Şehit annesi: Bu bayrak hiç inmeyecek

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan Üsteğmen Çağlar Canbaz'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi. Şehidin babası Hayrettin Canbaz, terör örgütüne "Beni de öldürün kahpe soyları." derken, anne Çınar Yenigün, eline aldığı bayrağını sallayarak PKK'ya mesaj gönderdi: "Dimdik ayaktayım. Ağlayıp da hainleri sevindirmem. Bu bayrak hiç inmeyecek."

sehit.jpg

Cenaze törenine şehit piyade er Hasan Güreşen'in babası Nuri Güreşen de katıldı. Eline aldığı bayrağı sallayan Canbaz'ın annesi Çınar Yenigün, "Dimdik ayaktayım." diye haykırdı.

Şehit Üsteğmen Çağlar Canbaz için dün ilk tören, Küçükçekmece'deki evinin önünde düzenlendi. Canbaz'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nden alındıktan sonra, asker ve polis eskortu eşliğinde Küçükçekmece'deki evinin önüne getirildi. Buradaki törende konuşan baba Hayrettin Canbaz, oğlunun son şehit olması temennisinde bulunarak, "Sebep olanlar kahrolsun, kahrolsun işbirlikçiler, kahrolsun terör. Beni de öldürün kahpe soyları'' diye bağırdı. Canbaz'ın cenazesi, okunan duaların ardından resmi törenin yapılacağı Ataköy 5. Kısım Camii'ne götürülmek üzere yola çıkarıldı. Canbaz için Ataköy 5. Kısım Camii'nde düzenlenen ikinci törene, babası Hayrettin Canbaz, annesi Çınar Yenigün ile yakınlarının yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atan Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde, 9 Haziran 2007 tarihinde karayoluna döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu Piyade Yarbay Melih Gülova ve Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ile şehit düşen piyade er Hasan Güreşen'in babası Nuri Güreşen'in de başsağlığı dilediği şehit Üsteğmen Canbaz'ın annesi Çınar Yenigün, Güreşen'in elindeki Türk bayrağını alarak, "PKK'ya sesleniyorum; bu bayrak hiç inmeyecek, hep dalgalanacak.'' diye konuştu. Yenigün, kendisine başsağlığı dileyen askeri erkâna da "Ağlamıyorum. Ağlayıp da hainleri sevindirmem. Dimdik ayaktayım. Alnım açık; ama buna bir son verin lütfen. Benim canım yandı, başkalarınınki yanmasın.'' diye seslendi. Bir kadın subayın eşlik ettiği ve zaman zaman onun omuzuna başını koyarak dinlenen anne Yenigün'ün konuşmaları, cenazede görev yapan kadın polis memurlarını ve cenazenin başında nöbet tutan erleri de ağlattı. Yenigün, bir ara fenalaştı. Sağlık ekipleri müdahale ederek anneyi sakinleştirmeye çalıştı. Cenaze başında nöbet tutarken gözleri dolan bir erin gözyaşlarını ise cenazeye katılanlar sildi.

Oramiral Muzaffer Metin Ataç ile Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun arasında cenaze namazını kılan baba Hayrettin Canbaz ise gözyaşları içinde oğlu için dua etti. Canbaz'ın cenazesi, cenaze namazının ardından top arabasına konuldu. Cenazeye katılanlar bir süre top arabasının arkasından yürüdü. Bu sırada bir grup, büyük boy Türk bayrağı açarak, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Hepimiz Mehmet'iz, PKK'ya yeteriz', 'PKK Meclis'te' şeklinde sloganlar attı. Şehit Üsteğmen Çağlar Canbaz'ın cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi.

zaman.com.tr

Geri