İzinden gidenler, ibret alırlar mı?____

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

İzinden gidenler, ibret alırlar mı?

Başörtü düşmanlığı yaptı..
İmam Hatip düşmanlığı yaptı.
Bunlar ne ki; Peygamber düşmanlığı bile yaptı!..
Hz.İbrahim’e iftiralar attı. Hz.Muhammed’e (s.a.v) sövgülerde bulundu..
Sözüm ona, Anayasa Hukuku Profesörü idi..
1960 darbesinden sonra hazırlanan Anayasa’da görev almıştı.

Allah’a, Peygambere düşman olup da, darbecinin övgüsüne lâyık olmaması mümkün mü?
Darbe olur olmaz, hemen “Gel Anayasa’yı hazırlayan heyete katıl” dediler.
O ateist de, koşa koşa gidip katıldı. Sadece ateist olsa, “senin dinin sana, benim dinim bana” der, Yaradan’dan ötürü, “yaratılmış olarak” saygı duyarım.
Ama bu; saygı duyulacak ateistlerden değil. Ateistliğini, saldırıya dönüştürenlerden.. Sırf dindarları karalamak için, her yolu mübah görenlerden..

Anayasa hazırlama görevini tamamlayınca, darbeciler onu, bu sefer de, “senatör” kadrosuna aldılar.
Seçime girse, halktan oy alacağı falan yok.
Halk ona oy değil, ancak tükürük atar!

Dinine söven adama, kim, niye oy versin ki?

Bunu bilen darbeciler, “tabii senatör” yaptılar kendisini..
Ne güzel değil mi?

Anayasa yaz. Tabii senatörlük ihdas et. Sonra da kendin, gel o makama otur.
Ama sorsan bu beyefendiye ve benzerlerine, “Saltanat şöyledir, saltanat böyledir” diye ahkam keserler..
Kendileri, kendi ihdas ettikleri makamın kaymağını yerler..

Bu adamın şahsı, hiç önemli değil.
Ama o, bir sembol..

İslâm’a küfür eden bir sembol..

Şeriattan kıssalar isimli kitapla, dine küfürler etti. Şeytan Ayetleri kitabı yayınlanırken, “İslâm’a küfürde beni kimse geçemez” diye haset etti.

İstanbul 2.Asliye Ceza Mahkemesi’nde, aleyhinde davalar açıldı.

Dine, Peygambere hakaret ettiği için ifade vermesi istendi.
Ama o, ABD’ye uçmuştu.
Birçoğu kendi talebesi olan, Türk hakimlerinden kaçtı.
Sözüm ona ulusalcı idi.
Ama ulusunun içinde değil, ABD’de yaşadı.. 1 yıl, 2 yıl da değil. Onlarca yıl!
Öldüğünde bile, haberi iki gün sonra geldi..

Cenaze namazı falan, hiç aklınıza dahi getirmeyin.

Belki de hayatındaki tek dürüstlük, öldükten sonra namazının kılınmamasıdır.
Tek doğru işi, bu ikiyüzlülüğü göstermemesidir.

Şimdi o; bize, herkese bir ibret vesilesi..

Milyonların katıldığı cenazeler var; Turgut Özal gibi.. Büyük din alimi Esad Çoşan efendi gibi.. Milyonlar, gözyaşları ile uğurladı onları..
Bir de, milyonların katıldığı cenaze törenleri ile toprağa verilen insanlara küfür etmeyi, kendine meslek edinenler var.

İşte onların cenazesine, bırakın milyonların katılmasını, ölümlerinden haberdar olan bile çıkmıyor. Arkalarından, gözyaşı döken insan olduğunu da sanmıyorum.
Bu ülkede, onlarca hukuk fakültesi öğrencisinin, beynini yıkadı..
Onlara, din düşmanlığı aşıladı..

Öğrencilerine, dindarlara haksızlık yapılması öğüdünde bulundu.
“Başörtülüleri ezin.. İHL’lileri devlet dairesine aldırmayın, kaymakam yaptırmayın, valilik yaptırmayın” diye çırpındı durdu..

Şimdi de çırpınabiliyor mu acaba? Hiç sanmıyorum..

Şimdi, onun öğrencileri çırpınıyorlar.. “Azıcık dinî bilgisi olanın, tüm haklarını ellerinden alalım. Onlara dünyayı dar edelim. Ateistleri, cahil de olsalar makam-mevki sahibi yapalım.Hakketmedikleri diplomaları ellerine verelim” diye çırpınıyorlar..
Kelaynak kuşu gibi, 3-5 tane kalsalar da, “son yıllar”ın hiç bitmemesi için, daha bir can havliyle, atak üstüne atak yapıyorlar.. Ama başaramayacaklar..
Çünkü “akıl” diyorlar, “daha az bileni” tercih ediyorlar.
“Bilim” diyorlar, “bilmeyen”den yana tavır alıyorlar.
Dediklerinin hep tersini yapıyorlar.. Aynen fikir babaları o Prof.’un yaptığı gibi..
“Ulusalcılık”tan bahsedip, “ABD’de yaşamayı tercih ediyor”lar!

kaynak

Kimmiş bu Prof diye merak eden araştırısa bulur nette.. haberi yeni düşmüş nete. Sevenleri yas tutabilir.''Son şakasını yapmış,güldürmedi,bu kez ağlattı,yeri doldurulmaz biriydi edebiyatıyla teşvikiye den kalkacak cenaze bekleyenler, gözlükleri elinde boşuna beklemesinler, adam ateistti..gün hesap günü. Allah Baki.

"Şimdi de çırpınabiliyor mu acaba?"

eminim çırpınıyordur ama nafile...

Nedir Bu Şiddet Bu Cellal Sadece Ateist Olması Mı... Yoksa Şeriatçi Ülkeyi Bölmeye Karşı Olanlar'a Karşı Savaşı Mı Prof. Dr. İlhan Arsel'in ???

Arsel'e Dil Uzatanlar'a Bak Hele... Taraf'ın Ateist Olduğunu Bildiği Halde Vatan Haini Gazetelerinden Boy boy Asker'e Dil Uzatırlar... Ülkeyi Bölmek İçin Elinden Gelen Yazıları Yazanları Paylaşırlar... Kendilerini Vatan Sahibi Sananlar'a Bak..

Nedir Bu Şiddet Bu Cellal Sadece Ateist Olması Mı... Yoksa Şeriatçi Ülkeyi Bölmeye Karşı Olanlar'a Karşı Savaşı Mı Prof. Dr. İlhan Arsel'in ???

Arsel'e Dil Uzatanlar'a Bak Hele... Taraf'ın Ateist Olduğunu Bildiği Halde Vatan Haini Gazetelerinden Boy boy Asker'e Dil Uzatırlar... Ülkeyi Bölmek İçin Elinden Gelen Yazıları Yazanları Paylaşırlar... Kendilerini Vatan Sahibi Sananlar'a Bak..

Çok güzel yazmışsın :thumbup:

bak ne güzel yazmış yazar..
senin dinin sana ,benim dinim bana...
ama bu adam dinsizliğini başkalarına zulüm aracı fesad aracı olarak kullanmış...
ne olucaktı peki..benim dinime adam küfredicek bende ALLAH rahmet etsinmi dicem..
azabı bol olsun...
onlar gibilerin şerrindende korusun..

kitaplarından alıntılar okudum resmen dini kötülemek için gelmiş ..
ama artık kötüleyemez...

emin olun bu yazıyı buraya alırken,acaba her konuda olduğu gibi bu adamıda savunan çıkarmı acaba diye düşünmüştüm, sonra;'' yok yok bu kadarıda olmaz, soldan sağdan hercepheden herşeyi sulandıran çıkabilir ,ama islama söven mukaddesata küfreden,peygamberimize apaçık iftira atan birine sahip çıkan bu forumda çıkmaz '' diye düşünmüştüm..

ama yanılmışım,bağnazlığın bu kadarınada pes,akıl ve vicdan ,hoşgörü ve izan kuyruğunu sıkıştırmış kaçmış bu ülkeden demek geldi içimden..

vah ki vah...bundan sonrasına daha yorum yazmanın anlamı yok. gözü kapalıdan vazgeçtim gönlü kapalıya,kalbi mühürlüye anahtar uyduracak değilim...

herkes sevdiğiyle haşrolunur.. sevenine dua,ölenine rahmet dilemem..ALLAHın bir ismide _EL MÜNTAKIM DİR...

Pardon, neyi ibret alıcakmışız ki?

İlhan Arselin söylediği hiçbirşey iftira veya yalan değilki. Asıl siz iftira atıyorsunuz...

İlhan Arsel herseferinde müslümanları kendi kutsal kitaplarıyla alt etti. Müslümanların kendi kutsal kitaplarındaki yanlış ve çelişkilerini ortaya döktü. Müslümanın görevi islamiyeti anlatmaksa, onun görevide din yanlışı içersinde bulunanlarıda bilinçlendirmektir. Eleştirilmeyi neden kaldıramıyosunuz ki?

Senin kutsal kitabın benim hakkımda yada müslüman olmayanlar hakkında onca hakaret edicek, ben o kitabı eleştirince yanlışlarını ortaya dökünce iftiracı küfürbaz olucam. Oh ne alaa...

Cennet ucuz değil,cehennem lüzumsuz değil

Her yere adam lazım

Cennet ucuz değil,cehennem lüzumsuz değil

Her yere adam lazım

evet çok doğru bosnalı yetimin süt parasını iç eden kahpe ve onun müridleri için yaşasın cehennem milyonlarca müslümanın katili olan abd nin istihbarat servisinin kefil olması ile orada krallar gibi yaşayan malum kahpe içinde yaşasın cehennem

Ama ulusunun içinde değil, ABD’de yaşadı.. 1 yıl, 2 yıl da değil. Onlarca yıl!

ilhan arseli sevmeyebilirsiniz
yazdığı kitapları beğenmeyebilirsiniz
fikirleri düşünceleri sizi aydınlatmayabilir
de ne düşmanlığını gördünüz
olay sadece ihl lilerin devlet dairesine alınmaması ise kusura bakmayın haksızsınız
yazının tümüne katılmıyorum
alıntı yaptığım bu cümleyide teksastaki din büyüğünüze gönderiyorum
öldüğü gün delikanlı olunda
aynı cümleyi aynı şekilde onun içinde yazın

yav şu ateist nedir bir türlü anlayamadım.

herkes farklı bir anlam yüklüyor ve gerçekte anlatılmak istenen anlam çevreye göre değişiyor.

birisi bana açıklarsa şu ateist in anlamını çok iyi olur.

Pardon, neyi ibret alıcakmışız ki?

İlhan Arselin söylediği hiçbirşey iftira veya yalan değilki. Asıl siz iftira atıyorsunuz...

İlhan Arsel herseferinde müslümanları kendi kutsal kitaplarıyla alt etti. Müslümanların kendi kutsal kitaplarındaki yanlış ve çelişkilerini ortaya döktü. Müslümanın görevi islamiyeti anlatmaksa, onun görevide din yanlışı içersinde bulunanlarıda bilinçlendirmektir. Eleştirilmeyi neden kaldıramıyosunuz ki?

Senin kutsal kitabın benim hakkımda yada müslüman olmayanlar hakkında onca hakaret edicek, ben o kitabı eleştirince yanlışlarını ortaya dökünce iftiracı küfürbaz olucam. Oh ne alaa...

ilhan arsel benim bildiğim ateisttir..
senin eğer bir dinin varsa hristiyan , yahudilik vs.. TEVRAT ZEBUR İNCİL siziN dedelerinize gönderildikten sonra zamanını doldurmuştur ..
ve ALLAHu TEALA en son din olarak İSLAMı göndermiştir.hakiki TEVRAT ZEBUR İNCİLde vaki olduğu herkes tarafından malumdur.
sen diyeceksinki ben ALLAHa inanıyorum ..ama ALLAH en son din olarak İSLAMı göndericek ve sen inandığın ALLAHa karşı geliceksin hala eski dinlere inanıcaksın...
ve ALLAH sana karşı AYETlerinde kötü bir şekilde itham etmiyecek..
biz ALLAH ne diyorsa eksikliklerimizle beraber yapmaya çalışıyoruz..
ALLAH kuranda kafirleri dost edinmeyin diyorsa bizim karşı gelme lüksümüz yok..
müslüman örnek olmalı doğru diyorsun ..ilhan arsel keşke müslümanları eleştirse idi dediğine katılırdım ..ama ALLAHın gönderdiği KURANI eleştirirse kusura bakmasın kimse herşeyi haketmiştir...
yazarın dediği gibi sevenleri onun azabını görselerdi acaba izinden giderlermiydi.
bu dediklerimi şahsına alma ..ben gerçekten öz eleştiri yaptım ..soruna karşılık acziyetimle beraber cevap vermeye çalıştım..
inandığımız ALLAH yardımcın olsun...

ilhan arsel benim bildiğim ateisttir..
senin eğer bir dinin varsa hristiyan , yahudilik vs.. TEVRAT ZEBUR İNCİL siziN dedelerinize gönderildikten sonra zamanını doldurmuştur ..
ve ALLAHu TEALA en son din olarak İSLAMı göndermiştir.hakiki TEVRAT ZEBUR İNCİLde vaki olduğu herkes tarafından malumdur.
sen diyeceksinki ben ALLAHa inanıyorum ..ama ALLAH en son din olarak İSLAMı göndericek ve sen inandığın ALLAHa karşı geliceksin hala eski dinlere inanıcaksın...
ve ALLAH sana karşı AYETlerinde kötü bir şekilde itham etmiyecek..
biz ALLAH ne diyorsa eksikliklerimizle beraber yapmaya çalışıyoruz..
ALLAH kuranda kafirleri dost edinmeyin diyorsa bizim karşı gelme lüksümüz yok..
müslüman örnek olmalı doğru diyorsun ..ilhan arsel keşke müslümanları eleştirse idi dediğine katılırdım ..ama ALLAHın gönderdiği KURANI eleştirirse kusura bakmasın kimse herşeyi haketmiştir...
yazarın dediği gibi sevenleri onun azabını görselerdi acaba izinden giderlermiydi.
bu dediklerimi şahsına alma ..ben gerçekten öz eleştiri yaptım ..soruna karşılık acziyetimle beraber cevap vermeye çalıştım..
inandığımız ALLAH yardımcın olsun...

Sayın kamer28,

Doğrudur, İlhan Arasel ateisttir.

Ben ne musevi nede hıristiyanım... Hıristiyanlık benim için neyse müslümanlıkta odur. Ve geride kalan 1000 adet din... Ben dünyanın şuanki halinden çok daha mükemmel bir yer olabilceine inananlardanım.

Sana göre dier dinler geçersizdir. Neden? Çünkü senin inandığın kitap öle diyor diye. Ama aynı şekilde kendi kitabının eleştirilemiyeceini savunuyorsun. Peki başkalalarının dinini eleştirme, gecersiz ilan etme hakkını nerden buluyorsun? Onların dini de senin dininin yalandan ibaret olduğunu söylüyor.

Peki kim doğru söylüyor? Bence hiçbiri. Çünkü din diye bişey yoktur. Ha tanrının olup olmadığı tartışmaya açıktır. Orda kesin bi hüküm veremem...

Ama gerçekten yaratılma diye bişey varsa bunu yapan varlık büyük olasılıkla mükemmel ötesidir. Ve mükemmellikte EGO yoktur. Mükemmel bir varlığın "sizi ben yarattım, bana tapıcaksınız" deme gibi bir ihtiyacıda yoktur. Bu yüzden dinin olma ihtimali yoktur.

Bence din birnevi afyondur. Ve bağımlılık yaratır. Sen dinin etkisinde olduğun için, ayettlere bağlısındır. Ateist bir insanın gördüğü çelişkileri göremezsin. Ateist sana bu çelişkileri, bu yanlışları gösterse bile göremezsin. Tartıştığın karşıt fikirlerin doğru olduğunu biraz biraz anlamaya, hak vermeye başlasan bile kendini firenlersin. Çünkü dinin tehditini hatırlarsın. Bir anda "TANRIDAN, CEHENNEMDEN" korkarsın. Sonra mükafatın olan "CENNETİ" hatırlar, karşı düşüncenin anlattığı tüm mantıklı açıklamaları kafandan siler, ödülün için savunmaya devam edersin.

Ama ateistin(deist yada agnostik de olabilir) öyle bir derdi yoktur. Fikirlerini savunurken cennet gibi bir memfaatide yoktur. Onun tek derdi insanları din konusunda bilinçlendirmektir.

Onun için hiçbir din mensubuyla mantıklı bir tartışmaya giremezsin. Çünkü mantığıyla deil ayetlerle konuşur...

Yazdıklarımı umarım yanlış anlamazsın. Saygılar.

bak ne güzel yazmış yazar..
senin dinin sana ,benim dinim bana...
ama bu adam dinsizliğini başkalarına zulüm aracı fesad aracı olarak kullanmış...
ne olucaktı peki..benim dinime adam küfredicek bende ALLAH rahmet etsinmi dicem..
azabı bol olsun...
onlar gibilerin şerrindende korusun..

kitaplarından alıntılar okudum resmen dini kötülemek için gelmiş ..
ama artık kötüleyemez...

Allahın AZABI ve GAZABI din adına ortaya çıkıp ülkeyi ve milleti yabancı emperyalistlere peşkeş çekmeye çalışıp yurtseverleri lanetleyen mürtecilerin üzerine olsun. Amin demeyen gavur ölsün

Sayın kamer28,

Doğrudur, İlhan Arasel ateisttir.

Ben ne musevi nede hıristiyanım... Hıristiyanlık benim için neyse müslümanlıkta odur. Ve geride kalan 1000 adet din... Ben dünyanın şuanki halinden çok daha mükemmel bir yer olabilceine inananlardanım.

Sana göre dier dinler geçersizdir. Neden? Çünkü senin inandığın kitap öle diyor diye. Ama aynı şekilde kendi kitabının eleştirilemiyeceini savunuyorsun. Peki başkalalarının dinini eleştirme, gecersiz ilan etme hakkını nerden buluyorsun? Onların dini de senin dininin yalandan ibaret olduğunu söylüyor.

Peki kim doğru söylüyor? Bence hiçbiri. Çünkü din diye bişey yoktur. Ha tanrının olup olmadığı tartışmaya açıktır. Orda kesin bi hüküm veremem...

Ama gerçekten yaratılma diye bişey varsa bunu yapan varlık büyük olasılıkla mükemmel ötesidir. Ve mükemmellikte EGO yoktur. Mükemmel bir varlığın "sizi ben yarattım, bana tapıcaksınız" deme gibi bir ihtiyacıda yoktur. Bu yüzden dinin olma ihtimali yoktur.

Bence din birnevi afyondur. Ve bağımlılık yaratır. Sen dinin etkisinde olduğun için, ayettlere bağlısındır. Ateist bir insanın gördüğü çelişkileri göremezsin. Ateist sana bu çelişkileri, bu yanlışları gösterse bile göremezsin. Tartıştığın karşıt fikirlerin doğru olduğunu biraz biraz anlamaya, hak vermeye başlasan bile kendini firenlersin. Çünkü dinin tehditini hatırlarsın. Bir anda "TANRIDAN, CEHENNEMDEN" korkarsın. Sonra mükafatın olan "CENNETİ" hatırlar, karşı düşüncenin anlattığı tüm mantıklı açıklamaları kafandan siler, ödülün için savunmaya devam edersin.

Ama ateistin(deist yada agnostik de olabilir) öyle bir derdi yoktur. Fikirlerini savunurken cennet gibi bir memfaatide yoktur. Onun tek derdi insanları din konusunda bilinçlendirmektir.

Onun için hiçbir din mensubuyla mantıklı bir tartışmaya giremezsin. Çünkü mantığıyla deil ayetlerle konuşur...

Yazdıklarımı umarım yanlış anlamazsın. Saygılar.

yazdıklarını kesinlikle yanlış anlamadım..
sana bu hayatın bu evrenin nasıl kusursuz yaratıldığını,sıcaklık derecelerinin şu anki dereceden 1 kaç derece aşağı yada yukarıda olduğunu varsayarsak insanoğlunun veya hiç bir canlının yaşamayacağını,atom çekirdeğinin bundan kaç yüzyıl önce ayette açıklandığını,dağların nasıl dünyayı çeken kazıklar olduğunun KURANda yazdığını,rüzgarların oluşumunun KURANda yüzyıllar önce yazdığını,dünyanın en alçak yerinin lüt olduğunu bunun henüz asrımızda bilimsel yollarla açıklanırken KURANda LUT suresinde bildirildiğini,en basitinden elinin içine bak ,arapça rakamlarla bir elinde 18,diğer elinde 81 yazdığını yani ALLAHın 99 ismini,veya elinin şeklinde arapça harflerle ALLAH yazdığını ben sana anlatmıcam..

sen ateist olmaya karar verdiysen bunları belirli bir araştırma neticesinde varmış olman lazım..
bu konular üzerine araştırma yaptınmı ??
benden sana kısa bir alıntı..
incilde bir ayet okumuştum..benzeri şekilde sana aktarıcam.
sizin elinizin altında olanlara içkiyi çokca verin.
verinki onlar bu hallerini sarhoşlukla unutsunlar ,kendilerini rahatlatsınlar..
İSLAM dini nin özü bu dünyada güzel bir hayat yaşa diğer tarafta da yaşa...
nasıl ????
komşusu açken tok yatan bizden değildir.düşünsene nasıl bir güzellik...
hayvana bile taşıyamacağından fazla yük yükleme.. insanlara bile ne hayvanlıklar yapıyorlar.
israf etmeyin..bazıları açken israf edilen yiyecek ve diğer nesneleri düşün ( belki senin ihtiyacın var ama adam ıskartaya ayırmış )
aklı uyuşturan içki vs.leri kullanmayın ( insanın aklı olmadıktan sonra hayvandan daha aşağı olmasını kim engelleyebilir.)

ben sana bir kitap önersem belki okumazsın ama genede söyleyim.düzceli mehmet ...
bence oku bizim gibilerin anlatamayacağı kadar güzel bir kitap ..

ama istersen bu konuları seninle konuşabiliriz.
kendine iyi bak..

Geri