Şeytan Üçgeni(bermuda)

Renovatio1

New member
Reaction score
0
Özellikle son 60yilda bircok gemi ve ucak kaybolmus ve bunlardan geriye tek bir iz bile kalmamisti. Kimsenin aciklama getiremedigi bu esrarengiz fenomen, icinde bilimadamlarinin da bulundugu pek cok insan tarafindan "dogaustu bir takimguclerin yaptirimi" olarak algilandi ve oyle lanse edildi. Ancak, uzun yillardir devam eden arastirmalar birkac yil once bir sonuc verdi ve bu gizemli olaylarin aslinda basit bir "Dogalgaz Cilvesi" oldugu aciklandi.
Yer altindan fiskiran dogal gazlar, sadece yuksek kara parcalarindandegil,deniz ve okyanus tabanlarindan da cikarlar Cunku deniz tabanlari da ustu suyla kaplanmis alcak kara parcalaridir. Ancak, okyanuslar cok derinolduklarindan tabanlarinda buyuk basinclar vardir. Bu yuksek basincaltindaki bolgelerden cikmak isteyen dogal gazlar, oradaki cok dusuk isininda etkisiyle kati hale donusurler ve "hidrat" denilen beyaz ve tebesirimsibir madde haline gelirler.

Cok derinlere dalabilen robot kameralarinin bubolgedeki karbeyaz okyanus tabanini ve bazi gemi enkazlariniresimlemesinden sonra konuya su bilimsel aciklama getirilmistir:

Bu bolge, Gulf Stream denilen sicak su akintisinin da gectigi yerdir.Tabanin bazen isinmasi yuzunden, bu "tebesir gazlar" erir ve sudan hafifolduklari icin yuzeye dogru yukselirler. O anda, tabandan yuzeye kadar birbosluk (vakum-girdap) olusur ve okyanus adeta delinir. O sirada oradangecen yuzer ne varsa, derin bir kuyuya duser gibi hizla okyanusun dibiniboylar.
Cunku, gazin kaldirma kuvveti gemileri tasiyacak guce sahip degildir. Gazyukselmesi sona erince bosluk tekrar suyla dolar ve geriye hicbir izkalmadan kocaman gemiler kilometrelerce derine gomulmus olurlar.

Ucaklarin duserek kaybolmasi ise gene ayni sebeptendir. Yuzeye cikan dogalgazlar , havadan da hafif olduklari icin yukselmeye devam ederler. Bu kezvakum , bolgenin uzerindeki atmosferde olusur. Oradan tesadufen gecen birucak hemen irtifa kaybeder ve motorlari durur. Cunku, motorlardaki benzininyanmasi icin oksijene ihtiyac vardir ve o boslukta hava olmadigi icinoksijen de olmaz. Boylece ucak da, hizla okyanus tabanini boylar. Meger ki onca yildir merak ettigimiz Bermuda, sadece dogalgaz yüzünden böyle gizemli bir hal almis.

ben hep merakedıordum.tskler dostum.

Rica ediyorum alp kardeşim merakını giderdiysem ne mutlu bana..

nasedo' Alıntı:
mantıklı bi açıklama
Bence hiç de mantıklı değil.
Bu gaz koridor şeklinde mi yükseliyor , hiç dağılmıyor mu?
Hadi denizin içinde dağılmadı diyelim , havaya çıktığında da mı dağılmıyor?
Yoğunluk farklarından dolayı dağılıp atmosfere çıkar çıkmaz yayılması gerekir.
Çünkü doğa her ne olursa olsun yoğunluğu dengeleyecek bir sisteme sahiptir.
Kim uydurmuşsa bu hikayeyi , çok güzel uydurmuş. Ama bana saçma geldi yani.

:saskin :saskin :saskin :vur

aaa harbiden bermuda yha ben hiç böyle düşünmemiştim wayy be saol yhaa örenmiş olduk ama "mstfgndl"unda dediği mantıklı nolcak şimdi=)

her zaman ilgimi ve merakımı uyandırmış olan bir konudur.

doğruluk oranı nedir acaba???

sağol kardeş.

walla konu açma sayısını aşmışın,yenge buralarda dolanıyosa çekeceğin war:)
direk şöyle başlıcak ben kısaca özetliyim;
forum kurallarını okumuyomusunuz,ışığı gören konu açıyo dicek:)

Girdapların oluşumu mantıklı ama arkdaşın dediği gibi uçakların bir an oksijensiz kalması biraz zor. Ya çok büyük bir gaz kütlesi oluşacak yada uçak suyun hemen üstünden uçuyo olması gerek gibi..!!

Geri