‘Ya istiklal, ya ölüm!’

MARCUSX

New member
Reaction score
0
‘Ya istiklal, ya ölüm!’

PADİŞAH Vahidettin, Mayıs 1919’da şöyle diyordu:

“İngiliz ulusuna karşı beslediğim sevgi ve hayranlık duygularımı babam Sultan Abdülmecid’den miras aldım. Ümidimi, Allah’tan sonra İngiltere’ye bağladım.”

İşgal yıllarının ünlü yazarı Refi Cevat Ulunay da “Türkler kendi güçleriyle adam olamaz. İngilizler elimizden tutarak bizi kurtaracak”
diye yazıp kendi ulusuna hakaretler yağdırarak, işgalci İngilizlere destek oluyordu. (21 Mayıs 1919 Alemdar Gazetesi)

Aynı günlerde Gazi Mustafa Kemal Paşa, Samsun’da, kafasındaki kurtuluş planlarını uygulayarak vatanı kurtarmak için harekete geçmişti.

Atatürk, o günleri Nutuk’ta şöyle anlatıyor:

* * *

“Düşman devletler, Osmanlı devlet ve memleketine karşı maddi ve manevi saldırıya geçmişler. Onu yok etmeye ve paylaşmaya karar vermişler. Padişah ve Halife olan zat, hayat ve rahatını kurtarabilecek çareden başka bir şey düşünmüyor...

Farkında olmadığı halde başsız kalan millet, karanlıklar ve belirsizlikler içinde beklemekte...

Ordu, ismi var, cismi yok durumda. Komutanlar ve subaylar, Birinci Dünya Savaşı’nın çile ve güçlükleriyle yorgun, vatanın parçalanmakta olduğunu görerek yürekleri kan ağlıyor, gözleri önünde derinleşen karanlık felaket uçurumu kenarında beyinleri bir kurtuluş çaresi arıyor.

Millet, Padişah ve Halife’nin hainliğinden haberdar olmadığı gibi, o makama karşı asırların kökleştirdiği din ve gelenek bağları dolayısıyla bağlı.

Millet ve ordu bir yandan kurtuluş çaresi düşünürken bir yandan da yüz yıllardır süregelen bu alışkanlık dolayısıyla, kendinden önce saltanat makamının kurtarılmasını düşünüyor.

Halifesiz ve Padişahsız kurtuluşun anlamını kavrama yeteneğinde değil. Bu inanca aykırı bir görüş ileri süreceklerin vay haline! Derhal dinsiz, vatansız, hain ve istenmeyen kişi olur!

* * *

“Kurtuluş çaresi ararken, İngiltere, Fransa, İtalya gibi büyük devletleri gücendirmemek temel ilke kabul edilmekte idi. Bu devletlerden yalnız biri ile bile başa çıkılamayacağı kuruntusu hemen bütün kafalarda yer etmişti.

Osmanlı Devleti’nin yanında koskoca Almanya, Avusturya-Macaristan varken, hepsini birden yenip yerlere seren İtilaf Kuvvetleri karşısında, yeniden onlarla çatışmaya varabilecek durumlara girmekten daha büyük mantıksızlık ve akılsızlık olamazdı!Bu zihniyette olan yalnız halk değildi, özellikle seçkin ve aydın denen insanlar böyle düşünüyordu. İmkânsız denilen bu şartlar karşısında bir tek karar vardı. O da, milli egemenliğe dayanan ‘kayıtsız, şartsız, bağımsız, yeni bir Türk devleti kurmak!’

İşte daha İstanbul’dan çıkmadan önce düşündüğümüz ve Samsun’da Anadolu topraklarına ayak basar basmaz uygulanmasına başladığımız karar, bu karar olmuştur:

Ya istiklal, ya ölüm!”

* * *

Mustafa Kemal’in bu kararıyla Türk ulusunu yok olmaktan kurtarıp bizlere armağan ettiğini, bu yurdun ve bu cumhuriyetin ne büyük nimet olduğunu her zaman hatırlayalım.

Yalnız savaşta değil, savaştan sonraki 15 yılda yaptığı devrimlerle mucize yaratan büyük Ata’yı, yarın 71’inci ölüm yıldönümünde saygıyla, sevgiyle, hasretle anacağız.

Dünyadaki 56 İslam ülkesi arasında demokrasiyi uygulamaya çalışan, bağımsız ve çağdaş olan tek ülke biziz. Diğerlerinin hali malum...

Atatürk ilkelerinin, cumhuriyetin ve demokrasinin değerini bilelim.

KAYNAK: �Ya istiklal, ya ölüm!� - Rahmi TURAN - Hürriyet

gzl konu burda yasıyosam ulu onderimize borcluyum

“İngiliz ulusuna karşı beslediğim sevgi ve hayranlık duygularımı babam Sultan Abdülmecid’den miras aldım. Ümidimi, Allah’tan sonra İngiltere’ye bağladım.”

Bu sözleri sarfeden biri için atam diyeler nedir kimdir buna bir cevap arayalımmı?

Bu sözleri sarfeden biri için atam diyeler nedir kimdir buna bir cevap arayalımmı?

Direk Vatan Hain'i :goz:

Direk Vatan Hain'i :goz:

Vatan Haini olmasına Vatan Haini ama müslüman olduklarını söylüyorlar ne yapalım şimdi ümmetçilik yalanına inanıp yedikleri tası pisleyen hainlere din kardeşimiz demelimiyiz yoksa ümmetçiliğin bir yalan olduğunun farkınamı varmalıyız...

Hala bitmiş bir oluşumdan çökmüş bir devletten çökmüş bir hilafetten medet umuldukça olduğumuz yerde saymaya mahkumuz... Ama şimdi gelip laf cambazlığı yapmaya başlanır..

Ölmüş bir devlet adamından medet umanların
3 kıtaya hükmetmiş Osmanlı anıldığında
Yıkılmış bir devletten medet umanlar diyerek
Nasılda demagoji yapabildiğini görmek ibretlik.

Atatürk bedenen ölmüş maneviyatıyla yaşamaktadır Tıpkı Peygamberimizin bedenen ölüpte manen yaşaması gibi anlıyabiliyormusun aradaki farkı?

Ölmüş bir devlet adamı kim? Sağına soluna bak Her Türk Genci Birer Mustafa Kemal Atatürk tür. Boşuna ATA demiyoruz...

Hiç kimse bedenen ölmüş birinden medet ummuyor buna peygamberde dahil biz ölüden değil diriden bile medet ummayız Yanlız Allah bize Yeter...

Dünya Türk tarihi sadece osmanlı dan ibaret değildi.osmanlıya sabitlenmişsiniz.daha öncesini ve sonrasını kabul edemiyorsunuz.osmanlı öncesi;büyük selçuklu ve anadolu selçuklu,sonra ortaya çıkan Türk beylikleridir(batı türkleri;doğudakilerini çin tarafındakilerini yazmadım).sonra osmanlının beylikleri ele geçirmesiyle büyümesi vardır..osmanlının en güçlü zamanı Fatih ile başlar, 4. mehmet ile viyana önünde biter.istanbul'un fethi 1453 te viyana da yenilmemiz ve gerileme dönemine girmemiz 1683 tür.1683-1453 yapar 230 sene osmanlının üç kıtada büyüklük hakimiyeti sadece 230 senedir fazla değildir.osmanlı 1683 ten sonra gerileye gerileye sonunda da kötü yönetimler sonucu yıkıldı.Yerine de osmanlının varisi Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.Sadece yönetim şekli değişti.

Peygamberden neden şefaat diliyorsun. Ölmüş adamdan medet mi umulur.

T saçmalıyorsun ama farkında değilsin. Osmanlı politikasının yanlışlığının farkında değilsiniz. Ve hala hilafet peşinde koşturuyorsunuz. Ama üzüleceksiniz. Artık hilafet yok.. Artık ağır gelsede gelmesede Cumhuriyet'i kabul edeceksiniz..

Peygamberden neden şefaat diliyorsun. Ölmüş adamdan medet mi umulur.

T saçmalıyorsun ama farkında değilsin. Osmanlı politikasının yanlışlığının farkında değilsiniz. Ve hala hilafet peşinde koşturuyorsunuz. Ama üzüleceksiniz. Artık hilafet yok.. Artık ağır gelsede gelmesede Cumhuriyet'i kabul edeceksiniz..

Tüm insanlığa buraya dikkat Bir ülkeye bir memlekete değil
Tüm insanlığa tüm yaratılmışlara Rahmet Peygamber sav. ile
Bir memlekette devlet adamlığı yapmış bir kişiyi kıyaslama gafletine düşüp
Saçmalamaktan bahsetmek Epimenides paradokslarını bile gölgede bırakmıştır.

Kıyas yaptığınız kişileri iyi tanımadığınız belli bi araştırın bi öğrenin evvelinde.
Allah'ın cc. Seni yaratmasaydım, hiç birşeyi yaratmazdım buyrduğu Nebiler nebisi ile herhangibirini kıyaslamak
Baya bi cesaret yada üstün bir cehalet ister.

Tüm insanlığa buraya dikkat Bir ülkeye bir memlekete değil
Tüm insanlığa tüm yaratılmışlara Rahmet Peygamber sav. ile
Bir memlekette devlet adamlığı yapmış bir kişiyi kıyaslama gafletine düşüp
Saçmalamaktan bahsetmek Epimenides paradokslarını bile gölgede bırakmıştır.

Kıyas yaptığınız kişileri iyi tanımadığınız belli bi araştırın bi öğrenin evvelinde.
Allah'ın cc. Seni yaratmasaydım, hiç birşeyi yaratmazdım buyrduğu Nebiler nebisi ile herhangibirini kıyaslamak
Baya bi cesaret yada üstün bir cehalet ister.

Merak etme Peygamber ile Atatürk'ü kıyasmamadım. Kimin neyi ne kadar tanıdığını bilemezsin. Münazara yaparsak senin internette okuduğun kaynakları ben sana dilimle telaffuz ederim.. Önceden hüküm kesme.

Madem 3 kıtaya nam salmış Osmanlı vardı neden şimdi yok. Osmanlıcılığı ne zaman terk edeceksiniz. Tarihini bilmeyen milletler yıkılmaya yüz tutacaktır diye bir söz vardır bilirmisin. Osmanlı da işte buydu.. Türklüğünü unutup, ümmetçi oldu. Araptan çok arapçı oldu. Neticesi malum. Sözde halife İngilizden medet umdu. Hilafet diye milletin canına okudular. Dünya değişti Osmanlı durduğu yerde bile sayamadı. Nedeni gayet açık ve net.

Ama işte şimdi tüm bunlara inat nüfuslarında TÜRKİYE CUMHURİYETİ yazısını tüm gurur ve şerefiyle taşıyan biz yurttaşlar bundan eminiz ki Cumhuriyet ilelebet payidar kalacak. Cumhuriyet'i hazmedemeyenler anca kafalarındaki sözde Osmanlıyla yok olup gidecekler.

Osmanlı son dönemlerdeki yanlış yönetimler nedeni ile yok olmuştur.
Osmanlı Tarihini unutup batılaşma yoluna girdiği dönemlerde yıkılmıştır.

Ümmetçilik diye bir kavram yoktur.
Peygambere sav. ümmet olmak vardır.
Dilin bunları yanlış telaffuz etmekte dikkat et.

ayrıca cumhuriyet halkın kendi istediği biçimde yönetilmesine olanak tanıyan sistemdir.
Cumhuriyete yani halkın seçimlerine saygısı olmayanlar bunu hazmedemeyenlerin büyük kısmı şu an silivride
Geri kalanda dışarıda onların sözcülüğünü yapmaktayken cumhuriyetin hazımsızlığından söz etmeleri
Bir başka paradoks olarak karşımızda
Komik:

çok bilen saygıdeğer arkadaşlarım hala burada yaşıyosanız önce osmanlıya borçlusunuz sonra kime borcunuz var bilmem..
düşünmeden konuşuyosunzu...

Allah'ın cc. Seni yaratmasaydım, hiç birşeyi yaratmazdım buyrduğu .

İFTİRA ATMA

Allahtan Korkun Allaha İftira Atmayın. Allahın Böyle bir buyruğu yoktur! Allah Böyle saçma bir şey buyurmamıştır kendi saçmalığınızı Allaha mal etmeyin.

Uydurmayın, yalanlarınızı Allaha Mal etmeyin bu iftira atma huyundan vazgeçin zira iftiracı olmak iyi bir ahlak değildir müslüman demek iyi ahlak sahibi demektir ahlaksızlık yapmayın eğer müslümanım diyorsanız.

Geri