11 Eylül saldırganlarıyla Yalova'da eğitim aldım

1001Design

330i ///M3 Design
Altın Üye
Reaction score
0
El Kaide terör örgütü üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Louai Sakka'nın Kandıra Cumhuriyet Savcısı ile F Tipi Cezaevi müdürüne hakaret ve tehdit ettiği iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

sakka.jpg

Louai Sakka, savcıyı tehdit etmekten yargılanıyor.

Duruşma sonrasında Sakka, savcıdan aldığı izinle avukatı Osman Karahan aracılığıyla bazı açıklamalarda bulundu.

Sakka, 11 Eylül 2001 tarihinde ABD'ye saldırı düzenleyenlerden 6 kişiyle Yalova'da eğitim yaparken karşılaştığını açıkladı. Sakka, yaptığı açıklamada şu iddiaları dile getirdi: "11 Eylül saldırılarında uçakta bulunan 6 kişi, 2000 yılında Yalova'da Gökçedere köyünde bir otelde eğitim alıyordu. Ben de orada onlarla karşılaştım. Böyle bir saldırı yapacaklarından kesinlikle haberim yoktu. O sıra saldırı ile ilgili herhangi bir şey söylemediler. Eğer bana söyleselerdi onlara 4 uçağın dördüyle de Pentagon'u vurmalarını tavsiye ederdim." Sakka, cezaevine CIA ajanlarının kendisini sorguladığı iddialarını tekrar ederken, cezaevi müdürünün de tehditte bulunduğunu ileri sürdü. Sakka, açıklamaları, kendisini rahat bırakmaları için yaptığını iddia etti.

zaman.com.tr

Geri