15 bizden, 112 onlardan...

sky

New member
Reaction score
0
15 bizden, 112 onlardan... arada milyonlarca dolarlık bir helikopterimiz gitmiş...

15 bizden, 112 onlardan... arada yüz binlerce mermi, milyarlarca liralık top, tüfek, malzeme harcamışız...

15 bizden, 112 onlardan... kar kış kıyamet 20 yaşındaki delikanlılarımızı göndermişiz bilinmeyenin bağrına.

15 bizden, 112 onlardan... vatanın dahilinde iktidara sahip olanlar, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içerisinde, israil ile, amerika ile, almanya ile milyarlık silah anlaşmaları yapıyorlar, gizli anlaşmalara imza atıyorlar...

15 bizden, 112 onlardan... başörtüsü kanunu çıktı, türbanlılar artık üniversitelerde. yakında can çekişir bir halde oğlumuzu hastaneye götürdüğümüzde, baş örtülü doktor bacımız, caiz değildir diye ölmekte olan yeni yetme oğlumuzu muayene etmekten imtina edecek...

15 bizden, 112 onlardan; ülkenin tek elde kalan kamu iktisadi teşebbüsü, tek kar eden kuruluşu, malvarlığı kaba bir hesapla 3 milyar doları geçen, kasıtlı olarak yönetilmemesine rağmen yıllık 200 milyon dolar kar beyan eden tekel yaprak tütün işletmesini elin ingilizine 1.1 milyar dolara beş yıllığına taksitle satıyorlar...

en nihayetinde gerçek şu; 15 bizden, 112 onlardan... 137 ölen insan -doğru ya da yanlış- belli bir ideal uğruna öldüler. bizimkiler vatanı kurtarmak için, diğerleri artık her neye inanıyorlarsa onun için. en nihayetinde öldüler ve işin acısı da vatanlarını kurtarmak için ölen 15 kişinin vatanı, ne yazık ki, artık silahla, topla, tüfekle, tankla, uçakla, savaşla bile kurtarılamayacak halde...

düşmanımız pkk, doğru. ama en büyük düşmanımız değil, ondan kat be kat daha büyük düşmanlarımız var. ve ne yazık, tek düşmanımız pkk imiş gibi davranıyoruz...

ve bütün bu olanlardan sonra, tv de, gazete de, internette -aslında bana göre vuku bulmamış kahramanlık merasimlerini- dinlemek, şu kadar insanı imha ettik diyenler yerine türk bilimadamı şu ödülü aldı, tübitak şunu geliştirdi, falanca türk firması en büyük 10 firma listesinde, kişi başına düşen milli gelirimiz avrupa ortalamasını aştı şeklinde şeyler duymak, görmek, okumak istiyorum.

Onlar bu vatan için üzerlerine düşen görevlerini yerine getirdiler.Mekanları cennet olsun allah razı olsun.Allah ailelerine sabır versin.VATAN SAĞOLSUN.

1-Bir ülkenin her zaman en büyük önceliği ne gayri safi milli hasıladır, ne cari açık, ne de en zenginler listesine girecek burjuvalarıdır. BİR ÜLKENİN EN BÜYÜK ÖNCELİĞİ ULUSAL GÜVENLİĞİDİR.

2-Senden toprak koparmayı hedefleyen ve avrupalı ikiyüzlülerin desteğini arkasına alan bir harekete görmezden gelip ekonomik göstergeler ile ilgilenmek iyi niyetli yaklaşımla saflık, daha sert tabiri ile VATANA İHANETTİR.

3-Operasyonda ölen 15 şehir kardeşim hayatlarını şehirlerde ve kırsalda kalleşce insanımızı öldüren bir örgütü yok etmek en azından zayıflatmak için feda etmişlerdir. Bu 15 kardeşimin kanı bu örgüt önümüzdeki yaz tüm gücüyle saldırıp haftada 15 askerimizi şehit etmesin diye akmıştır. 15 ŞEHİT, YÜZMİLYON DOLARLARCA CEPHANE BU ÜLKENİN SAHİPSİZ OLMADIĞINI TÜM DÜNYAYA GÖSTERMEK İÇİN VERİLMİŞTİR.

4-ANCAK MAALESEF ÜLKEMİN EVLATLARI ÇEKİNMEDEN DAĞDA KANINI CANINI VERİRKEN, İÇERİDEKİ DÜŞMANLAR İKTİDARI ELE GEÇİRMİŞ ÜLKENİN ZENGİNLİKLERİNİ EKONOMİSİNİ SATMAKTADIR.

FARKINDA MISINIZ VAKIFLAR YASASI VE TÜRBANIN ONAYLANMASI TAM DA BU OPERASYON SÜRECİNE DENK GETİRİLİP CİNLİK YAPILARAK GÜNDEMDEN DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR.

Benim Mehmetim TEKEL için, TELEKOM için, ülkesinin kalkınması ve Türkiye'nin Türkiye olarak yaşaması için canını veirken, siyasi iktidar ya vatana ihanetten ya da kısa vadeli siyasi takiyelerinden ötürü ülkenin bankacılığı dahil tüm ekonomisini tamamen yabancılara ipotek etmiştir.

ERDOĞAN BU ÜLKENİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK FELAKETTİR.

"ERDOĞAN BU ÜLKENİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK FELAKETTİR."
Bu sözüne harfiyen katılıyorum.

Zaruret haramı mübah kılar. Hiç bir başörtülü hekim hastasına bakmamazlık etmez. Kafandan uydurma böyle şeyleri. Zaten müslümanlık ve fıkıh hakkında fazla bilgin olmadığı görülüyor.

ülkemizin düşmanları pkk hizbullah vs. vs. değil amerika ve israildir. bu konuda fikirlerine katılıyorum. Bize kardeşi kardeşe kırdırıyorlar. tıpkı iran ve ırakı birbirine kırdırdıkları gibi.

Pkk diye vurulanların içinde Allah'ın bir olduğuna inanan varsa ölen de öldüren de cehennemdedir. Müslüman müslümanı öldüremez.

@Kazımdemir

Sen Fıkıhtan anlıyorsun belli ama Tıbbın kapsamından haberin yok sanırım. Bir kişinin muayene olması için zaruret olması gerekmez. Bir insan sadece ölüm döşeğinde acil serviste girmez hastaneye. Zaten senin fıkıhına göre bu kızların başını açması da caizdir. Neden? Kuran'ın ilk emri okudur. Bu kızların okuyabilmesi için 4 yıl boyunca günde 5-6 saat saçlarını açması caiz değil midir? Bu durumda senin fıkıhına göre bu kızlar zaruret nedeniyle haramı mübah yaparlar.

Peki Allahın ilk emri için günde 3-4 saat saçını açmayı kabullenemeyecek doğmacı zihniyetin üniversitede ne işi vardır? Saçını açmaya fıkıhı yetmeyen bu kızların doktor olduğunda hasta bakmaya fıkıhlarının yeteceğini sen nereden biliyorsun? Tabi sen "Oku" ayetinin anlamını sadece Kuran oku olarak anlayanlardansan hiç tartışmayı devam ettirmeyeyim.

Ben periyodik kontrole gitsem ne olacak? Muayene olmasam ölmeyeceğim. O zaman senin türbanlı doktorun beni muayene mi eder yoksa bir erkek doktor gelene kadar beklememi mi tercih eder? İslam Fıkıh'ına göre senin bahsettiğin zaruret kişinin sağlığının ve hayatının tehlikeye düşmesi halinde geçerlidir. Yoksa ben doktor oldum artık her hastaya bakmak zorundayım diye bir zaruret yoktur islamda.

Zaten sorun burada sen fıkıh bilmiyorsun ben biliyorum diyenlerin, kendi fıkıhını yaşamaktan çok yaşatmaya çalışanların ülkesi burası. Bahsettiğin senin fıkıhın. Fıkıh değişir kardeşim. Senin fıkıhına inanmayan cemaatler fırsatı yakalamış türbanlı kızlarını üniversitelere sokup mücadelelerine burada devam etmek için hzırlanıyorlar.

Bu ülkede kaç tane türbanlı bayan, erkek jinekoloğa gider? Senin fıkıhına göre o da zaruret ve doktora haram olmaz. Ama islamı bildiğini söylüyorsun lakin sosyoloji ve psikolojiye uzaksın. Hatta felsefeden de anlamıyorsun.

Bu ülkenin insanına biraz felsefe öğretebilseler "doğru bilginin imkansızlığını", genel geçer toplumsal kuralların değişkenliğini anlatabilseler durum belki farklı olur. Her önüne gelen de ben doğruyum demek yerine doğruyu aramaya devam eder.

Yoksa senin fıkıhına göre zaruret olanlar, başkalarına göre zaruret olmaz. Tıpkı OSmanlı'da Kuran'ın matbaa ile basılmasının şeyhülislam tarafından yasaklanması gibi bugünün yobazlarının da neyi ne kadar yasaklayacağını, kimin fıkıhına göre hareket edeceğini bilemezsin.

Allah beni Türbanlı doktorun eline düşürmesin. Allahın ilk emrini uygulamak için başını açmayı kabul etmeyen fıkıha sahip bir kız önüne gelen bir erkek hastanın ne kadar haram ne kadar helal olduğuna bence karar veremez.

Bugün pazar can sıkıntısından oturdum uzun uzun yazdım inşallah çok sıkmamışımdır ve birileri okuyup iyi niyetle bir şeyler çıkarmıştır sözlerimden.

Saygılar

15 bizden, 112 onlardan... başörtüsü kanunu çıktı, türbanlılar artık üniversitelerde. yakında can çekişir bir halde oğlumuzu hastaneye götürdüğümüzde, baş örtülü doktor bacımız, caiz değildir diye ölmekte olan yeni yetme oğlumuzu muayene etmekten imtina edecek...

bu bölüme hiç katılmıyorum çok abartı
olmamıs bir olaya olacak gibi bakmayın baş örtüsü örtünce insan öcü olmaz

dediğinden yola çıkacak olursak kurtuluş savası ve daha önceki hemşirelerimiz senin dediğin gibi yapmadılar ve yapmayacaklarda......

Şehidlerimizin Ruhu Şaad Olsun

Şehitlerimizin ruhu şaad mekanı cennet olsun

SkуαηgєL;2654930' Alıntı:

Şehidin üzerinden siyaset yapmak
Neden bu kadar hoşuna gidiyor biriLerinin?
VeriLen ŞehitLerLe baş örtüsü demogojisi yapmanın mantığı ne oLa ki?
SatıLık medyanın satıLık kaLemLerinin adice hazırLadığı
BaşörtüLü doktorun hastasına bakmadığı haberinin yaLan çıktığı haLde
Bu sanırım şizofrenik bir durumdur
Kendi uydurduğun yaLana inanmak ve onun arkasından gitmek..
yazıkLar oLsun demek vardı ya hemde böyLe acı doLu bir haberde..!

15 bizden, 112 onlardan; ülkenin tek elde kalan kamu iktisadi teşebbüsü, tek kar eden kuruluşu, malvarlığı kaba bir hesapla 3 milyar doları geçen, kasıtlı olarak yönetilmemesine rağmen yıllık 200 milyon dolar kar beyan eden tekel yaprak tütün işletmesini elin ingilizine 1.1 milyar dolara beş yıllığına taksitle satıyorlar...

TekeL 1.720 miLyar doLara satıLdı

en nihayetinde gerçek şu; 15 bizden, 112 onlardan... 137 ölen insan -doğru ya da yanlış- belli bir ideal uğruna öldüler. bizimkiler vatanı kurtarmak için, diğerleri artık her neye inanıyorlarsa onun için. en nihayetinde öldüler ve işin acısı da vatanlarını kurtarmak için ölen 15 kişinin vatanı, ne yazık ki, artık silahla, topla, tüfekle, tankla, uçakla, savaşla bile kurtarılamayacak halde...

ve 15 + 112 = 127 eder..
112 köpeğin ideaL değiL feriştahı oLsa gebermesi umrumda değiL
Bunun doğrusu yanLışı oLmaz
ideaLi ütopyası oLmaz tek biLdiğim vardır
geberdiLer gittiLer
Bizden 15 ana kuzusu Şehit oLmuşken
o 112nin yedi cümLe geçmişini yerini yurdunu diye devam edebiLiriz..

Hepiniz düzene karşısınız ama oy vermeye gelince %50 oranında onlara oy veriyosunuz.Bu olanlar bize az bile...

1-Bir ülkenin her zaman en büyük önceliği ne gayri safi milli hasıladır, ne cari açık, ne de en zenginler listesine girecek burjuvalarıdır. BİR ÜLKENİN EN BÜYÜK ÖNCELİĞİ ULUSAL GÜVENLİĞİDİR.

2-Senden toprak koparmayı hedefleyen ve avrupalı ikiyüzlülerin desteğini arkasına alan bir harekete görmezden gelip ekonomik göstergeler ile ilgilenmek iyi niyetli yaklaşımla saflık, daha sert tabiri ile VATANA İHANETTİR.

3-Operasyonda ölen 15 şehir kardeşim hayatlarını şehirlerde ve kırsalda kalleşce insanımızı öldüren bir örgütü yok etmek en azından zayıflatmak için feda etmişlerdir. Bu 15 kardeşimin kanı bu örgüt önümüzdeki yaz tüm gücüyle saldırıp haftada 15 askerimizi şehit etmesin diye akmıştır. 15 ŞEHİT, YÜZMİLYON DOLARLARCA CEPHANE BU ÜLKENİN SAHİPSİZ OLMADIĞINI TÜM DÜNYAYA GÖSTERMEK İÇİN VERİLMİŞTİR.

4-ANCAK MAALESEF ÜLKEMİN EVLATLARI ÇEKİNMEDEN DAĞDA KANINI CANINI VERİRKEN, İÇERİDEKİ DÜŞMANLAR İKTİDARI ELE GEÇİRMİŞ ÜLKENİN ZENGİNLİKLERİNİ EKONOMİSİNİ SATMAKTADIR.

FARKINDA MISINIZ VAKIFLAR YASASI VE TÜRBANIN ONAYLANMASI TAM DA BU OPERASYON SÜRECİNE DENK GETİRİLİP CİNLİK YAPILARAK GÜNDEMDEN DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR.

Benim Mehmetim TEKEL için, TELEKOM için, ülkesinin kalkınması ve Türkiye'nin Türkiye olarak yaşaması için canını veirken, siyasi iktidar ya vatana ihanetten ya da kısa vadeli siyasi takiyelerinden ötürü ülkenin bankacılığı dahil tüm ekonomisini tamamen yabancılara ipotek etmiştir.

ERDOĞAN BU ÜLKENİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK FELAKETTİR.

-düşman sadece dağda olmazzz çakkal sadece ormanda olmaz
-
-siyasi ahlaksızlığı denetliyen bir kurum yok malesefff
-Atatürk ilke ve inklaplarına ,Cumhuriyetimize namusu ve şerefi üzerine yemin edenler her türlü namussuzluğu ve şerefsizliği yapabilme ve hatta ülkeyi satabilme özgürlüğü varsa biz çok özgür bi ülkeyiz biz çok tatlı su demokratıyız biz çok hoş görülüyüz demekkii

yahu tekeli istersen akla mantığa sığmıyacak para dilimlerine sat.. yada telekomu...

yahu ülke değerleri.. ülkenin mal varlığının bedeli olurmu.. satılırmı... sen devletsin.. onları oraya satmak içinmi geldin.. ya elinde ne bıraktın avrupalı amerikalı yada israilli dostlarına yaranmak için.. çok yazık çok..

pkk olayına gelince.. boş bi adamız vardı.. o şerefsiz herife tahsis ettik. ağalar paşalar gibi yaşasın die..

dağda olsa heran ölüm tehlikesi vardı...

ama biz ne yaptık.. aldık onu o boş adaya koyduk.. ooohh bi güzelde bakıyoruz.. avukatlarıylada görüştürüyoruz... ne ala memleket bea... şerefsizin rahatı ağada paşada yok...

sonumuz hayrola...

sadece avukatı değiL feriştahıyLa görüşse
avuç kadar bir adada avuç kadar bir mekanda
ömrünü duvarLar kitapLar ve sadece birkaç tanıdık yüz görebiLmekLe sınırLı bir hayatı var
emin oLun ki dağda oLup öLmeyi yeğLerdi bu şekiLde yaşamaktansa

dört duvar arasında ağaLık paşaLık oLuyorsa
bizim köydeki sarı kızLa kümesteki güdük horoz hepsinden ağa..!

görüştüğü avukatları örgütle arasındaki haber alışverişini sağlayan insanlar olmadığını berden biliosun...

o şerefsizin boğazından geçen her lokmada benim halkımın verdiği vergi var.. benim halkımın emeği var... ona bir dilim ekmek çok bile...

besleyelim herifi biz durmadan...

AvukatLarı örgütLe istediği bağLantıyı kursun
Tv izLemiyormuyuz?
Örgüt dediğin kuyruğunu sıkıştırdı hangi kayanın dibinde gebereceğiz diye gün sayıyor..
BirbirLerini vurmaya başLadıLar artık kancıkLıkLarından
Bordo bereLisi orda komandosu orda Mehmetçik orda arkadaşım
Herşeye de poLyanaya inat kötüLükLe bakmayın

KötüLüğe karşı önce eLinLe sonra diLinLe en son kaLbinLe buğz et buyruLmuş..
imraLıdaysa eLinLe müdahiL oLamıyorsan
emeğinin oLduğu her yediği Lokmayı ona miLyon kere haram et
Bu dünyada teceLLi etmeyen adaLet eLbet yerini buLacak

sana kesinlikle katılmıyorum...

orada yitirdiğimiz ana kuzuları bizim birer yakınımız olabilirdi.. o kadar şehitin o kadar verdiğimiz kanın bedeli o şerefsizi hala besili koyun gibi hayat sürdürtmek olmamalı..

bende cezası bu oLmaLı demiyorum
asıLmasın orda kapaLı kaLsın demiyorum

kendi operasyonunLa yakaLamış oLsaydın amenna
ama onu senin eLine verdiLer şurda git aL dediLer

Bana katıLmayabiLirsin ama
benim nazarımda dağda domuzLuk yıLanLık yapacağına
benim etrafını çevirdiğim arazimde besiLi koyun gibi yayıLsın..
Bu kötünün iyisi bir durum ha şunu da unutmamak Lazım
besiLi koyun gibi yayıLsın dedik ama
eLbet onun da kesiLeceği bir bayram oLacaktır

@Kazımdemir

Sen Fıkıhtan anlıyorsun belli ama Tıbbın kapsamından haberin yok sanırım. Bir kişinin muayene olması için zaruret olması gerekmez. Bir insan sadece ölüm döşeğinde acil serviste girmez hastaneye. Zaten senin fıkıhına göre bu kızların başını açması da caizdir. Neden? Kuran'ın ilk emri okudur. Bu kızların okuyabilmesi için 4 yıl boyunca günde 5-6 saat saçlarını açması caiz değil midir? Bu durumda senin fıkıhına göre bu kızlar zaruret nedeniyle haramı mübah yaparlar.

Peki Allahın ilk emri için günde 3-4 saat saçını açmayı kabullenemeyecek doğmacı zihniyetin üniversitede ne işi vardır? Saçını açmaya fıkıhı yetmeyen bu kızların doktor olduğunda hasta bakmaya fıkıhlarının yeteceğini sen nereden biliyorsun? Tabi sen "Oku" ayetinin anlamını sadece Kuran oku olarak anlayanlardansan hiç tartışmayı devam ettirmeyeyim.

Ben periyodik kontrole gitsem ne olacak? Muayene olmasam ölmeyeceğim. O zaman senin türbanlı doktorun beni muayene mi eder yoksa bir erkek doktor gelene kadar beklememi mi tercih eder? İslam Fıkıh'ına göre senin bahsettiğin zaruret kişinin sağlığının ve hayatının tehlikeye düşmesi halinde geçerlidir. Yoksa ben doktor oldum artık her hastaya bakmak zorundayım diye bir zaruret yoktur islamda.

Zaten sorun burada sen fıkıh bilmiyorsun ben biliyorum diyenlerin, kendi fıkıhını yaşamaktan çok yaşatmaya çalışanların ülkesi burası. Bahsettiğin senin fıkıhın. Fıkıh değişir kardeşim. Senin fıkıhına inanmayan cemaatler fırsatı yakalamış türbanlı kızlarını üniversitelere sokup mücadelelerine burada devam etmek için hzırlanıyorlar.

Bu ülkede kaç tane türbanlı bayan, erkek jinekoloğa gider? Senin fıkıhına göre o da zaruret ve doktora haram olmaz. Ama islamı bildiğini söylüyorsun lakin sosyoloji ve psikolojiye uzaksın. Hatta felsefeden de anlamıyorsun.

Bu ülkenin insanına biraz felsefe öğretebilseler "doğru bilginin imkansızlığını", genel geçer toplumsal kuralların değişkenliğini anlatabilseler durum belki farklı olur. Her önüne gelen de ben doğruyum demek yerine doğruyu aramaya devam eder.

Yoksa senin fıkıhına göre zaruret olanlar, başkalarına göre zaruret olmaz. Tıpkı OSmanlı'da Kuran'ın matbaa ile basılmasının şeyhülislam tarafından yasaklanması gibi bugünün yobazlarının da neyi ne kadar yasaklayacağını, kimin fıkıhına göre hareket edeceğini bilemezsin.

Allah beni Türbanlı doktorun eline düşürmesin. Allahın ilk emrini uygulamak için başını açmayı kabul etmeyen fıkıha sahip bir kız önüne gelen bir erkek hastanın ne kadar haram ne kadar helal olduğuna bence karar veremez.

Bugün pazar can sıkıntısından oturdum uzun uzun yazdım inşallah çok sıkmamışımdır ve birileri okuyup iyi niyetle bir şeyler çıkarmıştır sözlerimden.

Saygılar

EMEĞİNİZE SAĞLIK.....

çok güzel ve aydınlatıcı cevap ....bu cevaba kimsenin itirazıda olmamış yada işine gelmemiş olsa gerek...kelimesi kelimesine katılıyorum...
dinimizi aynı put pereslerin inançlarına göre benzetmişler...helvadan yapılan putu acıktıklarında bi kısmını yiyen putperestler bu gün islamdan parça parça kullanıp besleniyorlarr

Geri