Şehİt Babasindan İntİkam Alindi!

emrah1607

Banned
Reaction score
0
AKP, kendi iktidarında utanmasa ya da fırsatını bulsa İmralı’daki caniyi kurtarıp, şehit ailelerini asacak… Onlara elinden gelecek her türlü baskıyı ve zulmü yapacak…

Çünkü AKP’nin siyasi her adımı, şehit ailelerini iktidara karşı öfkelendirmekte, her gün üçer-beşer gelen şehitlerimizin cenazesinde AKP kadrosu ağır hakaretler işitmektedir.

Bundan dolayıdır ki, AKP şehit ailelerinin haklı tepkisinden rahatsızdır. Ve geçtiğimiz gün bu rahatsızlığını, bir şehit babasına bir yıl hapis cezası verdirerek göstermiş ve diğer şehit ailelerine gözdağı vermiştir.

Hakkâri’nin Çukurca ilçesi yakınlarında operasyona giderken PKK'lı teröristlerin çapraz ateşi sonucu şehit olan Halil Kömür'ün babası Ahmet Kömür, cenaze töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. AKP iktidarında beklenen gelişmeler, zaten bu gibi hadiselerdir.

PKK’lı Leyla Zana’lara ve PKK kavramlarına kucak açmış bir iktidar, kendinden bekleneni yapmıştır.

İnanın zerre kadar şaşırmadım, akıl sağlığı yerinde olan kimse de şaşırmasın…

Şehit babası, Gaziantep Ulu Camii'nde oğlu için düzenlenen törende Başbakan'a, "Bize birşey olmaz, Türklüğünden utanan Başbakan utansın. Türk'üm diyemeyen Başbakan utansın. AB'ye burayı peşkeş çeken Başbakan utansın. " sözlerini kullanmıştı.

Şimdi bu sözlerde şehit babasını mahkûm edecek ne var?

"Türk olma noktasında Türküm demekten gocunmayan da ben Türküm der" gibi Türk’üm demeyi gocunulacak bir noktaya getiren,’Türkiyelilik’ gibi bir kavramla Türklüğü sulandırmak isteyen ve Gürcü olduğunu vurgulayarak Türklüğe meydan okuyan, başımızda bulunan bu zat değil midir?

Recep Tayyip Erdoğan’ın bir gün olsun “ben Türk’üm” dediğini duyan, gören var mı?

Bir kişinin Türk olmaması, bu yüce millete hizmet etmesine engel teşkil etmez, fakat bir kişinin Türk olmaması da Türklüğe saldırma ve yıpratma hakkını kimseye vermez.

Şehit babası, Ahmet Kömür’ün 11 ay 25 gün hapis cezasına çarptırılması, hükümetin ayıbı ve rezaletidir.

Şehit babası, yüreğinin en acı bir şekilde yandığı bir vakit, Türklüğe karşı sürekli alerji besleyen ve kendi ifadesi ile Türkiye’yi ‘pazarladığını’ söyleyen başbakana tepki göstermiştir.

Bunun sonucu 11 ay 25 gün hapis cezası olmamalıydı. Vatan için şehit olmuş evladının acısı dinmeden, şehit babasına bu cezanın verilmesi, Türkiye’nin AKP iktidarında getirildiği noktayı göstermektedir.

PKK’lı Leyla Zanaları AB baskısı ile cezaevinden çıkaran, onları konutlarda ağırlayan, yemekli toplantılar düzenleyen iktidarın gücü, şehit babasına, anasına yetmektedir.
Çünkü şehit anasının, babasının sözleri bunlara ok gibi saplanmakta, canlarını acıtmaktadır. Ve böylece intikam aldıklarını sanmaktadırlar.

Recep Tayyip Erdoğan, şehit babasından intikam aldığı için şimdi mutludur. Leyla Zana’ya çok sıcak ilgi gösteren Abdullah Gül ve Bülent Arınç, bu zaferden(!) dolayı Başbakanı arayıp da tebrik etmiş midir acaba?

ABD ve AB’nin her fırçasını yutan, onların talimatlarını yerine getiren AKP iktidarının şehit babasına verdiği ceza, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir.

Şehit ailesinin acısını paylaşmak yerine, şehit babasına hapis cezası verdirmek, en güzel AKP’ye yakışırdı; onlar da kendine yakışanı yapmıştır.

Şehit babasına ikinci bir acı yaşatan bu iktidardan, hesap mutlaka sorulmalıdır. AKP herşeyi yapmıştı ama bunu hiç yapmayacaktı. Başbakan bir an önce çıkıp, tüm şehit ailelerinden özür dileyip, tüm Türkiye’deki şehit anne ve babasının elini öpmek için bir tur atmalıdır. Belki bu rezalet ancak böyle temizlenir.

http://www.yildiraycicek.com/?target=makaledetay&makale_kod=562

"Bize birşey olmaz, Türklüğünden utanan Başbakan utansın. Türk'üm diyemeyen Başbakan utansın. AB'ye burayı peşkeş çeken Başbakan utansın. "

kimsenin böle lafları heleki türkiye cumhuriyetinin başbakınına söylemeye hakkı yoktur. bu pkk sorunu 25 yıldır var. tayyibi kötüleyeceğinize gidi biraz hukuk kurallarını okuyun. ben sana bütün türkiyenin göz önünde ana avrat gitsem, o söylenen sözleri söylesem sen bana dava açmaz mısın? her kim olursam olayım... heleki sen kimsin yani. karşıdaki adam türkiyenin başbakanı...

"Bize birşey olmaz, Türklüğünden utanan Başbakan utansın. Türk'üm diyemeyen Başbakan utansın. AB'ye burayı peşkeş çeken Başbakan utansın. "

kimsenin böle lafları heleki türkiye cumhuriyetinin başbakınına söylemeye hakkı yoktur. bu pkk sorunu 25 yıldır var. tayyibi kötüleyeceğinize gidi biraz hukuk kurallarını okuyun. ben sana bütün türkiyenin göz önünde ana avrat gitsem, o söylenen sözleri söylesem sen bana dava açmaz mısın? her kim olursam olayım... heleki sen kimsin yani. karşıdaki adam türkiyenin başbakanı...

Basbakanligini yiyim ben onun. Basbakan olmusta ne olmus ne yapmis hic, sifira sifir elde var sifir(aslinda eksilerdeyizde neyse).Diyorki yardimcisi Dengir Mir(mirmis neresi mirse)herkes milli iradeye ram olmak (boyun egmek)zorundadir diyor.

Ama dokunulmazlik duruyor ,
Apo hala imralida bizde salagiz onu besliyoruz(halkin ezici cogunlugu idam edilsin diyor),
301. madde icin yine cogunluk degistirilmemeli dedi ama degistirildi(abye hayir cogunlukta ama neyse) Daha cok sey var ama yazmiycam.

iste basbakanin ve arkadaslarinin milli iradeye ram olma anlayisi.Herkes esittir ama akp dahada esittir.Türbanda milli irade ama baska konularda milli iradeyi kim ne yapsin.

R.T.E:"ben türk değilim türkiyeliyim"

bu sana bişey ifade etmiyor sanırsam... hukuk okusan ne olur... sevmediği kişiye hitap şekli göstermiş... bide insan hakları var... karşıt görüşlü insanlara hiç bi zaman görüşünü belli edemezsin.... çünkü bu ülkede sevmesemde tuncay özkanın bi sözü var... TUNCAY ÖZKAN:" bu ülkede recep faşisizmi var".... SAYGILARIMLA....

"Bize birşey olmaz, Türklüğünden utanan Başbakan utansın. Türk'üm

diyemeyen Başbakan utansın. AB'ye burayı peşkeş çeken Başbakan utansın. "

Bende söylüyorum ne olacak şimdi.Böyle düşünmem hapis cezasını mı
gerektirir.Görülüyorki AKP de kendini savunacak söz kalmamıştır.Sözün bittiği
yerde de kavga başlar.

No CommenT..

kendi oğlunu gönderseydi askere doğuya şöyle bi evladının akibetinin ne olduğundan haberi olmasaydı bi kaç gün her şehit haberinde bayrağa sarılı tabutun önündeki resimde oğlunun hayalini görseydi böyle yapmazdı ama......

Arsızın yüzüne tükürmüşler Yarabbi Şkükr demiş bizde tükürüyoruz hatta s*çıyoruz adam prim yapıyo yaa

Tayyibi konusmaya gerek mi var hala.Hersey ortada isteyen de rahatlıkla görebiliyor ama partizan halkım kör oluyo böyle zamanlarda.

ne olursa olsun ,adam bir şehit babası düşene bide sen vur hesabı,teröristleri meclise soktu oglunu askerden kaçırdı,apoya iltifat edenlere birşey yapmadı şehit babasını cezaevine gönderdi..helal olsun

r.t.e benim basbakanım değildir.kabul etmiyorum zaten...

r.t.e benim basbakanım değildir.kabul etmiyorum zaten...

:) başka şansın yok

Arkadaşlar çok vicdansız ve saygısız davranıyorsunuz Ne Mutlu TÜRKÜM diyene her açılan konu ile BAŞBAKANIMIZA vurmaya çalışıyorsunuz ama siz istesenizde istemesenizde başbakan RECEP TEYYİP ERDOĞAN ve bu ülkenin başbakanıda o Bunu burdaki konuşmalarınızla ve hakaretlerinizle değiştirenezsiniz

:) başka şansın yok

Arkadaşlar çok vicdansız ve saygısız davranıyorsunuz Ne Mutlu TÜRKÜM diyene her açılan konu ile BAŞBAKANIMIZA vurmaya çalışıyorsunuz ama siz istesenizde istemesenizde başbakan RECEP TEYYİP ERDOĞAN ve bu ülkenin başbakanıda o Bunu burdaki konuşmalarınızla ve hakaretlerinizle değiştirenezsiniz

amacımız onu değiştirmek değil zaten . he gitmesini istiyoruz çünkü şehit aileleri ilk kez bir başbakanla bu tür şeyler yaşıyor ve ilk kez bir başbakana terörün faturası kesilmeye çalışılıyor ve haklılar da . ilk kez türkiyede başbakanlar ve cumhurbaşkanları şehit cenazelerinde yuhlanıyor . bu gerçekleri görüyoruz ve birilerinin de görmesini istiyoruz . he gene gidip akp ye oy vercekmiş bilmem ne . çokda umrumuzda . bu haberleri gördükten sonra ve bu tür ilkleri bunlar zamanında yaşıyorken hala ben akp ye vercem diyorsa birileri çokda tın . gitsin versin . biz bunun endişesinde değiliz rahat ol meraklanma

şu üstteki sözlerde hakaretmi var .bunların hepsi gerçek .söyle bakalım şehit babasının söylediklerinin hangisi yalan . bir kere dahi türküm diyemeyen ben türk değilim gürcüyüm diyen tayyip değilmi .

türkiyenin en önemli kurumlarını en stratejik kurumlarını yabancılara satmadımı . toprak satışı ile ülkemizde alman köyleri fransa köyleri kurulmadımı . memleketi babalar gibi satmadılarmı . bir yıllık karlarına peşkeş çekilmedimi en iyi kurumlar elin gavuruna .

şehit babasının söyledikleri doğru olduğuna göre hukuk okumaya gerek yok kardeş . sadece ve sadece kör olmamak yeterli durumu anlamak için . hakaret makaret yok . sen hepsini yap ondan sonra biri bişey diyince rahatsız ol böylesinide ilk defa gördü bu ülke .

Şehit babasını mağdur edip hapse atan zihniyete ne desem boş .
ŞEHİDİMİZİN BABASINI SAHİPSİZ BIRAKMAYACAĞIM mağdur edilen hapse atılan ŞEHİDİMİZİN Babası için bir yardım kampanyası başlatılmalıdır....

yazdıgınız yorumlara dıkkat edın arkadaslar ve kaynak elestırmek yasaktır.

arakadaşlar bende şöyle desem yorumunuz ne olurdu,?,,tayyibe yüklenebilir baba haklıdır acılıdır,,üzgündür doğru,,peki bu tepkiyi sadece başbakana değilde başsağlığı dilemek için sarılan bir ordu kuvvet komutanına deseydi ,,şöle içini dökseydi '' ben size dağ gibi evlat verdim,5 .ci kez basılan bir karakol olurmu ,aynı delikten sokulurmu, siz golf oynarken,orduevlerinde bedava yaşarken gencecik fidanlar şehit düşerken eyyy paşa senin oğlun nerde''' deyiverse!!!!! tayyipe koyduğunuz bu tepkiyi paşayamı gösterirdiniz şehit babasınamı???? samimi olarak yanıtlayın ,kalpte olanı yalnız ALLAH bilir...benden bu kadar...alın size yorum....görüş farkı.....ve bu tepki artık gün gelecek şehitler ve yakınları tarafından esas mercilere sorulacak...

arakadaşlar bende şöyle desem yorumunuz ne olurdu,?,,tayyibe yüklenebilir baba haklıdır acılıdır,,üzgündür doğru,,peki bu tepkiyi sadece başbakana değilde başsağlığı dilemek için sarılan bir ordu kuvvet komutanına deseydi ,,şöle içini dökseydi '' ben size dağ gibi evlat verdim,5 .ci kez basılan bir karakol olurmu ,aynı delikten sokulurmu, siz golf oynarken,orduevlerinde bedava yaşarken gencecik fidanlar şehit düşerken eyyy paşa senin oğlun nerde''' deyiverse!!!!! tayyipe koyduğunuz bu tepkiyi paşayamı gösterirdiniz şehit babasınamı???? samimi olarak yanıtlayın ,kalpte olanı yalnız ALLAH bilir...benden bu kadar...alın size yorum....görüş farkı.....ve bu tepki artık gün gelecek şehitler ve yakınları tarafından esas mercilere sorulacak...

şu altta yazdıklarımı paşa yapmış olsaydı aynı tepkiyi hatta fazlasını göstermez isem namerdim .

ama şehit cenazeleri durumu gösteriyor . şehit aileleri asker ve komutanlara sarılıp ağlarken başbakana ve cumhurbaşkanına ( ki türkiyede bu ilktir ) yuh çekiyor . kimin suçlu olduğunu evine ateş düşen çok iyi biliyor . herkesin evine bir ateşmi düşmeli gerçeği görebilmek için ?

AKP iktidarı sürecinde bakın nelen yapıldı:

* AKP iktidara gelir gelmez Güneydoğuda olağanüstü hal kaldırıldı.

*BÖLÜCÜLERE göz açtırmayan Özel Harekât birlikleri bölgeden uzaklaştırıldı.

*BM Siyasal ve Medeni Haklar Sözleşmesi (İkiz Yasalar, halkların kendi geleceğini kendilerinin tayini) AKP'nin oylarıyla TBMM'de onaylandı.

*TERÖRLE Mücadele Yasası'nın 8. maddesi kaldırıldı ve "bölücü propaganda" serbest hale getirildi.

*EVE Dönüş yasası ile topluma kazandırma adı altında PKK'lılar affedildi ve dağa salındı.

* BÖLÜCÜ DEP milletvekillerinin cezaları kaldırıldı, sokağa salındı.

*BÖLÜCÜ milletvekilleri Abdullah Gül ve Bülent Arınç tarafından konutta ağırlandı.

*BAŞBAKAN'ın Diyarbakır'da 'alt üst kimlik' ve "Terör sorunu yok Kürt sorunu var" sözleri PKK'ya cesaret ve ümit verdi.

* 6. AB Uyum Paketinde İmar Yasası değiştirilerek apartman kiliselerinin yolu açıldı. Güneydoğu'da hızla çoğalan kiliselerin teröre destekleri yakından biliniyor.

* MEDYADA bölücü yayınların önü açıldı. Anadilde yayın başladı.

*TÜRK Ceza Kanunu değiştirilerek güvenlik kuvvetlerinin terör bölgesindeki etkin gücünün zaafa uğratılarak elinin kolunun bağlanması sağlandı.

*ŞİMDi buradan Başbakan'a sormak lazım: Mecliste bu yasalar senin talimatınla çıkmadı mı? Bunları neden engellemedin?

Sayın Başbakan "Tek Başına İş Başına" sloganı ile başladığınız iktidarınızın 5 yıl 11 ay 4 günü doldu.

Bu sürede 2. ve 3. AKP hükümetlerinde Başbakanlık yaptınız Anayasayı tek başınıza değiştirme imkânına sahip oldunuz, "Millet bizi seçti, biz her şeyi yaparız" mantığı ile ülkeyi yönettiniz.

Anayasal kurumları devletin birikimlerini hiçe saydınız, gerginlikler, çatışmalar üzerinden siyaset yaptınız ve bugünlere geldik.

Bugün gazetelere baktınız mı?

Ülkenin problemleri sırasında 1. konumda olan terör konusunda milletin nasıl öfkelendiğini, anaların yüreğine nasıl ateş düştüğünü, gördünüz mü? Keşke sizde oğlunuzu askere göndererek bu ateş düşen yüreklerin psikolojisini tadabilseydiniz. Belki böylece 1 milyon dolara devletin kesesinden araçlar alarak hediye etmek yerine sınır karakollarının imkân ve kabiliyetlerini iyileştirme konusunda harcardınız.

Çok değil, daha 04 Ocak 2008'de yine gazetelere bakarsanız, Merve kızımız dershaneden kendisini almaya gelirken terör kurbanı olan babası için adeta size haykırarak "ben sana geldim babam", "keşke ben ölseydim babam" diyerek, herkesin yüreğini kanatıyordu.

06 Ekim 2008, yine gazetelerde Osmaniye'de şehit Selçuk Can'ın annesi Ayşe Can "Oğlum boylu posluydun, nasıl sığdın o tabuta yavrum" diyerek haykırıyordu.

Erzurum'da da Şehit Uzman Çavuş Nurettin Yıldırım'ın 8 yaşındaki kızı Senasu "Babamı bana geri verin" derken, Şehidin babası Cahit Yıldırım'da Sağlık Bakanınız Akdağ'a "Bu karakol kaçıncı kez basıldı, niye tedbir alınmıyor?" diyerek sanki edepten öfkesini gizleyerek mırıldanıyordu.

Sayın Başbakan şimdi bu fotoğraflar, bu çığlıklar sizin yüreğinizi kanatmıyor mu? Eğer bu fotoğraflar, bu çığlıklar yüreğinizi kanatıyorsa neredeyse sıfır noktasında teslim aldığınız terör neden böyle azgınlaştı? Kendinizi hiç sorumlu saymıyor musunuz?

2002'den bu güne TBMM'de insan hakları ve demokrasi adına çıkarttığınız yasalar, bölücü terörün azgınlaşmasına katkı sağlamış mıdır? Hiç düşündünüz mü?

Belki, mecliste çıkarttığınız, Bakanlar Kurulunda onayladığınız, meydanlarda attığınız nutukları ben sıralayayım, sizde daha iyi hatırlarsınız.

AKP İktidarı Sürecinde:

● Güneydoğuda olağanüstü hal kaldırıldı. (30.11.2002)

● Bölücülere göz açtırmayan özel harekât birlikleri bölgeden uzaklaştırıldı.

● Birleşmiş Milletler Sosyal, Siyasal ve Medeni Haklar Sözleşmesi (İkiz Yasalar, halkların kendi geleceğini kendilerinin tayini) TBMM'de onaylandı. (04.06.2003)

● Terörle mücadele yasasının 8. maddesi kaldırıldı ve "bölücü propaganda" serbest hale getirildi. (19.07.2003)

● Eve dönüş yasası ile topluma kazandırma adı altında PKK'lılar affedildi ve dağa salındı. (29.07.2003)

● Bölücü DEP milletvekillerinin cezaları kaldırıldı, sokağa salındı. (09.06.2004)

● Bölücü milletvekilleri Abdullah Gül ve Bülent Arınç tarafından konutta ağırlandı. (11.06.2004)

● Başbakanın Diyarbakır'da 'alt üst kimlik' ve "terör sorunu yok kürt sorunu var" sözleri PKK'ya cesaret ve ümit verdi. (12.08.2005)

● 6. AB Uyum Paketinde İmar Yasası değiştirilerek apartman kiliselerinin yolu açıldı. Güneydoğu'da hızla çoğalan kiliselerin teröre destekleri yakından biliniyor.

● Medyada bölücü yayınların önü açıldı. Anadilde yayın başladı. (23.03.2006)

● Başbakan Erdoğan, kendisine "Artık şehit cenazesi istemiyoruz" diye bağıran vatandaşlara "Askerlik yan gelip yatma yeri değil" diye yanıtladı. (04.09.2006 - Hürriyet)

● Eşkıyaya haddini bildirmek isteyen Türk Silahlı Kuvvetlerine "öfkeyle kalkan zararla oturur" denildi. (16.04.2007)

● AKP hükümeti döneminde Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölücü peşmerge bozuntuları tarafından tehdit edilen bir ülke haline geldi. (03.07.2007)

● Türk Ceza Kanunu değiştirilerek güvenlik kuvvetlerinin terör bölgesindeki etkin gücünün zaafa uğratılarak elinin kolunun bağlanması sağlandı.

● AİHM bir temyiz makamı gibi değerlendirildi ve AKP iktidarı bölücülerle ilgili bu kararlara dik bir duruş sergileyemedi.

● Bölgedeki Belediye Başkanlarının her fırsatta Türk Milletinin birliğine karşı eylem ve söylemlerde bulunmasına rağmen mevcut İçişleri Bakanı ve Başbakan bunlara göz yumdu.

● Belediye Başkanları teröristlere ve onların örgütüne doğrudan destek verdi (Ambulans, cenaze aracı, kürtçe dilin resmileştirilmesi kararları ve cenaze törenlerinin düzenlenmesi).

● Teröre yataklık ve yardım etmek suç olmaktan çıkartıldı.

● Şehitlerimize kelle, bölücübaşına Sayın ifadesinin Başbakan tarafından kullanılmış olması,

● Türk halkının 36 etnik gruptan oluştuğunun Başbakan tarafından ifade edilmesi,

● Avrupa Birliğinin ilerleme ve Türkiye raporlarında etnik ve dini azınlık yaratma, kürtçenin resmi dil olması ve bölücülerin sokağa salınması gibi kararlarında AKP iktidarının zafiyet içinde davranması.

Hükümetin küresel güçlere yakın durması, ne pahasına olursa olsun, AB'ye gireceğiz yaklaşımı ve AB'nin baştan beri bölücü teröre açıkça destek vermesi, AKP iktidarının da adeta teşvik edercesine AB raporlarına teslimiyeti terörü bugünkü boyutlara taşımıştır.

Şimdi buradan Başbakana sormak lazım;

● Sayın Başbakan Mecliste bu yasalar senin talimatınla çıkmadı mı?

yazdığım değişik gözle bakan yorumu ben şarta bağlı yazmadım yani şunları asker yapsaydı diyerek gösterecek olduğun tepkiden sözetmedim...zaten kocatepede yuh çekenler acılı şehit aileleri değil,parasını yada çığırtkanlığını chp ve add li çydd li tuncay özkanlı ergenekonlu grupların provake ettiği kimselerdi bunları biliyoruz artık..illa camide yuhlamak değil mesele ,sen bunların böyle olduğunuı düşünüyorsan aldığı oy oranı bile esas tepkinin tayyipe değil 50 yıllıkgidişata bir tepki olduğunu görürdün. ayrıca bu tepkiler toplumun alt katmanlarında ve kıraathanelerde şimdiden gösterilmeye başladı zaten ordunun üst kademelerine..ama görecek göz yoksa ben napiim..

yazdığım değişik gözle bakan yorumu ben şarta bağlı yazmadım yani şunları asker yapsaydı diyerek gösterecek olduğun tepkiden sözetmedim...zaten kocatepede yuh çekenler acılı şehit aileleri değil,parasını yada çığırtkanlığını chp ve add li çydd li tuncay özkanlı ergenekonlu grupların provake ettiği kimselerdi bunları biliyoruz artık..illa camide yuhlamak değil mesele ,sen bunların böyle olduğunuı düşünüyorsan aldığı oy oranı bile esas tepkinin tayyipe değil 50 yıllıkgidişata bir tepki olduğunu görürdün. ayrıca bu tepkiler toplumun alt katmanlarında ve kıraathanelerde şimdiden gösterilmeye başladı zaten ordunun üst kademelerine..ama görecek göz yoksa ben napiim..

şuanda zaten şehit cenazelerinde hiç bir şehit ailesi askere karsı bisey yapmadı ki . başbakanı ve cumhurbaşkanını yuhlayan nereye üye olursa olsun . akp nin terörü tırmandırdığını ve cesaretlendirdiğini vede askerin jandarmanın elini kolunu bağladığını herkes biliyor .

aldığı oy oranında 50 yıllık gidişat var evet . yani bunların bir şey yapacaklarını sandılar ve hala öyle düşünüyorlar . ama 6 yıldır tek basına her türlü şeyi yapabilecek olan hükümet anca ülkeyi sattı savurdu . söylermisin işsizlikmi azaldı terörmü azaldı . akp hangi sorunu çözebildi . millet bunlardan umutluydu ve hala umutlu ama peşin peşin söylüyorum bosuna umutlular .nasıl olsa eski ülkücülerdensin . sana senin anlayabileceğin bir kişi yani ozan arifle cevap vermeyi uygun gördüm . kabul et ....

Evet... Sayın Başbakan, Tayyip Bey hazretleri;
Arattınız siz sizden önceki namertleri,
Nasıl dile getirsem açtığınız dertleri,
Bir değişme masalı, bir de ak tutturdunuz,
Bu millete karayı, ak diye yutturdunuz...

Bak Tayyip Bey, ben öyle kolay kolay söz demem,
Amma yeri geldi mi sözümü esirgemem,
Riyaset-i Cumhur’muş, Başbakan’mış dinlemem,
Bu millete karayı, ak diye yutturdunuz.......

Zaten biraz bilirsin, bir parça tanışırız,
Ne elden akıl alır, ne ele danışırız,
Biz adamın yüzüne erkekçe konuşuruz,
Bu millete karayı, ak diye yutturdunuz.

Zannetme ki bu adam, sırf elleri iğneler,
Ben benden olanlara neler söyledim, neler!...
Neler çekti elimden, o oturan gölgeler!...

Değiştiniz, aksınız, tamam, iyi, çok güzel,
"Ak" lâfının üstünde özel duralım, özel!..
Yahu bu "Ak" diyenler, hep mi böyle müptezel?

Ecevit’te bir zaman "Ak"lı lâflar etmişti,
"Ak günler" diye diye tepemizde bitmişti,
Ve aynen anamızı ağlatarak gitmişti...

Önce şunu kabul et: "Sözüne uymuyorsun!"
Sana oy verenleri, kat’iyen duymuyorsun,
Vermeyeni zaten hiç insandan saymıyorsun,

Hükümetin de aynı, hem acemi, hem hamlar,
Koskoca koltuklarda, küçük küçük adamlar,
Sizi de kuşatmış o, ihaleci yamyamlar,

Ekonomi, istikrar "çok düzelmiş canım çok",
Ne düzeldi arkadaş, boş lâflara karnım tok!
Olanda zaten vardı, olmayanda yine yok!...
Bu millete karayı, ak diye yutturdunuz
.

İşçi, memur, emekli, refaha mı erişti?
Yani siz geldiniz de, hangi hâller değişti?
Yine kazık yiyoruz, atan eller değişti,

Köylü zaten gitmiyor, niye gitsin tarlaya?
Ne verdiniz pancara, fındık veya buğdaya?
Üstelik Rize’lisin, kaç kuruş verdin çaya?

Gerçi hanım köylüsün, hikâye Rize-mize,
Pas bile vermiyorsun, artık Karadeniz’e,
O Rize, Rize ise, bunları sorar size,

Tayyip Bey başarınız göz boyamak, aldatmak,
"İMF"li dürzüler gelince havlu tutmak,
Yaptığınız tek şey var, paradan sıfır atmak,

Ondan da şüpheliyim, gerçi Allah biliyor,
İktisatçı olanlar bu işi irdeliyor,
Altı sıfır gitti mi? Yedinci mi geliyor!?

Baş örtüsü ne oldu? Dilin konuşsun, dilin,
Bizimkiler fos çıktı, siz çözün, hadi gelin,
Takke düştü Tayyip Bey, kelin göründü, kelin,

Carttır-curttur anlamam, türbanlıyı sattınız,
Korkunuzdan bu işin üzerine yattınız,
Siz bile hanımları evlere kapatınız,

Senin de kitabında, vefa-mefa masalmış,
Kimlerle yola çıktın, bak yanında kim kalmış,
Sağ yanını "Mir Dengir", solunu "Zapsu" almış,

Sağınıza bir akrep, solunuza bir yılan,
Alır almaz dedin ki: "Türk’lük ney?" falan-filân,
"Türk değil Türkiyeli" olmakmış mühim olan,

Bu nasıl bir ifade, amacın ney, gayen ney?
Başbakan’ın ağzında ne geziyor böyle şey?
Ben o zaman sorarım: "Türk müsünüz Tayyip Bey"

Zana –dana dışarıda, kanunlara bir bakın,
Madem biz asamadık, o iti de bırakın,
Vallahi bak ciddiyim, şaka sanmayın sakın!

Onun bunun ağzıyla, yediğiniz hurmalar,
Yarın sizi çok kötü yerinizden tırmalar,
O zaman para etmez, dizinize vurmalar,

Yahu size ne oldu? Siz böyle değildiniz,
Kırk yıllık çizginizi, bir kalem de sildiniz,
Avrupa’ya çatarken, önünde eğildiniz.

Böylesine geçmişten kopmaya gerek var mı?
Brüksel’de el-etek öpme gerek var mı?
Bu "AB"ye bu kadar tapmaya gerek var mı?

Amma derdin ayrı şey, desem uzun olacak,
"AB"nin çorbasında illâ tuzun olacak,
Çünkü ordu "höt" dese, "AB" kozun olacak,

Bir şiir okuyordun, hatırla, daha dündü,
Hani kubbe miğferin, minareler süngündü,
Hadi çizgin değişti, dinin de mi ters döndü?

Yanınıza bir "papaz", bir de "haham" seçtiniz,
"İmam" zaten hazırdı, başlarına geçtiniz,
Antalya’da dinlerin bahçesini açtınız,

Ve bahçetinin gülleri tez büyüdü kokuyor!
Misyonerler her yerde sanki mekik dokuyor,
Sayende çoluk-çocuk, artık İncil okuyor,

On yedi aralıkta, Brüksel’de tuttunuz,
O imzayı millete hiç sormadan attınız,
Biz "Lozan" kötü derken, siz "Sevr"i hortlattınız,

Talabani, Barzani, kanımıza giriyor,
Ankara’da bu puştlar, izzet, ikram görüyor,
Ne oluyor? Devletin ciddiyeti eriyor!

Ne karaymış Kıbrıs’ta soydaşın yazgıları,
Kan ağlıyor Türkmen’in hoyratı, ezgileri,
Nerde kaldı Devlet’in kırmızı çizgileri?

Çizgilerden vazgeçtik, çizgi-mizgi hiç yokta,
Nokta bile kalmadı, kırmızı bir tek nokta,
Bir yanda Kıbrıs şokta, bir yanda Kerkük şokta,

Velhasılı Tayyip Bey, Allah size boy vermiş,
Gerisini maalesef, sanki kapıp koyvermiş,
Demek ki millet size, boyun için oy vermiş,

Ah şu başım baş olsa, bir bitse benim derdim,
Ozan Arif olarak, size neler ederdim,
Sizi var ya, üç ayda, bitirmezsem namerdim,

Ozan Arif

tşkrler şiir için...severek dinlerim ozanı ezberimdedir birçoğu hala..gerçi bahçeliye de adam sanmıştım diye yanılgısını göstermişti zamanında ama ozan da kaynağını bulmuş değil ,malesef samimiliğinden şüphe duymasamda rotasızlşığının esaretini yaşıyor şugünlerde. milletin verdiği oyları yada hala umutlarını oraya bağlamasındaki ince sağduyuyu chp göremeyebilir çünkü ezelden kavgalıdır milletle,ama diğerlerinin görememesi manidardır.ben bu milletin sağduyusuna hep güvenmişimdir,safta olsa cahilde olsa,içinden bir kömüre satılanlar arada çıksada genel itibariyle onun sağduyusu yanılmaz.hala orda bir umut görüyorlarsa ki öyle; buna karşılık kalkıp milletemi sövmeli ve darılmalıyız,yoksa onda umut bırakmayan diğerlerinemi??ben oy vermediğim halde safımı haktan yana koyarım dostum,dediğim gibi kişilerle değil çizgilerin nerde kırılıp sapması önemli benim için..onu satmış bu yapmış değil,satış varsa mandacılığın meşrulaştığı günden beri var,demireldenmi başlar menderestenmi başlar bilemem..ama bu millet yanılmaz emin ol,gün olur yerini bulur...haketmediği yerde tekmesinide vurur ama kendine sırt dönen beğenmeyen bu millet satılık diyene asla taviz vermez..dilerim chp gibi olmaz mhp de ilalebed iktidar sürgünü yaşamaz.

tşkrler şiir için...severek dinlerim ozanı ezberimdedir birçoğu hala..gerçi bahçeliye de adam sanmıştım diye yanılgısını göstermişti zamanında ama ozan da kaynağını bulmuş değil ,malesef samimiliğinden şüphe duymasamda rotasızlşığının esaretini yaşıyor şugünlerde. milletin verdiği oyları yada hala umutlarını oraya bağlamasındaki ince sağduyuyu chp göremeyebilir çünkü ezelden kavgalıdır milletle,ama diğerlerinin görememesi manidardır.ben bu milletin sağduyusuna hep güvenmişimdir,safta olsa cahilde olsa,içinden bir kömüre satılanlar arada çıksada genel itibariyle onun sağduyusu yanılmaz.hala orda bir umut görüyorlarsa ki öyle; buna karşılık kalkıp milletemi sövmeli ve darılmalıyız,yoksa onda umut bırakmayan diğerlerinemi??ben oy vermediğim halde safımı haktan yana koyarım dostum,dediğim gibi kişilerle değil çizgilerin nerde kırılıp sapması önemli benim için..onu satmış bu yapmış değil,satış varsa mandacılığın meşrulaştığı günden beri var,demireldenmi başlar menderestenmi başlar bilemem..ama bu millet yanılmaz emin ol,gün olur yerini bulur...haketmediği yerde tekmesinide vurur ama kendine sırt dönen beğenmeyen bu millet satılık diyene asla taviz vermez..dilerim chp gibi olmaz mhp de ilalebed iktidar sürgünü yaşamaz.

adi insan aziz nesini gene anmak istemiyorum ama bizim milletimiz hakkında bir sözü var bilirsin . ben onu demek istemiyorum yinede . ama gene nazım hikmetinde bir sözü var . "kabahat sende demeye dilim varmıyor ama kabahat sende be kardeşim "der oda . neyse hep komların sözlerini yazdık gelelim sadede :D

bizim milletimiz şuan abd tarafından nasıl kullanıldığını sömürüldüğünü anlamıyor . adam akşama kadar kahvede okeyi çakıyor ,akşam eve gidiyor evde çakıyor , sabah işe gidiyor iş yerinde sandalye palet vs çakıyor . çakıyor babam çakıyor . yaw bi kerede memlekette ne dönüyor araştırın be kardeşim . tamam siyaset sıkıcı gelebilir ama ülkende neler dönüyor bir araştır incele .

istanbul boğazına amerikan gemileri gelicek namlularını istanbula doğrultucak o zamanmı uyanacaksınız . o zaman hiç uyanmayın daha iyi . zaten uyandığınız an öleceksiniz ölüm uykusuna geçiceksiniz . bizim milletimiz malesef bişeyin kıymetini kaybedince anlıyor . bazı şeylerimiz akp yüzünden kaybedilirse üzülmenin alemi de kalmaz . sen nasıl olsa akp li değilmişsin bu sözlerim tabiki üstüne alınmak isteyene .

(son mesajımdır herkese iyi geceler )

Geri