Şeriat mahkemesinden inanılmaz karar!

AngeL Of Death

Wishmaster
Altın Üye
Reaction score
0

Suudi Arabistan'da bir Şeriat mahkemesi, bir adamın doktorlar tarafından felç edilerek cezalandırılmasına hükmetti!​

22 yaşındaki Abdülaziz El Mutairi, iki yıl önce cezaya çarptırılan adamın saldırısına uğramıştı. Bu kavga sonucunda felç kaldı ve daha sonra da bir bacağını kaybetti.

Kardeşi Halid, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada kardeşi Abdülaziz'in ülkenin kuzeybatısındaki Tabuk'taki Şeriat mahkemesi hakiminden adı açıklanmayan saldırgana da aynı cezanın verilmesini talep ettiğini anlattı.

Bunun üzerine Suudi hakim, birkaç hastaneden suçlunun belkemiğine zarar vererek felç bırakılmasını istedi. Hastanelerden biri bunun mümkün olduğu yanıtını verdi. Ama ameliyatın daha donanımlı başka bir tesiste yapılması gerektiğini söyledi. Suudi gazeteleri başkent Riyad'daki bir hastanenin ise bu isteği etik gerekçelerle reddettiğini yazdı.

Haberde iki hastanenin idari yetkilileri ve Tabuk'taki Şeriat mahkemesi perşembeden itibaren haftasonu tatilinde olduğu için yorum alınamadığı kaydedilirken, Tabuk'taki Kral Halid hastanesine ait tıbbi raporun bir kopyasının ele geçirildiği belirtildi.

Suudi gazetesi Okaz, Şeriat mahkemesi hakiminin adını Süleyman El Yusuf olarak açıkladı.

Abdülaziz'in kardeşi Halid, hakimin en az iki hastaneden cerrahların saldırganın belkemiğine onu felç edecek şekilde zarar verip veremeyecekleri konusunda bilgi istediğini söyledi.

Halid, saldırganın 14 ay hapis cezasına çarptırıldığını, fakat afla yedi ay sonra çıktığını ve daha sonra öğretmen olduğunu anlattı. Halid, "İslami kurallara göre yasal hakkımızı istiyoruz. Allah'ın kelamından daha iyi bir kelam yok, göze göz..." diyor.

KAYNAK​

kısasa kısas

normal bir anormallik ğöremiyom

İlla serbest bırakılacaktı ki medya haber yapmasın...

Kuralları olmayan bir sistemden de bu çıkar anca işte.... Koymuşlar oraya 3 tane sakallı dayını, kafalarına göre veriyolar cezaları işte...

Şimdi kafada bir sürü soru kalıyor insanın.. Bilerek mi adamı felç bırakmış suçlu kişi.. Kavga ettin vurdun adam düştü yere felç oldu. İstermiydin böylesini tabiki hayır.. Mahkeme ve sizin mantığınız ne diyor kısasa kısass.. Hadi bakam sizide felç yapam o zaman... :D

Ben cezaların ağır ve ceza kanuna uygun olmasından yanayım saçma olmasından değil..

Hayran olduğum kanunlar Cengiz Han'ın kanunlarıdır.

Savaştan kaçana ölüm , kaçmasına ortak olana da ölüm
Hırsızlık yapana ölüm , yardım edene de ölüm , çalıntı malı satana da ölüm

Böyle kanunlar koyun bakın bakalım o zaman bu sorunlar hala devam edicek mi ?
Öyle felç bırakmayla olmaz o işler , İslam'a ters bir defa şeriat diyorsunuz da , İslam'da işkence var mı ?

niye yanlıs anlıyorsunuz kısasa kısas bu hukum var şeriat dediğiniz sakalı bir kaçtane adamın uydurdugu kanun değil ALLAH ın hukmu

Şeriat'ın tam anlamıyla uygulandığı bir tane ülke göstersene bugün bana ? Keyfine göre uygulanmadığı ?

biz bunu bilemeyız olayın içcedeğiliz ıranı bilemeyız sudi arabistanıu bielmeyız içinde değiliz sadece bize anlatıldıgı kadar bilirz ve bu ahberdekş çok normal ve uygundur ama aile keske af etseydi

Ne yani ; birisi benim kız kardeşime tecavüz etse , bende gidip onun anasına bacısına aynı muameleyi mi yapıcam ?

Bu dönemde şeriat ı %50 oranında bile bulamassın , özellikle para göz araplarda . Siyaset için çalışan kim varsa kendini düşünür , özellikle din , iman diyenler.

Yani çok düşünmeyelim , Cumhuriyet iyidir iyi.

rejimle hukugun ne alakası var sankı şimdiki kanunlarda ne ki tecavuze verilen ceza bir kaç yıl

Bütün kitaplı dinlerde zina günahtır, suçtur, ayıptır ve yasaktır. Günah, ayıp, suç olan bir fiil insan hakkı olamaz. İnsanın hak ve imkanını kötüye kullanması, suç işlemesi olarak kabul edilir. Ancak dinler ile hukuk sistemlerinin zina tanımlamaları farklı olabilmektedir. Bugün birçok çağdaş hukuk mevzuatında reşid olmuş (mesela 18 yaşında) kimselerin kendi rızalarıyla cinsel temas yapmaları suç sayılmıyor, ayıp (ahlaka aykırı) olması konusu da oldukça karmaşık, farklı ve belirsiz. Buna karşı dinlerde ve özellikle İslam'da yaşı başı ne olursa olsun, evli veya bekar insanların nikah dışı cinsel temasları zinadır, suçtur, ayıptır ve günahtır.

İslam'ın temel kaynağı Kur'an'a göre zina eden erkek ve kadına yüz mutedil (sakat bırakmayan, vücutta iz yapmayan) sopa vurulur. Kur'an bu cezada evli ile bekarı ayırmıyor. Hadislerde birkaç evli zaniye recim uygulandığı anlatılıyor; ancak bunun devamlı ve gerekli bir ceza olduğuna dair kesin delil yoktur, tazir (suçu önlemek için yönetimin tarihi olarak uygun bulduğu, değişmeye açık) ceza nevinden olduğu anlaşılmaktadır. Peygamberimiz (s.a.) bizzat recim yapmamış, yapanlara da "Suçlu kaçmaya başladığında keşke bıraksaydınız, adam tevbe etmiştir" buyurmuştur.

Ben rejimle hukuğu karıştırmadım . Cumhuriyet bir hukuk değil rejimdir zaten.

Ben burda zinayı da savunmadım , kısasa kısas mantığını sormuştum.
Ayrıca dedim ki , para denen birşey var , siyasetle uğraşan her kim olursa olsun gözünü kör eder.Özellikle din , iman diyerek insanların maneviyatını sömürenlerde vardır bu özellik :)

Türkiye'de bugüne kadar gerçekten vatan sevdalısı siyasetçi sayısı bi' elin parmakları kadar yoktur.
O yüzden o din , iman diyenlere inanmayın.Şeriat getiricem diyenlere hiç inanmayın.Çünkü özellikle Türk Milleti'nin sömürülmeye en müsait yanı dini duygularıdır.

Selametle ..

turk milleti nezaman dını ana kaynakalrdan ögrenmeyı bırkatı ozaman sömürüldü

ben cumhuriyete bişi demedim ama 1000 yıl kıralıkla yonetilen bir halk kendi kendini idare edemez sonuç ortada

624 yıl boyunca kula kulluk eden bir millet 90 yılda kendini yönetmeyi öğrenemez haklısın.
Ama öğrenicekler merak etme , sıka sıka seve seve öğrenecekler.Osmanlı'da ki düzen bir daha gelmeyecek.
Kulun da kulu olmayacak.Herkes kendini idare etmeyi öğrenecek , ama o şekilde , ama bu şekilde.

Yerinde Bir Karar Olmuş Bakın Bakalım Bundan Sonra Böyle Bir Olay Daha Yaşanıyor Mu.
Bazı Durumlarda Radikal Kararlar Alıp Yaptırım Uygulatacaksın...

Yerinde Bir Karar Olmuş Bakın Bakalım Bundan Sonra Böyle Bir Olay Daha Yaşanıyor Mu.
Bazı Durumlarda Radikal Kararlar Alıp Yaptırım Uygulatacaksın...

Değerli forum arkadaşım sizinle ne yazıkki aynı fikirde değilim

Sallandıracaksın yüz kişiyi bak bakalım bir daha oluyor mu mantığı hiç bir zaman geçerli olmamıştır ve olamayacaktır..

2zz12tu.jpg

2hcgjo2.jpg

amxte1.jpg

2q9jrqt.jpg

34yoccp.jpg

Sizce bu insanlar işledikleri yada işledikleri iddia edilen şeylerin suç olduğunu ve cezasını bilmiyorlarmıydı ?

Suçluyu vurdugun astığın kırbaçladığın sakat bıraktığın sürece SUÇ yaşamaya devam eder

SUÇLUYU değil SUÇU vuracaksın. Bununsa tek yöntemi eğitimdir.

İnsanları verdiğin eğitimle suçtan uzaklaştıracak ve öfkeyle baş etmesini öğreteceksiniz.

Bu işler ancak evrensel ahlak kurallarının kişilere ezberletilmesi ile değil ancak ve ancak benimsetilmesi ile olur.

Kişi ancak kendi başına gelirse anlar halden.. Mesela;

Enel Hakk dediği için malı helaldir amma kanı haramdır denilip diri diri derisi yüzülüp darağacına asılarak etleri parça parça olup dağılıncaya kadar indirilmemesine hüküm verilen Hallacı Mansur un hüküm yerine getirildiği sırada kendi kanının hükmü veren kadılardan birinin parmağına sıçradığını görür. Kadı çaktırmadan parmağını hırkasına silmeye çalıştıgını görünce
Allah için bizi diri diri yüzdürenler Allah için bir tek parmağını vermekten kaçıyor 'diyor.

Hükmü verenede hükmü verilmesine sebeb olan olaylarada iyi bakmak gerekir.

Her şeye rağmen suç işlenecektir o zamanda ilkel intikam duyguları ile değil suçluyu cezalandırılırken eğitmeye tekrar insanlığa kazandırmayada çalışmak gerekir.

mahkemeler bir zanlıyı yargılayıp o dava hakkında hüküm verdikleri zaman o hüküm son hüküm olmayabilir. yani mahkeme tarafından alınan karar delil yetersizliği, yanlışlığı vs. yüzünden her zaman adil olmayabilir. çağdaş hukukta böyle bir durum olduğu zaman temyizle geri dönüş yapabilirsin. kısmen yapılan hatadan dönme imkanı vardır.

şeriat yasasına göre alınan bu karara göre verilen cezadan geri dönüş imkansızlaşıyor. yani karar aslında adil gibi görünüyor ama alınan hiç bir karar % 100 doğrudur, adildir diye bir şey yok. sonradan alınan kararın yanlış olduğu, suçlu olarak görülen ve ceza verilen kişinin aslında masum olduğu öğrenilirse o zaman da bu yargıçları felç ederler artık.

Geri