şaşırmayın! Bu Sözleri Baykal Söyledi!

€lyesa

Banned
Reaction score
0
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Deniz Baykal: "İnanç özgürlüğü temel noktadır. Herkes dinini özgürce yaşamalıdır."

CHP Lideri Deniz Baykal, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılarak yeni hizmete açılan Türkiye'nin en modern tesisleri arasında gösterilen Kadir Has Kongre Merkezi'nde partisince düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı. Kayseri'ye havayoluyla gelen Baykal, partisinin yeni seçim otobüsüyle geldiği salondaki konuşmasında inanç özgürlüğüne vurgu yaptıktan sonra . Devletin temel noktasının inanç özgürlüğü olduğunu belirten Baykal, "Devlet belirli bir mezhebin veya bir düşüncenin devleti olsaydı devletten söz edilemezdi. Devletin temel noktası inanç özgürlüğüdür. Bunu sonuna kadar koruyacağız. Herkes dinini özgürce yaşamalıdır. Devlet insanların mutluluğu için vardır. Biz bu temelde insanları mutlu etmek için çaba gösteriyoruz. CHP son dönemde bu konularda suçlanıyor. Ancak şu bilinmelidir ki 'bir siyasi parti hiçbir insanı dili, dini, ırkı, düşüncesi ve mezhebi yüzünden ayırmaz, ayırmamalıdır. Bakın burada başı açık ve başı kapalı da var. Bunları dikkate alarak milli birliği hep beraber sahip çıkacağız." dedi.

Salondaki partililere "Halinizden memnun musunuz? İşleriniz iyi mi? Ne oldu size böyle? Size ne çarptı böyle?'' sorularını yönelten Baykal, partililerin "hayır" cevapları üzerine girişimciliğiyle ünlü kentin bereketli insanlarının boynunun büküldüğünü ileri sürdü.

http://www.cafesiyaset.com/haber/20090214/Sasirmayin-Bu-sozleri-Baykal-soyledi.php

Gerçek gönlüyle söylese şaşarırım ama yalan işte..Halktan tepki alacağını biliyo adam..

€lyesa;4057108' Alıntı:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Deniz Baykal: "İnanç özgürlüğü temel noktadır. Herkes dinini özgürce yaşamalıdır."

bazı dini siyasete alet eden istismar eden şerefsizler olmasa inançlar yaşanacak zaten

sorun inanç sorunu değil .

türkiyedeki sorun bazı şerefsizlerin dini kullanması ile örgütsel olarak ve dış güçlerin desteğinde devlete cumhuriyete düşmanlıktır .bu insanlarda dinci görünümünde yapıyorlar bunu .bunların kimler olduğu açıkça bilinmektedir .

"Bizi yanlış yola sevk eden habisler, bilirsiniz ki, büyük ölçüde din perdesine bürünmüşler saf ve nezih halkımızı hep şeriat sözleriyle aldata gelmişlerdir. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz. Görürsünüz ki, milleti mahveden, esir eden, harap eden fenalıklar hep din kisvesi altındaki küfür ve melanetten gelmiştir. Onlar her türlü hareketi dinle karıştırdılar. Halbuki, elhamdülillah, hepimiz müslümanız, hepimiz dindarız. Artık bizim dinin icabını öğrenmek için şundan bundan derse ve akıl hocalığına ihtiyacımız yoktur. Analarımızın babalarımızın kucaklarında verdikleri dersler, bize dinimizin esaslarını anlatmaya kafidirler. Buna rağmen hafta tatili, dine mugayirdir gibi hayırlı, ve akla, dine muvafık meseleler hakkında, sizi iğfal ve idlale çalışan habislere iltifat etmeyin.

bazı dini siyasete alet eden istismar eden şerefsizler olmasa inançlar yaşanacak zaten

sorun inanç sorunu değil .

türkiyedeki sorun bazı şerefsizlerin dini kullanması ile örgütsel olarak ve dış güçlerin desteğinde devlete cumhuriyete düşmanlıktır .bu insanlarda dinci görünümünde yapıyorlar bunu .bunların kimler olduğu açıkça bilinmektedir .

Baykalın söylediklerinin yarısını Erdoğan söylese birileri deyim yerindeyse kıçlarını yırtarcasına irtica geliyor propagandası yapacak hatta Erdoğanı dini siyasete alet etmkle suçlayacaklar

Ama Baykal söylediğinde dini siyasete alet etmiş olmacak öyle mi

Açılım soytarılığı altında şovlar yapılırkan bu normal olacak

ama erdoğan ın bir besmele çekmesi dini siyasete alet etmek olacak öyle mi

hadi ordan sen de derler adama

Neden şaşırayım ki.BayKaL = PaLavra...
Nedense hep seçim zamanLarı bu açıLımLarı yapıyor =)
İnanç özgürLüğü diyen adam üniLere başörtüsü iLe giriLmesine itaraz eden adam hatırLatayım =)

çekemmek diye bişey sözkonusu olamaz çünkü lastik gibi lafları takiyyenin kralı babından seçime malzeme yapan kendisidir.. bu tavır sebebiyle baykal kendi tabanını bile ürkütmüş durumdadır. sanırım genel seçimlerde barajı bile aşaçak hali kalmadı. en sonunda zorla kovduracak bol sandalye masa savaşlı bir kurultay sonunda kendisini..

Ben hernekadar baykalın bu palavralarına inamasam da
yine destekliyorum

Çünkü bunlar ne yaptıklarının farkında değil

dikkat etmişseniz eğer

baykalın bu açılım safsataların dan sonra

Türkiyede İrtica geliyor kaçınnnnn haberleri pek yapılmıyor artık

Yada AKP nin sayesinde İran olduk yada Malezya döndük palavraları da atılmıyor

AKP nin kapatma davası sırasın da şeriat devletine döndük diye yayın yapan CHP nin kadrolu medysında artık bu tip haberler de yapılmıyor

aslında ellerinde ki tek malzemeyi de bçylece kaybetmiş oldular

Bakalım 29 marttan sonra ne bulup ta konuşacaklar

ozaman kafalarını taşlara vuracaklar ama iş işten geçmiş olacak

çekemmek diye bişey sözkonusu olamaz çünkü lastik gibi lafları takiyyenin kralı babından seçime malzeme yapan kendisidir.. bu tavır sebebiyle baykal kendi tabanını bile ürkütmüş durumdadır. sanırım genel seçimlerde barajı bile aşaçak hali kalmadı. en sonunda zorla kovduracak bol sandalye masa savaşlı bir kurultay sonunda kendisini..

seçim zamanı görecez kimin barajı aşıp aşamayacağını. Siz bu halkı açlığa mahkum edin, ondan sonra doğu da gidip buzdolabı dağıtıp oy bekleyin. Alırsınız, oyu...:)))

Çok yanılıyorsun... barajı aşmak bir yana tek başına iktidar olucak bu gidişle böyle dincilik yapmaya devam ettiği sürece sürü haline chp ye katılımlar olacaktır...

sıra geldi deniz baykalın bir şeyhin tarikat liderinin dizinin dibinde yavşaklanmasına.

deniz baykal ne zaman bir meczubun dizinin dibinde yavşaklanırsa işte o zaman bilki chp tek başına iktidar olup 50 senelik iktidar özlemi bitecektir.

bunun ispatını yerel seçimlerdeki oy patlamasında göreceksin. benim tahminim %35 in altına düşmeyeceği yönünde ...seçimden sonra bu mesajı tekrar okumanı tavsiye ederim .

seçimden sonra dinciliğin prim yaptığına şahit olacağız

Baykalın söylediklerinin yarısını Erdoğan söylese

erdoğan söylese bisey olmaz gömlek bol onlarda hemen değişirler gömleği değiştik derler sorun olmaz.

Açılım soytarılığı altında şovlar yapılırkan bu normal olacak

ne yani bunu akp nin ellerinden aldılar diyemi kızıyorsunuz .tamam geri verirler yakında meraklanmayın .

ama erdoğan ın bir besmele çekmesi dini siyasete alet etmek olacak öyle mi

adın çıkmasın 9 a inmez ondan sonra 8 e ...

besmeleyide çekiyorsa vardır bi hesabı tayyibin .

birde siz yargıyı akp li zekası ile birmi görüyorsunuz .sizin inandığınız herşeye gözü kapalı inanmalarınımı bekliyorsunuz .öyleyse yanılıyorsunuz

hadi ordan sen de derler adama

ne derse desinler .zaten gözünün önündeki kuyuyu görmeyenlere önünde kuyu var dersen inanmaz o kuyuya düşünce o zaman anlar anca .tabi kuyuya bilerek düşmek istiyorsa birileri gibi o zaman ayrı

seçim zamanı görecez kimin barajı aşıp aşamayacağını. Siz bu halkı açlığa mahkum edin, ondan sonra doğu da gidip buzdolabı dağıtıp oy bekleyin. Alırsınız, oyu...:)))

bu satırları yazan sen ve senin gibildüşünenlerin,geçen seçimlerden sonra yokluk edebiyatına rağmen bu milletin akp ye inadına oy vermesine öyle bir kızmıştınızki adeta akp ye oy veren bütün bir milleti dangalak aptal saf 3 kuruşa satılan insanlar diye yaftalayıp hıncınızı milete küfretmekten almıştınız unutmayın.aziz nesin in yüzde 60 örneğini burnumuza yorum diye sokmaya çalışanlar şimdi aynı hezimeti tekrar yaşayacak ve son bir kez güvendikleri milletin seçimde yöneleceği tarafı görünce yine millete kin kusarakmı gösterecekler merak ediyoruz..bekleyip görelim.. akp deki yüzdeki 1 lik bir düşüş bile sizi mutlu edecektir eminim.. GALİPTİR BU YOLDA MAĞLUP... diyerek züğürt tesellisine sarılacak bir baykal görüyorum ufukta...çarşafa ve tarikatlara dolanmış bir baykal.. ve çok gurultulu bir gurultay..hadi hayırlısı..))

Çok yanılıyorsun... barajı aşmak bir yana tek başına iktidar olucak bu gidişle böyle dincilik yapmaya devam ettiği sürece sürü haline chp ye katılımlar olacaktır...

sıra geldi deniz baykalın bir şeyhin tarikat liderinin dizinin dibinde yavşaklanmasına.

deniz baykal ne zaman bir meczubun dizinin dibinde yavşaklanırsa işte o zaman bilki chp tek başına iktidar olup 50 senelik iktidar özlemi bitecektir.

bunun ispatını yerel seçimlerdeki oy patlamasında göreceksin. benim tahminim %35 in altına düşmeyeceği yönünde ...seçimden sonra bu mesajı tekrar okumanı tavsiye ederim .

seçimden sonra dinciliğin prim yaptığına şahit olacağız

AKP neyse o ama CHP asena misaLı kıvırıyor işde en beLirgin çizgi burda
AnLayana tabi =)
Ayrıca AKP dini siyasete karıştırmıyor Erdoğan'ın dinci oLması kimsenin sorunu değiL. :goz:
Ayrıca pirim yapan akp'nin YAPMADIĞI din sömürü değil İcraatLarıdır.
Chp'ninde oyu artabiLir neden armasın ama bunun sebebi hiçbirşekiLde din açıLımı oLmayacaktır
Aksine Atatürk'ün kurduğu bir partiyi çocuk oyuncağına çevirdiği için bu hareketinden prim kaybedecektir ;)

yok ortanın solu ,yok marjinal sol, yok merkez sol..yok sosyal demokrat soll----- şu tarif ve tanımlar bile solun ne bölümlü dolambaçlı bir açmaz siyset içinde olduğunu gösteriyor.. 80 öncesi en marjinal sol gruplar bile anarşiye bulaştıkları günlerde dev-yol-dev-sol,tkpml---thkö-- ve bilimum alfabetik olan rasyonel ve irrasyonel sol anlayışların tesiriyle,bir sokağın solcusu öbür sokaktan geçemez olmuştu))) şimdi aynı amip-yada spor tarzı bölünme ve çoğalmaları görmeye devam ediyoruz.. sanıyorumki bu seçimden sonra baykal ve yandaşları halk cemahiriyesi ile baykal karşıtı devrimsellik cemahiriyesi olark birkaç bölünme daha bekliyor solu... öngörü mü desek nedir ??))

Her ne kadar Baykalı sevmesemde konuşmasını beğendim..Tabii yıllarca din üzerinden siyaset yapan guruplar ve yandaşları palavra, inandırıcılığı zor diyor...Bunu derkende yüzleri kızarmıyor...kÖSELE hesabı..

CHP müslüman parti ise Bülent Ersıy da en büyük imam:durdurun

Klasik Baykal işte.Oy için geçmişte sövdüğü şeylere şimdi kucak açıyor.

esprisi bile kötü kardeş.. chp nin samimiyetimi??? takıyyenin kralımı???*

Gerçekten bütün samimiyetimle CHP' nin yeni söylemlerinin gerçek olabilme ihtimalinin çok yüksek olmasını kabullenmeye çalışırken, adamlar daha akşam olmadan beni hayal kırıklığı ile kaba etimin üstüne oturtuveriyorlar. Geçen gün Kılıçdaroğlu, bir programda (gündüz vakti) belediyelerinde (alabilirlerse?) açık ya da kapalı ayrımı yapmadan herkesin çalışabileceğini söylüyor.Akşam çıktığı sanırım Ali Kırca' nın haber saatinde "yok ben öyle demedim, sadece temizlikçi kadınlar başı örtülü olarak çalışabilir dedim" diye yatsı ezanı okunmadan anında dönüyor. Levent Kırca bile söylüyor "Kılıçdaroğlu kazansın isterim ama mümkün değil, Topbaş seçimi alır" diyor. Çünkü ona göre bile CHP' li adaylar kibirliler. Ben Kılıçdaroğlu' nun o açıklamasından sonra artık tüm umudumu yitirdim. Anladım ki , bu CHP hiçbir zaman manevi değerlere gerçek manada hakettiği saygıyı gösteremeyecek. Ama şu yönde helal olsun. Adamlar seçimi kazanamama pahasına bile, sabah söylediklerini, gerçekte ne olduklarını belli etme uğruna, bir nevi özür diler gibi, akşam itiraf ediveriyorlar.

Gerçekten bütün samimiyetimle CHP' nin yeni söylemlerinin gerçek olabilme ihtimalinin çok yüksek olmasını kabullenmeye çalışırken, adamlar daha akşam olmadan beni hayal kırıklığı ile kaba etimin üstüne oturtuveriyorlar. Geçen gün Kılıçdaroğlu, bir programda (gündüz vakti) belediyelerinde (alabilirlerse?) açık ya da kapalı ayrımı yapmadan herkesin çalışabileceğini söylüyor.Akşam çıktığı sanırım Ali Kırca' nın haber saatinde "yok ben öyle demedim, sadece temizlikçi kadınlar başı örtülü olarak çalışabilir dedim" diye yatsı ezanı okunmadan anında dönüyor. Levent Kırca bile söylüyor "Kılıçdaroğlu kazansın isterim ama mümkün değil, Topbaş seçimi alır" diyor. Çünkü ona göre bile CHP' li adaylar kibirliler. Ben Kılıçdaroğlu' nun o açıklamasından sonra artık tüm umudumu yitirdim. Anladım ki , bu CHP hiçbir zaman manevi değerlere gerçek manada hakettiği saygıyı gösteremeyecek. Ama şu yönde helal olsun. Adamlar seçimi kazanamama pahasına bile, sabah söylediklerini, gerçekte ne olduklarını belli etme uğruna, bir nevi özür diler gibi, akşam itiraf ediveriyorlar.

O anca AJAN'lık yapar berderke.İnsan ona inanmak için kendini zorLasa biLe adam çıkıyor ''BANA İNANMAYIN,SÖYLEDİĞİM 10 CÜMLEDEN 11 YALAN'' diyor yani =)
Bu işLer ajanLık yapmaya benzemez tabi =)

herkes dinini özgürce yaşasın ama türbanlılar kamuda çalışmasın üniversitelere girmesin vay bee denize bak hele

Geri