Seferi
Seyahat satışlarında ramazandan dolayı durgunluk olacağını düşünüp "Ramazana bir Rusya seyahati organize edelim. Seferilik sebebine(!) yok satmazsak ben de bu işi bilmiyorum!" dedim mi? Dedim. Patron bunu kabul etti mi? Vallahi de etti!
Dondurma
Gelme diyince "Gelecem!", oturma diyince "Oturcam!" diyen bıcırığa "Pastırma" deyip "Pastırcam!" cevabını alınca bol bol güldük. "Dondurma" diyince bir bit yeniği olduğunu anladı, salonu terketti.
Altın takılsın diye
benim de kuzenimin düğününü haftalar öncesinden diline dolayan, takacağı altın için hesaplar yapan, zorunlu olarak düğüne giden, gittiğinde cebinde olduğu halde altını evde unuttuğunu söyleyen, düğün boyunca davetlilere ve yapılan servise kulp takan, hiç bir şey yemeden, içmeden asık suratla düğünü tamamlayan ve düğün sonunda da takmadığı altınla kar ettiğini düşünen bir dayım var.
Ses ver
Gün içerisinde mesaj atıyorum "Akşama sevişelim mi?" diye. "Halı saha maçım var" diyor. Biraz ısrarcı davranıp bir fotoğraf çekip yolluyorum, çok hoşuna gidiyor ama maçtan da vazgeçmiyor. Bugünse o bana mesaj atıyor "Geçen gün gibi gibi bir süpriz fotoğraf daha yollasana" diye. İnternetten bir futbol topunun resmini çekip yolluyorum. Hala sesi soluğu çıkmadı.
Gaz alarmı
Mutfakta yürürken gaz çıkaran ve mutfaktaki gaz alarmını çalıştırabilen bir kocam var.
155 imdat
Daha yeni polis olan ve dolaşırken iki kere gasp edilen ikisinde de "Polis yok mu" diye bağıran sevgili arkadaşım, artık gerçeklerle yüzleşmelisin.
Yogi
Aylardır peşimden koşan, ısrarla reddetmeme rağmen bir türlü peşimi bırakmayan orman mühendisi şahsiyet, ''Acaba kabul etsem mi?'' diye düşündüğüm zamanlarda karşıma çıkıp ''Aleviymişsin ama benim için puta tapmanız sorun değil'' diyerek ne kadar kültürlü(!) olduğunu gösterdin. Orman mühendisi olarak sana orman ayılarıyla mutluluklar dilerim. Zira çok yakışıyorsunuz...
30 yaş
Benim yaşlanmamın şerefine 1,5 saat durmadan göbek atan ailem; insan dostunu düşmanını böyle günde daha iyi anlıyormuş hakikaten!
Sıdıka
Apar topar matbaaya koşarken ayağı kayıp düşen ben değildim! O değil de, ne çizilmez karizmam varmış, büfedeki çocuk hala asılıyor!
Tarih sorunsalı
Eğer evlenme ihtimaliniz olan kişi bir öğretmen ise, düğün tarihini LGS, SBS ve diğer ölçüm amaçlı sınavlara denk getirmemeye çalışmanız gerekebilirmiş. Kaderde bunu da görmek varmış...
Özenti
Eski siyah beyaz Amerikan filimlerinden özenmiş olmalılar ki iki ayrı yatak yaptıran komşumuzun yeni gelininin; çocukları ne zaman olacak merak ediyorum.
Son nefes
300 Ispartalıyı izliyoruz. İmparator Leonidas savaşta kaybetti, kan revan içinde son nefesini verirken bir şeyler mırıldanıyor. Tam o sırada uyuduğunu düşündüğümüz tontiş teyzemizden bizi koparan cümle geliyor. "Kelime-i şahadet mi getiriyor şu zavallı adam?"
Anlamak
Kadınları biraz daha iyi anlamak istedim. "Tamam öyleyse" dedim, gittim, deli gibi alışveriş yaptım, geldim. Sonra da oturup biraz düşündüm... Yok abi, ben bu kadınları anlayamıyorum !
Parazit
Bir alkış da, denetim provasında ses cihazlarının önünden geçerken cebindeki telefonun çalmasıyla parazit yaratan askeri göstererek mikrofondan; "Yakalayın y.vşağı, üstünde telefon var!" emrini veren Ercan Üsteğmen'ime gelsin...
Soğan kokusu
Sevgilim mutfakta harıl harıl yemek pişiriyor. Mutfağa giriyorum. "Öfff bu koku ne yaa? Ne pişiriyosun?" diye soruyorum. "Soğan kavuruyorum." diyor. "Hangi yağı kullandın? Koku çok ağır." diye yüzümü buruşturuyorum. "Haa o mu? Az önce osurdum. Ondandır." diyor. Evin en ucuna kaçıyorum, kaçıyorum...
Kadınlık halleri
Kafede garsonluk yapıyorum... Çocuk, sevgilisine sürpriz bir hediye uzatıyor. Kız o kadar mutlu ki neredeyse on beş dakika sevgilisine teşekkür ediyor. Ömür boyu saklayacağını ve hiç unutmayacağını defalarca dile getiriyor. Sonra yeniliyor içiliyor ve masadan kalkılıyor. Ama bir sorun var: Kız hediyesini masada unutuyor. Beş dakika sonra çift geri geliyor. Çocukta hafif bir burukluk. Yetmezmiş gibi bir de kızın: "Bravo yani aşkım, hediyemi masada unutuyorum, sen de hiç hatırlatmıyorsun, aferin sana!" azarıyla yüzü kireç kesiliyor. O bağırış çağırış arasında en son, çocuğun deli gibi özür dilediğini hatırlıyorum, bir de tarifsiz şaşkınlığımı.
Düzgün Türkçe
Arabama arkadan çarpan, yaklasık bin Lira masraf çıkaran şuh giyimli kadının letafetine güvenerek "Tutanak tutmayalım, gerek yok gibi" lafına verilebilecek en güzel cevap "Ama ben size böyle arkadan çarpsam..." kelimeleriyle başlamalıydı. Ki öyle de oldu.
Tanıdık karınca
Anneme, "Şekerliğin içi hep karınca dolu" diyorum, cevabı alıyorum: "Bir tane karınca var, her oralarda duruyor, elleme."