Şikayet yok

..єЯDєM..

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0
Belçika Federasyonu Başkanı, iki teknik adam için "Maç içinde maç oynadılar" yorumu yaparken, kendileri şikayette bulunmayacaklarını ama maçın delegesinin olaylarla ilgili rapor hazırladığını belirtti.

BELÇİKA Futbol Federasyonu Başkanı Francois De Keersmaecker, Türkiye-Belçika milli maçında iki teknik direktör Fatih Terim ile Rene Vandereycken’in maç içinde maç oynadığını belirtirken, konuyla ilgili kendilerinin FIFA’ya bir şikayeti olmayacağını açıkladı. Terim-Vandereycken gerilimine Belçika gazeteleri geniş yer ayırırken, ülkenin resmi televizyonu VRT ise UEFA’nın Terim’le ilgili soruşturma açtığını ve 1 maç ceza alacağını ileri sürdü.

HLN gazetesi, manşetten verdiği haberde, Keersmaecker’in, Terim’in Vandereycken’e yaptığı el hareketinin fotoğraflarını gördükten sonra şoke olduğunu yazdı. Keersmaecker, "Maçın içinde maç oynadılar. Ama Fatih Terim’in o işareti yaptığını görmedim. Fotoğrafları Türk basınında görünce şoke oldum.

Bana yapılan harekete kızdım

Basına yansıyan hareket bardağı taşıran son damla oldu. Yaşananlar için FIFA’ya direkt olarak şikayet etmeyeceğiz. Edersek olayları tekrar alevlendirmiş olacağız. Maçın Norveçli delegesi Svein Johannessen olaylarla ilgili rapor hazırladı" dedi.

Vandereycken ise, "Bana karşı yapılan harekete kızdım. İlk yarıdan beri hakem bize karşıydı. Bu da Fatih Terim’in hakemin üzerindeki etkisi yüzünden oldu" değerlendirmesi yaptı.

La Derniere Huere/Les Sports Gazetesi, "Terim’in küfürlü jesti. Terim ve Renevanderycken hakkında FIFA anketi. Maçın atmosferi içinde iki teknik direktör elbette kuzu değildi. Ama Türkiye maçta geriye düşünce Terim biraz daha fazla sinirliydi. İşte bu arada ne olduysa Vandereycken, İtalyanca olarak ağır bir küfür etti. İtalyanca bilen Fatih Terim de bu söze karşılık vermekte gecikmedi. Elleri ile ’Sen boynuzlandın’ anlamına gelen bir işaret yaparak bazı sözler söyledi. Bu sırada Rene Vanderycken’in, gözlemciye ’bunları not et’ demesi de bardağı iyice taşırdı ve gergin bir ortam yaşandı" diye yazdı.

Terim beni iyi tanıyor

Gazete, Vandreycken’ın sahadaki 3 top olayıyla ilgili "İtiraf edeyim ki zaman kazanmaya çalıştım", Belçika’nın golünü atan Sonck’un "Türkiye ile üç maç yaptık. Üçünde de gol attım. Terim beni iyi tanıyor. Maç sonrası sırtımı okşadı ve beni tebrik etti. Gerçekten Terim bize karşı nazik ve iyiydi" sözlerine de yer verdi.

Kaynak

Terim Nasıl Korkuttuysa Artık Adamlar Şikayet Etmeyi Bile Düşünmüyolar :hhgül :hhgül

ємєğiηє SağLıк тєşєккüяLєя

Geri