Şehidlik derecesine kavuşturan dua

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Sual: Şehidlik derecesine kavuşturan dua var mıdır?
CEVAP
Peygamber efendimiz buyurdu ki:
(Bu duayı sabah okuyan kimse, akşama kadar ölürse, akşam okuyan, sabaha kadar ölürse, şehid derecesine ulaşır. Dua şudur:
Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente halakteni ve ene abdüke ve ene ala ahdike ve vadike mestetatü euzü bike min şerri ma sanatü ebuü leke bi-nimetike aleyye ve ebuü bi zenbi fağfirli zünubi feinnehu la yağfirüzzünube illa ente. La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin.)
[Ey Oğul İlmihâli]

kaynak ---> dinimizislam.com

Seyyid'ül İstiğfar Duası manası:Yâ Allah! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Beni sen yarattın ve ben senin kulunum. Ve ben îman ve ubûdiyyetimde gücüm yettiği kadar senin ahd ü misâkın üzereyim. Yâ Rabbi! Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım: Ve senin bana ihsan etdiğin nimetleri ikrar ve i'tirâf ederim. Kendi kusur ve günâhlarımı da ikrar ve i'tirâf ederim. Yâ Rabb! Sen beni afv ü mağfiret eyle. Zîra senden başkası günâhları afv ü mağfiret edemez

Şeddad bin Evs (r.a.)'den rivayete göre Rasûllah (s.a.v.) şöyle buyurmuşlardır:

"Bir kimse bu Seyyidü'l-istiğfâr'ı ihlâs ile gündüz okur da o günde akşam olmadan evvel vefat ederse o kimse ehl-i cennettendir. Ve eğer bu duâyı ihlas ile gece okur da sabah olmazdan evvel vefat ederse yine ehl-i cennettendir"

allah razı olsun kardeşim

Paylaşım için Allah razı olsun kardeşim..Pek güzel bir iş Şehitlik ki Allah herkese şehitlik arzusu nasip etsin inşallah..Ancak paylaşımlarımızda hadislerin kaynakları belirtilmeli senin de bildiğin gibi...Hangi yazılı kaynaktan alındığına dahil köşesin eklersen sevinirim..(tirmizim, Buhari vb).

Konuyu şimdilik kapatıyorum...Editlemek istersen PM ile ulaş kardeş..;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri