‘70 milyon Müslüman AB’ye giremez’

AngeL Of Death

Wishmaster
Reaction score
0

Nicolas Sarkozy, WikiLeaks'te yer alan belgelere göre ABD'li diplomatlara Türkiye’nin AB üyeliği için “sonucu ne olursa olsun 70 milyon Müslüman’ın Avrupa’ya girişine izin vermeyeceği”ni söyledi.​

PARİS - WikiLeaks’te yayınlanan ve ABD'nin Paris büyükelçiliğinden gönderilen belgeler arasında, Fransa’nın Türkiye’nin AB üyeliği konusunda tutumunu gözler önüne seren belgeler de yer alıyor. 2007 tarihli bu kriptolar, Washington yönetiminin Türkiye konusunda Fransa'yı ağır bir markaja aldığını gösteriyor.

Belgelerin içindeki en önemli detay ise 18 Mayıs tarihinde gönderilen kriptoda, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin ABD'li diplomatlara “sonucu ne olursa olsun 70 milyon Müslüman’ın Avrupa’ya girişine izin vermeyeceği”ni net bir şekilde söylediği belirtiliyor. Kriptoda 6 Haziran'da yapacağı görüşmede Başkan Barack Obama'dan “en azından müzakerelerin devamına izin vermeleri gerektiğini” önermesi isteniyor.

Bu belgelerde Türkiye ilgili ayrıntılar şunlar:

AB'NİN DEĞİL AKDENİZ'İN PARÇASI

10 Mayıs 2007 tarihinde Paris Büyükelçiliği'nden Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen kripto, "Dış politikada yeni Fransız hükümetini yakınlaştırmak" başlığını taşıyor.

Belgenin özet kısmında Sarkozy'nin Türkiye'nin AB üyeliğine sert şekilde karşı çıktığı ve Türkiye'yi Akdeniz Birliği'nin bir parçası haline getirmeye çalıştığı belirtildi.

Belgede, "Sarkozy'nin ABD'nin güçlü bir Avrupa'ya verdiği desteği iyice anlaması için Türkiye'nin AB katılım müzakerelerine verdiğimiz önemi özellikle vurgulamamış gerekiyor" denildi.

Belgenin AB/Türkiye başlıklı bölümünde ise şu ifadeler yer alıyor:

"Siyasi yorumcu ve Sarkozy'nin yakın arkadaşı eski Eğitim Bakanı Luc Ferry, Sarkozy'nin Türkiye'nin AB üyeliğine muhalefetini değiştirmemiz gerektiği çağrısı yaptı.

Sarkozy'nin Türkiye'nin üyeliğine itirazının siyasi kimliği ve bu konuda yaptığı kategorik açıklamalar nedeniyle içten bir değişimin yaşanma olasılığı düşük görülse de seçim öncesi kullandığı üslubu hafifletmesini ve en azından kapıyı tamamen kapatmadan müzakerelerin devam etmesine izin vermesini sağlamaya çalışmalıyız."

‘SARKOZY SARSILMAZ TÜRKİYE MUHALİFİ'
18 Mayıs 2007 tarihinde Paris Büyükelçiliği'nden Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen kripto, Başkan Baracak Obama'nın Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile 6 Haziran'da yapacağı görüşmede gündeme gelebilecek konular ve politika değerlendirmesi yapılıyor.

Kriptonun son kısmında Türkiye yer alıyor:

"Sonuç olarak, Sarkozy'nin Türkiye'nin AB üyeliğine muhalefeti açık ve dış politikasının en belirgin kalemlerinden birisi olduğu için sarsılmaz görünüyor.

Sarkozy, daha önceki görüşmelerimizde bize net bir şekilde Türkiye'nin AB'nin içine alınmasıyla ilgili stratejik düşüncemizi dinlemekle birlikte Türkiye'nin dışarıda bırakılmasının sonucu ne olursa olsun Fransa'nın kimliğiyle ilgili sıkıntılar ve göçmen meseleleri nedeniyle 70 milyon Müslüman’ın Avrupa'ya getirilmesine kesinlikle karşı çıktığını söyledi. (ancak kendisi bu tezini Türkiye'nin Avrupa değil, Asya kıtasında olduğu savına dayandırıyor.)

Başkan, bir taraftan bu konudaki kararın AB'ye ait olduğuna dikkat çekerken, diğer yandan Türkiye'nin kendi içinde reformları gerçekleştirebilmesi için katılım müzakerelerinin durdurulması yönündeki bir kararın erken veya dramatik bir şekilde, en azından şu dönemde alınmaması gerektiğini söylemeli."

EN ÇETİN CEVİZ TÜRKİYE
15 Mayıs 2007 tarihinde Paris Büyükelçiliği'nden Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen kripto, İngiltere Başbakanı Tony Blair ile Sarkozy arasındaki görüşmenin ayrıntılarını içeriyor.

Bu görüşmede de Blair, Türkiye konusunu gündeme getirerek, katılım müzakerelerinin kesintiye uğramamasının önemine değindi. ABD Büyükelçiliği de İngiltere'nin Paris Büyükelçiliği'nde görevli diplomat Tim Hitchens'tan görüşmeyle ilgili bilgi aldı.

"En çetin ceviz Türkiye" başlıklı bölümde şu değerlendirmelere yer verildi:

"Hitchens, aksi yöndeki bazı iddialara rağmen Akdeniz Birliği girişiminin en önemli sebebinin Türkiye olduğunu teyit etti.

Bunun Sarkozy açısından çok tipik bir hareket olduğunu anlatan Hitchens, Fransız liderin her zaman önce bir konu üzerinde çok katı bir tutum benimseyip ardından sorunu çözecek bir çıkış bulduğunu ifade etti."​

NTVMSNBC​

Ekli dosyalar

• 101201 sarko1.hlarge.jpg
    101201 sarko1.hlarge.jpg
    13.6 KB · Görüntüleme: 2,961
AB AB diye yırtınıyorlar ,nerdeyse el pençe olup diz çökecekler ..Ülkeyi getirdikleri hale bak...Hey gidi heyy...

avrupa kendisi söylüyor zaten avrupa birliği hristiyan ülkeler birliğidir diye.

adam vurgulamış benim söylediğimi doğrular gibi ne demiş "70 milyon müslüman demiş,türk falan dememiş" yani müslümanları adamlar almazlar.

bizim hükümetimizde yok ab ye girecez yok zart yok zurt,oyalama oyalama.

biz biliyoruz giremeyeceğimizi bari hükümet kendini kandırmasın,yazık.

Ben de olsam ben de almam. Çoğu cahil olan bir halkı amelelik de yapsa kolay-kolay ülkeme sokmam.

AB AB diye yırtınıyorlar ,nerdeyse el pençe olup diz çökecekler ..Ülkeyi getirdikleri hale bak...Hey gidi heyy...

Sakin ol sampiyon :huh:

AB'ye girmenin avantajlari tabiki vardir. Ama bu sekilde AB uyesi olmak pek hos olmasa gerek.. Istenmedigin yere nasil gidersen oyle gideriz artik bizde vizesiz AB uyesi ulkelere :glare:

Onlarin birseyler sunup bizim reddetmemiz gerekirken bu durum can sıkıyor..

hani birisine bir konuda hayır demek istersin fakat hayır dediğin zaman ondan kopacaksın yha o yüzden ne evet dersin ne de hayır dersin faydalanmak için... Türkiyeden faydalanıyorlar.

aa gerçekten mi?türk halkı da bunun farkında değildi zaten.

Adamlar almamak için direniyorlar bin bir türlü olmayacak şeyler istiyorlar bizim siyasilerde kapıdan kovuyon bacadan giriyor misali gene çabalıyorlar bu şartlarda girmesek daha iyi

türkiyenin ab de işi yok adamlar başına bela mı alacak... milliyetciliği bir yere bırakın da bakın türkiyenin durumuna, sonrada avrupaya bakın. karşılaştırın yani, türkiyenin neden girmemesi gerektiğini anlayacaksınız. saygılarımla

bize bilmediğimiz bişey söylesinler...

Ben de olsam ben de almam. Çoğu cahil olan bir halkı amelelik de yapsa kolay-kolay ülkeme sokmam.

Burada birileriyle polemiğe girmeyi hiç istemiyorum ama şu sözleri de görmezden gelemedim.

İnsaf be arkadaşım, halkının %94'ü okuryazar olan halkımı, nasıl çoğu cahil diye niteliyebiliyorsun? Bence senin cümlen buram buram cehalet kokuyor. Kendi halkını bu kadar aşağılama hakkını kim veriyor sana?

Cehalet dediğimiz olgu dünyanın dört bir yanında olduğu gibi tabi ki ülkemizde de var. Avrupalıların çoğunun modern, gelişmiş ve kültürlü olduğunu mu sanıyorsun? Cehaletin, medeniyetsizliğin daniskası Avrupada yaşanıyor. İnsanların çoğu bütün ahlaki değerlerden yoksun yaşıyor.

WikiLeaks'e ne gerek var ki ben size söylerdim bunu...Hatta bunu Erdoğan bile söylüyordu zamanın behrinde.Şimdi onların kapısında köle oluyor o ayrı konu...

Dün Rauf Denktaş Ab ve Kıbrıs'la ilgili konferansında "AB, Türkiye'yi hiç bi zaman tam üye yapmayacak ama kapısının önünden ayrılmasını da istemiyor" dedi.
Çok doğru söyledi.. Türkiye AB uyum süreci yalanıyla göstermelik projelere imza attığını biliyorum belki bunlar yararlı da oluyor ama Türkiye kendini ağırdan satarsa daha iyi olacağı kanaatindeyim.. Çünkü asla girmicez ve bir devletin uzun dönem projesi kapı önü olamaz..

bir zamanlar bir ab yetkilisi (ismini hatırlayamıyorum) istanbul ziyaretinde şöyle bi laf etmişti. ''istanbul tek başına ab ye girmek istese çoktan kabul edilirdi'' demişti. tabi istanbuluda ne kadar tanıyo emin değilim gördüğü kadarıyla söylemiştir.
memlekette yürümeye yol yok, çocuklar anaoluda okula sal'la nehirleri aşarak gidiyo, hukuk yok adalet yok, kalkmış ben avrupa ülkesiyim bilmem neyim benide alın diye yırtınıp duruyosun. boşa çabalar. sarkozy de haksız değil bence

fransızlar zaten bencil ve türk düşmanı birde müslümanlık girince sarkozy i fransızlarda sevmez almazlarsada dünyanın sonu değli şimdi avrupa birliğindemiyiz sanki.avrupa birliğinde olsak ne değişecek ki yabancı dil bilmezsen iş yok yabancı dil bilirsen türkiyede iş çok avrupada yabancı dil bilirsen temizlik işçisi olabilecen türkiyede yabancı dil bilirsen iyi bir iş bulacan zaten kredilerden faydalınıyon bence oyunu türkiye devam ettirmeli yani girmeye çalışır gibi yapıp kredilerden faydalanıp yoluna devam etmeli bizdede ab yi isteyen fazla kalmadı .

Geri