Şehitlere ’kelle’ Öcalan’a ’sayın’

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
Reaction score
0

3059418.jpg

CHP Genel Başkanı Baykal, Başbakan’ın şehitlere saygısı olmadığını ileri sürdü. Baykal, "Öcalan’a hem de iki defa ’Sayın’ demesinden de vahimi şehitlerimize ’kelle’ demesi. Böyle birinin cumhurbaşkanı olmasına onay vermek mümkün mü?" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 7 yıl önce Avustralya’nın SBS Radyosu’na verdiği mülakatta, "Sayın Öcalan düşüncelerinin değil, şu anda almış olduğu kellelerin hesabını veriyor" diye konuştuğu iddialarına, "Öcalan’a, hem de iki defa ’Sayın’ demesi kabul edilebilir değil. Ancak, daha da vahimi şehitlerimize ’Kelle’ demesi. Böyle bir anlayışa sahip bir ismin cumhurbaşkanı olmasına onay vermek mümkün müdür?" sözleriyle katıldı.

Baykal’ın konuyla ilgili kurmaylarına yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi:

"Başbakan ’Kelle’ yerine ’Şehitlerimizin hesabını veriyor’ dese bir nebze. Ama hem Öcalan’a, üstelik iki defa, Sayın diyecek, hem de şehitlerimiz için ’Kelle’ diyecek. Var mı bunun kabul edilebilir yanı? Başbakan’ın şehitlerimize saygısı yok. Çanakkale’ye giderek, sanki saygılıymış gibi davranıyor, ama yok."

Baykal kendisine atfen basında yer alan "Genelkurmay’ın Cumhurbaşkanlığı sürecine müdahale edebileceği" yaklaşımıyla ilgili de, şöyle konuştu:

"Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı olması halinde Başkomutanlık yetkisini de kazanacak. Konuya bu açıdan da bakılmalıdır. Başbakan, YAŞ toplantılarında alınan ihraç kararlarına ’şerh’ koyuyordu. Başbakanken, ’şerh’ koymasının bir anlamı yok aslında; çünkü Cumhurbaşkanı onaylıyor ve yürürlüğe giriyordu. Peki, kendisi cumhurbaşkanı olunca ne yapacak? Bu sorunun cevabını eminim ki TSK da merak ediyordur."

KAYNAK

Şu ara seçim yaklaştığı için kıvırma çabasında
ama onun ne olduğunu şehit alileleri ve vatan severler anlaadı
tüm halkımızın artık bu adamın ne niyette olduğunu anlaması gerek YOKSA VATAN ELDEN GİDECEK

Seçimler Yaklaşıyor Normal böyle şeyLER
Ama ERdoganında Bölücü Örgüt başına Sayın demesinden Hiç hoşlanmadım :angry

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:

3059418.jpg

CHP Genel Başkanı Baykal, Başbakan’ın şehitlere saygısı olmadığını ileri sürdü. Baykal, "Öcalan’a hem de iki defa ’Sayın’ demesinden de vahimi şehitlerimize ’kelle’ demesi. Böyle birinin cumhurbaşkanı olmasına onay vermek mümkün mü?" dedi.

BaykaL da ayrı bir cins
MiLLet kandırıLmanın hayaL kırıkLığını yaşarken
BaykaL haLa düşmüş CumhurbaşkanLığı seçimine de
onay vermek mümkün mü der?
ULan apoya sayın diyen adamın TürkLüğünden bahsediLemez
Sen haLa neyin peşindesin?

hakiki55' Alıntı:
BaykaL da ayrı bir cins
MiLLet kandırıLmanın hayaL kırıkLığını yaşarken
BaykaL haLa düşmüş CumhurbaşkanLığı seçimine de
onay vermek mümkün mü der?
ULan apoya sayın diyen adamın TürkLüğünden bahsediLemez
Sen haLa neyin peşindesin?

çat pat söylenemiyor her şey forumdaki gibi
en ufak hakaretvari söylemde dava açan bir Başbakan düşünün,
örneğin geçen günlerde Başbakana bu soruyu soran bir kişi hakkında hemen dava açıldı

Kuru kuruya muhalefet yapma devri geçti artık. Deniz Baykal önümüzdeki seçimlerde sandığa gömüleceğini ve meclise bir daha giremeyeceğini çok iyi biliyor. Bunlar bir yok oluşun son emareleri. Yavaş yavaş eriyorlar. Hezeyanlarla başlayan; çırpınışlarla, iftiralarla ve karanlıklarla geçirilen bir siyaset hayatının yine sandıkta sonlanacak olması onun için ne kadar acı verici, halkımız içinse ne kadar sevindirici.

apo şerefsizine sayın dıyen ve basbakan konumunda bulunan bı kısı ve hala daha onu savunma cabası ıcınde olan kısıler :S
vatan coktan elden gıtmıste haberımız yok

denız baykalda dogal olarak elestırcek,ben elestırcem,o elstircek,bu elestırcek TURK olan herkes bu cumleyı elestırcek bunda ben bı terslık goremedım
secımler yaklastı dıye elstırmıstır veya baska bıseyden dolayı elestırmıstır bılınmıez ama kım basbakana haklı dıyebılır kı.

bazı seylere sadece koru korune baglanmak takım tutar gıbı partı tutmak sacma ben bunu gozledım ne yazıkkı

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
çat pat söylenemiyor her şey forumdaki gibi
en ufak hakaretvari söylemde dava açan bir Başbakan düşünün,
örneğin geçen günlerde Başbakana bu soruyu soran bir kişi hakkında hemen dava açıldı

Bu dedikLerinde sonuna kadar hakLısın
MazLum vatandaşın bir türLü anLamLandıramadığı bir şekiLde
ZaLimden yana iLerLeyen bir yargı anLayışımız var

Bugün haberLerde izLedim
kurşunLa yaraLanan bir kadın öLüm döşeğinde ve zanLıLar serbest bırakıLıyor
Kadının oğLu bu nasıL adaLet dediği için 301 den yargıLanıyor
SavcıLarımız meğerse nede çok severLermiş Türkiye Cumhuriyetini
BakaLım Başbakanın davasında ne oLacak tapındıkLarı 301

bırak baykal masal okumayı sen kendine bak!

Valla ben Baykal'ın o şerefsize bugüne kadar başka bi yakıştırma yaptığını görmedim, acaba kendisi ne düşünüyor onun hakkında ? bi konuşma yaparken ne diyecek onun için, merak ediyorum doğrusu.

irfanfatih' Alıntı:
Valla ben Baykal'ın o şerefsize bugüne kadar başka bi yakıştırma yaptığını görmedim, acaba kendisi ne düşünüyor onun hakkında ? bi konuşma yaparken ne diyecek onun için, merak ediyorum doğrusu.

yakıştırma yapmakla bir yere varılamadığında yapmıyordur
direk ya da dolaylı olarak teröriste sayın diyenleri bile savunanlar çıkıyor aramızda!
körüne körüne bir ideolojiye bağlanmak dedikleri bu olsa gerek

ben erdoğan'ı öcalan'a sayın dediği için savunuyor muyum yani ? neden diğer yazdıklarımı söylemiyorsun fletch ? lafını ortaya değil, direkt bana söyle.

irfanfatih' Alıntı:
ben erdoğan'ı öcalan'a sayın dediği için savunuyor muyum yani ? neden diğer yazdıklarımı söylemiyorsun fletch ? lafını ortaya değil, direkt bana söyle.

savunmuyorsan neden Deniz Baykal ı eleştiriyorsun bu konuda?
ayrıca alıntı yaptım gayet bellidir kime yazıldığı!

Geri