Şehidlik-Şehadet

.:CHECHEN

Banned
Reaction score
0
İşe koyulmak gerekti kolları sıvayıp geçtim pc başına inşAllah bildiklerimi öğrendiklerimi sizlerle paylaşacağım.

Kardeşlerim şehidlik makamı peygamberlik makamından sonra cennet katlarında yer alır.Müslüman olan kişinin Allah yolunda yaşaması,herşeyi Allah,İslam çıkarları için yapması sonucunda bu rütbeye erişilir.Şehidlik İslamiyette Sözünde duranlar olarak nitelendirilir.Bunun sebebi şehid olacak kişinin henüz ana rahmine nuru dokundurulmadan önce Allaha verdiği sözden kaynaklanır.Bu Ahzab suresinin 23.Ayetinde şöyle nitelendirilir.

"Mü'minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah'a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir."
(Ahzab23)

Şehidlik sadece savaşta değil toplum içerisindede belirli durumlarda bulundurulmuştur.Örneğin polislerin bir hırsızı kovalaması sırasında ölmesi Şehidlik olarak öğretilmiştir.Yada bir doktorun acil durumu olan bir kimsenin yardımına giderken ambulansla kaza geçirerek ölmesi bu duruma örnektir.

Şehidlik mertebesi göreceli bir kavram olmadığı gibi durumdan duruma değişmez.Örneğin insanlara magazin haberleri sunmak için bir mankenin yada bir sanatçının yaptıklarını araştırırken ölmesi veya öldürülmesi bu duruma örnek teşkil etmez.Çünkü ne olursa olsun,ister gayri ister müslim olsun insanların hayatlarına müdahale edip rahatlarını bozmak (ne yaparlarsa yapsınlar) yasaklanmıştır çünkü onların yaptıkları ahirette kendilerinden sorumlu tutulacaktır.Fakat insanların hürriyetini kısıtlayan durumları yanlızca Allah için yaparken öldürülen gazeteci,avukat bu duruma dahil katılabilir.

Şehidlik yanlızca Allah ve İslam çıkarları için mücadele sonucu varılabilen bir makamdır.Peygamberimize sorulan sorulardan;"Seven şehid sayılırmı" sorusuna cevabı;
-"Eğer bir kimse bir insanı severde namusu korurken ölürse o şehidtir" buyurur.

Burada namusu korumak sözü;Bir kadını hiçbir şekilde şehvetine katmadan sevdiği ve helalliğine aldığı yada almadığı kimseler için verdiği namus mücadelesi sonucu oluşan durumu özetlemektedir.

Cennette insanlar Şehidlerle görüşüp sohbetler edip normal bir akrabaymış gibi görüşebileceklerdir.Fakat sonunda kalacakları köşklere,kendi katlarına dönmek zorunda kalacaklar.Şehadet ise Şehid olan kimsenin vardığı ilahi varışa verilen isimdir.

Allahın izniyle devam edeceğim.Şimdilik bunlar aklıma geliyor kusura bakmayın Allahın selamı üzerinize olsun.

boşa yaşıyoruz boşa. allah ( c.c. ) o mertebeye ulaşmayı nasip eder inşallah. bu bende derinlerde biryerde sürekli yanan bir ateşdir. çok istedim. çok danışdım eğer yazmışsa mevlam olursun dediler. allahım . şehaded'i nasip et yarabbim. senin rızanı kazanmayı nasip et.

allah razı olsun. !StayAway! yüreğine sağlık.

Amin inşAllah.Bende çok Dua ettim ve ediyorum şehadet için çevremde biçok insan var bu şekilde yaşamını yitiren çocukluğumdan beri.İnşAllah Allah o mertebeye bizleride yükseltir.bizleride sözünde duranlardan yazmıştır inşAllah

Güzel paylaşım olmuş...Allah razı olsun dostum...

Çok güzell bi paylaşım...Emeğine sağlık...Allah razı olsun...

stayaway sana bir soru sormak istiyorum ... bilmedigimden degil daha cok biraz daha cok aciklik getirmekten ...

yahudiler kendi ülkerelerini savunuyorlar .. kendi ölen askerlerine sehit diyorlar .. libnanda kendini mudafaa ediyor ..onlarda kendi askerlerine sehit diyor .. ruslar cecenlere karsi harp ediyor onlarda kendi askerlerine sehit diyolar .. cecenlerde kendinkilerine ... Amerikalilar bizim ülkeye karsi savasanlarla savasiyoruz bizimkilerde sehit diyor .. iraklilarda malum .. bundan haric örgütlerin devletlere karsi savasmasi var ... simdi bu ülkeleri koruma bahanesinde bu ölen askerlerin durumu ne? hepsi eger bakarsan hakli sonucta ülkelerini koruyorlar...... tsk ettim ....

Yanlız durumlarına bakıldığında savaştığı ülkeler müslüman ülkeleri ve Şehidlik sadece İslamiyete özgü bir durum.Kıyamet gününde cennete sadece inananların gireceğini yani Müslümanların gireceğinide göz önünde bulundurursak onlar sadece yaptıklarına bir kılıf uydurmaya çalışıyorlar.Bir insan ne kadar iyi ne kadar kahraman olursa olsun öldüğünde eğer iman etmemişse cennete giremeyecektir.

"Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Peygamber ve onunla beraber mü'minler, "Allah'ın yardımı ne zaman?" diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı. İyi bilin ki Allah'ın yardımı pek yakındır. "
(Bakara/214)

"Mü'min olarak, erkek veya kadın, her kim salih ameller işlerse, işte onlar cennete girerler ve zerre kadar haksızlığa uğratılmazlar. "
(Nisa/124)

"Âyetlerimizi yalanlayanlar ve o âyetlere uymayı kibirlerine yediremeyenler var ya, onlara göklerin kapıları açılmaz. Onlar, deve iğne deliğinden geçinceye kadar cennete de giremezler! Biz suçluları işte böyle cezalandırırız. "
(A'raf/40)

"Kim bir kötülük yaparsa, ancak onun kadar ceza görür. Kadın veya erkek, kim, mü'min olarak salih bir amel işlerse işte onlar cennete girecek ve orada hesapsız olarak rızıklandırılacaklardır."
(Mümin/40)

"Rabbinizden bir bağışlanmaya ve eni, gökle yerin genişliği kadar olan, Allah'a ve Resûlüne inananlar için hazırlanan cennete yarışırcasına koşun. İşte bu, Allah'ın lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah büyük lütuf sahibidir. "
(Hadid/21)

Sonuç olarak Şehadete erenler sorgusuz olarak Şehid sayılır ve kesin olarak yeri cennet olarak belirtildiği gibi Şehide 70 Kişiye Şefaat etme hakkı verilmiştir.Bu yine şehidlerinin katlarının peygamberler katından sonra olduğu gibi Şefaat yetkisinin sadece peygamberimiz Aleyhisselatu vesselamdan sonra Şehidlere verildiğini görürüz.Ve Şehadet-Şehid belirtmelerinin sadece Kuranda geçildiğine bakılırsa bu sadece İslamiyette vardır.
Bu konu ile ilgili birde şuna deyinmek istiyorum:
Hz.İsa Aleyhisselamın ahirette geleceğimdem bahsedilen Zuhruf suresini incelediğimiz zaman ve hadislerde Hz.İsanın dünyaya dönüp Muhammedin ümmetine dahil olacağı ve tüm hristiyanlara dünyada yaptıkları yanlışlıkları öğretip onlarıda Ümmedi Muhammediye dahil edileceğinin kesin bir şekilde anlatıldığı görülür.

Selam

edit: bu arada eksik anlattığım yada aklına takılan başka bişey varsa çekinme söyle bi iş yapmışken tam yapayım

peki bu müslüman bir tagut devlet icin carpistiysa? örnegin bir demokrasi devlet icin ?

cennete sadece müslümanlar girecek evet (teslim olanlar yani .. bunlar hiristiyanlarda olabilir ? )

2 : 48 : Öyle bir günden sakının ki o gün hiç kimse bir başkası adına bir şey ödeyemez. Hiçbir kimseden herhangi bir şefaat kabul olunmaz, fidye alınmaz.8 Onlara yardım da edilmez.

2 : 123 : Kimsenin kimse namına bir şey ödemeyeceği, hiç kimseden fidye alınmayacağı, kimseye şefaatin (aracılığın) yarar sağlamayacağı ve hiç kimsenin hiçbir taraftan yardım göremeyeceği günden sakının.

32 : 4 : Allah, gökleri ve yeri, ikisi arasındakileri altı gün içinde (altı evrede) yaratan sonra da Arş'a kurulandır. Sizin için ondan başka hiçbir dost, hiçbir şefaatçi yoktur. Hâlâ düşünüp öğüt almayacak mısınız?

kuranin bir yaninda ama baska kisilerin sefaatina dokunur ..
bunlar sehitler mi bilmem ..

"Şehide 70 Kişiye Şefaat etme hakkı verilmiştir"

Rabb en iyisini bilendir ...cok tsk ettim emegin icin dostum ... slmetle

Geri