şeriati ısteyene kadar ılk once saglam musluman olabıldımmı dıye kendımıze sorsak :S
Şeriata daha cok var.
:hhmanDdediklerin dğru ama şeriat hç bi zman gelmeyecek ve getirenler kolu değil başı kesilecek... şunu unutmayın... :goz::goz::goz:
:hhmanD
aynı şeyi de biz yabancı düşünceler için düşünüyoruz :hhmanD
baq hocam bn deniz gezmiş fotosu koydum diye hemen bni devrimci kişilikler karıştırdınız siz...ama ben sadece deniz gezmiş'i seviyorum yaptıklarını seviyorum düşünclerini seviyorum... belki biraz öleyim ama hiç bi zman devrim devrim diye bağırmadım... ha diğerki konuda devrim diye bağırmamın tek sebepi bu hükümete karşıydı.... :goz::goz: ama meraklnma... benim dediklerimi gerçekten böyle olacak cumhuriyeti yıkmaya çalışanların kolu değil kafası kesilecek :goz::goz:
Cumhuriyeti yıkmaya çalışanların kafası kesilecek doğru söylüyorsun.Askere kurşun sıkandan,kanun yokmuş gibi dağda gezen itlerin hepsinin kafası kesiLecek.
Şimdi gelip bana burda deniz kemalistti ondan dağa çıktı mavallarını okuma.Atatürk'ün izinden gitse ilkelerine sahip çıkardı ilk karmaşada devrim yapmaya çalışmaz.
denizin hangi yaptığını seviyorsun bankadan soyduğu parayla askere kurşun sıkmasını mı ?
Ve şunu da öğrenmeni isterim.Biz bu Vatan için 5000 i gözümüzü kırpmadan verdik gerekirse 10000 de veririz Devletin karşısında boynumuz kıldan incedir.
Hadin selametle.
meraklnma o 5000 içinde bnde olurum... ama o an ki hükümet napmak istiyordum emperyalizm'i kapitalist düzeni getirmeye çalışıyordu(aynı şu an olduğu gibi) banka soymş dedin... o zman açlık sefalet içindeydi herkes sadece deniz değil ama işte tam tanımamışsın deniz'i şu sözünü iii dinle o zman...
Samsun'dan Ankara'ya Mustafa Kemal Yürüyüşü düzenleyen
Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Türk halkına çağrısı
Büyük Türk Milleti!
Atatürk için toplanalım!
Mustafa Kemal'in Milli Kurtuluş idealini yaşatmak için,
Mustafa Kemal devrimine saldıran karanlık güçlere dur demek için,
Milletçe yabancı uşaklığına düşmekten kurtulmak için,
Tam bağımsız geçekt-en demokratik Türkiye için,
Gazi Mustafa Kemal'in Milli Kurtuluşçu saflarında toplanalım.!
Yaşasın Türkiye! Yaşasın yarının bağımsız Türkiyesi için mücadele!
Ne Şeriat Ne Darbe Kafası Güzel Türkiye...
Başımzdan Akp gidene Kadar görüsüm budur =))
Bursa Nutku
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek”
Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.”
İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Mustafa Kemal ATATÜRK