yerde oruc tuttğu için sınıfta kalan bir ögrenciye şahit olmadım.aksine oruç tutmuyor diye dayak yiyen,öldürülen ögrencilerin haberlerini okudum hep.ayrıca her oruç tutan da türban takmıyor bunu ayırmamız lazım.bu dediğin sınıfta kalan ogrenci sayısı vize,final zamanı ben namaz kılacağım diye izin isteyen ögrenci sayısı kadardır.
daha genceceik dediğin beyinler en körpe çağlarında tarikat yurtlarında ''abiler,ablalar'' ile birlikte kalıp beyinlerine şeriat enjekte edilmiyor mu?üniversitelere gelene kadar her türlü baskı ile karşı karşıya kalan bu beyinler üniversitede ögrendikleriyle kendi bildiklerini karşılaştırdıgında kafası karışmıyor mu?

ilk yazdıgım maddeler hakkında da yorum yapsaydın daha iyi olurdu.neyse cevaplarını bulabilirsen eminim onları da yanıtlarsın..

Ve Yine Ortadoğu Kafası Ipleri Eline Aldı.haklı Olduğumuz Bir Davanın Peşinden Gönderdiğimiz Askerlerimiz şehit Olurken.araya Sıkıştırmadıkları Birşey Kalmadı.bu Insanlıkmı?operasyon Arası Türban.opereasyon Arası Vekillere Zam.bu Ne Aymazlık?bu Nasıl Sorumluluk.yine Kendimizi Madara Ettik Inanırlılığımız Perişan.yine Ortadoğu Kafası Ipleri Eline Aldı Beyler.biz Ne Peşindeyiz.askerimiz şehit Oluyor Bir Hiç Uğruna Değil Ama.vatanı Için Gitti Türbana,maaşa Kurban Oldu.operasyon Arası Türban,operasyon Arası Maaş Zammı.2 Kişiden Biri Oy Vermişti Ya Akp'ye.yine Oy Verir Burada Yazan Isyan Eden Her 2 Kişiden Biri.operasyon Arası Türban Beyler.amaçları şerefsize Namerte Hayatı Zehir Etmek Değil.operasyon Arası Köfte Beyler.

SkуαηgєL;2654930' Alıntı:

en nihayetinde gerçek şu; 15 bizden, 112 onlardan... 137 ölen insan -doğru ya da yanlış- belli bir ideal uğruna öldüler. bizimkiler vatanı kurtarmak için, diğerleri artık her neye inanıyorlarsa onun için. en nihayetinde öldüler ve işin acısı da vatanlarını kurtarmak için ölen 15 kişinin vatanı, ne yazık ki, artık silahla, topla, tüfekle, tankla, uçakla, savaşla bile kurtarılamayacak halde...

ne kadar karamsar bi düşünce bu vahtettin zamanında bu kadar karamsar olmadı halk olsa şimdi hiç birimiz olmazdık.

137 ölen insan -doğru ya da yanlış- belli bir ideal uğruna öldüler.

bu neye göre yazılmış DTP nın açıklamalarından farkı yok ordanmı aldın bunu!

@ikra sen oruç tutmuyor diye üniversitelerden örnek veriyorsun. ben de sana lise hayatımdan örnek vereyim. İsmi lazım olmayan ortaokul yıllarımda bir çok hocamız (başta tarih ve coğrafya hocaları) cuma günleri camide görmedikleri arkadaşlarımıza sözlüden kırık not verir, sınav kağıtlarında fazladan puan kırarlardı. Ben de o yıllarda onların yaptıkları bu işin doğru olduğunu düşünürdüm. Çünkü ben hep cuma namazı kılan grubun içinde oldum ve kılmayanların cezalandırılması gerektiğine inanıyordum. Böyle inandırılmıştım.

Şimdi geriye dönüp baktığımda sadece bir grup ahmak öğretmenin namaz kılmıyorlar diye 13-14 yaşındaki çocukların haklarını yediklerini düşünüyorum.
Benim bu dünyada en çok korktuğum şey kul hakkı yemektir o yüzden sürekli helalleşirim çevremdekiler ile.

Allah şehitlikte bile kendi haklarından vazgeçer, kul hakkını affetmez. Bugün şehit oldu dediğimiz askerler bile eğer yetim hakkı yedilerse, kul hakkı ile öbür tarafa gittilerse (arkasından helallik vermeyenler varsa) allah yardımcıları olsun.

Hayatım boyunca gördüğüm inandığı için baskı görenlerin sayısının inanmadığı için baskı görenlerin sayısından az olduğudur. İnancı yüzünden baskı gördüğünü iddia edenler genelde şeriat isteyen militer ve siyasi islamın cemaatlerine üye olan radikallerdir. Ilımlı hoşgörülü gerçek islamiyetin inananlarına kime baskı uygulamaz merak etme.

BU ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİNDE KENDİNİ ZULÜM ALTINDA HİSSEDEN ÖRÜMCEK BEYİN İSLAMCILARA TEK SÖYLEYECEĞİM;
BİRAZ İSLAM TARİHİ OKUSUNLAR DA HİCRETTEN ÖNCE MÜSLÜMANLARIN GÖRDÜĞÜ İŞKENCELERİ ÖĞRENSİNLER. KÖR EDİLEN, TAŞLANAN, ZİNCİRLENEN, İŞKENCE ALTINDA SABREDİP ALLAHA SIĞINAN, MÜSLÜMANLIĞI ÖĞRENSİNLER.

Senin bahsettiğin kız kardeşimiz de bahsi geçen hocanın dersi olan günler oruç tutmasın ve o dersin olmadığı başka bir gün kaza etsin. Kişinin ameli niyeti kadardır. Allah ilim ve bilim öğrenmek için, doktor olup insanlığa hizmet etmek için yola çıkmış bir kız kardeşimizin bu nedenle bir kaç gün orucunu sektirmesini affedecek kadar bağışlayıcıdır.

Allahın bağışlayacağı bir konuda cezayı ben keserim, o profesörü o okuldan atarım, herkese oruç tutma zorunluluğu getrene kadar cihat ederim diyorsan seninle konuşmayalım cenk edelim.

saygılar.

bir zahmet kız kardeşinin ne doktoru oldugunu da yazsaydın daha acıklayıcı olurdu..
profların yani ''bilim adamlarının'',sizin inandıgınız degerlere ters olan şeyler,türbanın bir siyasi simge olduğunu görüp,üniversitelerde siyasi probanganda yapılmaması hele ki şeriat simgesi olan birşeyin olmamasını istemesi gayet normal.oruc konusuna gelince.ben hiçbir yerde oruc tuttğu için sınıfta kalan bir ögrenciye şahit olmadım.aksine oruç tutmuyor diye dayak yiyen,öldürülen ögrencilerin haberlerini okudum hep.ayrıca her oruç tutan da türban takmıyor bunu ayırmamız lazım.bu dediğin sınıfta kalan ogrenci sayısı vize,final zamanı ben namaz kılacağım diye izin isteyen ögrenci sayısı kadardır.
daha genceceik dediğin beyinler en körpe çağlarında tarikat yurtlarında ''abiler,ablalar'' ile birlikte kalıp beyinlerine şeriat enjekte edilmiyor mu?üniversitelere gelene kadar her türlü baskı ile karşı karşıya kalan bu beyinler üniversitede ögrendikleriyle kendi bildiklerini karşılaştırdıgında kafası karışmıyor mu?

ilk yazdıgım maddeler hakkında da yorum yapsaydın daha iyi olurdu.neyse cevaplarını bulabilirsen eminim onları da yanıtlarsın..

pratisyen hekim...
zaten sen ve senin gibiLer inandığı değerLer uğruna
eziLen insanLarı görmezsiniz..
veya en azından bunLar gösteriLmez..
unutma ki herkes kendi safına uygun insanLar yetiştiriyor
ünv. de nasıL şeriat öğretisi veren abiLer abLaLar varsa
buna tezat oLuşturacak bir sürü abi abLa grupLarı varken
Nedense hep şeriatı kendinize düşman beLLemişsiniz..
misyonerLer yahudiLer satanistLer ataistLer ki bunLar çoğaLtabiLir
bunLar her türLü pisLiği gençLerin damarLarına enjekte eder
ama doğru sizin tek düşmanınız şeriat :)

diğer saydıkLarın umur sınırLarım dahiLinde oLmadığı için cevap vermedim

digikLan..
eğer sen haLen cuma namazLarını kaçırmıyorsan
sanırım hocaLarın bunu sende aLışkanLık haLine geLmesini başarmışLardır
Ondan hak yedikLerini düşünme de Allah razı oLsun onLardan de

inandığı için baskı görenlerin sayısının inanmadığı için baskı görenlerin sayısından az ise
bu sadece senin gördüğündür inanmadığı için baskı görenLeri her yerde görürsün
çünkü bunLarı mazLum oLarak benimsetmişLerdir insana

oturduğun yerden zikrini çekersin tv rekLamLarında utanç kaynağı oLursun
şaLvar giyersin cübbe giyersin çarşaf giyersin sarık takarsın yobaz oLursun
başını örtersin ve hakkını ararsın LaikLik düşmanı oLursun

hangi özgürLükLer üLkesinde kimin zuLüm görmediğini söyLüyorsun?
Bu yukarıda saydıkLarımı müzik grubu dinLeyiciLeri
yeni tarz ve marjinaLite arayışında oLanLar yapsa rockçuLar kafaLarını saLLasa
BunLarın hepsi insanLara hoş ve sıradan görünür
Ama nedense müsLüman itikadi görevLerini ifa etmeyi denese örümcek doLudur beyni
Benim kafamda örümcek varsa beynimde ördüğü her ağda ALLAH yazar..!

ameL niyet kadardır diyorsun eyvaLLah
ama bir psikopat Allahsız yüzünden ben ameLimi icra edemeyeceksem bu niyetten çıkar
Hadi başörtüsünü anLadık kıLdan örüLme sağLamLığına kendinizin biLe inanmadığınız
LaikLiğinize ters düşüyor..
Benim tuttuğum oruç kimi bağLar ki ben dersime giren hocaya göre oruç pLanı yabıyım?
cuma namazına gitmiyor diye not kıran hocaya kızarsınız hayıfLanır hakkımızı yedi dersiniz
Oruç tutmuyor diye sınıfta bırakan hocaya hak verir orucunu o hocanın dersi oLan gün tutmasın dersiniz?
Bu nasıL bir iki yüzLüLüktür çözemedim gitti..!

Herkes beynine kazısın ki..
AnadoLu da miLLi şahLanış;
İstikLaL Savaşı başLarında Maraş ve doLayLarında
düşman tarafından anaLarın bacıLarın başörtüsüne eL uzanması
ırzLarına namusLarına göz dikmeLeri sonucu başLamıştır..!

az konuşup öz konuşsan ve demogoji yapmasan çok güzel olacak.sen değil miydin tek meseleniz türban diyen?sana ab-dullah gülün kara harekatı gününde türbana onay vermesini,vekillerin maaşlarına 1500ytl zam çabası peşinde oldugunu soruyorum ''umrumda değil'' diyosun.ya sen bu ülkede yaşamıyosun ya da en kötü bi akp milletvekili akraban var..
biz burda laikliğin en büyük düşmanı şeriattan bahsediyoruz ki bunu savunan insanların oluşturduğu partiye %47 oy verildi..bunu diyeceğiz tabi.sen tutmus satanist ateist diyosun..kaç ateist var kaç satanist var?kaç seriat yanlısı insan var?şeriatı düşman belleyişimizin sebebi açık Atatürk'ün kurdugu Türkiye Cumhuriyeti'nin LAİK düzenini yıkmaya çalışan insanların anlayışıdır bu.bu senin yaptıgın yorum enflasyon hesaplanırken mutfak malzemelerinin değil diger abidik gubidik malzemelerin hesaplanmasına benziyo..
ben atlamışım insanın niyeti olduktan sonra istediği gibi kazası ile oruc tutar,namazını kılar bunu dile getirip dini malzeme olarak kullanırsan bu ibadetten cıkar.ayrıca kendi düşüncesine göre baskı yapan prof veya tarih cografya ogretmeni ne yapıyolarsa kendilerine yapıyolar.haklıdırlar haksızdırlar ama bu insanları yargılayacak insanlar onlara kafir,münafık,dini bütün insan yakıştırmasını yapacak kişiler bizler değiliz.ilkokul cagındaki cocuk daha beyin gelişinin tamamlayamamıs her denileni ogrenme cabası içindedir.aklı ermez.düzende yanlış birşey varsa itiraz edemez.ama üniversite çagındaki insan nispeten kafası daha oturmustur(herkese oturmus demiyorum) eger hakkının yendiğini düşünüyorsa yapar itirazını haklı ise hakkını alır.boyle olaylarla dini kullanmak hangi müslümanlıga sıgar?

Bu ülkede;
1-Cuma namazına gitmediği için değil,gittiği için kırık not verilir o öğrenciye.Çünki Cuma günü camiye giden şeriatçidir.Yobazdır.Muhakka ki o kişinin bacısı,anası başörtülüdür,türbanlıdır.Kesin olarak yargıya varmamak lazım ama babasınında 4 karısı vardır.

2-Bu ülkede başı örtülü doktorlar vardır.Ve hatta namahrem diyerek bakmadıkları erkek hastalarda vardır.Biz bunlara cahil ve gerikafalı diyoruz.Sen okumuş doktor olmuşsun.Senin neyine kardiyolog olman,cerrah olman,diş hekimi olman.Git çocuk doktoru ol(ama sadece 7 yaşına kadar olan erkek çocuklarına bakabilirsin),Değil mi ama.

3-Bu ülkede başörtüsü üzerinden siyaset yapan tek partiyi iktidara getirenlerin (ve desdekçilerle,işbirlikçilerini) topunu asmak lazım.Buda memleketin yarısını geçer.Ne olur?İşsizlik çözülür.Hatta yeni iş olanakları ile birlikte norveç ten işçi bile ithal edebiliriz.Ve Baykal'dan kurtulmuş oluruz.Çünki iktidarı laik ellere vermek gerektiğini ordu işaret edecek ve yol gösterici ok 6 tane olunca başka adres aranmayacaktır.Böylece beceriksiz muhalefetten ne olacağı bilinmeyen iktidara taşımış olacağız Deniz Bey'i

Yahu bu ülkede önce adam olunuz.Önce kendinizi karşınızdakinin yerine koyunuz.Kimsenin mahremine,özeline dokunmayınız.Dokunursanız biliniz ki;
sizede dokunurlar.

kimsenin kimseye dokundugu yok dokunulmuş hisseden sizlersiniz.bize de yavaş dokunsunlar.''şeriatın kestiği parmak acımaz'' değil mi?türban konusuna nerden geldik?TSK nın kara harekatının başladıgı gün AB-Dullah Gül'ün türbanı onaylamasından.bunun neyini savunuyorsunuz?AKP li**** vekillerin kara harekatı sırasında mecliste kendi maaşlarına zam yapma çabası olmasının nesini savunuyorsunuz..meclisteki pkk uzantılarına demokratik hakları diye savunan tayyipin nesini savunuyorsunuz?? ''umrunuzda olmayan''olaylara değindim ama Türkiye'nin meselesi bunlardır.din üzerinden siyaset yapılması ve bu siyasetin gündem maddesi,meselesi değildir..kurumlarını savunan insanların tazyikli suyla ordan oraya fırlatılması,Tekel'in yıllık cirosundan daha az bir fiyata 5taksitle peşkeş çekilmesi gündem maddesi olabilir...

Lutfen Kuralları okuyunuz
Parti isimlerini kufur seklinde belirtmek yasaktır

kimsenin kimseye dokundugu yok dokunulmuş hisseden sizlersiniz.bize de yavaş dokunsunlar.''şeriatın kestiği parmak acımaz'' değil mi?türban konusuna nerden geldik?TSK nın kara harekatının başladıgı gün AB-Dullah Gül'ün türbanı onaylamasından.bunun neyini savunuyorsunuz?AQP li vekillerin kara harekatı sırasında mecliste kendi maaşlarına zam yapma çabası olmasının nesini savunuyorsunuz..meclisteki pkk uzantılarına demokratik hakları diye savunan tayyipin nesini savunuyorsunuz?? ''umrunuzda olmayan''olaylara değindim ama Türkiye'nin meselesi bunlardır.din üzerinden siyaset yapılması ve bu siyasetin gündem maddesi,meselesi değildir..kurumlarını savunan insanların tazyikli suyla ordan oraya fırlatılması,Tekel'in yıllık cirosundan daha az bir fiyata 5taksitle peşkeş çekilmesi gündem maddesi olabilir...

Lutfen Kuralları okuyunuz
Kisisel goruslerin yer aldıgı forumumuzde kisisel atısmalar yasaktır

bana demogoji yapma arkadasım cevap arıyorum ben..yukarıdaki yazılarımı oku ben ilk mesajımdan itibaren bunları söylüyorum.ama ''umruda değil'' diyolar türban savunucuları bunlara..türban konusundaki düşüncelerim de yukarıdaki mesajlarımda yazıyo dönüp dönüp aynı şeyleri yazamam..

@ikra sen oruç tutmuyor diye üniversitelerden örnek veriyorsun. ben de sana lise hayatımdan örnek vereyim. İsmi lazım olmayan ortaokul yıllarımda bir çok hocamız (başta tarih ve coğrafya hocaları) cuma günleri camide görmedikleri arkadaşlarımıza sözlüden kırık not verir, sınav kağıtlarında fazladan puan kırarlardı. Ben de o yıllarda onların yaptıkları bu işin doğru olduğunu düşünürdüm. Çünkü ben hep cuma namazı kılan grubun içinde oldum ve kılmayanların cezalandırılması gerektiğine inanıyordum. Böyle inandırılmıştım.

Şimdi geriye dönüp baktığımda sadece bir grup ahmak öğretmenin namaz kılmıyorlar diye 13-14 yaşındaki çocukların haklarını yediklerini düşünüyorum.
Benim bu dünyada en çok korktuğum şey kul hakkı yemektir o yüzden sürekli helalleşirim çevremdekiler ile.

Allah şehitlikte bile kendi haklarından vazgeçer, kul hakkını affetmez. Bugün şehit oldu dediğimiz askerler bile eğer yetim hakkı yedilerse, kul hakkı ile öbür tarafa gittilerse (arkasından helallik vermeyenler varsa) allah yardımcıları olsun.

Hayatım boyunca gördüğüm inandığı için baskı görenlerin sayısının inanmadığı için baskı görenlerin sayısından az olduğudur. İnancı yüzünden baskı gördüğünü iddia edenler genelde şeriat isteyen militer ve siyasi islamın cemaatlerine üye olan radikallerdir. Ilımlı hoşgörülü gerçek islamiyetin inananlarına kime baskı uygulamaz merak etme.

BU ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİNDE KENDİNİ ZULÜM ALTINDA HİSSEDEN ÖRÜMCEK BEYİN İSLAMCILARA TEK SÖYLEYECEĞİM;
BİRAZ İSLAM TARİHİ OKUSUNLAR DA HİCRETTEN ÖNCE MÜSLÜMANLARIN GÖRDÜĞÜ İŞKENCELERİ ÖĞRENSİNLER. KÖR EDİLEN, TAŞLANAN, ZİNCİRLENEN, İŞKENCE ALTINDA SABREDİP ALLAHA SIĞINAN, MÜSLÜMANLIĞI ÖĞRENSİNLER.

Senin bahsettiğin kız kardeşimiz de bahsi geçen hocanın dersi olan günler oruç tutmasın ve o dersin olmadığı başka bir gün kaza etsin. Kişinin ameli niyeti kadardır. Allah ilim ve bilim öğrenmek için, doktor olup insanlığa hizmet etmek için yola çıkmış bir kız kardeşimizin bu nedenle bir kaç gün orucunu sektirmesini affedecek kadar bağışlayıcıdır.

Allahın bağışlayacağı bir konuda cezayı ben keserim, o profesörü o okuldan atarım, herkese oruç tutma zorunluluğu getrene kadar cihat ederim diyorsan seninle konuşmayalım cenk edelim.

saygılar.

meclise girebilme ve devletin başına geçecek kadar özgürlükleri var ve hala zulüm gördüklerini iddea edip şikayetçi oluyorlarr...
digiklikan eğer sen bun ları sırtında cennete taşısan dahi bunlar gene şikayetçi olur ...çünki bunlar şükretmesini bilmezzzz çünki bunlar nankörler

Ona özgürLük değiL Hak derLer
O hakkı veren de senin gibi azınLık değiL
Türkiyenin EZİCİ çoğunLuğudur.. Buda zoruna gidiyorsa teseLLiyi başkaLarında ara
Cennet için kimsenin heLe sizin kambur sırtınıza ihtiyacımız yok

biz diyoruz ki şeriat laikliğin en büyük düşmanıdır.sen diyosun şeriatçılara takmıssın ateist de var satanist de..bunu yazarken bilmiyor musun 1atesit varken 1000şeriatçı var?illa yazmamız mı lazım buraya..
Çiçek,K.Irak'taki kara harekatını degerlendirirken,
-Yürürlüğe giren anayasa değişikliğine bağlı olarak başörtüsü konusuyla ilgili yasal düzenlemeye ihtiyaç olup olmadığına ilişkin bir soru soruluyor.
''Neyi konuştuğumuzu söylüyorum. Özellikle böyle bir günde konu dışında soru sormayın''diye cevaplıyor ki taktir ettiğimiz bir cevaptır.ondan sonra biri çıkıp sormuyor ki siz bu kadar duyarlısınız bu konuda ama kara harekatının basladıgı gün sayın gül türbanı onayladı..

Geri