Şerefli birisi böyle yapar mı? _____

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

Şerefli birisi böyle yapar mı?

Göz altına alınış şekline pek üzülmüş

Ağlamak istemiş

Ulusalcı değil, Amerikancıymış

İngiliz ve Amerikan jargonuna önem veriyormuş

Ortanın sağında bir Sağcı, Türk milliyetçisiymiş

Oyunu CHP’ye vermiş

Önümüzdeki seçimlerde de CHP’ye verecekmiş!

Çaktırmadan siyasete ısınıyor, Baykal’a göz kırpıyor; ben buradayım diye
Daha önce kendisinin hukukçu ve de asker versiyonlarının milletten nasıl tokat yediğinden bihaber!

Ah keşke önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan seçimlerde aday olabilse de boyunun ölçüsünü bir kez daha görebilsek!

Görev yaptığı dönemde üniversitelerimizin dünya üniversiteleri arasında ilk beş yüze giremediği gibi, üniversitelerimiz uluslararası bilimsel hiçbir ödüle layık görülmemişti.

Siyasete girsin bakalım ne olacak!

Benim için “yılın hazzı” olur…

Şöyle İstanbul’un ya da Trabzon’un bir yerinden aday gösterilirse.

Ağlamak istemiş!

Acaba gözünün önüne şöyle bir de sadece tesettürlü olmaktan gayri hiçbir kabahati olmayan, kolluk kuvvetleri maharetiyle yerlerde sürüklenen, ödül törenlerinde kürsülerden indirilen, zorla başörtüleri çekilip başlarından alınan, ‘Okuluma giremiyorum bu yüzden uyumak ve bir daha hiç uyanmak istemiyorum’ diye ağlayan mağdurlar gelmiş midir?

Tüm soruları eksiksiz çözüp Türkiye sıralamasına girip derece yapan, lakin İmam Hatipli olduğu için İlahiyat fakültesinden gayri hiçbir fakülteye giremeyenler gözünün önüne gelmiş midir!

Bence zinhar!

Kendisi için “Bu göreve onu getirmeyin de kimi getirirseniz getirin” dedirtecek kadar insafsız, taş kalpli, kara vicdanlı birisinden bunu beklemek saflığın da ötesi olur!

Bir’den ortaöğretim puanıyla ilgili yazı aldım ancak tam tersini yaptım diye uyanıklık yapmaya kalkışıyor! ‘Çevik’lik gösteriyor!

Aklı sıra normalde demokrasiyle yönetilen bir ülkede askerin sınav sistemiyle ilgili yazı gönderip göndermemenin ne anlama geldiğini perdeleyip askerden talimat almadığını anlatmaya çalışıyor.

Karargahlarda brifing aldıklarının hatırlatılmasını hiç istemiyor.

Katıldıkları mitinglerde “ordu göreve” pankartını görmediğini iddia ediyor.

İnanın ömrüm hayatımda böyle yüzü kızarmaz

Böyle yalancı…

Böyle inatçı…

Böyle despot…

Böyle kafası kalın…

Böyle kindar, lakin kendini ince, modern gösterme naifliğine düşecek pespaye birini görmedim

Hele şu gözlerini kısarak bilim adamı edası kompozisyonunun arkasına yatması yok mu!
Çileden çıkarıyor beni.

O kısık gözün arkasında derin karanlık, kirli emeller…

Hayra alamet zerre miskali aydınlık olmayan, o kafanın içinde devasa kin, nefret, garabet!
Bas bas bağırıyor

İç dünyasındaki o nefreti, o kini o karanlığı güya entelektüel hikayelerle örteceğini zannediyor.

Benim ülkemde böyle bir insan yaşadığı için kendimi dünyanın en bahtsız insanı saysam mı? Diye bile düşünüyorum!

Utanmadan; önce sağcıyım, ortanın sağındayım, sonra Türk milliyetçisiyim, sonra Amerikancıyım…

İcraatına bakıyorsun, her türlü Nemrutluk, her türlü Firavunluk mevcut.

‘İmam Hatipler kapatılsın dedim geçmişte’ diyor

‘İmam Hatipliler, sadece Diyanet görevlerinde çalışsınlar’ diye ekliyor.

Nişantaşı’nda kafası dönmüş, kimyası bozulmuş bozuntu da hiç bir şeyin farkında değil.

‘Bende İHL mezunuyum ama bakın başka alanlarda da görev yapabiliyorum’ diyemiyor. Çünkü sahibi müsaade ettiği kadar konuşabiliyor?

Şunu saklıyor; “Çevik Bir’in kafası basmamıştı. Ortaöğretim puanlarını keserek sadece İHL mezunlarının en fazla yirmi puanını çalabilirdik, oysa ki biz kat sayıyla oynayarak İHL mezunlarının en az yüz puanını çaldık”

Yani normal lise mezununun ÖSS sınavında bir soru çözerek aldığı puanı İHL mezunu birden fazla soru çözerek alması gerekiyor.

Zira, YÖK`e katsayı yetkisini veren 2547 sayılı yasanın 45. maddesine göre bir soru normal liselerde 0.8 ile çarpılırken İHL mezunlarında 0.3 ile çarpılıyor. Soru aynı soru yalnız İHL’li çözerse 1, diğerleri çözerse 3 misli puan alıyor…

İyi mi?

Şerefli hangi insan böyle adaletsizlik yapar. Peki böyle bir adaletsizlik, kaç milyon gencin, ailenin hayatını etkiledi, geleceğini kararttı.

Boşuna çırpınma!

Senin yatacak yerin yok.

Seni Amerika bile kurtaramaz.
[/SIZE]

kaynak

Sırf bizim sülaleden 12 kişiyi çürüttü bu sistem hakkımızı helal etmiyorum bu amerikancı yobazlara Allah bin belalarını versin.

Ne güzel olacaktı oysaki hem İHL mezunu hemde doktor hayallerimiz vardı ama nerde onu görecek kalp gözleri kan bürümüş gencecik beyinler kahvelerde çürütülmüş ama hala gözaltına alınma şekline üzüldüm ayaklarına yatabilecek kadarda yüzsüz.

Hiç düşündün mü sen o başını açan kızların neler hissettiğini

Ruh var mı ki sizde

Benim hakkımı kim vercek şimdi

Yıllarım yalan oldu

imam liseleri 0,3 puan alıyormuş da diğer liseler 0,8 puanmış .....serefli basın YALANIN KUYRUKLUSUNU söylüyor böyle bir yalanı söylemek için....... oda malum medyada fazlasıyla var..

öncelikle imam liseleri adındanda anlaşılacağı üzere mesleki bir okuldur burda imamlar yetişir neymiş imamlık okumuş ama üniversite tercihlerinde papazlığa puanı yetmiyomuş katsayısı düşükmüş ...

sormazlarmı adama madem papaz olmak istiyorsun niye imamlık okuyorsun aynı durum sağlık liseleri ve meslek teknik liseleri içinde geçerli .adam su tesisatı sıhhı tesisat temel eğitimi alıyor sonra piasaya çıkıp ben boru döşemek istemiyorum koplo çekmek istiyorum diyor elektirikçi elektronikçi olmaya çalışıyor başka insanların önünü kapayıp gaspediyor temel eğitimide farklı olduğu için şempanze gibi maymun gibi kalıyor sonra iş hayatında başarılı olamıyor.

imam lisesi bir meslek lisesidir ve kendi branşlarına yönelik meslek uzmanlığında katsayıları 0,8 gibi yüksektir artı ek puanlarda alıyorlar.......

yıl 2009 ve hala üniversitelerde türbanla girilemiyo ve hükümet akp cumhurbaşkanı "dindar" anayasa mahkemesi başkanı onalrın emir eri. ve hala giremiyorlar. neden acaba. bir düşündünüzmü? sakın siz baş örtüsünü velevki siyasi simge olarak kabul ettiğiniz için olabilirmi?

zavallı adam bide gazeteci olmuş.

konu başörtüsü değil,gürüzün şahsında her yere mum yakan eyyamcı bürokrat suratlı devlet adamlarımızın hem adb hem millici,hem liberal hem ergenekoncu hem darbe heveslisi yönleriyle bilimin nerelere düştüğünün resmidir. yazıyı bir bütün almak işinize gelmiyorki başörtüsüne indirgemek kolaycılığına kaçılmış..

Camurbskni ;

Lütfen yorumlarımıza ve kullandığımız kelimelere dikkat edelim iyi forumlar.

yine dikkatler başka yönde,

amerikan uşakları şimdi ülkeyi yönetiyor..

hatta b.o.p eşbaşkanıyım diye nağra atıyor,

ben normal konuşmasını hiç tanık olmadım zaten,

devlet yöneticisinden çok kabadayı ya benziyor,

nağra atıp durmasından belli...

kimin ne uşağı olduğu gözler önünde...

Şerefli birisi yapmaz tabiki

ama Kemal Gürüz yapmışşş

imam liseleri 0,3 puan alıyormuş da diğer liseler 0,8 puanmış .....serefli basın YALANIN KUYRUKLUSUNU söylüyor böyle bir yalanı söylemek için....... oda malum medyada fazlasıyla var..

öncelikle imam liseleri adındanda anlaşılacağı üzere mesleki bir okuldur burda imamlar yetişir neymiş imamlık okumuş ama üniversite tercihlerinde papazlığa puanı yetmiyomuş katsayısı düşükmüş ...

sormazlarmı adama madem papaz olmak istiyorsun niye imamlık okuyorsun aynı durum sağlık liseleri ve meslek teknik liseleri içinde geçerli .adam su tesisatı sıhhı tesisat temel eğitimi alıyor sonra piasaya çıkıp ben boru döşemek istemiyorum koplo çekmek istiyorum diyor elektirikçi elektronikçi olmaya çalışıyor başka insanların önünü kapayıp gaspediyor temel eğitimide farklı olduğu için şempanze gibi maymun gibi kalıyor sonra iş hayatında başarılı olamıyor.

imam lisesi bir meslek lisesidir ve kendi branşlarına yönelik meslek uzmanlığında katsayıları 0,8 gibi yüksektir artı ek puanlarda alıyorlar.......

cok güzel bilgiler vermişssin birde su soruları cevaplarmısın

1- ya cocuk kendi istegi ile gitmedi ailesi gönderdi o cocuk zorla imam mı olacak

2-ticaret lisesinden cıkan biri derslerini almıs olmasına ragmen işletmede okuyamıyor elektirik bölümünü bitiren cocuk elektirk mühendisi olamıyor bunlar sadece örnek
sence lisede muhasebe ticaret girişmcilik kooperatifcilik dersleri alan bir ticaret lisesi ögrencisimi işletme maliye yada kamuda daha basarılı olur yoksa bu temel dersleri almamıs birisimi daha basarılı olur eşit sartlarda ..

ek puan demişssin benim kazandıgım sene türkiyede secebilecegim 2 üniversite ve sadece 3 bölüm vardı bumu adalet

meslek lisesinden cıkan illa boru mu döseyecek yada elektirik tesisatçısmı olacak yada ticaret liesinden cıkan illa muhasebecimi olacak

hani siz cagdas ve demokratik egitimden yanaydınız...(umarım cagdas ve demokratik egitim ilkelerini biliyorsundur)

3- basarılı bir öğrenci o veya bu sekilde bir meslek lisesine gitmesi onun akademik egitim almasına yada ilerde istedigi işi yapmasına engel mi

daha ilkögretimi yeni bitirmiş ailesinin kontolunda olan bir cocuk secim hakkı nerdeyse sıfır olan bir cocuk nasıl meslek lisesine gitti diye önünü tıkarsınız

peki sunu biliyormusun avrupuda düz liselerin oranı %33 meslek liselerinin ki%66

bizde ise tam tersi şimdi düşün acaba kim ilerde

yani bu sacma katsayı uygulamasını savunanların amacı asikardır

ve bunu savunanların vatanı milletini sevdigini söylemesi cok sacma sırf bu yasak yüzünden ülke cok seyler katacak 100 lerce 1000lerce insan körelip gidiyor

ama bizim kendine özgür baskasına yasakcı sözde Atatürkçüler bunu savunuyor çelişkiler zinciri..

cok güzel bilgiler vermişssin birde su soruları cevaplarmısın

1- ya cocuk kendi istegi ile gitmedi ailesi gönderdi o cocuk zorla imam mı olacak

2-ticaret lisesinden cıkan biri derslerini almıs olmasına ragmen işletmede okuyamıyor elektirik bölümünü bitiren cocuk elektirk mühendisi olamıyor bunlar sadece örnek
sence lisede muhasebe ticaret girişmcilik kooperatifcilik dersleri alan bir ticaret lisesi ögrencisimi işletme maliye yada kamuda daha basarılı olur yoksa bu temel dersleri almamıs birisimi daha basarılı olur eşit sartlarda ..

ek puan demişssin benim kazandıgım sene türkiyede secebilecegim 2 üniversite ve sadece 3 bölüm vardı bumu adalet

meslek lisesinden cıkan illa boru mu döseyecek yada elektirik tesisatçısmı olacak yada ticaret liesinden cıkan illa muhasebecimi olacak

hani siz cagdas ve demokratik egitimden yanaydınız...(umarım cagdas ve demokratik egitim ilkelerini biliyorsundur)

3- basarılı bir öğrenci o veya bu sekilde bir meslek lisesine gitmesi onun akademik egitim almasına yada ilerde istedigi işi yapmasına engel mi

daha ilkögretimi yeni bitirmiş ailesinin kontolunda olan bir cocuk secim hakkı nerdeyse sıfır olan bir cocuk nasıl meslek lisesine gitti diye önünü tıkarsınız

peki sunu biliyormusun avrupuda düz liselerin oranı %33 meslek liselerinin ki%66

bizde ise tam tersi şimdi düşün acaba kim ilerde

yani bu sacma katsayı uygulamasını savunanların amacı asikardır

ve bunu savunanların vatanı milletini sevdigini söylemesi cok sacma sırf bu yasak yüzünden ülke cok seyler katacak 100 lerce 1000lerce insan körelip gidiyor

ama bizim kendine özgür baskasına yasakcı sözde Atatürkçüler bunu savunuyor çelişkiler zinciri..

Bastan gitmeyin sizde meslek lisesine. Bu Almanya'da da öyle. Eger meslek yapacam derseniz ve almanyada Gymnasium ya da Realschule'e gitmezseniz onun yerine meslek okulu olan Hauptschuleye giderseniz üniversite de 1-2 bölüme girebilme sansini birakin asla üniversiteye giremezsiniz. Ama Almanya'da Hauptschuleye-yani meslek okuluna- gidenler bizim yolumuzu tikiyorlar üniversite kapisini kapiyorlar bize diye cigliklar atmiyorlar.
Ve bu olay kesinlikle Meslek liselerini falan savunmak icin degil. Amac belli imam hatipleri bir yerlere sokalimda sonradan daha iyi kadrolasabilelim hesabi. Eger o kdar üniversite yasamini ve daha sonrasini düsünüyorsaniz göndermeyin cocuklarinizi imam hatiplere.
Son birsey daha ben matametik fen cikisli birisi olarak Almanca bölümüne girecem zaman 69 olan ek puanimin yerine 0.3 le carpilmisi 25 geldi. Ama kimseye cikip bu haksizlik demedim. Yine sistem Almanya'da kine benziyor. Eger Abitur'unu-yani bizde lisenin son iki sinifinda ki bölüm ayrilmasina benzeyen bir sistem- bilgisayar üzerine yapmissan gidip Tip okuyamazsin. Ne üzerine lisede ayrilmissan onu okursun.
Al sana en iyi bildigim avrupa ülkesinden örnek. Bilgi olsun diye verdim tartismak amacinda degilim.

Kemal GÜRÜZ gibilerinin gözaltına alınmasının nedeni ergenekon davasından suçsuz yere içeri alınan gerçek kahramanların üstlerine leke bulaştırmakır çünkü Kemal GÜRÜZ siyasi geçmişine bakacak olursanız sadece ve sadece kara bir leke görürsünüz işte bu yüzden aynı arnavut samiler gibi aynı ibrahim şahin gibi aynı diğer mafya bozuntuları neden bu gerçek kahramanlarla ilişkilendirilmeye çalışılıyorsa Kemal Gürüz ünde gözaltına alınmasının gerçek sebebi budur yoksa Kemal Gürüz hayatının hiçbir döneminde sistemle karşı karşıya gelmemiştir karşıymış gibi olduğu durumlar bile hep bu sistemin menfaatine gelişmiştir o yüzden gerçek kahramanlarla müsvetteleri birbirine karıştırmıyalım ben Amerikancıyım diyebilen bir insan vatansever falan olamaz bu gece ile gündüz kadar açıktır çünkü bir vatanseverin menfaatleri asla ve asla bir Amerikancının menfaatleri ile uyuşamaz buna literatürde uzlaşmaz çelişki denir bu bir nevi doğa yasasıdır

Bastan gitmeyin sizde meslek lisesine. Bu Almanya'da da öyle. Eger meslek yapacam derseniz ve almanyada Gymnasium ya da Realschule'e gitmezseniz onun yerine meslek okulu olan Hauptschuleye giderseniz üniversite de 1-2 bölüme girebilme sansini birakin asla üniversiteye giremezsiniz. Ama Almanya'da Hauptschuleye-yani meslek okuluna- gidenler bizim yolumuzu tikiyorlar üniversite kapisini kapiyorlar bize diye cigliklar atmiyorlar.
Ve bu olay kesinlikle Meslek liselerini falan savunmak icin degil. Amac belli imam hatipleri bir yerlere sokalimda sonradan daha iyi kadrolasabilelim hesabi. Eger o kdar üniversite yasamini ve daha sonrasini düsünüyorsaniz göndermeyin cocuklarinizi imam hatiplere.
Son birsey daha ben matametik fen cikisli birisi olarak Almanca bölümüne girecem zaman 69 olan ek puanimin yerine 0.3 le carpilmisi 25 geldi. Ama kimseye cikip bu haksizlik demedim. Yine sistem Almanya'da kine benziyor. Eger Abitur'unu-yani bizde lisenin son iki sinifinda ki bölüm ayrilmasina benzeyen bir sistem- bilgisayar üzerine yapmissan gidip Tip okuyamazsin. Ne üzerine lisede ayrilmissan onu okursun.
Al sana en iyi bildigim avrupa ülkesinden örnek. Bilgi olsun diye verdim tartismak amacinda degilim.

keske yazımı okusaydın..

ben yazımda meslek liseleri hukuk fakultesine tıpa gitsin gibi bişey var mı yanı yazıyı okumadan ezbere konusuyorsunuz o sinir ediyor adamı

ben diyorum ki lisede temel derslerini aldıgı bir meslek liseli kendimden örnek vereyim ticaret lisesi cıkıslı biri işletme bölümünü secememesi gibi bir mantık olamaz bunu savunanlarda gercekten art niyetlidir

ben demiyorumki ticaret lisesileri doktor olsun ingilizce ögretmeni olsun avukat olsun oraları tercih ederlerse 0.3 carp ama kendi alanıyla ilgili işletme maliye kamu yönetimi gibi fakultelere gitmesine neden engel olursun bunun bir mantıgı yok ezbere konusmayın

sırf chpnin kadroları gitmesin diye kurunun yanında yaşıda yakıyorlar ve hala savunanları görmek üzücü

bu konuda ben yıllarca öss için hazırlandım herkesi dinledim farklı görüşte dinlemedigim adam kalmadı mantıklı bir acıklamaları yok amac farklı amac....

o yüzden önce yazılanları oku sonra yorum yap yada benden alıntı yapma...

keske yazımı okusaydın..

ben yazımda meslek liseleri hukuk fakultesine tıpa gitsin gibi bişey var mı yanı yazıyı okumadan ezbere konusuyorsunuz o sinir ediyor adamı

ben diyorum ki lisede temel derslerini aldıgı bir meslek liseli kendimden örnek vereyim ticaret lisesi cıkıslı biri işletme bölümünü secememesi gibi bir mantık olamaz bunu savunanlarda gercekten art niyetlidir

ben demiyorumki ticaret lisesileri doktor olsun ingilizce ögretmeni olsun avukat olsun oraları tercih ederlerse 0.3 carp ama kendi alanıyla ilgili işletme maliye kamu yönetimi gibi fakultelere gitmesine neden engel olursun bunun bir mantıgı yok ezbere konusmayın

sırf chpnin kadroları gitmesin diye kurunun yanında yaşıda yakıyorlar ve hala savunanları görmek üzücü

bu konuda ben yıllarca öss için hazırlandım herkesi dinledim farklı görüşte dinlemedigim adam kalmadı mantıklı bir acıklamaları yok amac farklı amac....

o yüzden önce yazılanları oku sonra yorum yap yada benden alıntı yapma...

Türkiye'de ne kadar oturmamış olsada iş sahasında 3 kısım vardır,

teknisyen, tekniker ve mühendis...

teknisyen, herhangi bir meslek lisesini bitirmiş insanların iş sahasında çalışabileceği bir alandır,

tekniker 2 yıllık meslek yüksek okullarının mezunlarının çalışabileceği bir alandır,

mühendis ise 4 yıllık üniversitelerinin mezun olduktan sonra hakettikleri bir alandır.

bir fabrikada düşünün kendinizi, herkesin mühendis olması olanaksız ve mantığa aykırıdır, elbetteki alt gruplarda olmalıdır.

peki siz kimi teknisyen, kimi tekniker yapacaksınız???

bende meslek lisesi mezunuyum, ardından kendi bölümüm 2 yıllık üniversiteye düz liseden gelenlerden daha iyi haklarla giriş yaptım.

sözün özü meslek liselerinin üniversiteye sokmaya çalışmaktansa, teknisyen olarak haklarının iyileştirilmesi çok daha kolay olacaktır.

Almanyanın herşeyini aldıkta bi eğitim sistemi mi kaldı

Burası türkiye bilmem farkında mısın

Ayrıca burda İmam hatipler ve meslek liselerinden çıkan insanlar düz liseye göre çok daha kaliteli ve bilgili insanlardır........................

Herşeyin başı özgürlük ve eşitlik

Türkiye'de ne kadar oturmamış olsada iş sahasında 3 kısım vardır,

teknisyen, tekniker ve mühendis...

teknisyen, herhangi bir meslek lisesini bitirmiş insanların iş sahasında çalışabileceği bir alandır,

tekniker 2 yıllık meslek yüksek okullarının mezunlarının çalışabileceği bir alandır,

mühendis ise 4 yıllık üniversitelerinin mezun olduktan sonra hakettikleri bir alandır.

bir fabrikada düşünün kendinizi, herkesin mühendis olması olanaksız ve mantığa aykırıdır, elbetteki alt gruplarda olmalıdır.

peki siz kimi teknisyen, kimi tekniker yapacaksınız???

bende meslek lisesi mezunuyum, ardından kendi bölümüm 2 yıllık üniversiteye düz liseden gelenlerden daha iyi haklarla giriş yaptım.

sözün özü meslek liselerinin üniversiteye sokmaya çalışmaktansa, teknisyen olarak haklarının iyileştirilmesi çok daha kolay olacaktır.

güzel kardeşim iyi diyosun hos diyosunda ben tekniker veye teknisyen olmak istemedim lisede mühendis olamya karar verdim ee ne olacak olamayacakmıyım

her düz liseye gidende mühendis olacak diye bir kaidemi var

yani öyle bir sey diyorsun ki katsayı uygulaması düzeltilince tüm meslek liseliler mühendis olacak varmı böyle bişey ya

böyle bir mantık olamaz

ben diyorum ki kendi alanlarında akademik egitim görmek isteyenlerin önü kapanmamalı

simdi sana bişey söylecegim burayı iyi oku

ben ticaret meslek lisesi muhasebe cıkıslıyım ve Tekonoloji tasarım öğretmeni olacam sence bumu mantıklı olan aldıgım egitimle verecegim ders farklı sence ticaret liseleri öğretmen mi yetiştiriyor yoksa muhasebecimi senın mantıgına göre muhasebeci yetiştirmesi lazım

işte gelip savundugun sistem bu yemin ediyorum ezbere konusuyorsunuz yalnısa yalnıs demeyi öğrenin azcık ya valla yazık

pes diyorum size son mesajımdır

böyle sırf savunmak için kuru kuru savunucularla daha fazla bişey konusulmaz

güzel kardeşim iyi diyosun hos diyosunda ben tekniker veye teknisyen olmak istemedim lisede mühendis olamya karar verdim ee ne olacak olamayacakmıyım

her düz liseye gidende mühendis olacak diye bir kaidemi var

yani öyle bir sey diyorsun ki katsayı uygulaması düzeltilince tüm meslek liseliler mühendis olacak varmı böyle bişey ya

böyle bir mantık olamaz

ben diyorum ki kendi alanlarında akademik egitim görmek isteyenlerin önü kapanmamalı

simdi sana bişey söylecegim burayı iyi oku

ben ticaret meslek lisesi muhasebe cıkıslıyım ve Tekonoloji tasarım öğretmeni olacam sence bumu mantıklı olan aldıgım egitimle verecegim ders farklı sence ticaret liseleri öğretmen mi yetiştiriyor yoksa muhasebecimi senın mantıgına göre muhasebeci yetiştirmesi lazım

işte gelip savundugun sistem bu yemin ediyorum ezbere konusuyorsunuz yalnısa yalnıs demeyi öğrenin azcık ya valla yazık

pes diyorum size son mesajımdır

böyle sırf savunmak için kuru kuru savunucularla daha fazla bişey konusulmaz

aynı liseden sınıf arkadaşım olan birisi şu anda yüksek elektronik mühendisi ve hatırı sayılır bir üniversitede doktorasını yapıyor...

demekki önümüz tamamen kapanmamış,

belki kızacaksınız, kabul etmiyeceksiniz ama bakın almanyada nasıl işliyor meslek liseleri;

liseye giriş yaşına gelen çocuklar, daha önceki okullarında bulunan rehber öğretmenlerin yönlendirmesi ile düz lisemi yoksa meslek lisesinimi tercih etmesi gerektiğine kendi karar veriyor,

tabii bizim eğitim sistemimizde böyle bir rehberlik çalışması yok (en azından biz o sıralardayken yoktu)

kimse bana sen şuraya gitmelisin, burada daha başarılı olabilirsin gibi birşey söylemedi.

o yaşta bir genç olarak mutlaka yanlış seçimler yapmış olabiliriz, ancak ilk başta vermiş olduğum örnekteki gibi önümüzü tamamen kapatmıyorlar, sadece biraz daha fazla çalışın diyorlar.

ben burada hiçbirşeyi savunmuyorum, sadece bir imam hatipliyle bir elektrik bölümü mezununun aynı kaderi paylaştığını belirtiyorum.

aynı liseden sınıf arkadaşım olan birisi şu anda yüksek elektronik mühendisi ve hatırı sayılır bir üniversitede doktorasını yapıyor...

demekki önümüz tamamen kapanmamış,

belki kızacaksınız, kabul etmiyeceksiniz ama bakın almanyada nasıl işliyor meslek liseleri;

liseye giriş yaşına gelen çocuklar, daha önceki okullarında bulunan rehber öğretmenlerin yönlendirmesi ile düz lisemi yoksa meslek lisesinimi tercih etmesi gerektiğine kendi karar veriyor,

tabii bizim eğitim sistemimizde böyle bir rehberlik çalışması yok (en azından biz o sıralardayken yoktu)

kimse bana sen şuraya gitmelisin, burada daha başarılı olabilirsin gibi birşey söylemedi.

o yaşta bir genç olarak mutlaka yanlış seçimler yapmış olabiliriz, ancak ilk başta vermiş olduğum örnekteki gibi önümüzü tamamen kapatmıyorlar, sadece biraz daha fazla çalışın diyorlar.

ben burada hiçbirşeyi savunmuyorum, sadece bir imam hatipliyle bir elektrik bölümü mezununun aynı kaderi paylaştığını belirtiyorum.

kardes işte anlamadıgınız nokta burası ben işletmeye maliyeye giderken veyahutta elektirik okuyan cocuk mühendislige giderken düz liselere göre daha fazla degil daha az çalışmalı çünkü aldıgı egitim o yönde

ve ayrıca eger ülkelerden örnek vereceksek sadece almanya yok avrupada bir sürü gelişmiş ülke var biraz onlarıda arastırırsan görürsün zaten genel bir oran verdim

ayrıca her toplumun yasayız sekli farklıdır

sözün özü imam hatiplerin önünü tıkayacagız diye nice süper genci yaktılar..

bunu savunmakta hiç kusura bakma parti sempatizanlıgıdır...

hadi selametle

Almanyanın herşeyini aldıkta bi eğitim sistemi mi kaldı

Burası türkiye bilmem farkında mısın

Ayrıca burda İmam hatipler ve meslek liselerinden çıkan insanlar düz liseye göre çok daha kaliteli ve bilgili insanlardır.Düz lise çapulcular okuludur vasıfsızların mekanı.

Herşeyin başı özgürlük ve eşitlik

Arkadas Avrupa'dan bahsetmistim bende egitim sistemi olarak en iyi bildigim sistemden örnek verdim. Eger isinize gelse Avrupali olalim Amerikali olalim diyen zihniyet sizinki. Ayrica ben Alman egitim sistemini alalim demedim ki. O örnekti düzgün anlayin düzgün catin.

Düz lise capulcularin okulu vasifsizlarin mekani demekte düz liseye gidenlere hakaret. Laflarina dikkat et.

aykazigi

Lütfen kişileri ve kurumları küçük düşürmeye yönelik yorumlardan kaçınalım ve seviyemizi koruyalım tşk..

Geri