0rduyu pasiflikle suçladığı iddia edilen CHP'li Öymen: Aklımdan bile geçmedi

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Emekli Oramiral Özden Örnek'e atfedilen günlükte bir siyasetçi de yer alıyor: CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen. Askere çeşitli konularda bilgi veren CHP'li vekilin kullandığı ifadeler dikkat çekiyor.

oymen.jpg

ABD'nin Türk medyasını satın aldığını ima ediyor, Genelkurmay'ı pasiflikle suçluyor, işçi ve öğrenci eylemlerinden medet umuyor. Ancak Öymen, bu ifadeleri yalanladı. "Aklımdan geçmeyen şeyler bana atfen yazılmış." dedi. İddiaların aksine demokrasi çağrısı yaptı. Türkiye'de artık askerî darbelere ihtimal vermediğini vurgulayarak, "Demokrasi, ülkenin vazgeçilmez bir yaşam biçimidir." şeklinde konuştu. Günlükte, Öymen'le ilgili şu bilgiler yer alıyor: "Öymen'den öğrendiğimiz bir ifade bizi bayağı şaşırttı. ABD'nin AKP'yi desteklemek üzere Türk basınını yönlendirmek üzere 200 milyon dolara yakın bir yatırım yaptığına dair bazı bilgiler varmış. Mehmet Ağar'a işbirliği teklif edilmiş; ama o, "Ben tarikatlar ile işbirliği çarelerini arıyorum." diyerek bunu kabul etmemiş... Genelkurmay Başkanı'nı tenkit etti (Hilmi Özkök) ve artık kimsenin ordudan bir şey beklemediğini ve ordunun bir şey yapacağını sanmadıklarını, ayrıca Genelkurmay Başkanı'nın partinin bir adamı gibi hareket ettiğinin yaygın kanaat olduğunu belirtti. Beni dehşete düşüren bir konu da O.Ö. gibi bir kişinin hâlâ gerçeklerin farkında olamamasıydı. Hâlâ işçiler ve talebelerden medet umuyordu. Kendisine biraz sendikalar ile konfederasyonların nasıl satıldıklarını anlattım, öğrencilerle ilgili olarak rektörlerin anlattıklarını ve öğrencilerin nasıl atıl ve maddeci olduklarını, artık eskisi gibi sokaklara düşmeyeceklerini izah ettim. Kiminle konuştuysak bugüne kadar kimsenin bir darbeyi ister olmadığını gördüm." Eski Büyükelçi Öymen ise kimseye, "ABD, basını yönlendirmek için yatırım yapmış." şeklinde bir açıklama yapmadığını kaydetti. Ağar'a 'işbirliği teklifi' ve karşılığında Ağar'ın buna karşı çıkması iddiasının da doğru olmadığını belirten Öymen, "Aklımdan bile geçmeyen laflar, söylemişim gibi yazılmış." dedi. Günlükte DYP liderinin tarikatlarla ilişkisi olduğuna dair ifadeler bulunduğunu hatırlatan Öymen, "Böyle bir bilgi ne bizde var, ne de biz böyle bir bilgiyi vermişiz." ifadesini kullandı.

Habib Güler, Ankara
zaman.com.tr​

Geri