Şöhretin bedelini canlarıyla ödeyenler... Hiçbiri 30. yaşgününü göremedi...

jewel

Wormwood
Moderatör
Reaction score
0
Hepsi çok genç yaşta isimlerini müzik, sinema ya da edebiyat alanında duyurdu. Milyonlarca insanı peşlerinden sürüklediler. Üstelik sadece yaptıkları işlerle değil, giyim ve yaşam tarzlarıyla da. Ama kaderin kötü bir oyunu mudur bilinmez hepsi de daha 30 yaşına bile gelmeden -pek çoğu da 27 ya da 28 yaşında- hayata veda etti. Ama aradan geçen uzun zamana karşı hiçbiri unutulmadı.

LiveImages%5CFoto%20Haber%5C30%27UNA%20GELMEDEN%5C6.jpg

JAMES DEAN
1950'li yılların beyazperde efsanesi... ve hala efsane. Cennetin Doğusu, Asi Gençlik gibi unutulmaz filmlerde oynadı. Henüz 24 yaşındayken kendi kullandığı arabayla geçirdiği trafik kazasında öldü.

LiveImages%5CFoto%20Haber%5C30%27UNA%20GELMEDEN%5C5.jpg

KURT COBAİN
30 yaşına gelmeden ölen müzik efsanelerinden. Grunge akımının öncüsü olan Nirvana'nın solistiydi. 27 yaşında intihar etti.

LiveImages%5CFoto%20Haber%5C30%27UNA%20GELMEDEN%5C4.jpg

JİM MORRİSON
Ünlü The Doors grubunun 'beyni'. O da 27 yaşındayken aşırı dozda uyuşturucunun sebep olduğu kalp krizinden öldü.

LiveImages%5CFoto%20Haber%5C30%27UNA%20GELMEDEN%5C1.jpg

JONATHAN BRANDİS
1976 doğumlu aktör Steven Spielberg'ün SeaQuest adlı TV dizisindeki rolüyle ünlendi. 2003 yılında intihar etti.

LiveImages%5CFoto%20Haber%5C30%27UNA%20GELMEDEN%5C10.jpg

JİMİ HENDRİX
Müzikte Seattle ekolünün önde gelen temsilcilerinden. Hala onun gibi gitar çalabilen yok. O da 27 yaşındaykenh aşırı dozda uyuşturucudan öldü.

LiveImages%5CFoto%20Haber%5C30%27UNA%20GELMEDEN%5C2.jpg

RİVER PHOENİX
Günümüzün ünlü aktörü Joaquin Phoenix'in erkek kardeşi. Indiana Jones and the Last Crusade filmiyle ününün doruğuna çıktı. Eğer yaşasaydı Vampirle Görüşme filminde Christian Slater'ın oynadığ rol onun olacaktı. 23 yaşında aşırı dozda uyuşturucunun sebep olduğu kalp krizinden öldü.

LiveImages%5CFoto%20Haber%5C30%27UNA%20GELMEDEN%5C3.jpg

JANİP JOPLİN
70'li yılların müzik idolü. Dünyanın en iyi vokallerinden biriydi. 1970 yılında 27 yaşındayken aşırı dozdan öldü.

LiveImages%5CFoto%20Haber%5C30%27UNA%20GELMEDEN%5C7.jpg

BRANDON LEE
Ünlü aktör Bruce Lee'nin oğlu. Oyuncu ve yönetmen.The Crow (Karga) adlı filmin çekimleri sırasında yanlışlıkla vurulup öldüğünde 28 yaşındaydı.

LiveImages%5CFoto%20Haber%5C30%27UNA%20GELMEDEN%5C8.jpg

SİD VİCİOUS
Sex Pistols grubunun üyesi. O da aşırı doz kurbanı. Öldüğünde henüz 21 yaşındaydı.

LiveImages%5CFoto%20Haber%5C30%27UNA%20GELMEDEN%5C9.jpg

MEHMET EMİN TOPRAK
Ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak filmindeki performansıyla Cannes'da en iyi erkek oyuncu ödülünü filmin diğer oyuncusu Muzaffer Özdemir ile paylaştığını göremedi. Trafik kazasında öldüğünde 28 yaşındaydı.

alıntı

LiveImages%5CFoto%20Haber%5C30%27UNA%20GELMEDEN%5C7.jpg

BRANDON LEE
Ünlü aktör Bruce Lee'nin oğlu. Oyuncu ve yönetmen.The Crow (Karga) adlı filmin çekimleri sırasında yanlışlıkla vurulup öldüğünde 28 yaşındaydı.

babasıda film çekiminde ölmüştü

en acısıda kurt cobaindir, intihar mektubunu okuduğumda ağlamıştım :(

ellerine sağlık cnm ..

ĦĄЯĄMÍ;2350527' Alıntı:
ona bildiği tüm hareketleri kim öğretti sanıyosun :hhmanD

banada öğretsene fung fu, çekirgen olayım senin:)

320364cobainnotege4bs5.jpg

harami dayı orjinalini verdim:)

İngilizcen yoksa bu da türkçesi

“Daha çocukça şikayetleri olan, tükenmiş, deneyimli bir ahmağın ağzından konuşuyor olmak. Bu bayağı kolay anlaşılabilir bir not olmalı. Yıllar boyunca,diyelim ki, cemiyetimizin serbestliği ve benimsemesi ile ilgili ahlak punk rock 101 derslerinden alınan öğütlerin ne kadar doğru olduğunu kanıtlamıştır. Çok uzun yıllardır okuyup yazmakla birlikte dinlemekten, yaratmaktan da olduğu gibi heyecan almadım. Bunlar için kelimelerle anlatılamayacak bir suçluluk duyuyorum. Mesela sahne arkasındayken ve ışıklar sönüp kalabalığın çılgın tezahüratı karşısında, beni hayran olduğum ve kıskandığım Freddy Mercury'e olduğu gibi etkilemedi. Gerçek şu ki sizi aptal yerine koyamam. Hiçbirinizi. Bu basitçe ne sizin ne de benim için adil değil. Aklıma gelen en kötü suç, insanlara karşı sahtekarlık yapıp %100 eğleniyormuşum gibi görünerek dolap çevirmek. Bazen sahneye çıkmadan önce saati yumruklamak, zamanı durdurmak geçiyor içimden. Kulisteyken, ışıklar söndüğünde duyduğum çığlıklar da etkilemiyor beni.
Gücümün yettiğince değer vermek için her şeyi denedim ve deniyorum. Tanrım, inan bana deniyorum, ama bu yeterli olmuyor. Benim ve bizim birçok insanı etkilediğimiz ve eğlendirdiğimiz gerçeğine saygı duyuyorum. Elden kaybolduktan sonra kıymet veren biri, o narsistlerden biri olur. Ben çok hassasım. Bir zamanlar bir çocukken sahip olduğum hevesi yeniden kazanmak için biraz uyuşmaya ihtiyacım var. Son üç turumuzda şahsen tanıdıklarıma ve müziğimizin hayranı olan tüm insanlara daha çok değer verdim, ama hâlâ herkes için beslediğim asabiyet, suçluluk ve anlayışı aşamadım. Hepinizin içinde iyilik var ve sanırım insanları çok fazla seviyorum. Öyle çok ki, bu beni mutsuz hissettiriyor. Üzgün, küçük, hassas, değer vermeyen balık burcu. İsa oğlum! Neden tadını çıkarmıyorsunuz? Bilmiyorum!İhtiras ve anlayış yemini eden cazibeli bir karım var ve bana eski halimi çok fazla hatırlatan bir kızım. Sevgi ve neşe dolu, her gördüğü insanı öpüyor çünkü herkes çok iyidir ve ona kimse zarar vermez! Frances' in üzgün, kendine zarar veren, ölü bir rock'çı olduğumu düşünecek olmasına dayanamıyorum. İyi yapıyorum, çok iyi. Ve minnettarım, ama yedi yaşından beri insanlara karşı genel bir nefret duydum... Sırf insanlara iyi geçinmek ve anlayış sahibi olmak çok kolay görünüyor diye. Anlayış! Sanırım sadece insanları çok sevdiğim ve onlara çok üzüldüğüm için. Geçen yıllar boyunca mektuplarınız ve ilginiz için alevler içindeki mide ağrısı cehenneminden hepinize teşekkür ediyorum. Ben çok kararsızım, ümitsizim! Artık eski tutkum yok, ve şunu hatırla, sönüp gitmektense yanmak daha iyidir. Barış, sevgi ve hoşgörü dileğiyle… Sizi seviyorum, sizi seviyorum…"

bir çok rockstar zaten uyuşturucuu tedavisi görmüştün.. işte 3J die tabir edilen jimi hemdrix, janis joplin, jim morrison.. onlardda golden shot uygulamsı soucu ölmüşlerdir..

eline sağlık...

paylaşım için sağol da burdakiler nie böylesaçmasapan iş yapıyo bu sanatçılar bn anlamıyom. sanatçılar herkes ya sporcular bile uyuşturucu kullanıyo anlamıyom ben

Geri