"Şerefsiz basın, bunu da yazın!"

Ahmet Necdet Sezer hakkında suça delaget eden herhangi bir kaynak olsaydı, zaten tayyip ağanın kuklası savcısı çoktan harakete geçerdi. O yüzden boş yere Sn. Sezer' e b.k atmaya çalışıp kendinizi küçük duruma düşürmeyin.

Atanmış seçilmemiş siyasi bir geçmişi yok. Çankaya da yatarak cumhurbaşkanşığı yapmış. Dünya da hiç bir yerde kriz yokken cumhuriyet tarihinin en büyük krizi 2001 krizini yaşattı. Devlet erkanı almamış devlet terbiyesi görmemiş. Bir insanın Türkiye başbakanına anayasa fırlatması sonuçlarını göremeyecek kadar düşüncesiz bilgisiz .Zoruna giden sen ağzından çıkmış zaten Abdullah Gül hazmedemediniz zaten. Senin gibi çok bilgiç taslayan bebelerle uğraşacak vaktim yok işim gücüm var. Git benim nicki tara da gör ne aynı şeyleri tekrarlamaktan bıktık. Sen buraya üye değilken cumhurbaşkanlığı seçimleri 22 Temmuz seçimlerinde senden daha kalite abinlerinle tanıştık tartıştık biz. Senin gibi şizofrenik vakalar çok geldi geçti.Nickin de belii zaten antirte ne kadar hasta kişilik olduğun.Daha sen eski chplilerin yanında giren Hep partileri bilmiyorsun. Yukarıda ki kelimelerden dolayı şikayet et zaten sizin şikayet et . Belki birçok defa banlandım yine banlanırım umrumda değil.

Bu arada susup susmayacağamı sen karar veremezsin. Bir daha benim post alıp beni cevap vermek zorunda bırakma.. Senin gibileri onlarca var bıktık zaten tekrar yapmaktan.

sana soda tavsiye ediyorum. hazımsızlığa iyi gelir. özellikle beypazarı soda

gelelim terbiye işine

http://www.negatif.com/foto/195178/

emin ol devlet terbiyesi süpermarkette satılan bişey değildir. 2 gün başbakanlık 4 yıl dış işleri bakanlığı yapmaklada alınmaz. ama 30 -40 yıl hakimlik - yüksek hakimlik yaparak alınabilir.

gelelim kriz olayına. benim imzamdada dediğim gibi . bilmiyorsun öğren.

Şubat 2001 krizinden bu yana beş yıl geçti. Beş yıl önce bugün kriz doruğa çıkmıştı. Nedenleri konusunda çok şey yazıldı, söylendi. Genel kanı krizin döviz krizi olduğu noktasında odaklandı. Evet, o tarihte dövize bir saldın olduğu doğruydu. Ama kriz, kamu borcunun yüksekliğinden ve yapısından kaynaklandı.

O dönemi bir kez daha hatırlayalım. 2000 yılı başında uygulamaya konulan program Kasım ayında derin bir yara aldı. Gerek hükümetin durumun ciddiyetini kavrayıp yapısal reformları süratlendirememesi, gerekse "hırsı kendisini aşan" bankacıların oyunu değişik kurallara göre oynama istekleri ekonomiyi sarstı. Ancak bu sarsıntı kısa sürede atlatıldı.

Büyük borçlanma

Ne var ki, Şubat 2001'e geldiğimizde hassasiyeti devam eden piyasalardan büyük miktarda borç alınması gerekliydi.

20 Şubat'ta, o tarihe kadar gerçekleşmiş en büyük Hazine ihalesi planlandı. Miktarı 5.5 milyar dolara eşitti.

Bu ihaleden bir gün önce Anayasa'nın fırlatılması ile tetiklenen olaylar, piyasa oyuncularının fikrini bir anda değiştirdi. 3.5 milyar dolar tutarındaki borcu yenilemediler. Paralarını geri istediler. Parasını alan, Merkez Bankası'na koştu. Döviz talep etti. Sonuç malum. Yeni programın uygulanması da 3 ay gecikince, kriz dayanılmaz bir biçimde derinleşti.

Kasım 2000'de de aynı olay yaşanabilirdi. Yaşanmamasının nedeni, Hazine'nin o tarihte borçlanma ihalelerinin olmamasıydı. Hazine yönetimi, 2000 yılı sonuna yaklaşılırken durumun hassaslaşacağını tahmin ettiği Ekim-Aralık ayları dönemine ihale koymamıştı. İyi de etmişti. İhale olsaydı, Şubat 2001'deki olayları Kasım 2000'de aynen yaşayabilirdik.

İki sonuç

Buradan çıkan iki sonuç var. Birincisi, Şubat 2001'de böylesi büyüklükte bir ihale olmasaydı, siyasetçiler piyasaların hassasiyetini algılayıp davranışlarına dikkat etselerdi ve gerekli yapısal değişiklikler üç ay önce gerçekleştirilebilseydi kriz ortaya çıkmayacaktı.

İkincisi ise, Şubat 2001'deki olaylar, kamu borcunun büyüklüğü ve yapısının finansal krizlerde ne denli önemli olduğunu bize gösterdi. Döviz rezervlerinin büyüklüğünden çok daha hayati olan faktörün, borcun yeniden döndürülmesi olduğunu hatırlattı. Borç yapısı ve büyüklüğünün, bekleyişleri etkileyerek krizleri çıkarma ya da önlemedeki önemini gözler önüne serdi.

Bu nedenlerle, borç konusunda dikkatli olalım. Dövizden daha önemli unsurun, ekonominin borç yapısı ve dinamikleri olduğunu hatırımızdan çıkarmayalım.

http://makale.turkcebilgi.com/kose-yazisi-78320-gazi-ercel-2001-krizi-borc-kriziydi.html

benim şizofrenik vaka olmama gelince .
herhangi bir psikolojik tedavi görmedim ama sende herhalde iftira atma hastalığı var. sen bi git kendini göster.

kaliteme gelince.
kalite öyle uzaktan hakaret etmekle anlaşılmıyo. adam gibi konuşmayı öğrenip tartışacaksın. ondan sonra karşındakine kaliteden bahsedeceksin.

bilmiyorsun öğren.
öğrenmiyorsun sus

Şerefsiz basın hangileri bunlar cumhuriyet milliyet hürriyet zilliyet vatan posta güneş yazınsana ey şerefsiz basın niye yazmıyosunuz kaç para istiyonuz söyleyin verelim

Ahmet Necdet Sezer adamdı ve devlet terbiyesini tüm alanlarda konuşturdu.Bakıyorum da görgüsüzler güruhu ısrarla Zahit Akman gibi Deniz feneri sanıklarını veto eden Sezer hakkında abuk sabuk konuşuyor...Konumuz şerefli bir albayın Şerrefsiz iftiracılar tarafından intihara zorlanmasıydı.
Var ya bu şerrefsizler, yaşasaydı Mustafa Kemal'i de "gözaltına"alır,hakkında dava açardı...Yunan askerlerini denize döktüğü için..

kendine nickname olarak Elais diyen yağcıya cevap bile verilemiyeceğini bil sevgili kardeşim...
Onlar antik yunandan beri yağcılık yaparlar.
Vikipedi, özgür ansiklopedi ----Elais, Yunan mitolojisinde Anius'un kızıdır. Yağ tanrıçasıdır. Oenotropae'dendir ve herhangi bir şeyi yağa çevirebilme yetisine sahiptir

Ahmet Necdet Sezer adamdı ve devlet terbiyesini tüm alanlarda konuşturdu.Bakıyorum da görgüsüzler güruhu ısrarla Zahit Akman gibi Deniz feneri sanıklarını veto eden Sezer hakkında abuk sabuk konuşuyor...Konumuz şerefli bir albayın Şerrefsiz iftiracılar tarafından intihara zorlanmasıydı.
Var ya bu şerrefsizler, yaşasaydı Mustafa Kemal'i de "gözaltına"alır,hakkında dava açardı...Yunan askerlerini denize döktüğü için..

kendine nickname olarak Elais diyen yağcıya cevap bile verilemiyeceğini bil sevgili kardeşim...
Vikipedi, özgür ansiklopedi ----Elais, Yunan mitolojisinde Anius'un kızıdır. Yağ tanrıçasıdır.
Oenotropae'dendir ve herhangi bir şeyi yağa çevirebilme yetisine sahiptir

:durdurun:clap:biggrin

dogru söze ne denir ki=)

hukukun dışına çıkmamış, onurlu bir insana, hiç bir yolsuzluğa karışmamış bir devlet adamına nasıl olurda böyle iftira atabiliyorsunuz, anlamıyorum...bugün vatanı satan adamlara prim verip, sonuna kadar cumhuriyete ve bu milletin köklerine sadık kalmış insanlara bu şekilde kanıtsız ispatsız, soyut şeylerle karalamak için en hafif deyimiyle insanın cahil olması gerekir....

En büyük ikinci cumhurbaşkanı mı şaka gibi

Sezerin ergenekonun yeni dalgalarında içeri alınacağı konusunda adı geçiyor ne kadar büyük sen kestir

hukukun dışına çıkmamış, onurlu bir insana, hiç bir yolsuzluğa karışmamış bir devlet adamına nasıl olurda böyle iftira atabiliyorsunuz, anlamıyorum...bugün vatanı satan adamlara prim verip, sonuna kadar cumhuriyete ve bu milletin köklerine sadık kalmış insanlara bu şekilde kanıtsız ispatsız, soyut şeylerle karalamak için en hafif deyimiyle insanın cahil olması gerekir....

Vikipedi, özgür ansiklopedi ----Elais, Yunan mitolojisinde Anius'un kızıdır. Yağ tanrıçasıdır. Oenotropae'dendir ve herhangi bir şeyi yağa çevirebilme yetisine sahiptir

Al işte bütün kopyala yapıştır ara tara bulcular gelmiş yine. Konu Ahmet Sezer de deniz fenerine geçmiş, sonra bununla kalmamış almış Mustafa Kemal'e bağlamışsın.Kimin ne düşünüdüğünü ve içindenden geçeni okuyan müneccimlerle ilişkisi olan siziler lastik uzattırsınız manda boku gibi yayarsınız konuyu. Kopyala yapıştır almışsın nickimi bir de araştırmışsın ne kadar boş bi adam olduğun belli.Yağcıyım istersen gel karagümrüğe seni de biri yağlalım yağdan sonra ne yapardım sen düşün. Şerefsiz demişisin irticacı görgüsüz demişsin milletin şerefiini ölçen bir cihazmı taktılar bir tarafına. bilmiyorum. Ne okudun ne iş yaparsın ya da kaç para kazanan bir adamsın bilmem ama kesin boş beleş adamsın. Şimdi aldınız olayı manda boku gibi yaydınız. Senin gibi sivriler dediğim gibi kopyala yapıştırcılar çok bu formda.. Bazı eskiden tartıştığım deist ateistler de imzayı çakmışlar postunun altına.

imzamı atarım,

Al işte bütün kopyala yapıştır ara tara bulcular gelmiş yine. Konu Ahmet Sezer de deniz fenerine geçmiş, sonra bununla kalmamış almış Mustafa Kemal'e bağlamışsın.Kimin ne düşünüdüğünü ve içindenden geçeni okuyan müneccimlerle ilişkisi olan siziler lastik uzattırsınız manda boku gibi yayarsınız konuyu. Kopyala yapıştır almışsın nickimi bir de araştırmışsın ne kadar boş bi adam olduğun belli.Yağcıyım istersen gel karagümrüğe seni de biri yağlalım yağdan sonra ne yapardım sen düşün. Şerefsiz demişisin irticacı görgüsüz demişsin milletin şerefiini ölçen bir cihazmı taktılar bir tarafına. bilmiyorum. Ne okudun ne iş yaparsın ya da kaç para kazanan bir adamsın bilmem ama kesin boş beleş adamsın. Şimdi aldınız olayı manda boku gibi yaydınız. Senin gibi sivriler dediğim gibi kopyala yapıştırcılar çok bu formda.. Bazı eskiden tartıştığım deist ateistler de imzayı çakmışlar postunun altına.

eğer ateist değilsem, 7 kat cehennemde dahi iki elim yakanda bilmiş ol, kul hakkı aldın...

Uyarı

Yorumlarınıza ve seviyenize dikkat edin lütfen kişisel

tartışmalara girmeden konu ile ilgili yorumlarda bulunun yoksa konuyu

kapatmak zorunda kalacağımı sizlere belirtmek istiyorum iyi forumlar

saldırcak yer aramıssın resmen sinirinden=) rahat ol bu kadar sinirlenme.

uslubunda ilginç dogrusu, hackhell de yazan birisinin boyle uslupla mesaj atmasına izin verilmemesi lazım cunku burası kahvehane ya da sokak degil. sadece sokak agzıyla tartısabiliyorsan ve fikirlerini argoyla anlatabiliyorsan, yeri bu forum degil.

ayrıca deist ya da ateist olunca noluyor onu anlamadım?

sende deist degil misin? kavram olarak muslumanda deisttir. cunku deistler tek bir yaratıcı tanrıya inanırlar

bilmemek ayıp degil ogrenmemek ayıp. hele bilmeden yorum yapmak cok daha ayıp

sana cevap vermek icin konunun dısına cıktım, Newwave'den bu yuzden özür diliyorum.

konumuza doncek olursakta , basının iktidar partisi organları her zaman oldugu gibi knedi cıkarları dogrultusunda yeri gelince Tayyip Erdogan'ın sozlerini bile kendi işlerine gelmiyorsa , örnek olarak bir gun once yaptıkları haberle uyusmuyorsa onu bile yayınlamazlar. bu gazetecilik anlayısı degildir ve malesef hala bu anlayısla yayınlanan gazetelere ve yayın yapan kurumlara guvenen arkadaslarımız var. beni üzen bu

Malasef basınımızı yazarlarımızı Azarlayan bir başbakanamız var.
Böyle olunca Azar yemeyen medyaların tarafsızlığına gölge düşüyor.

Şöylede diyebilirim Basın taraf olabilir,işine geleni yazar gelmeyeni
yazmaz...Ama yalan haber ,iftira haber yapmamalıdır.

Bir gazetenin bir yazarın namusu ,doğru haber olmalıdır...

evet o fırlattı. yani kendisini cumhurbaşkanlığına aday gösteren ve seçilmesini sağlayan kişiye anyasayı hatırlattı. abdullah gül gibi önüne gelen her yasayı imzalayıp kendini seçtirenlere vefa borcu ödemedi. bağımsız bir cumhurbaşkanıydı. kimseyle hiçbir partiyle göbek bağı yoktu vefa borcu yoktu. bu mu gücünüze giden. anayasanın çiğnenmesini engellediği içinmi içinize sinmiyo???,

bilmiyorsun öğren.
öğrenmiyorsun sus.

Dur yaa sakız mı çiğniyosunuz i şimdi anayasa kuralları çiğneniyo mu sanki hemen Sezerin avukatlığını yaparken Abdullah Gülü yargılamaya kalkıyonuz

Ayrıca bu 82 darbe anayasasından bahsediyosanız ben ezer geçerim

Yahu bu sezer sizin çok sevdiğiniz Bülent Ecevite anayasa fırlatan hükümeti düşürün ülkeyi krize sokan kişi değil mi?

Teğet geçti sorun yok :saskin
Aklınızda Sayın Sezeri suçlamak için sakladığınız 2-3 kelimeyi mırıldanıp durun bakalım. 50 kere açıklasan da nato mermer diyolar ya :goz:

hackhell forumunda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kişilerin de olması muhtemel elbette...Ancak
üslup olarak Menemen'de Kubilay'ı katleden güruh gibi saldırırken ağzından saçtığı salyalar ekranıma bulaşmadan,dağarcığındaki sözcüklerin yetersiz olmasından dolayı küfürlere başvuran YAĞDANLIĞI hoşgörüyor;hepinize aydınlık günler diliyorum...

ahmet necdet sezerin adam olup olmadığını bilmem o zaten özel hayatına girer bizi ilgilendirmez, ama devlet adamı olmadığı kesindi herkes tarafından malum olan şeyleri ayrıntılı yazıpta kafa patlatmayalım, ülkeyi soktuğu derin krizden tutunda, affettiği teröristler, anti demokrat ve totaliter tutumunu herkes biliyor, ancak beni üzen; her kim olursa olsun, ister Sezer ister Gül, Erdoğan, Baykal; Bahçeli, ülkemizi yöneten insanlardan bahsederken seviyeli olalım o insanlar "DEVLETİ" temsil ediyorlar, hoşunuza gitmiyorsa oy vermezsiniz fikirlerinizi belirtirsiniz.....

Yazindan Ahmet Neydet Sezer'e seviye akiyor. Adamin anti demokrat ve totaliter diye suclamisin. Sonrada burada seviye diyor. Önce insan kendisinden baslamali.

ne acıdır ki tez unutuyoruz yada bizi bazı kimyasallarla unutkan yapıyorlar değindiğin için çok teşekkürler

Geri