Şapka kanunu AB`yi şok etti

o o zamana göreydi simdi kalmadigi kesin kanun olsa bile
sadece modernlesmek amaciyla yapilmistir kanun ama bazi kesimlerin islerine gelmedi cübbe ve kavul a ezinmek isteyenler hala vardi
düsünün o zaman hala kavukla cübbeyle gezinin madem öyleyse

Yürürlükte olan bir kanun için "O o zamanmış" diye birşey söz konusu olabilir mi?
Modernite denilen dalga için yapıldı diyorsan millet olarak şapka takmadığımız !! için alayımız demodeyiz sonucu çıkıyor ortaya =)

Modern !! avrupada dahi kimsecikler şapka takmadığına göre,
demek oluyor ki şapka ile adam olunmuyor, şapka ile uygar milletler seviyesine çıkılmıyor !!

sen tarih ile pek alakan olmadigi belli aciklamasi ve sonuclari kesin olarak gecen gün insanlara gösterildi yazili ve konusmali olarak hic kimsenin kafasi kesilmedi yada asilmadi insanlari kandirmayalim

İskiLipLi Atıf Hoca'nın AsıLma Sebebi Kanun Çıkmadan 4 Sene EvveL Yazdığı Frenk MukaLLitLiği AdLı Kitaptır, Gerçek Budur.
Bir Çok İsLam ALimide Bu Kanundan DoLayı KatLediLmiştir.
SizLere Göre Bu İnsanLarın Hepsi Dini KuLLanıyordu...
Zaten AkLı SeLim Bi İnsan Gerçeği Bugüne Bakıp AnLayabiLir.
Karşı OLduğunuz İsimLer (Tayyip Erdoğan, FethuLLah GüLen, Adnan Okyar, Mahmut UstaosmanoğLu vs.) Hepsi Din İLe ALdatıyor (=

senin formaliden değin kanun yüzünden zamanında binlerce insanın kafasını kopardılar

aynen katılıyorum cumhuriyet tarihi ve atatürk hakkında su anda raflarda indirilmeyi bekleyen sayısız belge var ama kim cesaret edebilir ki atatürkün ve cumhuriyetin imajını fena halde zedeliycek seyleri yayınlamaya.Normal sartlarda devletin hangi belgesi olursa olsun 10 yıl gectikten sonra yayınlanmak ve kamuoyu bilgilendirilmek zorundadır. Peki neden hala 85 yıllık bilgiler raflarda duruyor? Arkadaslar kafalarınızdan su at gözlügünü cıkarın artık olaylara tek bi acıdan bakmayın. O zaman yasananlara ilkokul kitaplarında okudugunuz seylerle inanmayın. Türkiye atasının gercek yüzünü en kısa zamanda görecektir buna tüm kalbimle inanıyorum ama ilk önce bizi kendine ittiba etmeye zorlayan nefsimizden kurtulalım o zaman hersey daha iyi görülüp anlasılacaktır. Tüm forum üyelerine saygılarımla..

Şu an kanun formaliteden öte değil kimin kafası kopuyor şimdi bırakın traşı.

bu ülkede yaşayan kime sorsanız elhamdülillah müslümanım der ve hemen müftülüğe soyunur.bildiği bilmediği her konuda atıp tutar.bazen de fetva verir herkese.bir kanunun sembolik olması çok saçma.kanun niçin yapılır insanların yaşam alanlarında kullanması için,halk için yapılır yani.peki kimsenin benimseyip o şapkayı takmıyorsa o kanunun ne işi var hala o anayasada.sembolikmiş zaten türkiyede atatürkçüyüm diye geçinen kesim nedense atatürkü hep sembolik olarak benimsedikleri görülüyor açıkça.o zamanın şartlarında çıkarılmış bir kanunun günümüzde kullanılmadığı halde anayasadan kaldırılmak istenmemesi komisyondaki millet vekillerinin hiçte özgürlükçü olmadıkları açıkça belli.halbuki bu ülkede birçok aydın geçinen kimse peygamberimizin yapmış olduğu bir uygulamayı çağdışı görüp günümüze uyarlamakta çok usta davranıyorlar.aynı ustalığı bu konudada beklediğimi söylemek istiyorum.saygılarımla.

şapka kanunu utanç vericidir velevki atatürk çıkarmış olsun..

~SiLenT ScЯeaM~;4667591' Alıntı:
İskiLipLi Atıf Hoca'nın AsıLma Sebebi Kanun Çıkmadan 4 Sene EvveL Yazdığı Frenk MukaLLitLiği AdLı Kitaptır, Gerçek Budur.
Bir Çok İsLam ALimide Bu Kanundan DoLayı KatLediLmiştir.
SizLere Göre Bu İnsanLarın Hepsi Dini KuLLanıyordu...
Zaten AkLı SeLim Bi İnsan Gerçeği Bugüne Bakıp AnLayabiLir.
Karşı OLduğunuz İsimLer (Tayyip Erdoğan, FethuLLah GüLen, Adnan Okyar, Mahmut UstaosmanoğLu vs.) Hepsi Din İLe ALdatıyor (=

kardeş sana bi tavsiye, sakın tayip ve gülen in ismini diğer saygıdeğer zatların yanında zikretme çarpılırsın walla....:sneaky2:

Bir defa Atatürk ün kurduğu partinin başından ayrılmaya hiç niyeti olmayan Baykal nasıl olurda şapka takmaz yaırndan tezi yok kendisine bir şapka gönderecğim :smile:

Biz boşuna demiyoruz bunların M.Kemal sevgisi yalan diye.Bunların sevdiği M.Kemal değildir.Bunlar M.Kemalin şahsında ladini yaşamı seviyorlar.Yani istedikleri karıyla kızla düşüp kalkacaklar,içki de içecekler,dinin emirlerine ters gidecekler kimse tarafından kınanmayacaklar ama Müslüman sayılacaklar.

Saltanatlarının devamı için M.Kemali kullanmaktır bunların M.Kemal sevgisi.

Öyle ya ondan daha sağlam kalkan mı var bu ülkede?

Şapka kanununa göre şapka takma zorunluluğu vardır.

Madde 1 – Türkiye Büyük Millet Meclisi azaları ile idarei umumiye ve hususiye ve mahalliyeye ve bilümum müessesata mensup memurin ve müstahdemin Türk milletinin iktisa etmiş olduğu şapkayı giymek mecburiyetindedir.Türkiye halkının da umumi serpuşu şapka olup buna münafi bir itiyadın devamını hükümet meneder.

Madde 222 - (1) 25.11.1925 tarihli ve 671 sayılı Şapka İktisası Hakkında Kanunla, 1.11.1928 tarihli ve 1353 sayılı Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanunun koyduğu yasaklara veya yükümlülüklere aykırı hareket edenlere iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir.

Buyrun buradan yakın =)

Bilgilendirme için tşkrler tam bılmedıgım ıcın eksık bılgılerden yola cıkarak yorumlamıstım kati konusmadım...sagol ..

şapka takmadıkları için binlerce insanın kellesimi gitmişşş. yalana bak yalana Atatürk'e açıkça saldırmaya cesaret edemiyen şahsiyetlerin söylediği en büyük yalan. neymiş sözde Atatürkçülük yaparlarmış. boşversenize sözde dincilik yapan has adamlar boy boy karşımızda. neyin tartışmasıdıR. Atatürk'le sorunu olan varsa açık açık sölesin öle kelime oyunlarına gerek yok. zamanında kafaları koparılanlar bölücü yobazlardı. hiç kimse hikaye anlatmasın. zamanında o yobazların sülalerini temizleselerdide şimdi tohumları sorun yaratamıcaklardı.

Biz boşuna demiyoruz bunların M.Kemal sevgisi yalan diye.Bunların sevdiği M.Kemal değildir.Bunlar M.Kemalin şahsında ladini yaşamı seviyorlar.Yani istedikleri karıyla kızla düşüp kalkacaklar,içki de içecekler,dinin emirlerine ters gidecekler kimse tarafından kınanmayacaklar ama Müslüman sayılacaklar.

Saltanatlarının devamı için M.Kemali kullanmaktır bunların M.Kemal sevgisi.

Öyle ya ondan daha sağlam kalkan mı var bu ülkede?

zoruna gidiyor deme içilen rakı. serbestçe. hiçkimseye sormadan özgürce. insanların kız arkadaşlarıyla yada erkek arkadaşlarıyla gezmesi. Atatürk'ün devrimleri zoruna gidiyor deme. kadının seçmesi seçilmesi okuması eşit olması zoruna gidiyor deme. Atatürk'e saldıramadığın için Atatürkçülere saldırmak kolay geliyor deme.

müslümanlık adına yapılan binbir sapıklığı görüyoruz dostum. müslümanlık adına 13 yaşındaki kız çocuklarıyla nikah kıyan sapıklıkları görüyoruz. müslümanlık adına kadına adeta mal gibi davranıldığınıda görüyoruz. fettullahçıların nasıl fitne fesat içinde yaşadığınıda görüyoruz. her siyasi konuda dini kullanıcaksanız madalyonun dier yüzünü gösterecek kişiler çıkar benden sölemesi. sizin yüzünüzden gerçek dindar insanlar sıkılabilir.

Ne yaptığınızın farkındamısınız ? Bir kaşık suda fırtınalar koparmışsınız. Hemen hemen tüm yorum ve kişisel cevaplarınızı okudum. Asıl konu AB'nin o tarihte çıkarılan bir yasanın hala T.C kanununda yer almasına şaşırması. Bizimkilerin ise""" bu kanun sembolik olarak duruyor. Uzun yıllardır bu kanun ile ilgili bir ceza uygulanmadı uygulanmaz da. Çünkü bu ülkede şapka devrimi bazı Cumhuriyet karşıtları, din sömürgecilerinin isyan ve ayaklanmaları zamanında kılık kıyafet devrimi adı altında çıkarılan bir kanundur. Yani çok eski bir kanun olup, günümüzde ise kimse kılık kıyafet kanununa uymadığı için ne yargılanıyor ne de cezalandırılıyor."""Kısmını açıklayamamalarından ileri gelen bir hadisedir. Tabi şurası ayrı;
Kaldırılmalı mı ? Sembolik olarak durmasında sakınca var mı ? Kaçınız bu konu açılmadan önce Kanunda böle bir yürütmenin olduğundan haberdar dı ? İnsanımız şapka takmadığı için Modern çağda hakir görülmüşmüdür ? Bunları isterseniz tartışın ve yazın ki ; açılan konu ile paralel gitsin....
Nacizane fikir ve görüşlerimdir okuma sabrınız için teşekkürler...

Bizi AİHM şikayet etmek için fırsat kollayanlar için kaçırılmaması gereken bir nimet.

Akpliler bile sembolik değerin savunuculuğunu yapmışlar. Konuda öyle yazıyor.

Ayrıca şapka kanunu ile cezalandırılanlar dile dolanmış.
Kanun o tarihte devlet memurlarının şapka kullanmasını öngörüyordu.
Dini kullanarak isyan çıkaranlar idam edilmiştir. Bu tarihin her yaprağında böyledir. İsyancılar, bölücüler cezalandırılır.

Yalancılar, her defasında şapkayı suçlamış, herzamanki gibi mağdur ve basite indirgemeye çalışmışlardır. Lakin kimse şapka için asılmamıştır.

Medeniyeti insanların kafasındaki şapkada arayan zihniyetten artakalanları görmek muazzam bi doğa olayı

Soyu tükenmiş olmalıydı bu zihniyetin teknoloji ve bilim şapkanın önüne geçeli çok oluyo
Kavrayamamış olsa gerek türünün son örnekleri.

http://www.youtube.com/watch?v=5I5TWfdvcQ4

[VIDEO]5I5TWfdvcQ4[/VIDEO]
Bu videoyu daha evvel verdim ama tam anlaşılamamış herhalde...

şapka takmadıkları için binlerce insanın kellesimi gitmişşş. yalana bak yalana Atatürk'e açıkça saldırmaya cesaret edemiyen şahsiyetlerin söylediği en büyük yalan. neymiş sözde Atatürkçülük yaparlarmış. boşversenize sözde dincilik yapan has adamlar boy boy karşımızda. neyin tartışmasıdıR. Atatürk'le sorunu olan varsa açık açık sölesin öle kelime oyunlarına gerek yok. zamanında kafaları koparılanlar bölücü yobazlardı. hiç kimse hikaye anlatmasın. zamanında o yobazların sülalerini temizleselerdide şimdi tohumları sorun yaratamıcaklardı.

zoruna gidiyor deme içilen rakı. serbestçe. hiçkimseye sormadan özgürce. insanların kız arkadaşlarıyla yada erkek arkadaşlarıyla gezmesi. Atatürk'ün devrimleri zoruna gidiyor deme. kadının seçmesi seçilmesi okuması eşit olması zoruna gidiyor deme. Atatürk'e saldıramadığın için Atatürkçülere saldırmak kolay geliyor deme.

müslümanlık adına yapılan binbir sapıklığı görüyoruz dostum. müslümanlık adına 13 yaşındaki kız çocuklarıyla nikah kıyan sapıklıkları görüyoruz. müslümanlık adına kadına adeta mal gibi davranıldığınıda görüyoruz. fettullahçıların nasıl fitne fesat içinde yaşadığınıda görüyoruz. her siyasi konuda dini kullanıcaksanız madalyonun dier yüzünü gösterecek kişiler çıkar benden sölemesi. sizin yüzünüzden gerçek dindar insanlar sıkılabilir.

Sen eğer kızının,bacının nikahı olmayan bir erkeğin kolunda görmekten rahatsızlık duymuyorsan,alkolün bu kadar zararı tescilli olduğu halde hala rakı içmeyi savunuyorsan ve bunu rejimin alameti farikası olarak görüyorsun rejimin temel aldığı akılcılığa bir kere sen ters düşmüş oluyorsun ve terslikler benim zoruma gitmez aksine komiğime gider.

13 yaşındaki kıza nikah kıymak,yetişkinlerin nikahsız dost hayatı yaşamasından daha şereflidir.

İslamı sadece Fethullahtan terem saymanın bir manası yoktur.Pekçok abid,zahid dururken salt Fethullahtan bahsetmeniz sizin niyetinizin üzüm yemek değil,bağcı dövmek olduğunu çıkarır.Ameller niyetlere göredir.

Laiklik adına kadınların da kurbanlarla açılan genelevleri de biz gördük.Manukyanları gördük.Şimdi laiklik kadına düşman mı diyelim?

La ikrahe fiddin ve lekum dinukum veliye din diyor,saygılarımı sunuyorum

Sen eğer kızının,bacının nikahı olmayan bir erkeğin kolunda görmekten rahatsızlık duymuyorsan,alkolün bu kadar zararı tescilli olduğu halde hala rakı içmeyi savunuyorsan ve bunu rejimin alameti farikası olarak görüyorsun rejimin temel aldığı akılcılığa bir kere sen ters düşmüş oluyorsun ve terslikler benim zoruma gitmez aksine komiğime gider.

13 yaşındaki kıza nikah kıymak,yetişkinlerin nikahsız dost hayatı yaşamasından daha şereflidir.

İslamı sadece Fethullahtan terem saymanın bir manası yoktur.Pekçok abid,zahid dururken salt Fethullahtan bahsetmeniz sizin niyetinizin üzüm yemek değil,bağcı dövmek olduğunu çıkarır.Ameller niyetlere göredir.

Laiklik adına kadınların da kurbanlarla açılan genelevleri de biz gördük.Manukyanları gördük.Şimdi laiklik kadına düşman mı diyelim?

La ikrahe fiddin ve lekum dinukum veliye din diyor,saygılarımı sunuyorum

Bu yoruma ben cevap vermek isterim arkadaş kusura bakmasın artık. Bak dostum bence herşey eğitimdir. Yeterli ahlak anlayışı olan bi bayanın ahlak değerleri oturmuş bi erkekle gezmesi bence sakıncalı deildir. Çünkü bende sevdiğim insanla rahatça gezmeyi isterim. Herşey insanın içinde biter. Önemli olan karşılıklı güveni sağlamış olmaktır. Sen bu ahlaka eremediysen bi bayanla yanyana olman sakıncalı olur. Ve ben senin gibi bireyle kızımın yada kardeşimin yanyana olmasını kesinlikle istemem. Aynı şekilde sen kızına veya kardeşine yeteri kadar ahlaki eğitim vermediysen ona güvenmiyorsan, sakın ha salma sokağa allah korusun başın belaya girer.

Gelelim rakı mevzusuna. Arkadaş sanırım o meseleyi özgürlük anlayışına örnek olması için vermiş. Rejimin temeli olarak göstermek için deil. Senin namaz kılmanı engellemek onun rakı içmesini engellemekle aynıdır. Özgürlüğü kısıtlamaktır. Saçma bi benzetme gibi gelebilir ama deil. Sen onun içtiği rakıyı saçma yanlış bi eylem olarak görebilirsin ama aynı zamanda oda senin kıldığın namazı saçma bi eylem olarak görebilir. İnancını saçma bulabilir. Hiçbişey diyemezsin hakkın yoktur zorlayamazsın kabullenmesine.

İçki zararlımıdır? Evet zararlıdır. Ama yasaklamak gibi bi hakkın yoktur. Onun zararı kendinedir. Başkasına zararı dersen din adına beline bombayı bağlayıp 100 kişiyi havaya uçuranları örnek gösteririm sana. Dini yasaklamak olurmu?

Yetişkinlerin nikahsız birbiriyle yaşamasıda kendi tercihleridir. Onada sen karışamazsın bunada hakkın yok. Ama asıl yanlışı, 13 yaşında çocukla nikahı, böylebir sapıklığı şerefli bir davranış olarak görmekle yaptın. Değerini sıfırlamış olsanda başladım bikere yazmaya devam edeyim.

Fettullah Gülen ve cemaati hakkında yorum yapmak istemiyorum. Zaten ne halt oldukları ortada.

Genelevleri laikliğin suçu olarak göremezsin. Kurban olan kadınların genelininde aile baskısı ve eğitimsizlik yüzünden bu yollara düştüğü açık. Yine eğitimsizlik. Olan yanlışlıkları kabul ediyorum. Ama bunların laikliğin suçu olarak görmen doğru değil bence.

Az görmedim parklarda erkek arkadaşlarının kucaklarında oturan, ıssız köşelerde elleşen öpüşen, rock konserlerde bir elde bira bir elde sigara çılgınca eylenen türbanlı kızları.

Din baskısıyla yönetilen ülkelere bakalım. İran mesela orda zinaya çözüm bulmuşlar, tek gecelik dini nikah. Adamlar dine uyarlamaya çalışmışlar ama allahı kandırabiliyolarmı sence?

Ve şeyler var şeyler neydi adı hıh buldum galiba malaya gibi bişey yada mallayya galiba. Arap ülkelerinden birinde hangisi bilmiyorum 100 tane erkek oturmuş ortada 1 veya 2 kadın elleri ve dizleri üzerine çökmüş kalça sallıyor. Böyle bi şovu en ala gece kulubünde izlemen zor. Seyircilerin hepside bildiğin sarıklı cübbeli adamlar. Aç bak netten kolayca bulabilirsin.

Birde uydudan çıkan kanallar arasında arabeni boyabeni tarzı erotik şeyler çıkar karşımıza. Eksiksiz hepsinde de ekranın altından arapça yazılar geçer Arabistandan arayanlar için telefon noları falan.

Bu kadar örnek vermemi dini karalama çalışması olarak sakın anlama. Öyle bir niyetim yok. Sadece ahlaksızlığın kaynağını laiklikmiş gibi göstermeye çalıştığın için sundum. Demekki ahlaksızlığın tek kaynağı eğitimsizliktir. Bu tarz şeyler her sistemde olabiliyormuş...

Fes yok, Takke yok. Modern Türkiye için ŞAPKA KANUNU Kötümü olmuş.Bence çok iyi.

Geri