‘Baykal Borsa’da spekülasyon yaptı’

Tayyibizm

Banned
Reaction score
0
Dengir Mir Mehmet Fırat, Kanal 24’de canlı yayında Baykal’ın Borsa’da SPK mevzuatına aykırı işlemler yaptığını öne sürdü

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Kanal 24’de canlı yayında CHP lideri Deniz Baykal’ın Borsa’da insider trading (içeriden öğrenenlerin ticareti) sayılabilecek usulsüz, SPK mevzuatına aykırı işlemler yaptığını öne sürdü.2001 yılında Aydınlık Dergisi’nde çıkan bu iddialara bugüne kadar cevap verilmediğini belirten Fırat, alınan hisse senetlerinin CHP’nin 4 üye ile temsil edildiği İş Bankası ile ilişkili olduğunun altını çizerek “Acaba içeriden haber mi aldı. Kendisine ’Bu hisseleri alın, artacak’mı dendi?” diye sordu. Fırat’ın iddiaları, alınan hisselerin miktar ve alınış tarihlerini de vererek detaylandırdığı da dikkat çekti. Fırat, 17 Şubat 2000 tarihinde Olcay Baykal, Aslı Baykal, Kemal Kantaş ve Sevgi Alyanak adlarına 250’şer lottan, toplam bin lot olmak üzere Anadolu Hayat hissesi satın alındığını, yine aynı günlerde Deniz Baykal adına 500 lot Nuh Çimento hissesi satın alındığını, 13 Nisan 2000’de Deniz Baykal, Cemal Kantaş, Sevgi Alyanak adına 700’er lottan toplam 2 bin 100 lot Soda Sanayi hissesi alındığını, yine 21 Mart’ta Aslı Baykal, Cemal Kantaş, Sevgi Alyanak’ın bin 400’er lottan, toplam 4 bin 200 lot İş Finans hissesi aldığını açıkladı. Fırat, 26 Mayıs 2000’de de yine Cemal Kantaş, Olcay Baykal ve Deniz Baykal adına 1000’er lottan, toplam 3 bin lot Sınai Kalkınma Bankası hissesi satın alındığını ve bunların paralarının Deniz Baykal’ın hesabından ödendiğini öne sürdü. Fırat, Cemal Kantaş’ın İş Bankası’nda yönetim kurulu üyesi olan CHP’li bir yöneticinin şoförü olduğu bilgisini de verdi. Baykal’ın mal varlığını açıklarken halkı kandırdığını iddia eden Fırat, “Bunlar doğru mu değil mi? Ne kadar senet bu yolla alınmıştır, bu yolla alınan senetler ne kadar ahlakidir? Niye hisseler bu isimlerin üstünden alınma ihtiyacı hissedilmiştir. Alınan bu senetler belli bir miktarın üstünde alınması sınırlandırılan senetler midir? Ne kadar fazla senet bu yolla alınmıştır? diye sordu.

AKP’li Fırat’a göre Baykal 72.6 bin YTL’lik hisse aldı

ANADOLU Hayat Sigorta hisse senetleri 28 Şubat 2000 tarihinde 26 bin TL fiyat üzerinden halka arz edildi. 2000 yılı Borsa’nın büyük patlama yaşadığı ve talebin en üst seviyeye çıktığı bir yıl olduğundan halka arzlara genellikle alım sınırı getiriliyordu ve Anadolu Hayat için de talepler 250 lotla sınırlandırıldı. Fırat’ın iddia ettiği 1000 lot alım gerçekleşmişse bu hisseler için Baykal’ın bugünkü değerle 26 bin YTL ödemesi gerekiyor. Anadolu Hayat’ta CHP’nin dolaylı olarak yüzde 21.63 oranında hissesi bulunuyordu. Yani yönetimde söz sahibi idi. İddiada adı geçen bir diğer hisse olan Nuh Çimento’nun halka arz tarihi ise 24 Şubat 2000. Her hisse için 15 bin TL değer biçilmişti. Buna göre 500 lot için bugünkü değerle 7 bin 500 YTL ödenmesi gerekiyor. Nuh Çimento’nun bir İş Bankası kuruluşu olmadığını ancak halka arza İş Bankası’nın aracılık ettiğini hatırlatmamız gerekiyor.

* İş Finansal Kiralama hisseleri 28 Mart 2000’de 3 bin 500 TL değer üzerinden halka arz edildi. Bu fiyat üzerinden 4 bin 200 lot için bugünkü değerle 14 bin 700 YTL ödenmiş olması gerekiyor.

* Soda Sanayi ise 20 Nisan 2000’de 7 bin 200 YTL fiyatla satıldı. Şayet rakam doğru ise 2 bin 100 lot Soda Sanayi için de 15 bin 120 YTL ödenmiş olmalı.

* Bir diğer hisse Sınai Kalkınma Bankası’nın halka arz tarihi 1 Haziran 2000. Halka arz fiyatı 3 bin 100 TL. 3 bin lot için bugünkü değerle 9 bin 300 YTL ödenmesi gerekiyor.

* Dengir Fırat’ın iddiasına göre o tarihlerde CHP lideri Baykal’ın aldığı hisselerin toplamı, YTL hesabı ile 72 bin 620 YTL yapıyor.

http://www.gazetevatan.com/haber.vatan?detay=Baykal_Borsada_spekulasyon_yapti_199912_1&Newsid=199912

Operasyona bak be!!!!

spekülasyon bi defaya mahsus sadece borsada değil,baykalın hayatı spekülasyon,buna hiç şaşırmadım..ne kadar çok bağırırsan hedefi o kadar başka yere yönlendirirsin mantığıyla davrandığı kesin. malı götürmüş abimiz başka yere parmak gösteriyorkii kendine bakan olmasın..seni chp den eksik etmesinler.

Bir partinin bankası varsa bunlar normal

hele o parti CHP ise hepden normal

Şimdi CHP yalakası ergenekoncu medya bakalım nasıl verecek haberi yada vermemek için bin takla atacak

sahi CHP ile ilgili onlarca yolsuzluk haberi çıkınca vurguncu Doğan ın medyasında neden haber olmuyor

:durdurun

İddialara bak .
Utanmasalar Deniz Baykal > Broker diyecekler .
:hhmanD

Deniz bende senden Tüyo bekliyorum .
Birazda biz para kazanak Borsa'dan diyorum hep sen götürme paraları .
:durdurun

Hahaha afacan seni...

Komik,esprilii,Cem Yılmaz karakterli arkadaşım,bütün yazabileceklerin bunlar mı?

ne yazsın arkadaşı tabi yazıp yazacağı bukadar.

işlerine gelmeyen haber olunca bunlar hep aynı taktiği uygular

önce olayı sulandırmaya çalışıp sonrada Kemal Sunal vari espirilerle 3 .sınıf komikliler yapmaya çalışırlar

‘Baykal Borsa’da spekülasyon yaptı’

210920080239412340620.jpg

Dengir Mir Mehmet Fırat, Kanal 24’de canlı yayında Baykal’ın Borsa’da SPK mevzuatına aykırı işlemler yaptığını öne sürdü

210920080240242421987_2.jpg

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Kanal 24’de canlı yayında CHP lideri Deniz Baykal’ın Borsa’da insider trading (içeriden öğrenenlerin ticareti) sayılabilecek usulsüz, SPK mevzuatına aykırı işlemler yaptığını öne sürdü.2001 yılında Aydınlık Dergisi’nde çıkan bu iddialara bugüne kadar cevap verilmediğini belirten Fırat, alınan hisse senetlerinin CHP’nin 4 üye ile temsil edildiği İş Bankası ile ilişkili olduğunun altını çizerek “Acaba içeriden haber mi aldı. Kendisine ’Bu hisseleri alın, artacak’mı dendi?” diye sordu. Fırat’ın iddiaları, alınan hisselerin miktar ve alınış tarihlerini de vererek detaylandırdığı da dikkat çekti. Fırat, 17 Şubat 2000 tarihinde Olcay Baykal, Aslı Baykal, Kemal Kantaş ve Sevgi Alyanak adlarına 250’şer lottan, toplam bin lot olmak üzere Anadolu Hayat hissesi satın alındığını, yine aynı günlerde Deniz Baykal adına 500 lot Nuh Çimento hissesi satın alındığını, 13 Nisan 2000’de Deniz Baykal, Cemal Kantaş, Sevgi Alyanak adına 700’er lottan toplam 2 bin 100 lot Soda Sanayi hissesi alındığını, yine 21 Mart’ta Aslı Baykal, Cemal Kantaş, Sevgi Alyanak’ın bin 400’er lottan, toplam 4 bin 200 lot İş Finans hissesi aldığını açıkladı. Fırat, 26 Mayıs 2000’de de yine Cemal Kantaş, Olcay Baykal ve Deniz Baykal adına 1000’er lottan, toplam 3 bin lot Sınai Kalkınma Bankası hissesi satın alındığını ve bunların paralarının Deniz Baykal’ın hesabından ödendiğini öne sürdü. Fırat, Cemal Kantaş’ın İş Bankası’nda yönetim kurulu üyesi olan CHP’li bir yöneticinin şoförü olduğu bilgisini de verdi. Baykal’ın mal varlığını açıklarken halkı kandırdığını iddia eden Fırat, “Bunlar doğru mu değil mi? Ne kadar senet bu yolla alınmıştır, bu yolla alınan senetler ne kadar ahlakidir? Niye hisseler bu isimlerin üstünden alınma ihtiyacı hissedilmiştir. Alınan bu senetler belli bir miktarın üstünde alınması sınırlandırılan senetler midir? Ne kadar fazla senet bu yolla alınmıştır? diye sordu.

AKP’li Fırat’a göre Baykal 72.6 bin YTL’lik hisse aldı

ANADOLU Hayat Sigorta hisse senetleri 28 Şubat 2000 tarihinde 26 bin TL fiyat üzerinden halka arz edildi. 2000 yılı Borsa’nın büyük patlama yaşadığı ve talebin en üst seviyeye çıktığı bir yıl olduğundan halka arzlara genellikle alım sınırı getiriliyordu ve Anadolu Hayat için de talepler 250 lotla sınırlandırıldı. Fırat’ın iddia ettiği 1000 lot alım gerçekleşmişse bu hisseler için Baykal’ın bugünkü değerle 26 bin YTL ödemesi gerekiyor. Anadolu Hayat’ta CHP’nin dolaylı olarak yüzde 21.63 oranında hissesi bulunuyordu. Yani yönetimde söz sahibi idi. İddiada adı geçen bir diğer hisse olan Nuh Çimento’nun halka arz tarihi ise 24 Şubat 2000. Her hisse için 15 bin TL değer biçilmişti. Buna göre 500 lot için bugünkü değerle 7 bin 500 YTL ödenmesi gerekiyor. Nuh Çimento’nun bir İş Bankası kuruluşu olmadığını ancak halka arza İş Bankası’nın aracılık ettiğini hatırlatmamız gerekiyor.

* İş Finansal Kiralama hisseleri 28 Mart 2000’de 3 bin 500 TL değer üzerinden halka arz edildi. Bu fiyat üzerinden 4 bin 200 lot için bugünkü değerle 14 bin 700 YTL ödenmiş olması gerekiyor.

* Soda Sanayi ise 20 Nisan 2000’de 7 bin 200 YTL fiyatla satıldı. Şayet rakam doğru ise 2 bin 100 lot Soda Sanayi için de 15 bin 120 YTL ödenmiş olmalı.

* Bir diğer hisse Sınai Kalkınma Bankası’nın halka arz tarihi 1 Haziran 2000. Halka arz fiyatı 3 bin 100 TL. 3 bin lot için bugünkü değerle 9 bin 300 YTL ödenmesi gerekiyor.

* Dengir Fırat’ın iddiasına göre o tarihlerde CHP lideri Baykal’ın aldığı hisselerin toplamı, YTL hesabı ile 72 bin 620 YTL yapıyor.

kaynak

Yalannnn

YALANNNN

-Az önce haberleri seyrettim

-deniz baykal diyorki benim dokunulmazlığımı kaldırın, yargılayın ama böylesine namussuzca iftiralar atmayın.diyorki bunlar sadece haram yemiyor aynı zamanda böylesine namussuzca iftiralar atarak gündemi değiştiriyorlar..deniz feneri nin çıban başları türkiyede olduğunu alman mahkemeleri isimler vererek vurguladığı bu hırsızlar recepin akrabaları.....

-deniz baykal diyorki
-dokunulmazlığımı kaldırın buna gücünüz var ben de oy vereceğim dokunulmazlık zırhı kaldırılması için
böylesi yalanlar atıp gündemi değiştirmeye kalmayın

YALANNNN

-Az önce haberleri seyrettim

-deniz baykal diyorki benim dokunulmazlığımı kaldırın, yargılayın ama böylesine namussuzca iftiralar atmayın.diyorki bunlar sadece haram yemiyor aynı zamanda böylesine namussuzca iftiralar atarak gündemi değiştiriyorlar..deniz feneri nin çıban başları türkiyede olduğunu alman mahkemeleri isimler vererek vurguladığı bu hırsızlar recepin akrabaları.....

-deniz baykal diyorki
-dokunulmazlığımı kaldırın buna gücünüz var ben de oy vereceğim dokunulmazlık zırhı kaldırılması için
böylesi yalanlar atıp gündemi değiştirmeye kalmayın

hahahahh damarına nasılda basmışlar bagırıyo bas bas
diğer bi ilahında baykıldır kesin sevgili din kardeşim benim

Hadise şu: CHP, 18 Nisan 1999 seçimlerinde barajın altında kalınca, milletvekili maaşı dışında bir geliri olmayan Deniz Baykal, sadece partisini değil düzenli gelir kaynağını da kaybetti. En azından bize anlatılan böyledir.

Kim ‘akıl’ verdi bilmiyorum; Baykal, aktif siyasetin dışında kaldığı o dönemde gidip İş Bankası’nın Farabi Şubesi’nde aile adına bir ‘Fon Hesabı’ açtırıyor. Bankaya verilen talimata göre; Hesabı sadece Deniz Baykal, eşi Olcay Baykal ve kızı Aslı Baykal kullanabiliyor. Bu hesap üzerinden kimi zaman borsada işlem yapılıyor, kimi zaman hazine bonosu ve döviz alınıyor.

Elimizdeki belgelere göre; Bu fon hesabı üzerinden operasyonlar 2000 yılı şubat ayında başlıyor. Öncesi varsa bilmiyorum, çünkü elimde farklı belge yok.

Operasyon başlıyor

17 Şubat 2000 tarihinde Olcay Baykal, Aslı Baykal, Cemal Kantaş ve Sevgi Alyanak adlarına 250’şer lot olmak üzere toplam 1000 lot ‘Anadolu Hayat’ hissesi satın alınıyor ve aile hesabından 26 milyar TL (26 bin YTL) çekiliyor.

Yine aynı günlerde, Deniz Baykal adına 500 lot ‘Nuh Çimento’ hissesi alınıyor ve karşılığında 7.5 milyar TL (7 bin 500 YTL) ödeniyor. 21 Mart 2000 tarihinde Aslı Baykal, Cemal Kantaş ve Sevgi Alyanak adına 1400’er lot olmak üzere toplam 4 bin 200 lot ‘İş Finans’ hissesi alınıyor. Deniz Baykal’ın hesabından çıkan para ise 14.7 milyar TL (14 bin 700 YTL) olarak belirleniyor.

Sonra? Alımlar sürüyor.

13 Nisan 2000’de Deniz Baykal, Cemal Kantaş ve Sevgi Alyanak adına 700’er lot, toplam 2 bin 100 lot ‘Soda Sanayi’ hissesi satın alınırken, Deniz Baykal’ın hesabından 15 milyar 120 milyon TL (15 bin 120 YTL) çıkıyor.

26 Mayıs 2000’de Cemal Kantaş, Olcay Baykal ve Deniz Baykal adına 1000’er lot, toplam 3 bin lot ‘Sınai Yatırım’ hissesi satın alındığında Deniz Baykal’ın hesabından çekilen para 9 milyar 300 milyon TL’yi (9 bin 300 YTL) buluyor.

Özetle; Sadece elimizdeki belgelere göre, 2000 yılında toplam 10 bin 800 lot hisse alımı yapılıyor ve o günkü kur üzerinden 72 milyar 600 milyon TL (72 bin 600 YTL) ödeniyor. Başka ne tür alımlar yapıldı, bununla sınırlı mı, belli değil.

Nuh Çimento Meclise girdi

Burada dikkat çekici olan, Baykal ailesinin hisse alımı yaptıkları ‘Nuh Çimento’ şirketinin sahibi Muharrem Eskiyapan’ın 3 Kasım 2002 seçimlerinde CHP listelerinden (1. sıra) Kayseri Milletvekili seçilmesidir. Hisseleri alırken aktif siyasetin dışında olan Baykal, aday listeleri oluşturulurken genel başkandı.

Zihinleri bulandıran bir başka nokta ise şu: Hisse alımı yapılan İş Finans, Anadolu Hayat ve Sınai Yatırım, İş Bankası’nın iştirakleri. Fon hesabının açıldığı yer, İş Bankası’nın Farabi Şubesi. İş Bankası’nın 4 yönetim kurulu üyesi de CHP tarafından atanmış isimler.

Devamı var.

Üzerine hisse alımı yapılan Cemal Kantaş, CHP kontenjanından İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanan Enis Tütüncü’nün o dönemdeki şoförü. Sevgi Alyanak ise Enis Tütüncü’nün avukat eşi Gönül Tütüncü’nün sekreteri.

Bu durumda, Baykal ve ailesinin bu ‘karmaşık’ ilişkilere açıklık getirmesi zorunludur. 3.5 yıl önce sordum, yine soruyorum: Enis Tütüncü’nün rolü nedir? İnsider Trading yapıldı mı?

‘Borsa oynadım’

Bu iddiaları o tarihte kaleme almadan önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı arayıp ona da sormuştum. Baykal, ilk kez borsa oynadığını kabul etti ama ‘meşrudur’ dedi: ‘1999 seçimlerinden sonra CHP barajın altında kalmıştı, benim de milletvekili maaşım kesilmişti. Mali durumumuzu yeniden düzenlemek için bir gayrimenkul sattım, o parayla İş Bankası’nda aile adına bir fon hesabı açtırdım. Bu hesapta, döviz de vardı, hazine bonosu da vardı, hisse senedi alımı da vardı. Bu hesap tamamen meşru, kayıt altında bir hesaptır. Gölgeli bir durum asla yoktur.’

Baykal’ın ‘spekülasyon’ iddialarına cevabı ise şöyle oldu: ‘O tarihte milletvekili değildim, genel başkan da değildim. Asla herhangi bir spekülasyon yapmadım, spekülasyon peşinde koşmadım. Zaten bu hesapla arkadaşlar ilgileniyordu. Yeri geldi onlara bile itimat etmedim. Bu işlemlerin hepsi kayıtlıdır, Takasbank’tan bunu öğrenmek mümkündür. Öyle sık sık al-sat yapmadım. Dikkat edilirse yapılan işlemler hep uzun sürelidir, öyle al-sat şeklinde değildir. Uzun süre satılmamıştır. Hukuk dışı, gayri meşru, bizi mahcup çıkaracak, güvensizlik yaratacak bir durum sözkonusu değildir.’

Üzerinden hisse alımı yapılan Cemal Kantaş ve Sevgi Alyanak’a gelince... Baykal, bu konuda ise şunları söyledi: ‘Bunlar, işlemi yapan, yani aracı olan insanlardır. Bir daha söylüyorum. Gayri meşru hiçbir durum sözkonusu değildir.’

14 Şubat 2005 günü ilk kez kamuoyuna duyurduğum bu iddialar üzerine ne Baykal’ın başka bir açıklaması oldu, ne Enis Tütüncü’den ne eşi Gönül Tütüncü’den ne diğer aracılar Sevgi Alyanak ve Cemal Kantaş’tan cevap geldi.

Artık konuşma zamanı... Haydi, Deniz Bey...

Şamil Tayyar /Star

Ah baykal ah

şimdi anlaşılıyor Ak partiye belgesiz iftira tama sebebin

kendi pisliklerini örtmek içinmiş meğer

konular birleştirildi

hiç güleceğim yoktu

ama Baykal'ı kınadım
keşke deniz feneri gibi birşey yapsa daha karlı ve haklı çıkarmış belki RTÜK koltuğuna da otururdu :hhmanD

Geri