10 Kasım Başbakansız

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
1938'den bu yana ilk kez bir 10 Kasım töreni başbakan olmadan yapılacak.

Demokrasi Forumu için gittiği Endonezya’nın Bali Adası’na giden Erdoğan, ziyaretini 1 gün daha uzattı. Erdoğan yarın öğlen saatlerinde Bali’den, Brunei Sultanlığı’na geçecek ve pazar günü Türkiye’ye dönecek. Atatürk'ün öldüğü 1938'den bu yana ilk kez bir 10 Kasım töreni başbakan olmadan yapılacak.

İçişleri Bakanı Şahin, 29 Ekim’den sonra yayımladığı genelgeyle basın açıklamalarına kurallar getirdi: Eylemler 2 saati geçmeyecek, gürültü yapılmayacak, yürünmeyecek.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 10 Kasım'da izin almaya gerek duymadan, önceden mülki idare amirine bilgi vermek şartıyla Atatürk anıtına çelenk koyabilecek.

İçişleri Bakanlığı'ndan, valiliklere 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinliklerine ilişkin bir genelge gönderildi.

Genelgede, tüm mülki idare amirlerinin 10 Kasım'da Atatürk anıtına çelenk koymasının zorunlu olduğu belirtildi.

Genelgeye göre, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de izin almaya gerek duymadan, önceden mülki idare amirine bilgi vermek şartıyla Atatürk anıtına çelenk koyabilecek.

Şahin imzasıyla yayımlanan genelgede basın açıklamalarında şu esaslara uyulması istendi:

- Şiddet içermeyen, kamu düzenini bozmadan, makul sürede (iki saati geçmemek üzere) gürültü ve çevre kirlliğine yol açmadan, yaya ve araç trafiğine engel olmayacak sayıda katılımla gerçekleştirilen yazılı veya sözlü açıklamalar basın açıklaması olarak değerlendirilecek.

- Basın açıklaması yapmak amacıyla herhangi bir yerden başka bir yere kamu düzenini bozacak şekilde gösteri amaçlı toplu yürüyüş yapılamayacak.

- Mülki idare amirliği tarafından yargı kararları ile oluşan içtihat çerçevesinde basın açıklaması yapılamayacak yerler, önceden belirlenebilecek.

- Basın açıklaması öncesi yapılacak çağrılar ile basın açıklamaları sırasında el ile taşınabilir ses yükseltici cihazlar haricinde ses yükselten cihazlar kullanılamayacak. Bu amaçla sabit platform kurulamayacak.

- Sivil toplum kuruluşları, yönetim, denetim, genel kurul toplantıları ile üyelerine yönelik kendi tüzüklerine göre yapacakları etkinliklerin dışında halka açık düzenleyecekleri kapalı yer toplantılarında kamu düzeninin bozulması veya suç işleneceğine dair ciddi emarelerin ortaya çıkması halinde, mülki amirin izniyle ses ve görüntü kaydı alınabilecek.

- Genelgeye uyulmaması ve yapılan ikazlara rağmen ihlalin devam etmesi durumunda basın açıklamaları kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü olarak değerlendirilecek.

10 KASIM BAŞBAKAN'SIZ YAPILACAK

Başbakanlık kaynaklarının da doğruladığı bilgiye göre Erdoğan yarın öğlen saatlerinde Bali’den, Brunei Sultanlığı’na geçecek ve pazar günü Türkiye’ye dönecek. Atatürk'ün öldüğü 1938'den bu yana ilk kez bir 10 kasım töreni Başbakan olmadan yapılacak.

ANITKABİR SANAL ZİYARETE AÇILDI

Google Earth tabanlı yazılımıyla 3 boyutlu sektörel rehber hizmeti sunan ”3DLocationEarth.com”, 10 Kasım’a özel bir
çalışmayla Anıtkabir’i sanal ziyarete açtı.

Google Earth’te 7 bin 500 adet 3 boyutlu bina sergileyen
”3DLocationEarth.com”, Türkiye ile özdeşleşen yüzlerce tarihi ve kültürel eserin ardından Anıtkabir’i de sanal ortama taşıdı.

”www.3DLocationEarth.com” adresine girenler, 3 boyutlu uygulama sayesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir’i orada gibi gezme fırsatına sahip olacak.

Tamamen Türk girişimi olan uygulama sayesinde ayrıca Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camisi ve Sultanahmet Medyanı, Ayasofya Müzesi, Mısır Çarşısı, Çırağan ve Dolmabahçe sarayları, Galata Kulesi, Kızkulesi, Ankara Kalesi, Bodrum
Kalesi, Efes Antik Tiyatro, Meryem Ana Kilisesi, Aspendos, Mersin Kız Kalesi, Konya’daki Mevlana Türbesi gibi tarihi ve kültürel eserler 3 boyutlu olarak görülebiliyor.

10 Kasım Başbakansız | GAZETE VATAN

10 KASIM BAŞBAKAN'SIZ YAPILACAK

anasımı-babasımı, ona ne 10 kasım

Başbakan 10 yıldır 10 Kasım'a katılıyor ama birkez katılmayınca hemen altında farklı niyetler aranıyor

Başbakan 10 yıldır 10 Kasım'a katılıyor ama birkez katılmayınca hemen altında farklı niyetler aranıyor

Bu zamana kadar gelmiş geçmiş tüm başbakanlar kesintisiz, ara vermeden katılmış

İlk defa bir başbakan katılmıyor

Haberi bile okumadan başlığa yorum yapıyorsunuz

Ama şimdi sen ne var ki bunda da dersin

Tabiki 10 yıldır katılacak mantıklı olan bu çünkü çok özel birşeymiş gibi söylemene gerek yok 10 yıl değil başbakan olduğu süre boyunca katılması gerekiyor her zaman ki gibi Türk milletine ve ulu öndere hakaretten geri kalmadı sevgili başbakanımız tavrını açıkca belli ediyor.

Bu zamana kadar gelmiş geçmiş tüm başbakanlar kesintisiz, ara vermeden katılmış

İlk defa bir başbakan katılmıyor

Haberi bile okumadan başlığa yorum yapıyorsunuz

Ama şimdi sen ne var ki bunda da dersin

Herşeyin bir ilki vardır alışacaksınız. Ayrıca adam yurt dışında mahsus mu katılmadı. Ayrıca o katılmasa onu temsilen birisi yatırılacak elbet. Her yıl yapılan rutin törenler başbakan olsa da yapılacak olmasada

Herşeyin bir ilki vardır alışacaksınız. Ayrıca adam yurt dışında mahsus mu katılmadı. Ayrıca o katılmasa onu temsilen birisi yatırılacak elbet. Her yıl yapılan rutin törenler başbakan olsa da yapılacak olmasada

Sizin gibi insanlar için rutin tören olabilir
Atasına saygısı ve sevgisi olanlar için bu günler özel günlerdir

Herşeyin bir ilki vardır alışacaksınız.

Buradaki yobazlığı anlıyabiliyormusunuz, içten pazarlıklılığı-hainliği
yıllar ewwel demişti ya biri
-geçiş gerekirse kanlı olacak

Atatürk de demişti
-Vatanın başındakiler, gaflet-delalet hatta hiyanet içinde olabilirler

Adamlar vatanı, herkese peşkeh çekiyoor
uyanın beyler.

Lanet olsun, bana birazdan aleyhte cevap yazan Kansıza

Yav şimdi söyletme beni. Atatürkün 9 u 5 geçe ölmediğini bilen birisi olarak 10 kasım törenleri rutin bir törenler dir benim için. Bu benim fikrim. Herkes düşüncesinde özgürdür

Serdengeçti provokatörlük yapma

Fikrinde zikrinde belli

Sen dua etki Atatürk diye bir insan çıktıda sen burada bir Türk olarak yazışabiliyorsun

Sevgin yoksa kıymetini bil, saygı göster

Sevgili Arkadaşım
Seni, bir Türk Kızı olarak Kanım pahasına Kutlarım

Adam gibi terbiyesi'lik yapmadan hakaret etmeden yaalışacaksınız ne ala. Ama çirkefleşnelere de ağzının payını verirdim ben sadece fikrimi söylüyorum hakaret etmeden

Fikir söylemenin de bir adabı vardır..

beğenmediğimiz Yunan bile savaştığı Atatürk'e saygısını göstermiştir.

Eski Yunan genelkurmay başkanı her 10 Kasım da Atatürk portresinin önünde saygı duruşunda bulunduğunu biliyormuydun sen ki vatandaşı olduğunun ülkenin kurucusuna bu saygıda bulunmaktan yoksunsan eğer senin adına üzülürüm sadece....

Haçlıya emir eri olup Müslümanların canlarına kast edenler, Amerika ve Haçlı dünyasının aklı ve planıyla Müslümanı Müslümana kırdırtanlar, gözü dönmüş İslamcı kılıklı canilerin ellerine silah tutuşturanlar nasıl bir cinayet işlediklerinin farkındalar mı?
Hain kişiler emin ve güvenilir kabul ediliyor mu?
Emin insanların adı haine çıkartılmıyor mu?!

yargıya gerekli talimatları verenler,Yüce Yargının kurulduğu gün siz aciz makarnacı kullarından yardım alamayacaklardır...

konu ile ilgili açıklama yapmak gerekirse,

Anıtkabir'e çıkmak için insanın biraz haya duygusuna sahip olması lazım,

gerisi laf-ı güzaf :)

hahahah!! yahu hala şu trole laf yetiştiriyorsunuz.yahu bırakın eğlensin.atatürkün her dönem sevmeyeni oldu olacak.ona çıkıştıkça zevk alıyo adam.cumhuriyet yıkılmadı.fetret devrine girdi sadece.dibi bulsun çıkar yüzeye merak etmeyin.bunların dedeleri kürt saitin gücü yetmedi,abd kuklası torunları neyleyecek

Yazıklar olsun Başbakan olarak o koltukta oturan insana...

Yazıklar olsun ki Ata'mıza bu saygın günde böyle saygısız konuşmalar yapanlara...

Kesin size herşey müstahak.Burda ötüyoruz.Gidip bu adama oy veriyorsunuz.Gitmez tabii bilmem neyinin kahyası mısınız siz.

Adam gibi terbiyesi'lik yapmadan hakaret etmeden yaalışacaksınız ne ala. Ama çirkefleşnelere de ağzının payını verirdim ben sadece fikrimi söylüyorum hakaret etmeden

Sunun icin yaptiklarimizi Allah icin yapsaydik birazda. Sitedeki bazi kisiler ilkokuldaki brainwashing stratejisinin kurbani. Muhtesemsiniz =). Buyuk keyifle seyrediyorum sizleri. Az oldugumuzu da sanmayin =). Cokuz ve uyaniyoruz biiznillah.

Sevgili yonetim banlayabilirsiniz beni klonum diye =)

Delibebe.

Yav şimdi söyletme beni. Atatürkün 9 u 5 geçe ölmediğini bilen birisi olarak 10 kasım törenleri rutin bir törenler dir benim için. Bu benim fikrim. Herkes düşüncesinde özgürdür

kansızın biri koşmuş bile:w00t::w00t::w00t:

Devlet erkanı için alışılagelmiş bir adetin bu sefer yerine getirilmiyor olması Uganda'da da Muz Cumhuriyeti'nde de haber değeri taşır ve bunun haberi yapılır. Bu sizin nefretle yaklaştığınız medya zümresinin pompaladığı asparagas bir olay değil, kapı gibi haber. Herşeyin bir ilki vardır alışacaksınız derken neye alışılacağını statükonun kırıldığını öne sürerek haklı bir görüş gibi öne süremezsiniz, hele ki böyle hassas bir konuda burada Hackhell çatısı altında izin veremeyiz.

Saygı duymayabilirsiniz ama bunu öyle veya böyle içinizde saklamak "zorunda"sınız. Ayrıca uyanıyormuşuz! ya merak ediyorum değerli başbakanımız "herşeyin bir ilki var alışacaksınız" diyebilir mi? Ben cevap vereyim diyemez, fikir ve zikir sahibi insanların söylemeyeceği şeyleri siz de dile getirirken bir değil üç kere düşünmelisiniz.

Hakaret eden arkadaş dahil olmak üzere gerekenler cezaları almıştır. Konu olduğu yerden devam edebilir, zira bugün bunu da konuşmayacaksak herşeyi teslim edelim olsun bitsin.

Özel Mesaj atabilirsiniz daha farklı izahat alabilmek için...

ft81t.jpg

Geri