1 Nisan şakası gerçek mi oluyor?

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'ya, “Yunanistan'a mali yardım yapma önerisinde bulunduğu” öne sürüldü.

Atina'da yayımlanan Ta Nea gazetesi, geçen hafta Başbakan Erdoğan ile Papandreu arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, “Başbakan Erdoğan'ın Yunanlı karşıtına mali yardım yapma fikrini resmen dile getirdiğini, ancak önerinin Papandreu tarafından nezaketle reddedildiğini” savundu.

"Görüşme için Bağış gidecek"

Haberde, diplomatik kaynakların, “Türkiye'nin, Yunanistan'a ekonomik yardım düşüncesiyle bu konunun ayrıntılarının ele alınması için, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın bir Atina ziyareti yapması yolundaki haberlerin son günlerde Türk medyasında yer aldığını, ancak gerçekle ilgisi bulunmadığını” kaydettikleri belirtildi.

Gazete, aynı kaynakların, Bağış'ın, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Yüksek İşbirliği Komisyonu görüşmeleri çerçevesinde, Başbakan Erdoğan'ın Atina ziyaretinden bir gün önce diğer ilgili bakanlarla birlikte Yunanistan'a gelmesi olasılığı olduğunu da ifade ettiklerini kaydetti.

Atina Haber Ajansı (ANA), geçen Cuma öğleden sonra, Başbakan Erdoğan ile Papandreu'nun bir telefon görüşmesi yaptıklarını duyurmuştu.
ANA, görüşmede, Erdoğan'ın Yunanlı karşıtının daveti üzerine yapacağı Atina ziyareti için tarih belirlenmesi konusunun ele alındığını ve söz konusu ziyaretin Mayıs ayı ortalarında gerçekleştirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını kaydetmişti.

Haberde, iki ülke başbakanının, ziyarete en iyi şekilde hazırlanılması, özellikle Dışişleri ve Avrupa konuları ile ekonomik işbirliği alanında, Yüksek İşbirliği Komisyonu'na katılacak yetkili bakanların temaslarının kısa sürede gerçekleşmesi konusunda görüş birliği sağladıkları belirtilmişti.

Elefteros Tipos'un Yunan'a eşek şakasıydı

1 Nisan tarihinde Yunan basını geleneksel 1 Nisan şakaları arasında en fazla dikkat çekeni, ülkede etkili olan mali krize odaklı olan bir şakaydı.

Atina'da yayımlanan Elefteros Tipos gazetesi, ''Türkiye'nin 20 milyar euro değerinde Yunan tahvillerini yüzde 2.5 gibi çok düşük bir faizle satın almayı kararlaştırdığını'' yazmıştı.

Söz konusu faizin Almanya için uygulanandan daha az olduğunu, Yunanistan'ın uluslararası piyasalardan aldığı borç faizinin de yüzde 6 olarak şekillendiğini belirten gazete, ''Yunanistan'ın gerek AB gerekse Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) mali yardım istemesine gerek kalmadığını, nitekim ekonomik desteğin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulduğunu'' ifade etti.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ''Komşunun evinde çıkan yangına gitmezsen senin evin de yanabilir'' şeklinde bir söz kullandığını belirten gazete, Türk bakanın bu açıklamalarının yerini bulduğunu ve Yunanistan'ın ''ateş alan ekonomisine'' yardım edildiğini kaydetti.

Elefteros Tipos ise, ''Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun alınan ekonomik önlemlerin sonuç getireceğine dair kâr peşinde koşanları inandıramamış olsa da, Türkiye'yi inandırdığı'' değerlendirmesine yer verdi.

Öte yandan Apoyevmatini gazetesi, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Papandreu'yu dün akşam saatlerinde telefonla aradığını ve ülkesinin IMF olmadan, 20 milyar euro tutarında ekonomik desteği Yunanistan'a vermek isteğini ifade ettiğini yazdı.

Konunun, Brüksel anlaşmasının da tekrar gözden geçirileceği ve IMF'nin safdışı edilmesinin öngörüldüğü bir sonraki zirve toplantısında ele alınacağını belirten Apoyevmatini, önerinin önümüzdeki yıl bugün hayata geçirileceğini duyurdu.

Ethnos gazetesinin 1 Nisan şakasında da, eski Başbakan Kostas Karamanlis'in verdiği mülakatta, ''ülke ekonomisinin bu duruma gelmesindeki tüm sorumluluğu üstlendiği'' belirtilerek, Karamanlis'in ''İtalya'ya yerleşmeye karar verdiğini'' söylediği yazıldı.

kaynak

Böyle bir şeyin şakası bile gurur vericiyken gerçeğini düşünemiyorum.Onlara verilecek 1 lira para bile üstünlüğümüze katkıdır!

Süper Bi Ekonomiye Sahibiz Sanki.
YağmurLu Günde Su Vermeyin Bu İtLere.

adamların aclıktan nefesleri kokuyor ama hala 1 nisan sakası yapıp da gülecegiz diye bir taraflarını yırtıyorlar.

ilk önce kendi ülkendeki işsizliği bi hallet bi gün olsun ya memura ya emekliye adam gibi bi zam yap,
yaparsın ama elektrik, ve doğal gaza yaparsın onuda, herşey bitti biz asgari vefah düzeyine ulaştık ,
önce kendi içindeki fakiri fukarayı hallet ondan sonra uluslar arasına açıl

kriz ülkeyi sözde teğet geçerken kimse yardım falan demiyor sözü bile edilmiyor Türkiye hep tek başına.

Geri