1 Mart'ta dünya 5 dakikalığına duracak!

NoMaD1978

Banned
Reaction score
0
1 Mart'ta dünya 5 dakikalığına duracak!

Küresel ısınma konusundaki kampanyalara destek için 1 Mart'ta, tüm dünyada ortak bir eylem gerçekleştirilecek. Dünyanın her yerinde yerel saat farkı gözetilmeksizin 19.55-20.00 arasında tüm enerji kaynakları kapatılacak.

Eylemin amacı; söz konusu kesintiyle meydana gelecek enerji tasarrufunun önemine değinmek ve yetkilileri harekete geçirmek. Çevre örgütlerinin organizasyonu ile internet üzerinden yayılan eylem planına göre otomobildekiler kenara çekip arabayı durduracak, evde tüm ışık ve musluklar kapatılacak, elektrikli aletler 5 dakika çalıştırılmayacak. Küresel ısınma konusunda Türkiye'yi ilgilendiren bir başka kampanyanın da hazırlıkları sürüyor. Havaya salınan gazların azaltılmasını öngören Uluslararası Kyoto Protokolü'ne Türkiye'nin de dahil olması için kamuoyu baskısı oluşturulacak.

Türkiye'nin küresel ısınmanın önlenmesi için hazırlanan uluslararası 'Kyoto Protokolü'nü imzalaması için de kamuoyu oluşturuluyor. Japonya'nın Kyoto kentinde 1997 yılında imzalanan protokol, sanayileşmiş ülkelerin 2008-2012 yılları arasında sera gazı üretimlerini 1990 seviyesine çekmelerini şart koşuyor. Ortalama yüzde 5,2 olan bu indirim hedefi ülkelere göre değişirken, Türkiye, ABD ve Avustralya protokole imza atmayan ülkeler arasında yer alıyor. En az 300 bin kişinin yer aldığı kampanyayı destekleyenler arasında; Sezen Aksu, Işıl Özgentürk, M. Ali Alabora, Mikdat Kadıoğlu, Okan Bayülgen, Uğur Yücel, Yıldız Kenter, Zeki Demirkubuz'un yanı sıra hemen her üniversiteden akademisyen, gazeteciler, Bergama köylüleri, sendikacılar ve vatandaşlar bulunuyor.

KAYNAK

Bu KÜresel Isinma Hakkinda Yapilan Bİlİmsel AÇiklamalar Gayet Yetersİz.
Altindan BaŞka Şeyle Çikacak.
Aha Buraya Yaziyorum

enterasan birde hepsi aynı anda zıplasında yerl bir etsinle roartalıgı

Böyle Tepkiler Vermek Lazım

banada bole bı maıl gelmıstı pek sallamamıstım acıkcası ama ınsanları bılınclendırmek ıcın bu yetersız anlamsız..ama butun duyarlı Türk halkı gbı bende tam destek verıorm..+1905:)

ben durmuyorum .. bi nuhun tufani daha lazim bu insanlara .. :)

bu işin bizimle abartıldıgı gibi bir ilişkisı yok

tabiki önlem alıcaz ama

bizim verdiğimiz zarar % 1 lerde

sadece americanın sanayisini durdurması yeter

çünkü onların küresel ısınmadaki payı %60 dır

bi america bıde almanya sanayilerini yapmazlar ama durdursa bütün sorunlar bitiyor

Geri