Şok İddia: Ses kaydındaki 2ci kişi...

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
ŞOK İDDİA: Ses kaydındaki 2. kişi...

Ergenekon Sanığı Erzincan Savcısı İlhan Cihaner'i kurtarma planındaki ikinci kişinin kim olduğu ilgili şok iddia..

Star Gazetesi'nde yeralan haberde Yargıtay 8. Daire üyesi Hamdi Yaver Aktan'la, İlhan Cihaner'i kurtarmak için plan yapan kişinin Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker olduğu iddia edildi..

Bu çok önemli bir iddia çünkü; Ersan Ülker, Cihaner'i yargılayan dairenin başkanı.

Kurtarma operasyonu internette

Yargıtay 8. Daire üyesi Hamdi Yaver Aktan ile İlhan Cihaner'in yargılandığı Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker arasında geçtiği iddia edilen bir görüşmenin ses kayıtları internete düştü. Konuşmada Erzincan Ergenekon sanığı 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in ifade vermeye niye gitmediğinden, Başsavcı Cihaner'in davasının Yargıtay'a alınıp üzerinin nasıl kapatılacağına kadar şok konuşmalar geçiyor.

Eser Ülker, dünkü duruşma sonrasında gazetecilerin ses kaydını hatırlatarak, diğer kişinin kendisi mi olduğu yönündeki sorusunu “Bilmiyorum, okumadım” diye cevap verdi. İşte o konuşmadan satır başları:

ORGENERAL BERK'E NE DEDİ?

• Dedim ki duruşmaya yetişemezsin. Şimdi bir rapor al dedim, istirahatli ya bir görev çıkarttır. ‘Ben dedi söylerim görev de çıkartırım.' Bizimkini iyi tutuyor Genelkurmay. Rahatlatmak istiyorlar.

CİHANER NASIL KURTULUR?

• Zaman kalmadı bu hafta orası bir karar verecek. Ben o zamana kadar Başsavcımla (Cihaner) da görüşeyim. İnşallah gücü yetecektir. Bu davayı buraya (Yargıtay'ı kastediyor) getirdik mi biz bu davayı bitiririz.

ERZURUM'A BASKI YAPARIM

• Şimde Erzincan duruşmayı sırnaştırabilir mi 3-5 güne... HSYK bağımsız hareket etmese bunları bitirmiştik. Zaten ben de duruşmaya gideceğim. Baskı uygulayacağız mahkemeye. (...) Yapacak bir şey yok İlhan (Cihaner) 14 Mayıs'a kadar yatacak. 14 Mayıs'ta dosya gelir.

• Bu süreçte eğer bir sıkıntı olursa uyuşmazlığa gideriz. (...) Götüremeyiz. (...)

Uyuşmazlıktan geçmez kemikleşirse sıkıntı çıkar. Kötü olabilir hepsini tahliye edeceğiz.

kaynak

Operasyon başladı - Video

Operasyon başladı - Video

Millete komplo planını Erzincan'da uygulamakla suçlanan Ergenekon sanığı Başsavcı İlhan Cihaner'in dosyası kapatılmak mı isteniyor ? Önce internete düşen ses kaydı sonra da duruşmada yaşananlar bu soruyu doğrular nitelikte.

134686.jpg

Önce internete düşen ses kaydı sonra da yargıda yaşanan olaylar zinciri, "Ergenekon sanığı başsavcı İlhan Cihaner'i kurtama planı işlemeye mi başladı" sorusunu akıllara getirdi.

ŞOK SES KAYDINDA İLGİNÇ DİYALOGLAR

İşte bu şok sözlerin sahibinin Yargıtay üyesi Hamdi Yaver Aktan olduğu iddia ediliyor. Ses kaydındaki diyaloglar dikkat çekici. Ses kaydında Aktan olduğu iddia edilen kişi kimliği belirsiz bir kişiye Cihaner'i kurtarma planını nasıl uygulayacağını da anlatıyor.

Şok ses kaydına göre amacın Cihaner'in davasını önce Yargıtay'a taşımak ardından dosyayı kapatmak olduğu anlaşılıyor.

OLAYLAR SES KAYDINI DOĞRULUYOR

Millete komplo belgesini Erzincan'da uygulamaya koymakla suçlanan Cihaner'in ''görevi kötüye kullanma'', ''evrakta sahtecilik'' ve ''imar kirliliğine neden olmak'' suçlarından Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde yargılandığı davaya devam edildi. Ancak duruşmada ses kaydını akıllara getiren ilginçlikler yaşandı.

SES KAYDINDAKİ GİBİ OLDU

Davaya bakan mahkeme, Erzincan'daki Ergenekon dosyası ile İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen millete komplo planı dava dosyasının, Ankara'ya gönderilmesine hükmetti. Üstelik bütün ekleriyle birlikte ve kargoyla en hızlı şekilde.

YETKİSİNİ Mİ AŞTI ?

Uzmanlar, Yargıtay'daki davada yetki sınırlarının aşıldığında ve Anayasaya aykırı davranıldığında hemfikir. Ayrıca Yargıtay'da davanın görüldüğü mahkeme, Erzurum'dan istenen dosyanın gönderilmediği, cevabi yazının nezaket ve yazışma kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle Erzurum 2. Ağır ceza heyeti hakkında Adalet Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

SANIĞA "VİP" UYGULAMASI

Duruşmadaki ilginçlikler silsilesi bunlarla da sınırlı kalmadı. Kelepçeli olarak cezaevi aracıyla Erzurum'dan Ankara'ya gitmeyi reddettiği için ilk duruşmaya katılmayan Başsavcı Cihaner, VİP salonundan geçirilerek uçakla Ankara'ya getirildi. YARSAV'ın tam kadro katıldığı duruşmada mahkeme heyetinin sanığa sık sık ismiyle ve samimi ifadelerle hitap etmesi dikkat çekti. Cihaner'e yönlendirme anlamı taşıyabilecek sorular yöneltilmesi de dikkatlerden kaçmadı.

15.05.2010 21:35:10

kaynak

şimdiye kadar toplum hiç bu kadar kirletilmemişti. helal olsun adamlara yaptıkları tek iş bu; onu da hakkıyla yapıyorlar. sözde her gün bir insanı ömür boyu hapiste çürütebilecek yeni bir ses kaydı, delil, dosya falan filan bulunuyor? ama ortada mahkeme tarafından onaylanmış bir ceza yok.

şimdiye kadar toplum hiç bu kadar kirletilmemişti. helal olsun adamlara yaptıkları tek iş bu; onu da hakkıyla yapıyorlar. sözde her gün bir insanı ömür boyu hapiste çürütebilecek yeni bir ses kaydı, delil, dosya falan filan bulunuyor? ama ortada mahkeme tarafından onaylanmış bir ceza yok.

Yalandan belge olunca elbet tutklama olmuyor insanları suçlu fiye gösterdiler hepsi iddaname sabitlenmiş bir tek suç yok ilginç !!!

bi insanın gözü bu kdr kor olmaz.bu kadar belgeye bilgiye ragmen size hala bu adamlar sucsuz dedirtebiliosa eger bu medya.bu adamlar gerçekten sucsuz olsa sizi ole etkilerlerki onlar cıksın ben yatayım dersiniz.biraz uzaktan seyredin olayları her okudugunuza inanmayın.olaylara her yonuyle bakın.

arkdaslar kendiniz bu kadar zorlamayın bazı insanlar suçsuz diye bir insan o mevkiye geldi diye suçlu olmaz diye birsey mi var bir dava acıldı artık bekleyin görün ne olacagını

Geri