İTÜ'de öğrencilere içki servisi skandalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ISHYnum846

New member
Reaction score
0
İTÜ'de öğrencilere içki servisi skandalı
İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme fakültesi, İşletme mühendisliği klübü üyesi öğrencilerinin, düzenledikleri 'Yönetim Bilimleri Kongresi'nin açılışında içki servisi skandalı yaşandı.

itu-icki.jpg

Akademisyenlerin himayesinde düzenlenen kongrenin açılış konuşmalarının ardından yapılan kokteyl'de büyük çoğunluğu öğrenci olan katılımcılara meyve suyunun yanı sıra şarap ve şampanya ikram edildi. Üniversite binasında gerçekleştirilen bu etkinlikte öğrenciler alkollü içkileri büyük bir serbestlik içinde tüketti.

Öğrencilerin, Üniversite binası içinde kendilerine ikram edilen şarap ve şampanyalarla hatıra fotoğrafı çektirdikleri bile görüldü.

konu hakkında görüşüne başvurdğumuz öğrenciler, tüm organizasyonu hocalarının denetiminde ve kontrolünde hazırladıklarını belirtti.

Peki bu konuda YÖK yönetmelikleri ne diyor:

Öğretim görevlileri için: Yüksek Öğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nin 9. maddesinin 'A' bendi, görev yerinde alkollü içki içmeyi kademe ilerlemesinin durdurulmasıyla cezalandırıyor.

Öğrenciler için: YÜksek Öğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 9. maddesinin 'H' bendine göre ise Yüksek Öğrenim Kurumunda alkollü içki içmek, bir veya iki yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçu sayılıyor.

Hem üniversite öğrencileri hem de öğretim üyelerine ceza öngören bu uygulama ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz üniversite yönetimi ise sessiz kalmayı tercih etti.

Kaynak & Video

İçerde Namaz Yasak, İçki Serbest..
Halen kendimize Müslüman Ülke mi diyoruz..

Öğrenciler için: YÜksek Öğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 9. maddesinin 'H' bendine göre ise Yüksek Öğrenim Kurumunda alkollü içki içmek, bir veya iki yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçu sayılıyor

ankaradakı 3 unıversıtesındede bahar senlıklerınde gayet rahat bı sekılde ıckı ıcıolar...YÖK nerde bence YÖK kendısıne yapılan sarkıyı dava edıp o davanın pesınde kosacagna bu tür olayları takıp etsın ole madde koyupta uygulamaması degıl...hatta yazmayı unuttum bahar senlıklerınde efes pılsen standı acılıyo...

bazı unıversıtelerın ıcınde mıgros gıbı alısverıs merkezı bulunuyor burda alkol alıp ıcıyorlar pekı o unıversıtede bu cezayı ıceren maddeler yonetmelıkte yok mu ılgınc

şenliklerde alkol su gibi akıyor. herkes bunun farkında , yök hariç :)

itü'nin maslaktaki bahar şenliklerini bir incelesin yök neler görecek!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri