►Satranç Oyunlarından Derlemeler [MLT/LNK]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mat Tipleri

Coban Matı
1.e4 e5
2.Fc4 Ac6
3.Vh4 Af6
4.Vxf7#

pictureParser.php



Legal Mat
1.e4 e5
2.Af3 Ac6
3.Fc4 d6
4.Ac3 Fg4
5.Axe5 Fxd1
6.Fxf7+ Şe7
7.Ad5#

pictureParser.php



Fool's ma (Aptal Matı)
1.f3 e5
2.g4 Vh4#

pictureParser.php



5 Hamle Matı
1.f4 e5​

2.fxe5 d6​

3.exd6 Fxd6​

4.Af3 g5​
5.h3 Fg3 #​



pictureParser.php




Koridor Matı


pictureParser.php



Arap Matı

pictureParser.php



Boden Matı

pictureParser.php



Guerdion Matı

pictureParser.php



SiderBoard Matı

pictureParser.php



Apolet Matı

pictureParser.php



Lolli Matı

pictureParser.php



Kale Fil Matı

pictureParser.php



Anesteji Matı

pictureParser.php



Kale Piyon Matı

pictureParser.php



Blackburn Matı

pictureParser.php



Domiano Matı

pictureParser.php



Filidor Matı (Boğmaca Matı)
1.Ah6 (Çiftte şah ) Şh8 ( Şf8 Vf7 # )
2.Vg8+ Kxg8
3.Af7 #

pictureParser.php



Merdiven Matı

pictureParser.php



Vezir Matı

pictureParser.php



Kale Matı

pictureParser.php



İki At Matı

pictureParser.php



Morphy Matı
1.Vxf6 gxf6
2.Kg1+Şh8
3.Fxf6 #

pictureParser.php



İki Fil Matı

pictureParser.php



At Fil Matı

pictureParser.php
 
Satrancın Tarihçesi
Satranç kelimesi Hintçe "Sandregn" den gelir.Satranca, İngilizcede "Chess check patterns", Fransızcada "Echecs" denir.

Eski yazıtlar arasında satranca rastlanmaktadır. MÖ.3000 yıllarında satranç gibi bir oyunun Mısır ve Hindistan'da oynanıldığı sanılmaktadır. 1913 yılında Murret'in yazdığı satranç tarihinde, bu o yunun 570 yıllarında Hindistan'da oynandığını belirtmektedir. Yapılan araştırmalara ve ele geçen yazıtlara göre, satranç 600 yıllarında Hindistan'dan İran'a geçmiştir . Yine bu belgelere göre , A raplar satrancı VII. yüzyılda öğrenmişlerdir.

Bazı söylentilere göre de satranç "Sat-Ran-Çu" adıyla Çin'de bulunmuştur. Bazı belgeler bu söy- lentiyi doğrulamaktadır.

İran tarihçilerinden Firdevsi'nin Şeyhnamesi'nde anlattığına göre, İran Şahı Hüsrev'in Hint yöne ticileriyle birbirlerine gönderdikleri armağanlar arasında satranca ait resimler de vardır. Bazı bel geler, satrancı bir Brahman'ın bulduğunu ve Şah'a armağan ettiğini göstermektedir. Şah, buna karşılık Brahman'a "Ne istediğin varsa kabul edeceğim der. Brahman da, Şah'tan 64 kareli satranç tahtasının ilk karesine bir, ikinci karesine iki, üçüncü karesine dört, yani her kareye bir öncekinin iki katı buğday koyarak doldurmasını ister. Şah, Brahman'ın alçak gönüllülüğüne hay ran kalarak isteğinin yerine getirilmesini emreder. Brahman'ın isteği yerine getirilmeye başlanırken ülkedeki buğdayların yetmeyeceği anlaşılır. O zaman yapılan hesaplar sonunda, Brahman'ın Şah' tan 18.446.744.373.709.551.616 tane buğday istediği ortaya çıkar. Bu kadar buğdayı yetiştir mek için, dünyanın 64 misli büyüklüğünde bir kara parçasına gereksinim olduğunu görülünce, Şah Brahman'ı tebrik eder ve karşısında ne denli güçsüz olduğunu anlar.

Bazı tarihçiler, satrancın Truva'nın kuşatılması sırasında Palamedes'in bulduğunu söylerler. Ancak ,bu iddia bugüne dek ne Yunanlılarca benimsenmiş, ne de bu konuda bir yazıt vardır.

Yukarda belirtildiği gibi, satrancın adı Hintçeden gelir. Anlamı, 4 cins figürün, 4 ayrı silahla sunul masıdır. Bu 4 figür konusunda çok değişik yorumlar vardır. Bazılarına göre, 4 figür "Hava, ateş, toprak ve suyu, bir kısmına göre de, "Yaz, kış, ilkbahar ve sonbaharı yansıtır. Burada, en kuv- vetli taş olan vezir ateşi ve bilginleri, kale toprağı, fil havayı, şah evreni temsil eder. Bu benzetme ler 4 taşın geometrik şekillerinden esinlenerek söylenmektedir.

Satranç Batı'ya Arapların aracılığıyla IX. yüzyılda geçmiştir. Bunu belgeleyen en güzel örnek de, Harun-ür-Reşit'in Charlemange'a hediye ettiği satranç takımıdır.

Eski satrancı, günümüz Modern Satranç'tan ayıran özellikler şunlardır: Vezir çapraz giderken an cak 1 hane gidebilirdi, Fil At gibi ancak 1 hane atlıyalarak gidebilir, en kuvvetli figür Kale idi. Rok ile piyonun başlangıç durumundan iki kare ileri gitme kuralı yoktu. Eski satranç oyunu ya vaşlığı bakımından da oldukça farklı idi. Uzağa etki eden sadece bir figür vardı "Kale" Şahı mat etmek olağanüstü zor idi. Bu nedenden ötürü kazanmanın iki yolu vardı: Pat ve partnörün bütün figürle rini ortadan kaldırmak (Çıplak Şah Hali) Açılışlarda çok yavaş gelişiyordu.

XV. yüzyıldan sonra Modern Satranç bugün ki halini almaya başlamıştır. Piyonla iki kare atlama, geçerken alma, rok kuralı, piyonların son sıraya ulaştıklarında başka bir figüre dönüşmesi gibi ku rallar satrancın hızlnadırılması için yapılmış yeniliklerdir.

Günümüzde büyük kitlelere ulaşmış, 7'den 77'ye herkesce oynanan Satranç bir spor dalı olarak kabul edilmektedir. (FIDE) Uluslararası Satranç Federasyonu , federasyonlar arası en çok üye si olan federasyonların başında yer alır.
Nerede ve ne zaman ortaya çıktığı bilinmeyen satranç çok eski bir oyundur. Eski İran ve Hint kaynakları satrancın her iki ülkede de en azından 7. yüzyılın ilk yarısından beri bilindiğini göstermektedir. Şah Farsça'da kral demektir, ama satrancın İran'a asıl doğduğu yer olan Hindistan'dan geldiği sanılmaktadır.Buradan yavaş yavaş dünyaya yayılan satranç Avrupa'ya birkaç YY. sonra gelmiştir.
Büyük bir olasılıkla Kral Canute zamanında (11. YY.) İngiltere'ye ulaşmıştı. Kral Canute'un satranç yüzünden bir rakibini öldürttüğü kayıtlara geçmiştir. Satranç en kısa zamanlardan beri ünlü insanların boş zamanlarını değerlendirdiği bir oyun olmuştur. Örneğin: Harun Reşid, I. Richard (Aslan yürekli), Korkunç İvan ve Napolyon Bonapart'ın satranç oynamaya çok meraklı oldukları bilinmektedir.
Günümüzde satranç her ülkede oynanmaktadır. Satranca en çok önem veren ülke ise SSCB nin dağılmasıyla oluşan ülkelerdir. Bu ülkeler arasında Rusya başı çekmektedir. Bu ülkede ve başka bazı Avrupa ülkelerinde devlet yardımı sayesinde satranç önemli ilerlemeler kaydetmiş ve bir çok ünlü satranç şampiyonu yetiştirmiş. Uluslararası Satranç Federasyon'unca(FİDE) 1886'dan bu yana bireysel dünya şampiyonası ve 21 yaşın altındakiler için dünya gençler şampiyonası düzenlenmektedir.Yakın geçmişte, ABD'li Boby Fischer dışında (1972-75) dünya şampiyonlarının hepsi SSCB'li(Rusya) oyuncularınındır.
Satranç rakiplerin karşı karşıya oturup oynamalarını gerektirmeyen birkaç oyundan biri olduğu için satranç maçları telgraf, radyo, telefon ve bilgisayar yardımıyla da yapılabilmektedir. İlk kez 1896' da İngiltere ile ABD arasında okyanusun altından geçen telgraf kablosu aracılığıyla satranç maçı yapıldı. Radyo ile ilk maç ise 1946'da SSCB ile ABD arasında oldu. Bilgisayar ile günümüzde ünlü oyun sitelerinde oynanmaktadır.
Satranç oyuncularının öbür oyunları oynayanlara göre bir avantajı vardır. Önemli karşılaşmalarda yapılan hamleler kaydedilerek yayımlanır. Usta oyuncuların oyunları kitap halinde basılır. Bunları öğrenmek yıllardır en iyi satranç çalışma yolu olmuştur. Herhangi bir satranç oyuncusu bunlardan yararlanarak büyük oyuncuların yöntemlerini karşılaştırabilir. Bu öbür oyunların hiç birinde olanaklı değildir. Geleneksel satranç oyununda bazı kısaltılmalardan yararlanılır. Ş(Şah), V(Vezir), K(Kale), F(Fil), A(At), P(Piyon),0-0(Şah tarafından Rock) ,0-0-0(Vezir tarafından Rock) anlamına gelir.
1954'te kurulan ve bugün 16 kentteki satranç dernekleri bünyesinde toplayan Türkiye Satranç Federasyonu "bir zihin sporu" olan satrancı ülke çapında yaygınlaştırmak ve Türk satrancını uluslararası düzeyde tanıtmak amacıyla yurtiçinde ve dışında satranç turnuvaları düzenlenmek gibi etkinliklerde bulunmaktadır
 
Satrançta 64 Altın Öğüt
1. Yaptığınız her hamlenin bir amacı olsun.
2. Rakibin her hamlesinin amacını anlamaya çalışın. Oynadığı taşın gidebileceği yerlere bakın.
3. Girişken ama amaçlı oynayın. Gereksiz değiş tokuştan kaçının.
4. Rakibin stilini biliyorsanız, bundan yararlanın. Fakat sonunda, konuma göre oynayın, rakibe göre değil.
5. Rakibin hamlelerini göz ardı etmeyin.
6. Gereksiz yere şah çekmeyin. Anlamı varsa şah çekin.
7. Rakibin bütün tehditlerine yanıt bulun. Bunu yaparken kendi konumunuzu geliştirin ve/veya karşı tehdit yapın.
8. İnisiyatifi almaya çalışın. Zaten varsa, onu koruyun. Yoksa, ele geçirmeye çalışın.
9. Değiş-tokuşlarda, en azından verdiğin kadar alın.
10. Değiş-tokuşlarda, en değersiz taşla almaya başlayın, tabi başka bir taşla almak için geçerli bir neden yoksa.
11. Kayıplarınızı en aza indirin. Taş kaybediyorsanız, mümkün olduğunca az kaybetmeye çalışın.
12. Taş kaybediyorsanız, karşılığında olabildiğince çok almaya çalışın.
13. Hata yaparsanız, savaşmaktan vazgeçmeyin. Rakip avantaj elde ettikten sonra gevşeyip, sizin kurtulmanıza yol açabilir.
14. Kayıp durumda değilseniz, hiçbir zaman, rakip sizin tehdidinizi görmeyecek diye, riskli bir hamle yapmayın. Kayıp durumdaysanız zaten kaybedecek bir şey kalmadığı için bunu yapabilirsiniz.
15. Kendi analiz gücünüze güvenin. Rakibin hamlesinin amacını göremediyseniz, bir amaç taşımadığını varsayın.
16. Geçerli bir nedeni yoksa, feda yapmayın.
17. Eğer rakibin fedasını kabul etmek veya etmemek arasında bir karar veremiyorsanız, kabul edin.
18. Çok aletle hücum edin. Sadece 1 - 2 aletle hücum etmeyin.
19. Rakibin çifte tehditlerine dikkat edin. Bunun için, korunmasız taşlarınızın ve zayıflıklarınızın neler olduğunu saptayın.
20. Merkez için oynayın: onu koruyun, kontrol edin, ele geçirin, etkileyin.
21. Merkezi piyonlarla ele geçirmek için savaşın.
22. Dikkatsiz piyon hamleleri yapmayın. Açılışta mümkün olduğunca az piyon hamlesi yaparak gelişiminizi tamamlayın.
23. Mantıklı olmak koşuluyla, merkez piyonlarını 2 sürün.
24. Açılışta, mümkün olduğunca, sadece merkez piyonlarını oynayın. Tabi açılışın temelinde diğer piyonları oynamak yoksa.
25. Fillerinizi, merkez piyonlarını tek sürerek önlerini kapatmadan önce geliştirmeye çalışın.
26. Aletlerinizi, özellikle de atlarınızı, olabildiğince çabuk, merkeze doğru geliştirin.
27. Amaçlı bir şekilde gelişin; sadece geliştirmiş olmak için bir aleti oynamayın.
28. Zaman (veya hamle) kaybetmeyin. Her hamlede yeni bir alet geliştirmeye çalışın. Açılışta, geçerli bir nedeniniz yoksa, aynı taşı 2 veya daha fazla kere oynamayın.
29. Gelişimde, tehditler de yapmaya çalışın. Fakat gereksiz (geçersiz) tehditler yapmayın.
30. Öncelikle minör aletleri (atları ve filleri) geliştirin. Şah kanadındaki aletleri, vezir kanadındakilerden daha önce geliştirin, ve atları fillerden önce geliştirin.
31. Değiş-tokuşlarda da gelişmeye çalışın.
32. Gelişim avantajınız varsa, bunu değerlendirmek için hücum edin. Hücum etmezseniz, karşı taraf gelişimini tamamladığında avantajınız kalmaz.
33. Eğer açılışın gereği değilse, vezirinizi çok erken çıkmayın.
34. Taşlarınıza olabildiğince alan yaratmaya çalışın.
35. Açık hatları ele geçirin.
36. Kalelerinizi açık hatlara gelin, veya açılacak olan hatlara gelin.
37. Erken rok atın.
38. Rakibin rok atmasına engel olmaya çalışın. Onu merkezde kalmaya mahkum edin, özellikle açık oyunlarda.
39. Rakiplerinizin taşlarını açmaza alın. Kendi taşlarınızın açmaza girmemesine çalışın. Açmaza alınmışsanız, en kısa zamanda, açmazdan kurtulmaya çalışın.
40. Açmaza aldığınız taşları, eğer yararlı bir amacınız yoksa almayın. Mümkünse, onlara başka taşlarla da, özellikle piyonlarla, hücum etmeye çalışın.
41. Rok attıktan sonra, zorunlu olmadıkça, şahın önündeki piyonları oynamayın.
42. Rakip şaha hücum etmek için, etrafındaki karelerden birini seçin.
43. Rakibin, sizin bir renkte hareket eden filinizle aynı renkte fili yoksa (filiniz karşıtsızsa), bu filinin hücum edebileceği kareler seçin.
44. Özellikle karşıtsız filinin rengindeki karelerde taktik olanaklar araştırın.
45. Hücum eden taşlarınızı, diğer taşlarınızla hücumda destekleyin. Örneğin kalelerinizi, ve gerekirse vezirinizi de arka arkaya getirerek (batarya oluşturarak) hücumu destekleyin.
46. Taktik fırsatlar başka türlü gerektirmiyorsa, bataryada en önde en değersiz taşınız olsun.
47. Hamlelerinizin etkinliğini artırın. Esnek ve çok amaçlı hamleler yapın.
48. Bir hatta kontrolünüzü artırmak için, kalelerinizi çiftleyin, gerekirse vezirinizi de o hatta getirin.
49. Açık mı, kapalı mı bir oyun olduğunu irdeleyin, ve ona göre oynayın.
50. Açık oyunlarda fillerinizi koruyun (atlarınızı değiştirin), kapalı oyunlarda atlarınızı koruyun (fillerinizi değiştirin).
51. Fillerinizi etkin hale getirmek için, piyonlarınızı öbür renkteki karelere getirin.
52. Zayıflıklarınız, rakibin etkin filinin ters renkteki karelerde olsun.
53. Materyel olarak öndeyseniz, veya hücuma uğruyorsanız, taşları değiş-tokuşla azaltın. Materyel olarak gerideyseniz veya hücum yapıyorsanız, değiş-tokuşlardan kaçının.
54. Bir plan yapın, onu uygulayın ve planınıza sadık kalın. Planınızı sadece gerekiyorsa değiştirin.
55. Alan avantajı elde etmek için, genellikle zamandan fedakarlık etmeniz gerekir.
56. Kramp (sıkışık) durumdaysanız, değiş-tokuşlarla rahatlamaya çalışın.
57. Kötü (etkin olmayan) aletlerinizi, rakibin etkin aletleri ile değiş-tokuş yapın.
58. Eğer konumun özellikleri belirsizse, planınızı gizleyin (açığa vuran hamleleri sonraya saklayın). Planınızı açığa vurmayan hamleler yapın.
59. Alan kazanmak veya hat açmak için, piyonlarını ilerletin.
60. Eğer merkez bloke ise, rok atmakta acele etmeyin. Hangi kanada rok atacağınıza, rakibin planını anlayıp öyle karar verin.
61. Eğer gelişimde geriyseniz, oyunu (özellikle merkezi) kapalı tutun.
62. Küçük avantajları biriktirin. Tek bir avantaj oyunu kazanmaya yetmeyebilir. Ama birkaç avantaj size oyunu kazandırır.
63. Yedinci yatayı ele geçirmeye çalışın, özellikle kalelerinizle.
64. Analitik yöntemi kullanın. Ne yapacağınızı bilmiyorsanız, önce konumu değerlendirin, ve bu değerlendirmenizle ilgili uygun soruları sorun.
 
Satranç ta Yasaklar
Merhaba

Birçok satranç oyuncusunun satrancını geliştirmek istediğini biliyoruz.. En azından foruma üye olan arkadaşların bu niyeti taşıdığını söyleyebiliriz.. Satrancını geliştirmek isteyen arkadaşlar sürekli bir formul peşinde koşarlar.. Onlar isterlerki matematiksel bir denklemde olduğu gibi sırası ile yapılması gerekenler ifade edilsin.. bizde onları yapalım ve satrancımız gelişsin.. Aslında bu düşünce yapısı tek başına bile taktidiri hak eden bir yaklaşımdır.. Ne varki böyle sihirli formüllerin ucu bucağı yoktur.. Herkes kafasına göre belkide doğruluk payları çok yüksek olan bir sürü formul üretir durur.. Birçok makalede satrancın gelişiminde neler yapılmasına bu yönü ile haddinden fazla yer verir..

Ben konuya biraz daha farklı yaklaşmak istiyorum.. Satranç ta yapılması gerekenlerden ziyade yapılmaması gerekenleri göz önünde bulundurmak gerekliliğinden !!..
Zira bir satranç oyuncusu bazen gelişim süreci içinde doğru adımlar attığı gibi yapmış olduğu Yapılmaması gerekenler yüzünden bu süreç olumsuz etkileniyor.. Peki Nelerdir Satranç ın yasakları .. Bu konuya aslına bakarsanız birlikte tartışmayı pek isterim..

Konuyu başlatan olarak aklıma gelen birkaç yasaktan hemen bahsetmek istiyorum.. Değerli arkadaşlarımın bu konuya katkı göstereceklerini var sayarak ;

1. Blitz (Yıldırım-5 Dk) Partileri Oynamak YASAK : Belkide günümüzde satranç a yeni başlamış veya orta düzey hatta biraz ileri düzey de kabul edebileceğimiz birçok oyuncunun yaptığı temel hatalardan birisi 5 dk lık maçlar yapmasıdır.. Bilindiği üzre satranç Hesap yeteneği ile paralel bir oyundur diyebiliriz.. Bu kadar kısa bir süre içinde özellikle orta düzey ve daha aşağı düzeyde oyuncunun hesap yeteneği ne olabilirki 5 dk lık maçlar yapıyor ?.. Peki Yıldırım partiler hiç mi oynanmamalı.. Bu sorunun cevabı oyuncunun düzeyi ile birebir alakalıdır.. çoğunlukla Blintz partiler çok yüksek düzeyde satrançcıların Açılış Repertuarlarını TEST etmek üzere sıklıkla kullanılan bir yöntemdir.. Bana göre Blitz partiler bunun dışında da kullanılmamalıdır..
Peki Satranç partilerimiz en az kaç dakikalık olmalıdır ?
işte bu çok önemli bir noktadır.. Kanaatimce satranç a yeni başlayan bir oyuncu EN AZ 20 Dk lık , mümkünse DAHA FAZLA SÜRELİ satranç maçları yapmalıdır..

2.Satranç Çalışmaya Açılış veya Oyun Sonu çalışarak Başlamak YASAK ! : Birçok satranç oyuncusu Satranç a Oyun sonu çalışarak başlanması gerekliliğini söyleyebilir... Ne varki bu teze şu sebeplerden dolayı katılamıyorum.. yine Değerli arkadaşlarımın bu konudaki fikirleri ile konuya daha ayrıntılı bakma şahsı elde edebiliriz..
Bilindiği gibi Satranç temelde 3 kısımdan oluşur..
Bunlar 1-Açılış (Oyun Başlangıcı)
2-Oyun Ortası
3-Oyun Sonu
Bu 3 bölümünde ortak paydası aslında Satranç ın ortak paydası olan HESAP YETENEĞİDİR.. Özellikle oyun sonu inanılmaz hesap yeteneği gerektiren bir bölümdür.. Çoğu oyuncu yanlış olarak satranç a oyun sonu çalışarak başlar.. öyleki bu çalışma onlara başlangıçta inanılmaz sıkıcı , boğucu gelir.. belli bir süre sonra haklı olarak bu çalışmayı sonlandırır.. Zira kişiler zevk almadığı bir çalışmayı ne kadar devam ettirebilir ki ?.. Peki Oyun sonu nu bu kadar sıkıcı ve çekilmez yapan nedir ?.. ifade ettiğimiz gibi Oyun sonu Yüksek hesap yeteneği gerektirir.. Satranç a yeni başlayan bir oyuncunun bu yeteneği henüz gelişmediğinden dolayı hesap gerektiren konumlar oyuncuyu çok kısa sürede sıkacaktır.. Bu aslında Açılış ve Oyun ortası kısımları içinde kısmen söylenebilir..
Peki Ne yapılmalıdır? sorunun cevabı doğal olarak Hesap yeteneğinin artırılması için yapılacak çalışmadır.. uzun süre sıkıcı da olsa buna tahammül edip oyun sonu çalışan bir kişinin muhakkak hesap yeteneği gelişecektir.. Ancak madem bu bir oyun bunu daha zevkli hale getiren ve aynı zamanda hesap yeteneğini geliştiren Taktik unsurları çalımak daha doğru bir yaklaşımdır.. Kanaatimce satranca yeni başlayan bir oyuncu EN AZ 6 AY süre ile BAŞKA HİÇBİR ŞEY ÇALIŞMADAN SADECE TAKTİK ÇALIŞMALIDIR.. bu şekilde hesap yeteneği gelişmiş .. Mat temalarını kavramış bir oyuncu artık satranç çalışmaya oyun sonu çalışarak devam edebilir..

3. Veziri oyuna erken sokmak YASAK ! : Kural olmamakla birlikte şunu söylemek yanlış olmaz.. ÇOK ÖNEMLİ BİR GEREKÇE YOKKEN VEZİRİNİZİ OYUNA ERKEN SOKMAYIN.. Açılış prensipleri öğrenildikçe ve ağır yenilgilerle biten maçlarınız sonrasında birtakım kavramları bilmenin önemi dahada ehemmiyet kazanır.. Hemen her satranç a yeni başlayan oyuncunun ilk öğrendiği çoban matı teması adeta satranç oyuncusunun seratonin düzeyini artırır.. Böyle elde edilen galibiyet o kadar büyük haz verir ki bir yenisini yapma sırası dört gözle beklenir.. Ne varki bu şekilde satranç oynamak çok yanlıştır.. Bu sebeple Açılışlarımız Genel Açılış kaidelerine uygun olarak yapılmalıdır..

4.ORANGUTAN Açılışları Seçmek YASAK: Satranç a yeni başlayan veya orta düzey bir oyuncunun bilmesi gereken temel bazı açılışlar vardır.. Bu oyuncular italyan Açılışı, Şah gamibiti, Danimarka gambiti açılışlar seçmelidir !!.. Defaatle vurgulamamıza rağmen malesef örneğin 1.e4 e d6 oynamasını öğütleyen Antrenörlere rastlamak beni bir hayli üzüyor.. Zira Rakibin bu hamlesini şaşkınlıkla karşılayacağını ümit ederek ucuz zaferler peşinde koşan bu antrenörler aslında talebelerine büyük haksızlık yaptıklarının farkında değildir.. veya 1.e4 yerine 1.c3 veya 1.d3 gibi ne olduğu belli olmayan Açılışlar öğretenlerin sayısı hiç te küçünsenmeyecek derece çoktur.. işte bu tip Orangutan Açılışları ile belki turnuvalarda saçma sapan başarılar elde edebilirsiniz.. ancak oyuncunuzun satranç oynama zevki belli süre sonra körelecek ve bunun sonucu genç yaşta emekli olan birçok oyuncunun daha yolun başında çoğalmasına sebep olacaksınız.. Minicik çocuklara Pirc , Şah Hint, Fransız Savunması öğreten bu kişileri kınıyor ve ayıplıyorum.. Hele daha sonra böyle konumlara Transpoze olmasını sağlayan 1...d6 gibi hamleleri salık verenlerin gözlerini kısa süreli galibiyetlere diktiklerini gördükçe Kahr oluyorum..
Bunun yerine Temel Açılış prensiplerini öğretmek , Merkez kavramını anlatmak , önce hafif fügürlerin oyuna girmesi gerekliliğini vurgulamak , Rok atarak şahı güvenliğe almanın önemini anlatmak ve Rakibe Atak yöntemlerini öğretmenin satranç oyuncusu üzerindeki olumluluklarını gözlemlemek varsa bu konudaki eksiklikleri gidermek bir Antrenörün öncelikle yapması gerekenlerdir.. Siz siz olun Orangutan açılışları yapmayın ,, yapmayı önerenleri de şiddetle uyarın !

5.Satranç Problemlerinin Çözümüne Bakmak YASAK : Satranç gelişimindeki en önemli unsurun TAKTİK olduğunu söylemiştim.. Taktik sorularını çözmenin zevkini çözenler iyi bilirler.. Her soru için Kaide olmamak üzere 5 dk zaman ayırın.. Bu 5 dk lık süre içinde soruyu doğru şekilde çözmeye çalışın.. Bulmuş olduğunuz çözümü mutlaka bir Kağıda Notasyon olarak not edin.. ve Çözümden eminseniz cevap ile karşılaştırın.. Taktik çalışmaya Tek başına yerine eğer mümkün se iki kişi başlayın.. Arkadaşınız sizin çözümünüzü kontrol etsin doğru veya yanlış olduğunu söylesin.. Eğer cevabınız yanlış ise o soru için tekrar 5 dk lık bir süre başlatın ve soruyu çözmeye çalışın.. Arkadaşınız yine cevabınızı kontrol etsin .. eğer soruya yine yanlış cevap vermiş iseniz ASLA CEVABINI ÖĞRENMEK İÇİN ÇÖZÜME BAKMAYIN.. bunun yerine bu soruya bir başka gün çözülmek üzere not edin.. Unutmamalisiniz ki çözülemeyen her soru satranç cıda derin izler bırakır..

6. Önünüze Gelen Her Satranç Sorusunu Çözmek YASAK ! Bu öneri birçoğunuzun tuhafına gidebilir.. Burada vurgulamaya çalıştığım mevzu şudur.. Satranç problemlerini konulara göre çalışmakta büyük fayda vardır.. Örneğin problem çözmeye yeni başlayan bir satranç oyuncusu öncelikle 1.Hamlede Mat örneklerine bakması gereklidir.. Zira Mat temasının kavranması için bu sorular çok önemlidir.. Satrancımız ilerledikçe 2.hamlede Matlar.. daha da ilerledikce , Boğmaca Matı teması, At çatalları, Sürükleme, Koridor Matları, Celpetme gibi burada adlarını uzun uzadıya sayabileceğimiz birçok temayı ayrı ayrı ele almak gereklidir..Bu şekilde Taktik çalışmak oyuncuya her defasında yeni bir temayı öğretecektir.. bunların yerine karışık soruları çözmekle başlayan bir oyuncu daha çok zaman kaybedecektir.. soru çözmenin yararını tekrar vurgulamama gerek yok sanırım.. Muhakkak her soru oyuncuyu zirveye götüren merdivenin bir basamağını oluşturur.. ancak bu merdivenleri SİSTEMATİK çıkmakta büyük fayda vardır..

7. Notasyon TUTMAMAK YASAK: ister bir turnuva maçınız olsun isterse arkadaşınızla hoş zaman geçirmek için oynadığınız bir satranç partisi olsun veya bir satranç kulubunde oynanan bir satranc maçı olsun mutlaka NOTASYON TUTUN !!.. Satranç ta gelişim kişiseldir.. öyleki her oyuncunun gelişimi birbirinden tamamen farklıdır.. oyuncular oynadıkları oyunlardan sonuç çıkarabilmek için veya yapmış olduğu hataları değerlendirmek için oyunlarını kayıt altına almalılar.. böylece Maç sonrası yapılacak olan analizler ile hatalar veya eksikler tespit edilir.. ve düzeltilme şansını yakalarsınız..

8. Tembel Olmak YASAK : Burda bahsi geçen Tembellik sadece satranç çalışmakta gösterilen tembellik değildir.. Oyun sırasında iken hamle sırası kendinde olan oyuncunun hiç düşünmeden DAN DUN oyun oynamasından söz ediyoruz.. Bir satranç oyuncusunun başına gelecek en kötü şey Satranç Tembelliği adını verdiğimiz durumdur.. Bu kişi hesaplamak yerine konuma şöyle göz ucuyla bakıp rastgele sadece mevcut bir tehditi savuşturmak üzere hamleler yapmasıdır.. Bunun yerine Her konumun bir önceki konumdan tamamen farklı olduğunu akıldan çıkarmamak gereklidir.. ve Her konum için mutlaka düşünmek ve bu düşünce sonrasında hamle yapmak gereklidir.. Bunu yaparken kabaca şöyle bir yöntem izlenebilir.. Rakibin son hamlesini anlamaya çalışın: Rakibinize saygı duyun, onun yapmış olduğu son hamlesi ile ne yapmaya çalıştığını anlamak ve kurmuş olduğu bir plan varsa bu planı bulmak gereklidir.. Sadece Kendi oyununuzu oynamaya çalışmayın.. unutmayın ki karşınızda da bir makam var .. Hamle sırası size geldiğinde Hamlenizi yapmadan önce Tahtada boşta taş varmı mutlaka bakın.. Genellikle bir Tehdit yaratacak hamleleri tercih edin.. Edilgen hamleler yerine daha Aktif oynamaya çalışın.. En ümitsiz konumlarda bile soğuk kanlılığınızı koruyon.. size Saçma da gelse her hamleye kabaca bakın.. Bir Plan kurun ve bu planı sürekli sebepsiz yere değiştirmeyin.. Kesin olarak yanlış olduğuna kanaat getirmeden Planınızdan vaz geçmeyin ve planınız doğrultusunda oynayın..

9. Kendinizden Çok Kuvvetli Oyuncularla Satranç Oynamak YASAK :
9. Kendinizden Çok Zayıf Oyuncularla Satranç Oynamak YASAK: Aslında Her ikisinin de temel bir mantığı vardır.. Şöyleki .. Bir satranç oyuncusu kendisinden çok kuvvetli bir oyuncu ile sürekli oynar ise öyle yada böyle satrançı bir nebze gelişecektir.. ancak verimlilik baz alınırsa bunun sağladığı katkı pekte doyurucu değildir.. Zira bu şekilde rakiplerle oynayan bir satranç oyuncusu sürekli demoralize olacak ve çoğu zaman rakibinin yaptığı yada yapmaya çalıştığı şeyleri anlayamayacaktır.. Bunun tam tersi olan durum ise yani Kendisinden çok zayıf oyuncu ile satranç oynamak belki hoş zaferlere imza attıracak ancak gelişim verimliliğine katkısı olmayacaktır.. Her iki seçeneğide bir kenara bırakıp , Kendi Kuvvetinize yakın veya biraz daha kuvvetli oyuncularla satranç oynayın.. Hele hele şunu asla yapmayın ; Rating i bugün 3000 lere yakın olan satranç programlarına karşı oynayarak satranç oynamayın.. Şundan emin olabilirsiniz bunun için harcayacağınız zamanla daha verimli işler yapabilirsiniz..

10.Hamle Geri almak YASAK: Gerek karşınızdaki oyuncu bir insan olsun gerekse makina olsun asla hamlenizi geri alıp daha avantajlı olabileceğinizi düşündüğünüz konuma yada durumu kurtarabileceğiniz bir konuma geri dönmeyin.. Oynayacağınız hamleyi hesaplamadan yapmayın.. Sık sık hamle geri alan oyuncu zaman içinde SATRANÇ TEMBELLİĞİ HASTALIĞINA yakalınır.. Nasıl olsa yanlış çıkarsa geri alırım düşüncesi hakim olur.. Her maçınızı Turnuva kurallarına göre oynayın.. Dokunduğunuz taşı mutlaka oynayın.. ister turnuva da olsun isterse dostça yapılan antrenman niteliğinde maç olsun bunu alışkanlık haline getirin.. Özellikle satranç ca yeni başlayan oyuncular kendilerine Şah çekildiği zaman heyecanlandığını biliyorum.. Böyle bir durumda Hemen şahını tutan oyunculara ve şahını oynamak zorunda kaldığı için maç kaybeden oyuncuların sayısı azınsanmayacak kadar çoktur.. şu kuralı asla unutmayın.. Rakibiniz size ŞAH çekitiğinde ; Rakibinize içinizden KIZIN "Senmisin bana şah çeken öyleyse senin şu şah çeken taşını yiyeyimde gör " diye düşünün.. Yani öncelikle Şah çeken taşı almayı düşünün , eğer bu mümkün değilse Şahınızı korumayı 2.amaç edinin bunun için araya taş kapatmayı hesaplayın.. unutmayın Şahı kaçmak en son düşüneceğiniz şey olmalı.. Bu söylediklerim kural olmamakla birlikte düşünce yapınızı bu şekilde şekillendirin.. eğer şahı kaçmak avantajlı ise Kaçmaktan utanmayın.. Konu hazır Şah çekmeye gelmişken şunuda söylemekte fayda var Gereksiz yere Şah çekmeyin ! Şah çekmeyi her zaman hesaplayın.. Ancak gerekli ise ve size avantaj sağlıyorsa şah çekin .. Unutmayın Şah çekince boyunuz uzamıyor .. Yanlışlıklara mehil vermeden şunu da hemen ifade etmeliyim ki.. bir konumu değerlendirirken ŞAH ÇEKMEYİ ilk değerlendirmekte fayda vardır.. Anlamsız da olsa her şah çekişi ilk değerlendirin ama sadece gerekliyse Şah çekin..

11. Materyalist Oynamak YASAK: Özellikle satranç a yeni başlayan oyuncuların taşların değerlerini öğrendikten sonraki tutumları garip bir şekilde değişir.. Konuma bakmaksızın piyon önde olmayı yada taş kazanmayı hedeflerler.. bu yanlış değildir.. Ancak böyle materyalist oynamak yerine HAYAL GÜCÜNÜZE güvenin.. Her zaman hayal kurun.. örneğin Vezir Feda etmeyi , Kale feda etmeyi, Fil Feda etmeyi.. bazı konumlarda iki kaleyi birden feda etmeyi sürekli hesaplayın.. Unutmayın Mat yapınca kaç tane taşınız kaldığının hiç bir önemi yok.. önemli olan rakibi mat etmektir.. " Ben şunu alırsam oda şunu alır " mantığı ile düşünmeyin.. Pozisyonun zenginliklerini keşfedin.. Satranç gerçek bir Keşif arenasıdır..

12.Disiplini Elden bırakmak YASAK: Satranç gerçek bir disiplin oyunudur.. Rakibinizi asla küçümsemeyin.. bir turnuvada sizden çok zayıf olduğunu düşündüğünüz oyuncu ile oynarken " Nasıl olsa öyle yada böyle kazanırım ben " diye rakibi küçümseyici ihmalkar hamleler yapmayın.. Her zaman Agresif oynayın.. ancak gerektiğinde de sıkı defans yapmayı bilin.. bunun tam tersi bir durum ise kendinizden çok kuvvetli oyuncu ile eşleştiğiniz zaman asla demoralize olup pasif hamleler yapmayın " Nasıl olsa beni yenecek " demeyin.. Karşınızdaki kişiye kim olursa olsun saygı duyun.. Siz oyununuzu oynayın her zaman sonucu değerlendirmek sonraki işiniz olsun.. Eğer Disiplin bana göre değil diyorsanız Pişti veya Papaz kaçtı gibi oyunlar tam size göre

Buraya kadar bahsi geçen konumları kesin ifadelerle söylemek ne kadar doğrudur tartışılır.. Kendi kanaatlerimi içeren bu yazıyı tartışmaya açmak ise bana keyif verecek....
Benim için tüm satranç cıların Görüş ve önerileri çok kıymetli.. yanlış veya doğruyu birlikte bulacağımıza göre bunu yapmanın en güzel yönü tartışmaktır... Belkide bu yüzden yazmayı seviyorum
 
Critter 1.0
CRITTER 0.34 (UCI).rar
CRITTER 0.36 (UCI).rar
CRITTER 0.37 (UCI).rar
CRITTER 0.38 (UCI).rar
CRITTER 0.39 (UCI).rar
CRITTER 0.39a (UCI).rar
CRITTER 0.40 (UCI).rar
CRITTER 0.42 (UCI).rar
CRITTER 0.52 (UCI).zip
CRITTER 0.52a (UCI).zip
CRITTER 0.52b (UCI).zip

Critter 0.6 SMP
http://download946.mediafire.com/aop...itter_0.60.zip

Critter 0.7 SMP
http://download939.mediafire.com/z54...itter_0.70.zip

Critter 0.8 SMP
http://download976.mediafire.com/pgg...itter_0.80.zip

Critter 0.9 SMP
http://download1007.mediafire.com/ro...itter_0.90.zip

Critter 1.0 SMP (Yeni versiyon)
Critter_1.0.zip - Critter, 1.0, uci, chess, engine

Critter 0.9 motoru CCRL rating listesinde 3. sırada bulunmaktadır.

Critter 1.0 Test
40/2
Ponder off
Single versiyon
128mb hash

Critter dev 64-bit - Critter 0.90 64-bit 72.0 - 48.0 60.00%
Critter dev 64-bit - Naum 4.2 64 72.5 - 47.5 60.42%
Critter dev 64-bit - Stockfish 1.9 JA 64bit 66.0 - 54.0 55.00%
Critter dev 64-bit - Stockfish 2.0 JA 64bit 66.5 - 53.5 55.42%
Critter dev 64-bit - Rybka 3 x64 69.5 - 50.5 57.92%
Critter dev 64-bit - Rybka 4 x64 53.0 - 67.0 44.17%
Critter dev 64-bit - Houdini 1.03a x64 1_CPU 54.0 - 66.0 45.00%
Critter dev 64-bit - IvanHoe 9.50b x64 53.0 - 67.0 44.17%
Critter dev 64-bit - Houdini 1.5 x64 46.0 - 74.0 38.33%



Critter 1.01
- fixed book loading problems (was reported here)
- updated gtb32.dll and gtb64.dll files to version 0.4 of gaviota tablebase probing code (fixes en passant handling). These should be also compatible with Critter 0.90
- fixed a very nasty bug with storing tablebase probe results in hash table. Thanks to Jouni Uski for reporting this

When not using tablebases, the node counts in every position should be same as in the original 1.0 release.

Linux version is not updated because it does not use tablebases yet."

http://www.mediafire.com/file/vmpo1b...itter_1.01.zip
Download Critter 1.0.1



 
Junior 12

junior12-01.jpg
junior12-02.jpg

The name is perhaps deceptive. Playing against Junior is not necessarily something for children, as Garry Kasparov discovered in a match in New York. He was held to a 3-3 draw by the Israeli program. Junior played in its typically dynamic style, greatly surprising the former World Champion with now-famous bishop sacrifice on h2 that forced him to concede a draw.
game5-11.jpg

Junior has its own special search techniques and evaluation functions, which makes it different to any other chess program. It is enterprising and entertaining, sacrificing material for initiative whenever it sees a chance, providing new ideas in traditional positions against man or machine. Written by Amir Ban and Shay Bushinsky, Junior has won multiple World Computer Chess Championships, and now, in version 12, its playing strength has been further increased – by around 200 Elo points, compared to the previous version 10 published by ChessBase. You can look forward to a world class grandmaster when you install the new program on your computer.
juniors03.jpg

Kasparov playing Deep Junior, operated by Amir Ban, in New York in 2003
What you get with Junior 12:


  • Junior 12 chess engine (32 bit)
  • The latest openings book by GM Alon Greenfeld
  • The Fritz 12 GUI
  • Photo realistic chessboards in five different designs
  • Database of 1.5 million chess games
  • Twelve months free access (Classic) to the world’s biggest chess server Playchess.com
Price: €49.99 incl. VAT – €41.93 without VAT (for Customers outside the EU) – US $55.16 (without VAT)
What you get with Deep Junior 12:


  • Two Deep Junior 12 chess engines, (32 and 64 bit, up to 40 cores)
  • The latest openings book by GM Alon Greenfeld
  • The Fritz 12 GUI
  • Photo realistic chessboards in five different designs
  • Database of 1.5 million chess games
  • Twelve months free access (Classic) to the world’s biggest chess server
Price: €99.90 incl. VAT – €83.95 without VAT (for Customers outside the EU) – US $110.44 (without VAT)
System requirements: Minimum: Pentium III 1 GHz, 1.5 GB RAM, Windows Vista, XP (Service Pack 3), Windows 7, DirectX9 graphics card with 256 MB RAM, DVD-ROM drive, Windows-Media Player 9, internet access (playchess.com, updates and activation). Recommended: PC Intel Core 2 Duo, 2.4 GHz, 3 GB RAM, Windows 7, DirectX10 graphics card (or compatible) with 512 MB RAM or more, 100% DirectX10 compatible sound card, Windows Media Player 11, DVD ROM drive and internet access (playchess.com, updates and activation).



Download:



multiupload.com 0KBHCR06SA
Serial Number:
54OWN-54S8P-UG2GM-PE56R-T433D-32SU3-QO

Name:
Immortal
 
Nun auch auf Knopfdruck: Deep Fritz 12 per Download​
DeepFritz.jpg

Deep Fritz 12 gibt es nun als Alternative zur DVD-Version auch zum Herunterladen. Das ist für alle Fritz-Freunde interessant, die per Post nicht gut zu erreichen sind und keine langen Postlaufzeiten in Kauf nehmen möchten.
Die Deep Fritz 12 -Download Engine ist natürlich die gleiche, die sie auch beim Kauf der DVD-Version erhalten. Der Umfang des Eröffnungsbuchs und der beigefügten Datenbank wurden allerdings gegenüber der DVD-Version verringert, um die Downloadzeit zu verkürzen (s. Vergleich unten).

Deep Fritz 12 Download wird zusammen mit dem Aktivierungsschlüssel zur Vollversion, kann aber vorher in vielen Funktionen gestestet werden.
Deep Fritz 12 Download kann ausschließlich in Verbindung mit den Online-Zahlsystemen PayPal oder Click&Buy erworben werden.
Deep Fritz 12 enthält:
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Buch: 1497114 Stellungen (Alex Kure, basierend auf Elo Partien mit > 2500 und historische Partien)[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Datenbank: 87758 Partien, Elo > 2550 (Strong Database von Powerbook 2010)[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]3 3D-Bretter (Holz, Edles Holz, Modern)[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]7 Sprachen (Deutsch, Englisch, Französisch, Spanisch, Italienisch, Niederländisch, Polnisch)[/FONT]
1 Jahr Premium-Mitglied auf schach.de.
Vergleich Deep Fritz 12 Download und DVD Version...
Deep Fritz 12 Aktivierungsschlüssel kaufen...
Deep Fritz 12 DVD im Shop bestellen...
Anleitung Deep Fritz 12 Aktivierung...
Systemvoraussetzung : Minimal : Pentium III 1 GHz, 512 MB RAM, Windows Vista, XP (Service Pack 3), DirectX9 Grafikkarte mit 256 MB RAM, DVD-ROM Laufwerk, Windows-Media Player 9. Empfohlen: PC Intel Core 2 Quad, 2.4 GHz, 3 GB RAM, Windows Vista oder Windows 7, DirectX10 Grafikkarte (oder kompatibel) mit 512 MB RAM oder mehr, 100% DirectX10 kompatible Soundkarte, Windows Media Player 11, DVD ROM Laufwerk und Internetzugang für Aktivierung und Updates.
 


Chip Schach 2 Multi2-Bamboocha | 1626 MB

Now, at last check 2 is here. Based on the world class program Fritz 11, it is already an indispensable chess program for any chess player. Whether you’re a beginner, beginner or professional, the skill level is customizable. Should it be dicey times, the desire to help Coach function with helpful game proposals. Of course, you can record your games and analyze. It will be from time to time better, and can learn from his opponents. Of course, the training sessions a valuable tool to continuously improve their own skill level. Who’s beginners can start with an introduction to the basics. Experienced players are equal on the other hand want to start with the Grand Master games. Convincing has the customizable representation of board and pieces. Choose between 2D or 3D realistic views. Can you also to suit your requirements, such as Wooden or marble board games.
DOWNLOAD (PART 1)


DEPOSITFILES

FILESONIC




DOWNLOAD (PART 2)


DEPOSITFILES

FILESONIC
 
Kasparov ChessMate v1.1.0.14 Full

Dünyanın en güçlü satranç bilgisayarı ile dünyadaki en iyi Garry KASPAROV’un oynadığı oyun. On yıl bir tek yenilgi almaksızın dünya şampiyonu olan Kasparov, Chessmate ile tüm zamanın en büyük satranç oyuncusuyla öğrenip oynarsınız.

Özellikleri:
# Zorlu ve gerçekçiliğe yakın rakibiniz bilgisayar acemi ve tecrübeli satranç oyuncuları için mükemmel olanaklar sunar.
# Bir ağın üstünde online oynayın.
# Tüm oyunu kaydeder, inceleme ile tekrar oynarsınız.
# Geliştir, Garry Kasparovdan elde edilen veriler ile danışmanlık eğitimlerle oynayabilirsiniz.

Kasparov ChessMate v1.1.0.14 Full
 
6tnauq9.jpg




Platform: Windows 98 / 2000 / Me / XP, Palm OS, Pocket PC
Experience your very own chess adventure in a game that is endorsed by Garry Kasparov. Improve skills and advance your level of play, whether you are a novice or Grandmaster! Enjoy a chess challenge that guarantees fun and learning no matter what your experience level. Kasparov Chessmate is powered by an advanced chess engine that will help you test your mastery and better your game.

Genre and what to do:
Chess simulation. Join to billions community of chess players today! The game proposes a realistic challenge for players of different levels. Use a great amount of resources to improve your chess playing skills. There are in-game hints from the Master, Garry Kasparov. If you play for the first time, start from the Training mode. You may also play with another human opponent on the same screen, or play against the computer.
Style and atmosphere inside game:
The graphics is not the best one, though solid. The sound effects are minimal in the game. Set the sound volume yourself in the Setting menu. The game is great for both serious chess players and beginners. Watch your progress in the rating system.
Offline gameplay: 1-2 players.
Multiplayer support: Yes.
ESRB Ratio: Everyone
Extras and Features:
a) Four Difficulty Levels.
b) Four type controls: Blitz, Rapid, Classical and No Time Limit.
c) A great amount of drills based on real matches.
Drawbacks:
a) The chessboard graphics isn't very good.
b) Someone finds the game not enough entertaining.
Publisher: Hexacto
Requirements: Pentium 266 MHz or faster, 32 MB RAM, 10 MB free hard disk space

File: kasparovportable satranç oyunu.rar
DownloadLink:


http://rapidshare.com/files/83749520...ran__oyunu.rar
 
1298242819960.jpg

Title: Fritz 12 (2009/ENG)
About game: FRITZ 12 - one of the the most strong chess programs. All for beginner, club player or professional - an automatic turning of power of the play, functions of the trainer, analysis position, analysis of the play, statistics, and a great deal another.
Style: Board / Chess / Logic
Developer: ChessBase
Language: English
Size: 4.4 Gb​



System requirements:
System: Windows XP(sp2), Vista
Processor: Intel Pentium 3 at 3 GHz
Memory: 512 Mb
Video: 128 Mb


Download Fr.12_ubuntu619.part01.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part02.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part03.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part04.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part05.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part06.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part07.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part08.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part09.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part10.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part11.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part12.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part13.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part14.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part15.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part16.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part17.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part18.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part19.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part20.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part21.rar for free on Filesonic.com
 
2pyt7oi.jpg


Title: Fritz 12 (2009/ENG)
About game: FRITZ 12 - one of the the most strong chess programs. All for beginner, club player or professional - an automatic turning of power of the play, functions of the trainer, analysis position, analysis of the play, statistics, and a great deal another.
Style: Board / Chess / Logic
Developer: ChessBase
Language: English
Size: 4.4 Gb


System requirements:
System: Windows XP(sp2), Vista
Processor: Intel Pentium 3 at 3 GHz
Memory: 512 Mb
Video: 128 Mb




Download Fr.12_ubuntu619.part01.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part02.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part03.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part04.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part05.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part06.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part07.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part08.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part09.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part10.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part11.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part12.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part13.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part14.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part15.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part16.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part17.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part18.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part19.rar for free on Filesonic.com
Download Fr.12_ubuntu619.part20.rar for free on Filesonic.com
Download for free on Filesonic.com
 
1257387200_1608pte7f770a.jpg
Fritz Chess 12-Skidrow (2009/ENG) Descargar Gratis
PC | English | Excalibur Publishing Limited | 14.11.2009 | 3.63 GB​
Genre: Puzzle / Chess​
Fritz 12 as a coach. If you need to prepare for a serious meeting at the chessboard, Fritz 12 can help you train with a real master! Fritz provides over 12 hours video lessons for each level of the game, where you will see a detailed analysis of game masters, discussions about the types of traps or the stunning debut of the winning combinations.​

Video acquaint you with such outstanding masters as Alexei Shirov, Rustam Kasimdzhanov, Vladimir Kramnik, Vishy Anand, and even the legendary Garry Kasparov.​
Even if you do not know how to play chess, Fritz will teach you the basic rules of the game – and within an hour you have already played his first game of chess.​
Fritz 12 for Playchess.com​
Fritz 12 can help you find new friends. This chess program includes a yearly subscription for the game on playchess.com, the largest chess server in the world. Every day, you’ll find there thousands of players connected to this virtual chess club and you can always find a partner for all of your power game. Or you can just watch super grandmaster tournaments and games in real time.​
The new program gives you a Premium membership to playchess.com. Without any additional cost or obligation, you can listen to audio commentary during the event-based, receive living tips while learning to play during simultaneous games against grandmasters, ChessBase watch TV and play in tournaments.​
Extras. Information: Fritz 12: What’s new?​
Now Fritz 12 has completely pererabotnny interface, compatible with Microsoft standard “Fluent UI”, giving you constant access to all the most important functions of the chess program. For example, selection boards or challenges and the formula (filter) on playchess.com all easily accessible. Plus, the location of the windows has been improved and made more intuitive, new chess clock and arrows appear on the image boards, more pleasant and fast 3D graphics, including new design and partners. It has never been so easy and pleasant to play with Fritz.​
Fritz 12: Program​
- Rating the game with more accurate, real world ranking.​
- Special display, showing how “hot” position on the board, plus a special “Partner-o-meter.”​
- Enhanced “spy” shows the direct threat.​
- Analysis + debut classification has been improved.​
- Improved management of engines: more than 4 GB of memory for 64-bit engines, display processor and simple installation for multiple engines.​
- Valuations Profile optionally as a nonlinear display.​
Fritz 12: playchess.com​
- 12 months of premium membership playchess.com included.​
- Games are grouped together (tournaments or to control time), make it easier to look for the right.​
- Quick search in the lists of players.​
- Friends and titular players are designated a special message on the desktop.​
- Multi-parade with many new features, such as the image of the time difference.​
- Separate filters for people and computers.​
- Series games against the same partner are displayed as a match in the message window.​
- List of games already shows the number of moves made​
- Evaluation Profile is available in room video games.​
Fritz 12: engine, database and multimedia​
- A new chess engine: even more!​
- A new book debut.​
- 12 hours training videos with international coaches and craftsmen of the world level.​
- Update base: more than 1.5 million games from 1625 to 2009​
Hotfile.com For USA, EU, Japan, Sing, Au, Ru, UAE, SA.
 
1300020629188.jpg



Chessmaster®: Grandmaster Edition Download Minimum System Requirements
Supported OS: Windows Vista®/Windows® XP (only)
RAM: 256 MB (512 MB recommended)
Video Card: 32 MB DirectX® 9.0c-compliant video card (128 MB recommended)
Sound Card: DirectX 9.0c-compliant sound card optional
DirectX Version: DirectX 9.0c
Multiplay: 56 Kbps or faster for Internet or LAN play (broadband recommended)
Peripherals Supported: Mouse, keyboards, headsets, ultra 3D glasses
Supported Video Cards at time of release:
NVIDIA® GeForce™ 3/4/FX/6/7/8 series (GeForce4 MX NOT supported)
ATI® Radeon® 7500/8000/9000/X series
Laptop versions of these cards may work but are NOT supported. These chipsets are the only ones that will run this game. For the most up-to-date minimum requirement listings, please visit the FAQ for this game on our support website at: http://support.ubi.com.


Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part01.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part02.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part03.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part04.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part05.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part06.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part07.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part08.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part09.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part10.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part11.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part12.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part13.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part14.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part15.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part15.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part16.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part17.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part18.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part19.rar.htm for free on Filesonic.com
Download Chessmate_11th_-_Chessmaster_Grandmaster_Edition_by.AnOn.part20.rar.htm for free on Filesonic.com
 
ChessBase Mega Database 2010 (2009/MULTI10)

1300020531416.jpg


ChessBase Mega Database 2010 (2009/MULTI10) | RAR 1.5 Gb
Year: 2009
Title: ChessBase Mega Database 2010
Genres: Simulator
Language: English, French, German, Spanish, Italian, Swedish, Slovenian, Portuguese, Dutch, Catalan
Publication Type: License
File Format: ISO
Platform: PC
Tablet: Not required​


Minimum System Requirements:
System: Windows XP / Vista
Processor: 1 GHz processor
Memory: 512 MB RAM (1GB VISTA)
Video: 128 MB video RAM
Soundcard: DirectX Compatible Soundcard



Download CBMD20102009MULTI10ENG.part01.rar for free on Filesonic.com
Download CBMD20102009MULTI10ENG.part02.rar for free on Filesonic.com
Download CBMD20102009MULTI10ENG.part03.rar for free on Filesonic.com
Download CBMD20102009MULTI10ENG.part04.rar.htm for free on Filesonic.com
Download CBMD20102009MULTI10ENG.part05.rar.htm for free on Filesonic.com
Download CBMD20102009MULTI10ENG.part06.rar.htm for free on Filesonic.com
Download CBMD20102009MULTI10ENG.part07.rar for free on Filesonic.com
Download CBMD20102009MULTI10ENG.part08.rar.htm for free on Filesonic.com
Download CBMD20102009MULTI10ENG.part09.rar for free on Filesonic.com
Download CBMD20102009MULTI10ENG.part10.rar.htm for free on Filesonic.com
Download CBMD20102009MULTI10ENG.part11.rar for free on Filesonic.com
Download CBMD20102009MULTI10ENG.part12.rar.htm for free on Filesonic.com
Download CBMD20102009MULTI10ENG.part13.rar for free on Filesonic.com
Download CBMD20102009MULTI10ENG.part14.rar for free on Filesonic.com
Download CBMD20102009MULTI10ENG.part15.rar for free on Filesonic.com
Download CBMD20102009MULTI10ENG.part16.rar for free on Filesonic.com
 
94877582.jpg

Chess Master 10th Edition Tek Link İndir 2010 Full Download RIP (PC)
PC Game | Language : English | Size : 116 MB


All of the chess engines from the last few years can whip the pants off of any human
ranked less than grand master, so how do you entice anyone to buy a new chess
program? Chessmaster 10th Editions approach is to pack the program with a huge
bundle of features aimed at everyone from the neophyte whos looking to learn the
basics to the advanced wood pusher who may need practice for tournament play.
The result is a very good package that will satisfy most any chess enthusiast.

38569794.jpg
18475752.jpg

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst