“Parasız okumak, Tayyip’siz yaşamak istiyoruz!”

zerkli

New member
Reaction score
0
faşizm uygulayandan uygulanana bulaşan bir hastalı
TKP’li öğrenciler Çanakkale’de yaptıkları eylemde eşit ve parasız eğitim için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladılar.

Çanakkale’de TKP’li öğrenciler dün yaptıkları basın açıklamasında herkesin eşit ve parasız eğitim hakkına sahip olduğu bir Türkiye kuracaklarına söz verdiler.

Çanakkale kordonu dün TKP’li öğrencilerin düzenlediği bir basın açıklamasına sahne olurken öğrenciler “Parasız okumak, Tayyip’siz yaşamak istiyoruz” diyerek herkesin eşit ve parasız eğitim hakkına sahip olduğu bir Türkiye kuracaklarının sözünü verdiler.

TKP’li öğrenciler adına Onur Tezel’in yaptığı açıklamada, ilköğretimden başlayarak eğitimin ücretsiz olarak sağlanması anayasa tarafından “sosyal devlet’in görevi” olarak tarif edilmesine rağmen, sermaye sınıfının eğitimi cüzdana sığdırmaya çalışarak emekçi çocuklarına “paran kadar eğitim” dayatmasını sunduğu vurgulandı. Sermaye düzeninin dayatmalarına karşı koymanın sorumluluğunun omuzlarında olduğunu belirten öğrenciler “Eğer paralı eğitimin karşısına dikilmezsek, parasız eğitimin olanaklı ve zorunlu olduğunu göstermezsek, paralı eğitimin yoksulların ve bizlerin sırtına saplanmış bir hançer olduğunu haykırmazsak, her sene yaşanan zam maskaralığını elimiz kolumuz bağlı olarak izleriz” dedi.

Parasız eğitimin zorunlu ve mümkün olduğunun vurgulandığı basın açıklamasında öğrencilerin hazırladıkları “Dikkat et Tayyip ayakkabı geliyor”, “Parasız eğitim, AKP’siz Türkiye”, “Öğrenci düşmanı milyarder Tayyip” dövizleri dikkat çekti. Yapılan açıklamanın ardından öğrenciler “Parasız okumak istiyoruz”, “Cemaate değil eğitime bütçe”, “Parasız eğitim AKP’siz Türkiye” sloganlarıyla eylemlerine son verdiler.

(soL - Çanakkale)

http://haber.sol.org.tr/sol-partilerden/parasiz-okumak-tayyip-siz-yasamak-istiyoruz-haberi-19116

Çanakkale’de TKP’li öğrenciler dün yaptıkları basın açıklamasında herkesin eşit ve parasız eğitim hakkına sahip olduğu bir Türkiye kuracaklarına söz verdiler.

oy oranı kaç tı bunların yav binde bir falan var mı acaba? bu kadar atıp tutmasını biliyorlar koministler:durdurun

€rd@ls10;4700464' Alıntı:
oy oranı kaç tı bunların yav binde bir falan var mı acaba? bu kadar atıp tutmasını biliyorlar koministler:durdurun

oy oranı %50ydide noldu.

Bunu sırf koministler dile getirdi diye yanlışmı oluyor? İnsanı insan yapan en önemli şeyin, eğitimin parasız olması yanlışmı? Sağlık hizmetlerinin parasız olması yanlışmı? Sosyal bir devletin görevi deilmi?

Herşeyi geçtim müslüman olduğunu idda edenlerin allahın ilk emri olan oku kelimesinden ne anlıyor? Okumayı öğrenmek için para ödemeyi ne kadar doğru buluyor?

eğitimin sağlığın paralı olmasını kimse istemez arkadaşım.ayrıca sosyal bi devletin de görevidir bunlar.Ancak böyle sağda solda bu tip kişilerin ne amaçla eylem yaptıklarını bilmeyen yoktur heralde.Tayyipsiz yaşamayı bir avuç kişi karar vermiyor sevseler de sevmeselerde Tayyipli yaşayacaklar

Peki tayipi isteyenler hatırlatıversin o zaman ona sosyal devletin gerekleri nelerdir. Tayip istemeyenler hatırlatınca kızmaya gerek yok.

Kominizm'i Yanlısı Düşünceler'den Hiç Haz Etmem Ancak.. Parasız Okumanın Neresi Yanlış... 2.öğretim Okuyan Bir öğrenciyle 1.öğretim okuyan arasında 3 kat fark var... bu adaletsizlik mi etlik mi... ikiside aynı dersleri görüyor aynı hocalar giriyor.. :goz:

Tamam onları başka ülkeye alalım türkiye bu hükümeti seçti..

Fanatik akp taraftarları şunu sanıyor.

tayibin bu ülkenin sahibi olduğunu, padişahı oldunu, onun sözünün ferman olduğunu.

Hatta çıkar elde etmek zihniyetiyle yalakalıklar diz boyu.

Ama bilmiyorlar bu ülkenin başına seçilen kişinin bu ülke vatandaşlarının sorunlarını çözmek zorunda olduğunu. Bu ülke vatandaşları için çalışmak zorunda olduğunu. Bu ülke vatandaşlarının işçisi olduğunu.

Başa geçen kişide mevkinin verdiği bir üstünlük pskolojisi olduğu gibi, seçen insanında onun karşısında ezilme sevdası var. Kula ümmet olma sevdası. Kendi kendini yönetmekten yoksun itaat sevdası.

Tamam saygı... Saygıda baştakine saygı gösterilmesi gerektiği gibi onunda tarlasını eken, üreten çiftçisine saygısı olması gerekir...

Birileri istesede istemesede sevsede sevmesede bu ülkenin tek sahibinin Atatürk olduğunu anlasın. Birilerinin fanatiği oluncaksa başta Atatürk'ün fanatiği olunması gerekir. Çünkü kimse bu vatan için onun kadar çok çalışmamıştır...

Önemli Olan Yaparım Demek Değil Uygulamak :) Bütün Hükümetler Yapamadı Bunu TKP'mi Yapacak Gülünç Geliyo Bana :)

“Dikkat et Tayyip ayakkabı geliyor”, “Parasız eğitim, AKP’siz Türkiye”, “Öğrenci düşmanı milyarder Tayyip”

doğru söze ne denir
çocukların tkp li olması söylediklerinin doğruluğunumu zedeliyor
bi ulemaya sorsak ne derdi acaba
bu kadar fanatik olmayın

fetoşçuların canı cehenneme elbet bir gün seçim gelecek

bir zamanlar şehzademiz bile burslu okuyordu ne yani koskoca rte para yetiştiştiremiyor(!) 3-5 kuruş maaş alan emekçiler mi evlat yetiştirecek bu ülkede elini vicdanına koy acı şu gençlere, ailelerine.

Yazıklar olsun Bunu yapamayanLara.
Yan gelip yatıyomuyuz.
Kanımızı Feda etmekten kacıyomuyuz
3 5 asimile olmuslar görülürde bizler ah bizler..

iyi de tayyib bey in agzından parasız eşit eğitim cümlesi çıkmıyor, adamlar en azından benim hırsızım iyidir demiyor. doğruyu koministler söyleyince zorunuzamı gidiyor.

sen kimsin de farklı görüşlere git diyorsun.sizin zihniyetiniz bu zaten.

hiç bişey bilmionus ama kıwırmada sizden ustunuze yoq işinize gelince %50 secti ama bu %50den bişe olmas onlar gitsin bu ulkeden işinize gelince sen kimsinde farklı goruslere git diosun.bunun için hep kaybediosnz dunya sizin etrafınızda donuyo diye dusunuosunuz. karsıdakinin fikrine hiç onem wermiosunuz. ama biri size aynı seyi yapınca yoq sen kimssin yoq en dogrusunu biz biliriz bilmm ne. ama bi b.q bilmedinisi n zmn annıcnıs cok meraq ediorum

Tayyipsiz yaşamak isteyenler Tayyipli hayata mahkum oluyor herseçimde

2002 seçimi % 34

2007 seçimi %47

Var başka şanısını denemek isteyen

Geri